Laʻau

Laʻau suamalie suamalie: o se aotelega puupuu o ituaiga sili ona lelei mo le ola i vaipanoa eseese

E leʻi leva talu ona amata ona tupu le suavai a Honeysuckle e avea o se fualaau. Ae ua mafai e le aufaifaatoʻaga ona atinaʻe le tele o ituaiga o lenei laau, e matua ese lava mai le tasi i le isi i uiga o le tofo ma i le tikeri o le tetee atu i tulaga leaga.

Edible Honeysuckle Species

I le taimi nei, e sili atu ma le 100 ituaiga o honeysuckle e lauiloa. O fua o le toetoe o i latou uma e le mafai ona afaina, ma o nisi o ni mea oona. O le mea lea, o le 'ai o fua o le suavai masani (Lonicera xylosteum), lea e salalau i totonu o vaomatua o lo tatou atunuu, e mafai ona oo atu ai i le oti.

O fua o le honeysuckle e matua afaina lava

I Rusia ma atunuu CIS, na o le tasi le ituaiga o lenei laau e totoina i fua suamalie - lanu lanumoana lanumoana, po o le lanumoana (Lonícera caeruléa). O se laau tafe mai le 1 i le 2 m le maualuga ma vine lanumoana-uliuli, o lona tofo e foliga mai o laumei. I totonu o le vaomatua, susu o le suamalie o lenei ituaiga o meaola e masani ona maua i East Asia.

Vitio: Honeysuckle - o se malolo mai Far East

O le suasusu suamalie lanumoana e tele naua. Faatasi ai ma:

  • honeysuckle Altai. Vaovao ma le maualuga e le sili atu ma le 1 m. Fualaau lanu-uliuli ma le ita ua tupu i le taimi atoa o le taumafanafana. O lenei luʻu suamalie e ola i totonu o vaomatua o Altai, Siberia ma Urals, ae e mafai foi ona maua i luga o mauga tumutumu;
  • Kamchatka honeysuckle. Laʻau faʻalaʻau malosi e 1.5-2 mita le maualuga. E amata ona fua mai i le lua tausaga o Iuni. O lanu uliuli lanumoana e maua ai se suamalie, suamalie sina tofo;
  • Pallas honeysuckle. Laʻau e oʻo i le 1 mita le maualuga. O ona lanu lanumoana e amata mai i le amataga o Iuni e oo i le amataga o Setema. O le tele lava o taimi latou te maua ai le oona oona, ae o loʻo i ai foʻi faʻamatalaga ma ni fua lelei suamalie. O le paʻu o le palalasia e masani lava ona tupu i vaovao vao o North-Eastern Europe ma Siberia;
  • O le honeysuckle a Turchaninov. Sulu e tusa ma le 1 m le maualuga ma se pale pupula. O pusi e le gata i lea. O latou tofo e mai le suamalie i le oona. I totonu o le vao, o le honeysuckle o Turchaninov e maua na o Sakhalin;
  • honeysuckle suamalie. O se laau e leai ni mea, e maualuga atu lona maualuga i le 1 m. O lanu uliuli lanu meamata ma le paʻu oona na amata mai i le faaiuga o Iuni - i le amataga o Iulai. E talisapaia i latou mo o latou manogi suamalie ma le manogi o le manogi. E masani lava ona maua i le vaeluaga o vaomatua o Siberia Sasaʻe ma Sasaʻe Sasaʻe.

O le tele o vaega laiti o le honeysuckle lanumoana ei ai uiga tutusa. E masani lava na o tagata tomai faʻapolofesa tomai e mafai ona iloa lelei.

