Laʻau

Cherry plum - e manaia ma matagofie uma

O le pine plum o se fualaau aina e masani i tagata uma. O fua o le amber-samasama e itiiti ifo i le tofo i paga o fale. Ae o le palamu o se tupuaga, o le uluai ituaiga o lapisi ma ituaiga suamalie. O le tautoulu, o se laau totō matagofie e tautau faʻatasi ma fualaau fualaʻau suamalie i le la. O fualaau auro ua umi ona faʻaaogaina i vailaau faʻapitoa, aua o le peleni plum e mauʻoa i vitamini B, faʻapea foi C ma le PP. Ma i le kukaina, e faʻaaogaina lenei pusa mo fualaau suamalie, syrup, marmalade, jelini, jam, jam, marshmallows.

Ia iloa le laau

O le pine pine e sau mai lata ane ma Central Asia. I le faaopoopo atu i le masani, o loʻo i ai tagata eseese o le Iran, Caspian, Ferghana ma laau a Suria. O le lala o le pine o se laau e tele-laʻau po o se vao, o lona maualuga e mai le 3 i le 10 mita. O le umi o le ola o se laau e oo i le 50 tausaga. O le mea e nofo ai manu vao vao e lautele lava. O loʻo maua i Tien Shan ma Balkans, i le Caucasus ma Iukureini, i Moldova ma le Caucasus i Matu. O le totoina o le keke cherry plum foi ua laugatasia, ua totoina i le tele o itulagi o Rusia, i Europa i Sisifo, Iukureini ma Asia.

Mountain cherry plum Tien Shan

Le lelei ma le le lelei

O le pine paʻu e le gata e aoga. E iloga i le maualuga o le gaosiga, faʻamaʻi faʻamaʻi. E le gata i lea, e matagofie lava o ia. E fuga mai i le amataga o Me. O le tautotogo, e lanu papae ma fugalaau lanu piniki, e peiseai o lologa i le lagi lanumoana. O fugalaau manogi e tosoina ai le tele o iniseti, ma i le taimi o fugālaau, o le laau e "oso" e pei o se togiga. Faʻafetai i uiga teuteu, e faʻaaogaina le paʻu peleni i le mamanu.

Le itiiti ifo le matagofie o le laau i le taimi o fualaau aina. O le tele naua e sosolo i fualaau aina, o lālā e paʻu i lalo. O le lapisi cherry plum e mafai ona i ai ni lanu eseese: lanu samasama, lanumeamata, lanu piniki, lanu viole, mumu, lanu samasama ma paʻu mumu, e toetoe lava a leai ni vine uliuli. E faʻatatau i le eseesega, o le faʻatoʻaga e tupu i le va o Iuni ma Setema.

E le suamalie le paʻu mama e pei o le paʻu. Pe a faatusatusa i pagamu, e tele atu le konateko ma e itiiti le suka. E le taua, ae e fefe i fulu malulu. Ae ui i lea, o vailaʻau faʻamafanafana e faʻaleleia e le au faʻatoʻaga e mafai ai ona totoina fua i totonu o nofoaga e sili atu le vevela o le tau.

Aganuu

O le pine pine e salalau ona o le tele o uiga lelei:

  • o le laau e maua muamua fua muamua i le tausaga talu ona totoina, a maeʻa le 2 - 3 tausaga e mafai ona oʻo atu i le 15 kilokalama mai le laau, mulimuli ane o le laau e mafai ona maua mai i le 40 kilokalama o vine;
  • o le fua o le fanua e le faʻaaogaina i le tuufaatasiga o le eleele;
  • faigofie ona onosaia le vevela ma le lamala;
  • faʻasaʻo i faʻamaʻi ma faʻamaʻi pipisi.

Ae ui i lea, o loʻo i ai se paʻu ma se numera o mea le lelei. O autu autu e:

  • fua o le tagata lava ia o le tele o ituaiga;
  • taimi pupuu o le taumalulu i le taumalulu;
  • vave fuga.

Ona o nei foliga vaaia, ina ia maua mai ai ni fua lelei, e tatau ona totoina ni ituaiga eseese i tafatafa lata ane mo le felauaiga i luga. O se vaitaimi pupuu puupuu ma le vave fugalaau ua afaina i le faaleagaina o le laau i vaipuna afu. Ma i le tau malulu i itulagi e paʻu ai le vevela i -300Mai ma lalo, e tatau ona ufiufi le laau.

