Laʻau

Inisiua o le Orchid: nofoaga pogisa ma isi ituaiga o faʻamaʻi faʻamaʻi ma a latou togafitiga

O se fugalaau teuteu teuteu o le a teuteu ai so o se faamalama. Ua iloa e le au fai togalaau o loʻo iai le malosi e tausi. Ina ia mafai e ia ona faʻafiafia tagata o le aiga, e tatau ona iloa mea lilo o lona totoina. Faatasi ai ma isi mea, e taua le i ai o se manatu i faʻamaʻi e ono faʻaleagaina ai le laau. E tele naua i latou, e tofu ma lona lava mafuaaga ma, e tusa ai, o se metotia o togafitiga.

Faʻamatalaga Faʻasalalau Faʻasologa

Faatasi ai ma manatu autu e tatau ona e gauai atu i se tagata o loʻo tupu aʻe se fugalaau e iloagofie o mea nei:

  • eleele;
  • nofoaga lelei o le nofomau;
  • tauva lelei;
  • taimi o fetuutuunaiga;
  • laʻei pito i luga.

Totolo fugalaau e afaina i gasegase masani

Soo

E le mafai e le masiofo o tagata tuai ona atiae i fanua masani. E manaʻomia e le aʻa le ea. O le mea lea, o le sui e tatau ona faapitoa. Faatasi ai ma vaega e tatau ona i ai vaega:

  1. koala
  2. afu laau;
  3. moa
  4. fern rhizome;
  5. pine pine;
  6. taga lanisa;
  7. peat.

Faafetai i lenei cocktail, latalata i le natura masani, o le a lagona e le laau le mafanafana.

Nofoaga e nofo ai

E tatau ona siomia le togi i le malamalama faʻafefe mo le 12 itula i le aso. Afai e te tuʻu i luga o le windowsill, lea e faʻaalia i le susulu o le la, o le a mumu le laau. O le mafanafana o le potu vevela + 23 ... +25 tikeri i le ao ma a itiiti mai +18 - i le afiafi.

Faamatalaga faaopoopo. O se mea tāua o le toʻasā. O lona maualuga e tatau mai le 60 i le 75%. O le fofo aupito sili ona lelei o le faʻapipiʻiina lea o se mea e faʻalelei ai le ea.

Faʻasa

Moisturize le eleele i se taimi talafeagai. E mafai ona suia le fufulu i le auala e faʻafefe ai. O le ulo, lea na faia muamua ai pupu, ua tuʻu ifo i totonu o se pesini i vai i le vevela o le potu. Tuu mo le 5 minute. O le faʻatulagaga faʻavae e tasi i le vaiaso ma le afa i le taimi vevela ma le tasi i vaiaso uma - i le malulu.

Fetuunaiga

Faʻatau faʻatau se laau e tuʻu ese mai isi fugalaau i totonu o le fale. Quarantine e le itiiti ifo ma le 10 aso.

Laʻei pito sili

Fertilize exot e tatau ona fafaga faapitoa. Ave i latou i faleoloa faapitoa. O gaoioiga e faʻatinoina e tusa ai ma faatonuga. O nisi vailaʻau e mafai ona faʻaaogaina i le 60 aso, o nisi - tasi i le 3-4 masina.

Laʻau fou ua faʻasalaina

Maʻi masani

E oo lava i le sili ona tumau ma le lauiloa o le Phalaenopsis orchid e ono aʻafia i faʻamaʻi eseese. I le tulaga lautele, o maʻi e mafua ona o le le tausia lelei. E tofu i latou ma ona lava uiga ma faailoga. Faatasi ai ma faafitauli masani o le matagofie o le vevela, o mea nei e tu i fafo:

  1. pogisa pouliuli;
  2. lanu enaena;
  3. paʻu paʻu;
  4. paʻepaʻe paʻepaʻe;
  5. faʻamaʻi viral;
  6. isi maʻi.

Pogisa lanu

Gymnocalycium: faʻafefiloi ma isi ituaiga o laau totō ma cactus tausiga i le fale

E i ai ni avanoa i laʻau i luga o le togi? E tatau i lē e ona ona faʻalogoina le faʻamalo. Lanu uliuli, enaena, lilac-pogisa, faailoga lanu enaena i luga o laupepa laupepa o loo faailoa mai ai le tele o faamaʻi e mafai.

Laititi laiti, o le faataapeapeina lea e iloagofie i luga o le laʻau, e mafai ona avea ma tagata e afaina ai le tuai. O lenei faʻamaʻi pipisi lea e amata ona susu ai le pogisa.