Faʻamatalaga ma le faʻamalamalamaina o ituaiga eseese o honeysuckle

Pe a fatuina ituaiga fou, e faʻaaogaina e le faifaatoʻaga ituaiga eseese o le suamalie. O lenei mea e mafai ai e oe ona maua ni laau e fetaui ma manaoga eseese o le au fai togalaau. O uiga nei e taua tele:

  • tetee i tulaga leaga o le siosiomaga;
  • le i ai o le puipuiga malu i faamai masani ma meaola faalafua;
  • taimi e fua ai fua;
  • gaioiga galue;
  • tikeri o le muimui;
  • tele ma le tofo o vine.

Tasi ituaiga

I totonu o le vao, o fua o laʻau lanumoana lanumoana e masani ona oona. Ua faia e le au faʻatoʻa se galuega tele ina ia mafai ai ona faʻaumatia fua o laau totoina mai lenei mea na tupu. O se taunuuga, o le tele o ituaiga eseese ma le suamalie lelei na fafagaina.

Siberia

Sibiryachka na faia i le 1972 e tagata faigaluega o le Bakcharsky o le togavao i matu (Tomsk region). O ona fua e 1.9-2.4 cm le umi ma e oʻo atu i le 1.4 g ma e aofia ai le 8.5% suga ma le 1.2% o vailaʻau. Berries Sibiryachki e matua suamalie ma manogi. E 'aina uma ma faʻaleleia.

O le ituaiga Sibiryachka e taua mo fua suamalie ma manogi.

O le maualuga o le maualuga o le laau e 1.6 mita. O le fruiting e amata i le 2-3 tausaga o le olaga o le laau. Berry ripening e faauo, e masani lava i le ogatotonu o Iuni. I le tausaga muamua o le fuaina, o le 0.5 kilokalama o vine e mafai ona aoina mai le laau. O le maualuga o le gaosiga (e tusa ma le 4 kilokalama) o le vao e oʻo ile 14-15 tausaga. O le galue malosi e tumau mo le 25-30 tausaga.

O Sibiryachka o se ituaiga malulu-malulu e mafai ona tatalia se mataua i le vevela o le ea i -50 ° C. E le gata i lea, o le togavao e faigofie ona onosaia le lamala ma e toetoe lava a le aafia i meaola faalafua ma faamaʻi.

Faatasi ai ma le le lelei o le ituaiga eseese e mafai ona matauina:

  • peʻa vevela le fua o le fualaau aina, faʻaitiitia le ono mafai ona umi le femalagaaiga;
  • malepelepe o vine e le o ave i le taimi, aemaise le malosi i tulaga o le le lava o le susu;
  • ogaoga tele lala e faʻapipiʻi le seleselega.

Nymph

Na maua le Nymph i le nofoaga o Pavlovsky o le Research Institute of Plant Production na faaigoa i le N.I. Vavilova (St. Petersburg). O lona aoga sili lava o sua suamalie ma manogi e toetoe lava o le leai atoa o se tofo oona. O fua lanumoana lanumoana o le Nymph, o le mamafa o le mamafa o le 0.8 g, o loʻo pipii mau i paranesi, o lea latou te le faʻapalapala mo se taimi umi.

O fuamoa Nymph o loʻo i ai se foliga faʻalanumi ma faʻapipiʻi foliga.

Nymph o se ituaiga malosi tele. O se tagata matua e mafai ona ausia le maualuga o le 2.5 mita. I totonu o le ogatotonu, o fua na fua mai i le sefulu tausaga mulimuli o Iuni. O le gaosiga e masani lava pe tusa ma le 2 kilokalama i le vao. I lalo o tulaga lelei ma tausiga lelei, e mafai ona faateleina i le 3-3.5 kilokalama i le laau.

O le nymph e faigofie ona faʻafeiloaʻi le malulu: e tumau pea le aoga i le -50 ° C, ma aʻa i -40 ° C. Fugalaau ma ovaries e faʻafetaia se matāua o le vevela i le -8 ° C. O lenei ituaiga e seasea aafia i aphids ma e le afaina ai i le paʻu ma le maʻi.

O le tele o fai togalaau latou te maitauina le naunau o le tagata e faʻafefe le pale. E faigofie ona aloese mai le teuteuina o lala.