Laʻau faʻapipiʻi pine

Ina ia mafai e le laau ona maua aʻa ma avatu le tele o seleselega, e tatau ona amanaʻia uma mea e fiafia i ai pe a totoina. Totoina, aemaise i le ogatotonu ole laina, e sili atu i le tautotogo. E taua tele le faʻasaʻo ao le i aliali muamua laulaau muamua. O lenei mea e faʻapuupuuina ai le taimi ma faʻamalosia ai le taimi faʻafetaui mo le laau. I le taimi lava e tasi, ua fautuaina e faʻatau mai i totonu o le tautoulu. Mo le vaitaimi o le taumalulu e faʻataʻapeʻapeʻa ai i se tulaga faʻapitoa ma ufiufi. O fualaauʻai ma se aʻa aʻa e mafai ona totō i le taumafanafana.

Sauniuniga ma Nofoaga

O le laasaga muamua o le filifili lea o se nofoaga talafeagai. Cherry pelemu e fiafia i le la, malulu mai nofoaga matagi. Afai e saʻo le totoina, o le fua o le a tupu mai muamua ma o le a sili atu nai lo laau totō e tuʻuina i tulaga le lelei. Cherry pelemu e fiafia i eleele laugatasi, o lea e fautuaina ai le togafitia o le eleele aisiki ma le falaoamata o le dolomite, ma eleele eleele ma gypsum.

O le aʻa o le paʻu pele e matua atiaʻe, ae e le loloto. O lenei mea e mafai ai e oe ona "faaleleia" pe a maualuga le vai. E sili atu le saunia o le lua mo le faʻaleleia muamua. O lona lautele e tatau ona 60x60x60cm. E tatau ona saunia le lua i le tautoulu, faʻatumu i eleele lelei ma humus, faaopoopo le pefu. O loʻo faʻafeiloaʻi ai foi masini vavalaʻau ma phosphoric i totonu, e faʻateleina le faʻamaina.

I le tautotogo ae lei totoina, ua aveeseina le tele o le eleele, o se faaputuga ua faia i le ogatotonu, lea e tatau ona toe tufatufa atu ai aʻa o le fatu. Afai o nisi o aʻa e mamaʻi pe ua oti, e tatau ona aveeseina e faʻaaoga ai se mea mama mama. O aʻago mamago e mafai ona faʻafefete muamua mo le tele o itula i le vai.

O le pi e tusa ma le 1m le maualuga e tulia i tafatafa o le fatu. O aʻa o le laau ua ufiufi i le eleele, ma ua i ai se malologa mo le fausiaina i autafa o le lua. I totonu o laau e iai le aʻa o le aʻa, o aʻa, faatasi ai ma se faaputuga, ua tuu i totonu o se lua ma ufiufi i le eleele uamea na fefiloi ma le humus ma le faisuala. E le manaomia se komi. A o le totoina se laau ma se aʻa e tapunia, o le eleele o siomia ai aʻa e tatau ona susu ina ia le malepelepe i le taimi o le totoina. I na tulaga pe afai o le faaputuga o aʻa o loo i le faasologa, e le soloia. O le faasologa o le a pala i luga o le taimi ma o le a le faalavelave i le atinaʻe o aʻa. Ae ui i lea, ao le i tuu i le eleele, e sili atu le tatala o le upega. Faatasi ai ma soo se metotia o le totoina, e tatau ona tumau le ua i luga o le ulu. Afai e faapipiiina le fugalaau, ona tatau lea ona i luga o le palapala le nofoaga o le faapipiiina.

Totoina o fatulaʻau piupi

O le seedling e nonoa i se pine mo le faʻapipiʻi. O le eleele o loo siomia ai le laau ua nutimomoia, o le suavai e faia i le fua faatatau o le 15 lita o le vai i le laau. A uma ona totōina, e tatau ona tipi le laau i le 20 - 30 cm. Pe a totoina ni fatu laau i le taimi e tasi, o le mamao i le va oi latou e tatau ona 2.5 - 3 m. E eseese laina eseese i le 6 mita mai le tasi laau mai le isi. Toto o laau laiti e tatau ona tapunia i le taumalulu ma se upega e puipuia ai mai meaola. A uma ona toto, e fautuaina e mulch le liʻo latalata i le ogalaau i le vaomago po o le vao i le loloto o le 5 cm.