O laʻau faʻamaʻavale i laulaʻau o le orchid e faʻaalia ai chlorosis. O le siama o le chlorosis e fai i le fugalaau, ae a faʻapea o le a foliga mai o le a amata ona faʻamalosi le lau, pe a uma ona foliga mai.

Faʻalogo lelei! O faʻamaʻi faʻamaʻi e mafai foi ona tupu i ni lanu pogisa o lanu eseese, i luga o laʻau ma luga o le ala.

Brown pala

Faatasi ai ma faʻamaʻi pipisi, o le lanu enaena e vaeluaina. Ona o lea mea, e mafai ona mate se fugalaau matala i se taimi puupuu. E afua mai i le mea moni e faapea o le maʻi muamua e atiina ae e aunoa ma ni faailoga faʻapitoa, talu ai o aʻa e aʻafia. E na o le pau lava le aʻa o le tino o le tino o le a amata lelei ona amata ona suia lau lanu mai le memera i le grayish.

Faʻalogo lelei! O vailaau e sili atu ona faigofie ile osofaia o siama o Cymbidium, Miltonia, Paphiopedilium.

Malosiaga malosi

Faatasi ai ma faamai pipisi o phalaenopsis orchids ma isi ituaiga o meaola, e tatau i se tasi ona faaeteete i le paʻu palapala. O ana uluai faailoga e vave ona manino. E oʻo lava i se fai togalaau faʻapitoa e mafai ona ia iloaina. Muamua vaaia papaʻe paʻepaʻe i luga o pipi. O lona lanu e mafai ona ese mai le paʻepaʻe i le eleelea eleelea. Afai e amata ona e mafaufau i le foci, ona avea lea o se faaputuga o meaola laiti laiti.

Paʻu paepae i luga o laulaʻau o le orchid ua tuʻuina atu ma le le faʻaaogaina i le ala. Lagi parasitic e fafaga i laau toto. O se taunuuga, o le fugalaau e lagona le leaga, ua amata ona mou.

Brown pala

O lau e lanu samasama ma tautau, ona pau lea. E tutusa lava le mea e mafai ona maitauina i le vaega fugalaau.

Paʻepaʻe paepae

Paʻu paepae i luga o orchids e mafai ona lipotia ai e le gata o paʻu palapala, ae faʻaleagaina ai foʻi le meaola i meaola faalafua. Afai o le paʻu paʻu e faʻaalia e pei o se fugalaau fulafula e foliga mai e pei o le sau i le taeao, ona avea ai lea o le pusi e foliga mai o le fulufulu fulufulu mamoe, o se apogaleveleve. E i ai sona natura susu.

O le pest lea na puʻeina le masiofo o fualaau vaomatua ua taua o le mealybug. I luga o le fata o fuamoa fuamoa. E laiti. O anufe lava ia e sili atu i le afa afa senitimita le umi. E mafai ona e vaʻaia i latou ma mata le lavalava.

Paʻu pisapisao ma foliga o lona olaga

E faaopoopo i le anufe, o isi iniseti parasitic e mafai foi ona filifili se fugalaau. Faatasi ai ma:

  1. aphids;
  2. apogaleveleve mite.

O nei meaola faalafua e tuua ai se mea paʻepaʻe o la latou gaioiga taua i luga o le laʻau ma fatu. O le iniseti ma le aphid ma le ato e 'aina le mea lava e tasi: suamalie ma meaʻai. I le faaopoopo atu i lo latou i ai, o nei iniseti o se isi faafitauli. O loʻo taoto i le mea moni e vaivai le vaivai o le laau, o meaʻai ma pathogenic siama faʻalautele i luga o le foci o le i ai o parasite. Latou te faʻaumatia aʻa ma faʻagesegese ona fasi le fale.

Maʻi faʻamaʻi

Ua iloa e saienitisi ia ituaiga fomaʻi e limasefulu e mafai ona faatoilaloina ai se laau tele. O le toatele oi latou e le o faaalia mai i latou mo se taimi umi, ona mate ai lea o le fugalaau. O le toʻatele o faʻamaʻi pipisi ei ai a latou faʻaʻailoga. Mo se faʻataʻitaʻiga:

  1. Mamanu, siaki i luga o laʻau, petals. E mafai ona vaaia vaivai pe manino foi.
  2. O lau laʻau fou ua tupu ma ni mea mataʻutia, o ni meaʻai.
  3. Mai i lalo o laʻau, o pupuuliuli o le Phalaenopsis poʻo isi ituaiga ituaiga o pepeti e le gata ina tautala e uiga i se maʻi faʻaleagaga, ae faʻapea foʻi ma nisi o siama.
  4. Muamua, e leai se mea e iloagofie ai, ona tupu ai lea, avea ma pu.
  5. Laʻau e amata ona faʻamago, mago.
  6. Laʻau e suia lanu i lauulu, mumu, uliuli, enaena.