Sylginka

Silverka sa gaosia e tagata faigaluega o le Bakmarsky o le togavao i matu. O le togavao e seasea tupu aʻe i luga aʻe o le 1.4 m. O fualaʻau ei ai se manogi suamalie, sina manogi ma se manogi manogi. O fua e lanumoana, e faʻalanu, faʻatasi ai ma se togi lima. O le mamafa o le mamafa o le 1.2-1.4 g. Faʻataunuʻuga o le tomai faʻapitoa i le faaiuga o Iuni. Mai se tasi laau e mafai ona e aoina i le 3 kilokalama o vine. O le mea sili e le lelei ai le ogaoga. I le taimi lava e tasi, o sina vaeluaina o fualaau mai le fatu e mafai ai e oe vave ona taumafai e aoina fua uma.

Silginka e matua teteʻe lava i vasa o le tau. E faigofie ona faʻafefe ai le malulu malulu, vevela vevela ma le umi o le timu. Toto o lenei ituaiga e seasea ona maua mai faʻamaʻi ma meaola faalafua.

Toeitiiti lava sili ona suamalie, suamalie ma lapoa i totonu o ituaiga i totonu o le togalaau. Afai e muaʻi tuʻuina mea i lalo o le vaomatua - e faigofie ona e piki i luga e ala i le lūlūina, e faigofie ona sasaa fua i le taimi o le paʻu. Seleselega mo le 4 tausaga mai le totoina o le 1.5 kg. Ou te manatu o aʻu lava o se taunuuga lelei. O se ituaiga agavaa mo togalaau uma!

Elvir

//forum.vinograd.info/showthread.php?t=7456

Vitio: Honeysuckle Silginka

Cinderella

Eseesega filifilia o le Siberian Research Institute of Gardening ua faaigoa ia M.A. Lisavenko. O vine e tutusa lelei le suamalie-suamalie suamalie ma le manogi e foliga tutusa ma strawberries.

Eseese Cinderella na fafagaina i le 1974

O le maualuga o le vao e le sili atu i le 70 cm O le mamafa o vine e eseese mai le 0.7 i le 1.4 g O lo latou matutua e masani ona tupu i le lua sefulu tausaga o Iuni. I nisi tulaga, o le fualaau aina e tumau mo le tele o vaiaso. Cinderella e faʻaalia i le matua matua: o fua muamua e mafai ona seleseleina i le tausaga lua o le ola o laau. 7-8 tausaga talu ona totoina, o le vao e aumai mai le 2 i le 5 kilokalama o fua.

O le suamalie o lenei ituaiga e puipuia i le maualalo o le vevela. Mo tausaga uma o le matauina i Siberia, e le o se mea e tasi na faaleagaina ai le vao mai le malulu po o se suiga tele i le tau. Cinderella e puipuia mai i faʻamaʻi masani.

Fua eseese tetele

I aso nei e tele ituaiga o vine e sili atu i le 2 g. O le tele oi latou, e faaopoopo atu i la latou lalelei, latou te maua le tofo lelei ma le tetee atu i tulaga leaga.

Bakcharsky giant

O se tasi o ituaiga tele o honeysuckle tele. O le mamafa o lona fua o le 1.8 g, ma le maualuga e 2.5 g. O le tofo o fua suamalie ma suamalie. O o latou tino e matua suamalie ma agavaivai.

O le umi o le fualaau ole Bakharsky o le 4-5 cm

O le vao o le Bakcharsky giant e malosi tele. O le maualuga e mafai ona oʻo i le 2 m ma le lautele o le 1.5 mita. O le pale e matua manifinifi lava, lea e matua faʻateleina ai le aoina o vine. O lenei vailaʻau e faʻafeiloaʻi ai malulu malulu malulu e aunoa ma le tele o mea e leiloa ma e seasea aafia i meaola faalafua.