Afai o le aluga o le taimi ua aliali mai ua leai se mea o le laau, e mafai ona toe totoina. E tatau ona faia lenei mea i le amataga o le tautotogo. O le mataupu faavae autu e faapea o le aʻa e tatau ona puipuia e se vaega tele o le lalolagi. Latou teliina se laau i le isi itu o le pale, ona siosiomia ai lea i se alavai i ni fagu se lua o se suo loloto ma tataʻese lelei mai lalo. E sili atu le gaoioi o le paʻu i luga o se uʻamea poʻo le linoleum. O se laau tele e tatau ona faʻanofoina i le fesoasoani a isi meafaigaluega, mo se faʻataʻitaʻiga, pine. A maeʻa ona totoina i le tausaga muamua, e manaʻomia le faʻapulaʻaina o fualaau aina e ala ile aveesea o se vaega o le fua.

Filifilia o tuaoi

Talu ai o le tele o ituaiga o siaki pelemu e faʻaleleia e le tagata lava ia, e tatau ona totoina ituaiga o vailaʻau e lata ane i ai. O nei mea e aofia ai le tagata tausi pilum malaga, plum red ball, Skoroplodnaya. E mafai ona e filifilia isi ituaiga o plums, e ola faʻatasi i le taimi lava e tasi ma le fatuina o ituaiga pauna pele. Mo ituaiga laʻau o loʻo i ai taimi e sili atu ona talafeagai o ituaiga o pelery plum Asaloda, Vitba, Mara. O nisi ituaiga o vailaʻau e lelei le paʻuina i pulu Saina.

Cherry plum Red ball - o se tagata palota lelei

I le faaopoopo atu i le tele o le tagata lava ia, o loʻo iai foi ituaiga eseese o le tagata lava ia. E aofia ai le Kuban comet, Cleopatra - o se vaega o le pollinated vaega. E ui o nei ituaiga eseese e mafai ona fua mai ai ni fualaʻau e aunoa ma ni faʻaopoopoga faaopoopo, o le totoina o le tele o isi ituaiga pulu paʻu faatasi ma isi ituaiga o le a matua faateleina ai fua.

Vasega o le tino o le Kuban comet

I totonu o togalaau, o fualaau aina ma laau teuteu e totoina lata ane. Ae e le o vaʻaiga lelei uma ia vaomatua. O se faʻafitauli le lelei e tupu pe a oʻo i le tulaga o aʻa i le tulaga lava e tasi ma tauva i le tauiviga mo meaʻai, faʻapea foʻi ma le taimi e tuʻuina atu ai e se tasi o laau mea leaga i le isi. I tafatafa o se laau laʻau peleti e le tatau ai ona totoina se pi, o se meaʻai, se pele, se pele ma se apu. Ae ui i lea, o nisi tagata atamamai latou te fai mai e lata ane i le cherry plum apple tree e lagona lelei.

E mafai foi e Cleopatra ona fua mai e aunoa ma ni tuaoi

Aua le tuufaatasia le laau ma nisi o tagata teuteu teuteu. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le birch i totonu o se togalaau e tatau ona tu i se mamao mamao mai fualaau aina, e pei o ona aʻa malosi e afaina ai tuaoi.

Alycha Vitba o se tuaoi lelei mo isi ituaiga

Faʻatauga o tipu ma metotia o le faʻalauteleina

Ina ia mafai ona totoina se laau ola maloloina ma ola lelei, e taua le i ai o mea totō totō. E mafai ona faʻatau, e faigofie foi ona maua ni fualaau aina i latou lava e ala i le auala e tipi ai pe mai fatu.

Faʻatauina o tipu

Pe a filifilia se laau faʻatasi ma se aʻa aʻa, ia e faʻaeteete i le tele o le coma. O le tele o le laau, o le tele o aʻa o iai, ma o le tele e tatau ona i ai le faaputuga. O le lalolagi e le tatau ona faʻasalaina ma tatala, a leai o le a malepelepe i taimi o felauaiga ma totoina. O aʻa e tatau ona taoto mai le pito i lalo o le fagu. O se faʻamaoniga lea e le i tuʻuina le fale i totonu o le fale ao le i faʻatau atu. E tatau foi ona e suʻesuʻe ma le totoa le paʻu. E le tatau ona i ai ni taʻaloga ma ni maʻila, e le tatau ona faʻafefe.

I fualaau e iai aʻa, ia mautinoa o loʻo ola aʻa. O le laau e tatau ona i ai le 4 - 5 aʻa autu. Ina ia mautinoa e le o faʻamago, e tatau ona e fai atu i le tagata faatau e tipi. O le pulupulu o le pito i luga o le tipi e le tatau ona enaena, ae papaʻe. I luga o aʻa e le tatau ona i ai se fula e tupu i le kanesa. O se fanau e lua-tausaga le matua e 2 i le 3 lala.

Faʻapenaina e ala i le vaʻaia

Faʻapenaina e ala i laulaʻau lanu meamata e talafeagai mo ituaiga uma o siaki pauna. Latou te aʻafia aʻa ma o loʻo atiaʻe vave. E tele foʻi ituaiga meaʻai e mafai ona faʻalauteleina e ala i le faʻapipiʻiina o fua, ae o lenei auala e le talafeagai mo tagata uma.

Green cuttings

E seleseleina le seleselega i le 2 - 3 tausaga o Iuni. Mo lo latou seleselega, o loʻo faʻaaogaina lala o le tausaga o loʻo iai nei. E tatau ona totoina ni laulaau lanumeamata i totonu o se kiona, lea e tatau ona saunia muamua. Nai lo o se fale lauʻeleʻele, e mafai lava ona faʻaaoga se fale kosi faʻataʻitaʻi ma eleele sauniuni mo le faʻaleleia o laau. O le moega e elia i le loloto pe tusa ma le 40 cm, o se vaega o le alavai o maa paʻu po o pebbles e 15 cm le mafiafia ua faataatia. O le keke atoa e ufiufi i le 3 cm o le oneone mama. O le moega e tatau ona faʻatulagaina ina ia sili atu le faigofie i le lumanaʻi ona faʻamamaina.

E selesele selesele pe a mūmū mūmū ma faʻamalosi aʻa o lālā talavou. Mo le toe gaosia, pulupulu 25-30 cm le umi ua filifilia. Tipi le pine i le afiafi poʻo le leai foi o le la e faʻaititia ai le faʻaitiitia o le susu. O le mea ua saunia e tuʻuina loa i le vai.

E sili ona lelei le totoina o lanu lanumeamata i totonu o se lau

Ma, faatasi ai ma se meafaigaluega mamā, o le vavaeina ua faia i le 2 i le 3 laupepa ma se vaega pito i lalo o le 3 cm. Mo le tipi, o le ogatotonu o le fana ua ave. O le pito i luga e tipi i luga aʻe o le fatugaini i se mamao o le 0.5 cm e fetaui lelei i le fana, o le pito i lalo o loʻo i lalo o le fatugaʻo, tipi pito 450. O loʻo faʻapipiʻi faʻasolosolo faʻamau i lalo o le fofo mo le 18 i le 20 itula.

A maeʻa lena mea, ona tuʻuina lea o le vaʻaia i totonu o se moega susu i se mamao e 5 cm mai le tasi ma le loloto i le 2.5 - 3 cm. E mafai ona e faatulagaina i laina, o le mamao i le va e 5 cm. faʻaaogaina o se tusi taʻavale poʻo se suʻeina.

O le tupuga e tupu i le vevela o le 25 - 300C. O le gaosiga o le 50-60%, ao aʻafiaga o aʻa mai le 2 vaiaso i le masina ma le afa, faʻalagolago i ituaiga.

Faʻasalagaina o mea e faʻaumatia

Mo le faia o ni mea e faʻamaonia, o loʻo faʻaaogaina ai le malosi o lālā taʻitasi. E mafai ona seleseleina mai le tautoulu ina ua uma le pala, ma seia oʻo i le amataga o le tautotogo, seia oʻo ina amata ona tupu le amata. O le aʻa o le aʻa, lea e tatau lava ona aveeseina, e sili ona fetaui lelei mo ia ituaiga o vavae. O le seleseleina e afua mai i le ogatotonu ma le pito i lalo o le paʻu ina ia mafai ai ona vavalalata ile 7 ma le 12 mm, ma o le umi e 20-30 cm. Afai e te fuafua e totoina i totonu o se kiona, e mafai ona e faia ni mea faigaluega 4-10 cm le umi.