O fua na amata i le faaiuga o Iuni - amataga o Iulai. O le fua faatatau masani e tusa ma le 2.5 kilokalama o vine i le laau, le maualuga - 4.5 kilokalama. O le suamalie o vine e faigofie ona sasa mai le vao.

Bakcharsky Giant - Ou te alofa! Ou te lei vaaia nei fua tele. O le tele o vine, o le paʻu e manifinifi, e le paʻu, o le tofo o se mea e afaina, e leai se uiga e faʻamalosi i luga o le vao. E le avea ma mea suamalie, ma o vine, pe a oʻo i luga o le suavai, e matua faʻavaivaia lava, olopala i lima.

Roza

//forum.prihoz.ru/viewtopic.php?f=28&t=3196&start=2520

Leningrad lapoa

O le laʻau Leningrad e talisapaia e tagata fai togalaau mo fua tetele ma suamalie e aunoa ma se uiga oona. O le mamafa o vine o lenei ituaiga e mafai ona oʻo i le 4 g O se tasi foi o mea lelei e aofia ai:

  • maualuga le gaosiga (averesi - 3 kilokalama i le laau, maualuga - 5 kg);
  • pulu fua o le fua, lea e mafai ai le felauaiga o vine e aunoa ma le tele o mea e leiloa;
  • itiiti le gau;
  • tetee i gutu malulu, faapea foi ma faamai ma meaola faalafua.

Faatasi ai ma mea le lelei o lenei ituaiga o le fua le lelei o le fua, lea e masani ona amata mai i le ogatotonu o Iuni seia oo i le faaiuga o Iulai.

O fua o le laʻau Leningrad e tupu i vine, lea e matua faigofie ai ona latou aoina

Uluai vasega

Honeysuckle o le uluai togi o loʻo faʻatoʻaina io tatou eria. O le tele o faifaatoaga e saili e faatelevave lenei faagasologa ma filifili fua muamua mo le totoina, o ona fua na amata mai ia Me-amataga o Iuni.

Pulu lanumoana

Vaʻaiga muamua, e faʻamaua e le aufaigaluega a le M.A. Lisavenko i le 1980. O le lanu lanumoana na suaina i le ogatotonu o Rusia ma Siberia i le afa muamua o Iuni, ma i le itu i saute i Me. O le mamafa o le mamafa e tusa ma le 1 g.

O fua o se suamalie suamalie ma le manaia. Ae ona o le le lava o le susu, o loʻo iloa ai i totonu ia faʻamatalaga o le oona. Ona o lenei mea, o le lanu lanumoana e masani lava ona faʻaaogaina i le faiga o le gaosiga. O le lanumoana lanumoana e faʻaalia i le matua matua. O fua muamua e aliali mai i le isi tausaga talu ona totoina. O le fua faatatau masani e tusa ma le 2 kilokalama i le laau. O le mea le lelei tele o lenei ituaiga o se mea e malolo malosi ai, ona o le a oʻo atu i le 15% o fua o fualaʻau ua leiloloa.

Ou te leʻi fiafia i le Blue Spindle ituaiga. Tanu e pei o ni vine, ae le gata i lena, faatasi ai ma le ita, latou te oona foi.

irinatarbe

//otzovik.com/review_2551632.html

Vitio: faʻatusatusa Blue Honeysuckle ma isi ituaiga

Swan

I le ogatotonu o Rusia, o le Lebedushki vine na amataina i le amataga o Iuni. E faʻamatalaina i latou i se mea manaia malie ma malie. O le mamafa o le mamafa o fualaʻau faʻalanulaluga faʻafelatai e 1.2-1.5 g.

O laau matutua o lenei ituaiga e tupu mai i le 2 m. O le fua o le tasi laau i lalo o tulaga lelei e oo i le 2.5 kilokalama. Faatasi ai ma le lelei o tagata Swans, e matauina e le au atamamai le paʻu o le fua o le fualaau aina, o le faafetai lea ua atoatoa lelei ona latou teuina mo le tusa ma le 5 aso. E le gata i lea, o laau e gafatia gutu ma fesuisuiaʻi mataga i le vevela i le taumalulu.

Blue bird

Fualaau feʻai E masani ona tupu Bluebird i le ogatotonu o Iuni. Laʻau laiti (0.7-0.9 g) maua ai le suamalie ma le manogi e tutusa lelei ma le lanu.

Bluebird na tupu i le ogatotonu o Iuni

O taʻavale o le Bluebird e malosi tele, ma se pale paleni tele. O ogalaau matutua e oʻo ile 1.8 mita le maualuga. Pipi vine e pipiimau i lala ma e masani lava e le malepelepe.

O le faʻafitauli sili o lenei ituaiga o lona tulaga maualalo maualalo. Mai se tasi laau e mafai ona e aoina mai e sili atu i le 2 kilokalama o vine.

O ituaiga e le faʻaogaina

O fua o le tele o ituaiga o honeysuckle e faigofie ona maligi, o le mea lea e le mafai ai e le au fai togalaau e le aoina mai fua o fualaau 'aina i le taimi ona aveesea le tele o fua. O loʻo galulue pea le au faʻasalalauga e faʻatalanoa lenei mea ua tupu.

Aotelega

O fua o Amphora e tusa ma le 1.2 g e pipii mau i lala, lea e mafai ai ona faigata le seleselega. I lalo o tulaga lelei, e tusa ma le 2 kilokalama o fualaau aina e aoina mai i le tasi togavao.

O mea taua o lenei ituaiga e aofia ai:

  • malie lelei le manogi suamalie ma le tofo i sina mea malie;
  • pulu mafiafia le fua o fualaau aina, faʻamautinoa femalagaaiga lelei;
  • faauo lelei o fua;
  • tetee i le maualalo o le vevela.

O le Amphora e seasea aafia i faʻamaʻi. Ae i nisi tulaga, e mafai ona pagatia ni lala o se laau e mai i aphids pe o le honeysuckle tick. Ina ia aloese mai lenei mea, e tatau ona puipuia le puipuia o le pale ma mataʻituina le tulaga masani o le togavao.

Morena

Morena (po o le Little Mermaid) o se ituaiga uluaʻi fua. O ona fua tetele e pei o le pitcher ua tupu i le ogatotonu o Iuni. O le fua faatatau masani e tusa ma le 1.5 kilokalama i le tagata matua. I tausaga faapitoa, e mafai ona ausia le 2.5 kilokalama. O fualaau aina suamalie e le maeʻa pe malepelepe mo se taimi umi.

O fua o le gaʻo e tupu i le 3-3.5 cm le umi ma e tusa ma le 1.5 g

O Berries o Morena ei ai se suamalie suamalie ma suamalie le tofo e aunoa ma le tiga ma se manogi manaia manaia. E masani ona faʻaaoga i le sauniuniga o meaʻai ma sauniuniga mo le taumalulu. Morena o loʻo lisiina i le Setete Resitala o Vaʻaiga e pei o se togalaau e fautuaina mo le galueaina i itu uma o Rusia. E gafatia le malulu ma le lamala, ma e maualuga foi le tetee atu i faamaʻi tetele ma faʻamaʻi.

O aʻu ituaiga e 10, na foliga mai ia te au o le sili ona lalelei, lapopoa ma le suamalie ma e aunoa ma le tiga, i se punavai timu na maua ai taunuuga sili ona lelei (leai ni timuga mo Me), na malolo lelei ma sa ufitia uma i fualaau suamalie tetele, e le malogo lala, e le pei o nisi isi ituaiga, o vine e lapoa, ae o le malamalama.

pepe133

//forum.prihoz.ru/viewtopic.php?t=3196&start=1335

Malvina

Malvina e faasino i le ogatotonu o ituaiga muamua o honeysuckle. I le itulagi tutotonu o Rusia, o ona fua e masani ona amata i le ogatotonu o Iuni. Vavao vine o loʻo taofiofi lelei i luga o le 'au ma aua neʻi faʻapala.