O le seleselega na faʻapipiʻiina

Laʻau afaina ua totōina i totonu o moega avanoa i le taimi lava e lele ai i luga o lau. I na vavaega, e tatau ona afaina le pito i luga ina ia aua le tumau ai le susu. O togafiti e togafitia ma se sui, ma tuu i luga o le moega i totonu o togalaau ma se loloto e 15 i le 20 cm. O loʻo togitogi i lalo ile 2/3. A o le totoina, o le fefiloi o oneone ma le peat e sasaa atu i totonu o le togavao. O le 'au e tatau ona paʻu i le pito i lalo ma le pito. Luga i luga o le eleele ma papa, faʻapipiʻi ma le faaeteete. A oʻo i le maualuga o lona maualuga i le eleele, e faʻaputuina se togavao mo le faʻavaivai i le au. A uma ona faʻamaʻa, faʻaopopo le eleele i le malologa ua maeʻa. A maeʻa le malulu malulu, e tatau ona toe faʻatulagaina lelei le eleele o loʻo siʻosiʻoina le seleselega. I le tasi le tausaga talu ona totoina, e mafai ona faʻafeiloaʻi aʻa i se nofoaga tumau.

Ua tupu le pa

O le tuputupu aʻe o le paʻu mai le ponaivi o se faiga e faʻagesegese, ae faigata, e mafai ona maua e tagata uma. Muamua e tatau ona e saunia le togalaau. Mo lenei mea, ua eliina le eleele i le loloto o le bayonet o le suo, e tatau ona faaopoopo le humus i le eleele eliina i le fua faatatau o le 3-4 kilokalama i le sikuea mita ma le ipu o le fafie. O le faʻaaogaina o faʻamalaʻau ma meaʻai e faʻaleleia ai le lelei o le eleele e le fautuaina.

Mo le totoina o le lumanaʻi, ua filifilia vine mama, ua aveeseina ponaivi mai le pulupulu ma fufulu maeʻa. Ua faʻamaluluina ponaivi i luga o se solo poʻo se pepa vaivai, latou te faʻamago i totonu o ni nai itula.

O ponaivi ua saunia i luga o le moega e iai le va o le 70 cm i itu taʻitasi, ma tapunia i le loloto o le 5 cm.

I le tausaga o le totoina, o le a le aliali mai ni laau toto. O le tausaga na sosoo ai, i le amataga o le tautotogo, e vaaia ai laau laiti i totonu o le togalaau. E tofu ma le 2 laupepa e taʻitaʻia i itu faʻafeagai. I lalo ifo o le ua o le a vaaia i lalo ifo o latou, e sili atu le mama nai lo le mea autu. O le isi tuputupu ae e tupu i le va o laulaau, o se fana e alu i luga e faʻavaeina i luga o ni pu fou.

I nofoaga lafulafua, e vave ona tupu olaola, ae i le amataga o le taumafanafana ua taofi lo latou tuputupu ae. I pito o pana, ua amata ona fai mai ai lala, o le a aliaʻe mai ai pine fou i le tausaga a sau. Crohn e amata ona faia i le tausaga lona lua. E lua tausaga le matua e mafai ona faʻafeiloaʻi i se nofoaga tumau.

O se faailoga o fua lelei o le lumanaʻi o le tuputupu ae. O na laau ma le ulu tele o le a fua lelei. O vine muamua e aliali mai i le 3 tausaga talu ona totoina. O lenei metotia o le toe gaosia e mafai ai ona e maua laau e le fefefe i le malulu.

Tausiga

Tausia o laau talavou e aofia ai:

  • veleina;
  • timuga fafaga;
  • pale teuteu;
  • laʻei pito i luga;
  • tau faasaga i iniseti ma faʻamaʻi.

Teuteu

O le teuteuina e tatau ona faia i le amataga o le tautotogo. O le teuteuga muamua e faia pe a tulaʻi. Mulimuli ane, i totonu o se tagata matua, o le a teuteuina lala pe afai e le oʻo mai le tuputupu aʻe. O lala maualuluga ma ogalaau e faapuupuuina foi pe afai e maualuga tele. I lenei tulaga, o le teuteuina e sili atu ma le 1 m e le mafai ona faatagaina. A leai, o le a aliali mai pine o le maualuga i luga o le nofoaga o le tipi tipi.

Vaomatua i le tausaga

O le sini o le teuina o meaʻai o loʻo faʻaumatia foi. O lenei mea e aveesea ai le vaivaiga o lala vavalalata, lala faʻaigoa e faʻalavelave ai i isi. E faia lenei mea e faʻaleleia ai le malamalama. O lālā mamaʻi uma ma i latou o loʻo faʻatonu i totonu o le pale o loʻo aveesea foi.