O le maualuga o le vao Malvina e sili atu ile 1.5 mita. O latou tino ei ai se tofo suamalie ma suamalie ma le manogi manaia. O le mamafa o le fua o le fua e sili atu i le 1 g. O le fua o lenei ituaiga e maualuga tele. Faʻasaga lelei mai se togavao, e mafai ona aoina pe tusa ma le 3 kilokalama o vine.

Eseesega o filifiliga i aso nei

E le taofia e le au faʻatoʻa le galue i le fatuina o ituaiga fou o honeysuckle. I le taimi lava e tasi, latou te gauai tele atu i le faʻamalosia o uiga taua e pei o le maualuga o le gaosiga, fua tele, leai se ita ma le tetee atu i tulaga leaga o le siosiomaga.

Le afafine o Giant

Na fafagaina le afafine o le tamaitai sili i le 2009 e tagata tomai faapitoa o le pule a Bakchark i togalaau i matu. I le taimi nei, o lenei ituaiga o se tasi o mea tele. O le umi o le vine e mafai ona oʻo i le 6 cm, ma le mamafa - 2.5-3 g. O le suaina o fua o loʻo faʻalauteleina i le taimi ma e aofia ai le vaitaimi mai le faaiuga o Iuni i le ogatotonu o Iulai.

Berries O afafine o le goa e sili atu le telē nai lo fua o le tele o ituaiga o honeysuckle

I totonu foi o le lelei o le Afafine o se tagata maoae e aofia ai:

  • maualuga gaioiga (mai le 3.5 i le 5 kilokalama i le laau);
  • suamalie ma le manaia;
  • o fua e le faʻaumatia;
  • vavae mamago o vine;
  • fua tele o fua e mafai ona feaveaia;
  • tetee i le maualalo o le vevela ma le leai o le susu, faamai, meaola faalafua.

O le afafine o le lapopoa o se tamaʻi lapoa, matagofie, e tumau pea ia te au nai lo isi ituaiga, o le paʻu e sili atu le mamafa nai lo le meaʻai o le Bakcharsky, o le tofo e sili atu ona manaia.

Roza

//forum.prihoz.ru/viewtopic.php?t=3196&start=2520

Toa

Filifiliga sili ona lata mai o le Kamchatka Research Institute of Agriculture. O le nifo malie e ola atoatoa i lona igoa.O ona fua e aofia ai le 13.3% suka ma le 1.8% o le acids. O uiga masani o lenei ituaiga o:

  • violē ma se faʻamalosi malosi malosi, o le lanu o le fua e toetoe lava a masani ona faʻavalea;
  • laiti laʻititi (maualuga le mamafa o le 1.5 g);
  • suamalie suamalie ma le manaia o le pulupulu ma se manogi manogi;
  • maualuga le gaosiga;
  • amataga vave (i le malo o Moscou, o fua na totoina i le ogatotonu o Iuni);
  • tetee i le maualalo o le vevela ma faʻamaʻi.

Faʻatauga o le filifilia o se ituaiga mo vaega eseese

Pe a filifilia se ituaiga o laʻau meli, e tatau i le au fai togalaau faʻapitoa ona gauai faapitoa i lona faʻatulagaina i tulaga tauʻafia o se vaega patino. O fualaau e fua lelei i le itu i Matu atonu e le mafai ona talia le vevela o le tau i le tele o itu i saute, ma le isi itu.

Eseesega fautuaina mo le galueaina i Siberia

O Siberia o le nofoaga aupito sili lea ona lelei mo le tuputupu ae o le suamalie. Toeitiiti lava o ituaiga aganuu uma o lenei laau e matua lelei lava ona fetuutuunai i malulu malulu ma pati papago. Oʻuga lelei pe a tupu aʻe i Siberia e faʻaalia ituaiga:

  • Bakcharsky giants;
  • Siberia;
  • Cinderella
  • Aotelega
  • Morena.

Honeysuckle mo le vaega o Moscow ma le vaeluagalemu

I le eria o Moscou ma isi itulagi o le ogatotonu o le vaeluaga, e masani lava ona pagatia le ulu o le suamalie mai le tele o fuālaʻau o le autumn, lea e faavaivaia ai le laau ma taofia ai le manuia o le taumalulu ma le fua tele i le isi vaitau. O le mafuaaga autu mo lenei aso mafanafana ia Setema ma Oketopa. O le tulaga sili ona tetee i fugalaau fai soo o ituaiga ia o filifiliga a Moscow:

  • Tupufisher;
  • Gzhel vave;
  • Moscow 23;
  • Ramenskaya;
  • Roxane
  • Aotelega.

O le siamupini o le gaosiga i totonu ia i latou o le Moskovskaya 23 ituaiga, mai le tasi togavao lea e mafai ona e aoina mai i le 4 kilokalama o suamalie suamalie, laititi. E masani lava ona faʻataʻitaʻi i le afa muamua o Iuni. O fua e tatau ona filifilia i le taimi, a leai o le a amata ona malepe.

Berries o le Moscow 23 fua eseese e tusa ma le 1 g

O fai togalaau e sili ona suamalie suamalie e filifilia le Kingfisher. O le tofo o fua o lenei ituaiga e toetoe lava leai se oona. Faatasi ai ma isi mea lelei:

  • sili atu nai lo le fua o le fua;
  • tetee atu i gutu malulu ma meaola faalavela;
  • e le faʻapalapalaina fua.

Eseesega mo le Leningrad ma le itulagi i Matu

A filifilia se ituaiga mo le totoina i totonu o togalaau o le Leningrad Region ma le itu i Matu i sisifo, e tatau ona amanaia lona tetee atu i le maleisa pe a uma le vavao taimi. O lenei uiga e aofia ai:

  • Leningrad leotele;
  • Swan;
  • Aotelega
  • Morena
  • Nymph

O tulaga fesuisuiai o lenei itulagi ma ituaiga o le totoina o Moscow e lelei le taliaina.

Eseese o loʻo faʻaleleia i Belarus

Ona o lona tau, Belarus e talitutusa lava ma le itulagi i Matu-Western o Rusia, o le mea lea, o laʻau o le suamalie e totoina i le Leningrad Region e lagona ai iinei. E le gata i lea, o faifaʻatasiga o lenei atunuu e le toe galulue i le fausiaina oa latou lava ituaiga. I le 2007, na latou atiae le ituaiga o le Zinri, lea e iloga i se vaitaimi vave o le seleselega (Iuni 3-9).

Isi vaega o le ituaiga o le Zinri:

  • sili ona manaia suamalie ma se manogi manaia;
  • maualuga le maualuga o le gaosiga (e oo atu i le 3 kilokalama i le laau);
  • tetee i le maualalo o le vevela ma le fungal;
  • maualalo le fua o fualaau aina.

O fualaau o le Zinri o le kalama

Honeysuckle mo Ukraine ma itu i saute o Rusia

O le suamalie suamalie e ola i Iukureini ma le itu i saute o Rusia e mafatia tele i le vevela ma vevela. E toetoe a le mafai ona selesele se fua lelei i lalo o nei tulaga. E le gata i lea, ona o le leai o se vai, o fua o le tele o ituaiga e maua ai le tiga malosi. O se mea e sili ona manaia i lenei tulafono o Silginka. E faigofie lava ona faʻafefeteina le vevela tele ma le leai o se timu.