Laʻei pito sili

I le tausaga muamua, e le manaʻomia le faʻamafanafanaina o le fatuina, talu mai le taimi e totoina ai le tele o meaʻai e faʻafefiloi i totonu o le lua. Mulimuli ane, i le 3 tausaga uma, e faʻaaogaina fugalaʻau faʻasaina i le fua faatatau o le 10 kilokalama i le 1 sq. Kilomita i totonu o le togavao lata ane i le tafatafa o le poloka. m palealii.

E le pei o meaola, e tatau ona faʻaaogaina faʻamaʻi faʻamalosi i tausaga taʻitasi. A o leʻi fuga, e fafagaina le fale i le ammonium nitrate i le fua faatatau o le 60 g mo le 1 sq. m. I Iuni, e tatau ona faaopoopo i ai le falulaʻau o loʻo iai le pasela ma le superphosphate i le palapala ile 50 g ma le 120 g i le 1 sq. kilomita. M. O le mea sili lava, o le siaki pelemu e manaʻomia ai le nitrogen ma le potassium, e manaʻomia tele le faʻamalolo o fulufulu.O le mea lea, o le muamua fertilizing ma le faʻamaʻi faʻamalosi e mafai ona faʻatino i le amataga o le vaitau, i le amataga o le tautotogo.

Faʻi maʻi faʻamaʻi

Cherry plum, faatasi ai ma isi maa maa, e mafai ona aafia i faamaʻi eseese. O le laulau i lalo o loʻo faʻaalia ai faʻamaoniga o faʻamaʻi ma auala mo togafitiga.

Laulau: faʻamaʻi pipisi siama ma a latou togafitiga

Maʻi ma pathogenFaailoga Faʻataʻitaʻiga faʻatonutonu
Brown sulu. Valaʻau e pulouLaʻau i luga o laulaʻau, o lona lanu e faalagolago i le pathogen (brown, yellow or ocher). Mulimuli ane ua maua ni togitogisa uliuli - spores. O le ogatotonu o lau o le a pala, o lau e pauu eseE tatau ona faʻaumatia laulaau maʻi. E togafitia laau i le 1% Bordeaux i taimi e tolu: i le taimi o le seleselega, vave pe a uma ona tupu ma 2 vaiaso pe a uma le togafitiga lona lua. I le tulaga o le ogaoga o faʻaleagaga, e tatau ona toe totoina le laau i le 3 vaiaso aʻo leʻi seleseleina
Coccomycosis. O le gaosi mafuaʻaga o se mea malieVaʻaiga lanu - lanu mumu po o le lanu enaena i luga o laulaau. O le pito i lalo o laulaau e ufiufi i luga o tubercles mama, pads ma spores. E le gata o laulaau e mafatia, ae o fua foi. Latou te suia foliga, e le mafai ona e 'aiLaʻau afaina ma fualaau aina e seleseleina ma susunuina. I le tautotogo, pe a maeʻa le fugalaau i le taimi o le autumn, i le faaiuga o le pikiina o le vao, e lūlūina laau ile 1% o vaifofo o le tuufaatasiga o Bordeaux
Moniliosis, moniliosis mumu. Faʻamau faʻaleagaina e Ascomycete MoniliaE maua e lala se lanu uliuli, mamae, o fua e pala. Goto tuputupu aʻe i luga o fuaO vaega afaina o laau ua vavaeina ma susunuina. O le togafitiga e faia i ni vaega se tolu: pe a fuga lauusiusi - 3% Bordeaux, aʻo lei fuga ma pe a maeʻa ona tupu - 1%
"Pepa". Fungal maʻiO fua o loʻo faʻatulagaina ua toso ese mai, ma avea ma foliga o se taga. E le faia ni ponaivi. O fualaau e le aʻa, vela ma enago, ona pau leaO vaega mamaʻi o laau e aoina ma susunuina. Faʻataʻitaʻiga ma le 1% o vaifofo o le suavai Bordeaux e faalua ona fai: i le taimi o le seleselega ma le maeʻa o le fuga
Vaʻa faʻapipiʻi (Kleasterosporiasis). O le gaosi mafuaʻaga o se mea malieBrown i se lanu mumu mumu i luga o laulaau. Ua fetogi le manua. O fatugaʻo ua liu uliuli, o le a suamalie fua, ma mulimuli ane ua vevela. O fua e mamagoO maʻi mama o laau e tatau ona faʻaumatia. E togafitia laau i le 1% Bordeaux i taimi e tolu: i le taimi o le seleselega, i le taimi lava e uma ai le puaʻa ma 2 vaiaso i le maea ai o togafitiga 2. I le tulaga o le ogaoga o faʻaleagaga, e tatau ona toe totoina le laau i le 3 vaiaso aʻo leʻi seleseleina
Brown fualaau ainaO alofilima e aliali i le tautotogo pe a matala ata. Larvae molt, o la latou paʻu e tuʻuina atu ai lau lanu siliva. Laʻau lanu enaena ma faʻapalapalaFufuluina o le paʻu o mea ua mate. Togafitiga ma iniseti (Fufanon, Karate) aʻo leʻi fuga o fatuga ma le taimi o le vevela
Slimy seeflyE fafagaina i luga o laulaau laʻau, ma tuʻu ai na o veinsAoina o le autumn o lau paʻu ma fua. Laʻauina o laau ia Iulai poʻo le amataga o Aokuso e Fufanon poʻo Novoaktion
Plhid aphidO le iniseti e aumai ai le sua mai laulaʻau ma laʻau talavou. Lea suia foliga, liliu samasama ma paʻuA o faagasolo le vaitau, o loʻo faʻapipiʻi laau i le Karbofos poʻo le Sumition, ma togafitia togafitiga pito i lalo o lau