O tagata poto o le Komisi o le Setete o Iukureini mo le Suʻega ma le Puipuiga o Vai Toto e fautuaina mai ituaiga e lua o le honeysuckle mo le totoina i togalaau o Poltava, Sumy ma Kharkov eria:

  • Bogdan. Seleselega, e le faigofie i le faamatuu ese o ituaiga. O fua na fua mai i le sefulu tausaga mulimuli o Me ma maua ai le sua suamalie suamalie;
  • Violet. O le fua faatatau masani e itiiti ifo i le 2 kilokalama i le laau. O le pulupulu o fualaau aina suamalie e suamalie ma afaina i se manogi manaia. I totonu o Iukureini, o fua na gaosia i le amataga o Iuni. O se faʻafitauli sili ona taua o lenei ituaiga o le uiga o le faʻamaligiina, ona e mafai ai ona e leiloa le 40% o le fua.

Ina ia faaitiitia aafiaga le lelei o se vevela vevela, e fautuaina e le au atamamai le fausiaina masani o suavai suamalie. O se taunuuga sili ona lelei e maua mai e ala i le totoina o lenei faatoaga e lata ane i le matafaga o atumauga masani ma fausaga.

Honeysuckle ua tupu i le itu i saute. Mafatia mai le tau i le taumalulu ma le vevela o le tau i le taumafanafana. O le mea lea, o le fua, e oʻo lava ile 10 tausaga le matua, e laiti.

Nile

//club.wcb.ru/index.php?showtopic=1988&st=100

O a ituaiga o honeysuckle e tatau ona totō faatasi

O ituaiga uma o laʻau lanumoana lanumoana e le faʻaogaina. Mo le faʻafefeteina o fugalaau ma foliga o vine, o le i ai i le uaria o loʻo aʻafia ai sui o se isi ituaiga e talafeagai. O le tele o le ai ai, o le sili atu lea o le seleselega. Pe a filifilia ituaiga mo le togalaau, e tatau ona amanaʻia le taimi o laau totō. Afai latou te le fetaui lelei, o le a le mafai ona palota ma o le a le maua ni fua.

E tusa ai ma le tele o faifaatoʻaga, o le tofoina o vine ma le tele o fualaau aina e faalagolago i le filifiliga a le tagata palota.

Laulau: Pusa Pollinators mo Vaa Eseese

Matua
vasega
O ituaiga mea e sili ona lelei e fai i le pollinating
Siberia
  • Tomichka
  • Narymskaya
  • I le manatuaina o Gidzuk.
Nymph
  • Pavlovskaya,
  • Aotelega
  • Le filifilia.
SylginkaBakcharsky giant
Cinderella
  • Azure
  • Gerda
  • Aotelega.
Bakcharsky giant
  • Aotelega
  • Faamaualuga o Bakchar,
  • Nymph
Leningrad lapoa
  • Pulu lanumoana
  • Morena
  • Malvina.
Pulu lanumoana
  • Cinderella
  • Blue bird
  • Kamchadalka.
Swan
  • Pulu lanumoana
  • Malvina
  • Morena.
Blue bird
  • Pulu lanumoana
  • Malvina
  • Cinderella
Aotelega
  • Nymph
  • Morena
  • Gzhelka.
Morena
  • Aotelega
  • Malvina
  • Le manulele lanumoana.
Malvina
  • Pulu lanumoana
  • Malvina
  • Blue Bird.
Le afafine o Giant
  • Fiafia
  • Bakcharsky giant.
ToaViolet

O se tulaga taua mo le mauaina o se seleselega lelei o le honeysuckle o se filifiliga atamai o ituaiga eseese. I lenei tulaga, e tatau ona amanaʻia e le gata i mea e fiafia i ai le tagata lava ia, ae faʻapea foi ma tulaga tauʻafia o le itulagi lea e fuafuaina ai le togavao. I le noatia ma le fai fuafua i lenei tulafono, o le a faʻafiafiaina le tagata fai togalaau i fualaau lelei ma maloloina mo se taimi umi.