O le fufuluina faʻatasi ai ma iniseti e aoga foi mai ituaiga eseese o moth, faʻapea foʻi le paʻu samasama laʻau. Puipuiga mai ituaiga uma o leona e aofia ai le fufuluina o laulaau paʻu, aveese vaega mamaʻi o laau, fafagaina lelei.

Brown i luga o laulaau

A oʻo ina totoina le paʻu pele, o isi faafitauli e mafai. O se laau e le lelei tele ona mafai ona fua mai le tele o fua e pau i le matua atoa. O le tele o taimi e tupu lenei mea pe a solia le puleaina o le va. O fualaau aina tele e manaʻomia ai le tele o le susu. E tatau ona faia e le aunoa le fufulu i totonu o le togalaau na eli faataamilo i le tuaoi o le palealii.

Moniliosis e le gata ina aafia ai laulaau, ae o fua foi

Afai e le fua mai le laau, o le mafuaʻaga e masani lava o le leai o ni tagata e faia ni eletise. Talu ai o le tele o ituaiga o pulu pelele e faʻaleleia e le tagata lava ia, o le i ai o nisi o laau tutusa e le foia ai le faafitauli. Ina ia maua se seleselega, e tatau ona totoina se laau o se isi ituaiga lata ane.

Vaega o le tuputupu aʻe o paʻu o cherry i vaega o loʻo i ai se tau vevela

Faatasi ai ma le le mautonu ma le le tauagafau i eleele, i itu eseese e sili atu ona lelei le ola i ituaiga eseese. O se tagatanuu o le itulagi i saute, faafetai i taumafaiga a le au faifaatoʻaga o pine pele, o le itu matu i matu na faatoilaloina foi.

Midland ma Moscow Region

Ina ia tatalia le suiga o le tau, toe faafoi atu o lauulu ma isi mea fiafia i le vaomatua o le faatoaga, e taua le taulai atu i ituaiga eseese e gaosia mo le ogatotonu. Faatasi ai ma i latou o loo i fafo o le Rocket Seedling - o le sili ona tetee i le sogi ma le Faleie - o le tele.

O le pine pine e lelei tele mo le eria Moscow

O le taimi matua o vine e taua tele foi. I aso mulimuli o Iulai - o le amataga lava o Aukuso, Vetraz, Monomakh, Nesmeyana e fua mai. Mulimuli ane, i le ogatotonu o Aukuso, Apricot, Peach, Kuban comet, Anastasia, Sarmatka, Karminnaya Zhukova, Chuk, ma Late comet ripen. Lelei mo le Moscow Region Mara, Skoroplodnaya ma le Gold Scythians. I le faaopoopo atu i le Rocket Seedling, le Meaalofa o St. Petersburg ma le Vladimir Comet saogalemu saogalemu mai le malulu.

Eseese meaalofa i St. Petersburg e le fefe i vanu o le tau

Siberia

Ae maise lava tulaga faigata mo siaki palama o loo tausia i Siberia. O Thaws e matautia mo ia, sosoo ai ma gutu malulu. Faʻafefe o le vevela ma se vaitau pupuu o le taumalulu i le taumalulu e le faatagaina ai le itu i saute e maua aʻa i nei vaega. Peitai, i Siberia, o ituaiga o vao ua faamanuiaina lelei mo nei nofoaga ua tupu manuia.

Laulau: Vaʻaiga o paʻu peleni mo togalaau Siberia

UlutalaVaitaimi taimiGaioiga
kg
Feʻau
vine
Scarlet DawnFaaiuga o Iulai8 - 15Lulu lanumumu, suamalie-fou, 11-15g
Mekasini i matuO le sefulu tausaga muamua o Aukuso4 - 6Moli lanumumu, suamalie, 10 - 17 g
Meli2 - 3 tausaga o Aukuso3 - 8Red, dessert, 13 - 19 g
AmberO le sefulu tausaga mulimuli o Aukuso12 - 18Yellow, sweet and sour, 12 - 16 g

Vaʻaia faʻapitoa Rainbow, Mars, Almond ma Rubin e ola lelei i Siberia. O i latou uma lava e manaʻomia ni tuaoi - tagata e faʻafaigofie. O le tuusaunoaga o se vaega o le tagata ia Amber.

Ole lanu eseese e tupu tele i Siberia

Faʻamatalaga

O laʻu pele pele Vetraz ma Maua o loʻo ola, e le vavaeina ponaivi, ae tatou te 'ai ma le fiafia (afa lua o Iulai). I lenei tau mafanafana, o fua uma o maa na leai ni fua.

Katr Moscow

//www.websad.ru/archdis.php?code=278564&subrub=%CF%EB%EE%E4%EE%E2%FB%E5%20%E4%E5%F0%E5%E2%FC%FF&year=2007

Ou te alofa tele i le Kuban comet. E fiafia tagata uma i se fua lelei ma lelei, totoga tele, e le maʻi. I totonu o lo matou fale tuai, na maua mai ai se fualaau, lea na fuafuaina e ato o se taavale. O faʻasalaga mai le seleselega na faʻaleagaina pea. E ui i lea, ina ua mavae le 10 tausaga, na amata ona faʻaitiitia le seleselega i lea tausaga ma lea tausaga, seia oʻo mai i le 2 pakete laiti. Ou te le iloa mafuaaga, masalo o le mea moni e leai se tasi na tepaina se laau. Ou te le iloa le isi itu o le laau, aua O lenei fale na faatau atu. O vine e suamalie mo meaʻai, ma mo le faʻamaisa, ma mo fualaau aina.

NEL Krasnodar

//www.websad.ru/archdis.php?code=278564&subrub=%CF%EB%EE%E4%EE%E2%FB%E5%20%E4%E5%F0%E5%E2%FC%FF&year=2007

E tatau ona tuu se meaʻai o St. Petersburg e palotaina isi pagali peleni i le eria. Talu ai o le tele lea (o le lauiloa) faʻalagolago i le taumalulu-faʻavalea ituaiga. E lelei le totoina o isi pelemu peleni e avea o se meaalofa.

toliam1

//www.forumhouse.ru/threads/261664/page-14

... mo le tele o tausaga na ola latalata mai ai se laau siliva faapelepele ma se togalaau atoa (Hungarian) latalata ane. E leai se fua o fualaau. Fuga totogo, ae le o se fua e tasi. E lua isi ituaiga eseese o pulu peni sa totoina i tafatafa o le lua tausaga talu ai, ma na fuga mai uma i lenei tausaga ... ma o se taunuuga (e foliga mai) - e tele fualaau aina i luga o le peleni plum tuai ona o laulaau. Afai latou te le malepelepe, o le a avea ma se mea ...

Tristana

//www.forumhouse.ru/threads/261664/page-8

O le pine lala o se mea e le lelei, faʻafetai tele lea e tali atu i le tele o seleselega e oʻo lava ile tausiga itiiti. Ma afai oe tausia o ia e tusa ai ma tulafono, o le numera o fua o le a sili atu nai lo mea uma e faamoemoeina. O nei laau matagofie ma togavao fiafia i mata mai le amataga o le ola seia oʻo ina pau lau lau. O ituaiga eseese o le a faʻatagaina oe e filifili le mea o le a talosagaina oe.