Taua! O nei faailo taʻitasi e mafai ona avea ma faʻamaʻi o le siama. Ina ia mautinoa e saʻo le siama, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi le fale suesue. E naʻo suʻesuʻega faapitoa mo fale suʻesuʻe e mafai ona faʻaalia ai le natura viral o le maʻi.

Isi faʻamaʻi

O a maʻi o loʻo i ai i le taimi nei? Faʻatasi ai ma faʻamaʻi faʻalavelave faʻafuaseʻi e ese mai:

  • anthracnose;
  • lapisi
  • faʻamalosi.

Anthracnose

O togitogi uliuli e ola i luga o le togi i luga o laulaau, lea e liua i le pogisa tele, o se faailoga o le anthracnose.

Roto

E seasea ona tupu, ae atonu e eleelea le laau. O le maʻi lenei. Muamua, e aliali mai ni lanu paʻepaʻe. O paʻu taitasi e pei o se mataua. A mavae ni nai vaiaso, latou te suia le lanu i piliki. O laʻau e ufiufi i le papa.

O faʻasologa e faailoa ai le i ai o se siama

Laʻau

O pepa e amata ona faʻafuaseʻi ona paʻu faʻafuaseʻi. E i ai se susulu le malamalama i luga ia i latou.

O mafuaʻaga autu o faʻamaʻi

Pogisa lanu

O faamaʻi kuluka ma a latou togafitiga

E mafai ona faʻaalia ona o le lolovaia o le laau, ma le le lava o le moli, o le leai o se mea e tatau ona fai ai le faila.

Brown pala

O lenei maʻi pipisi e mafua ona o le le toʻafilemu i le fale. Mo se faʻataʻitaʻiga, i le fale e malulu pe malulu foi. Masalo o lo o lolovaia le fugalaau pe totōina i le eleele masani, lea e natia ai aʻa i se vaega eleele.

Malosiaga malosi

O mafuaʻaga o le maʻi o loʻo taua i lalo:

  • o le tele o le oona i le paluga palapala;
  • maualuga maualuga i totonu o le potu;
  • tele le totoina, laau i luga o windowsill e latalata le tasi i le isi;
  • faʻatau, ma isi.

Paʻepaʻe paepae

E tusa ai ma le au fai togalaau, e tele mafuaʻaga o iniseti leaga. Faatasi ai ma mea autu:

  1. vaivai le puipuiga o laau;
  2. leai se malamalama talafeagai;
  3. latalata i laau mamaʻi;
  4. o le ea i totonu o le potu e matua vevela lava;
  5. mimilo faifaipea o le palapala i totonu o le ulo;
  6. mea maualalo maualalo;
  7. le lava le maualuga o le manogi o le ea, ma isi.

Maʻi faʻamaʻi

O se tagata e aafia i le siama ona o le vaivai o le puipuiga. O le mea lea i le siama o le orchid e pipii i lona le mautonu ma vaivaiga lautele. O le isi mafuaaga e faaleagaina ai le tino o le laau.

Isi faʻamaʻi

O le mafuaaga o le anthracnose, lapisi, ma le taofiofi o le tausiga le talafeagai. Mo se faʻataʻitaʻiga, faʻaleleia o le ea, eleele, i lalo o le paolo.

O le i ai i le paolo e faaleagaina ai le laau

Suʻe togafiti

Togafitiga o se fugalaau fugalaau, e pei ona taʻua i nisi taimi o le laau, o le tele lava o se galuega faigata. O lē e ona le fugalaau e tatau ona sauni e tau mo le ola o lana fagafao. Faafetai i le fautuaga a le au fai togalaau, e mafai ona e feagai ma maʻi eseese i le fale.

Pogisa lanu

O faamaʻi Clematis ma a latou togafitiga - pe faapefea ona afaina fugalaau

E faʻafefea ona togafitia se orchid pe afai e aliali mai ni pogisa i luga ma e maʻi i le tuai o le paʻu, chlorosis? O le laasaga muamua lava o se fafagaina lelei ma le chelate uʻamea. Ma le isi, o lau o loʻo aʻafia ua aveʻesea ma se naifi malosi e afaina i le ava malosi. Nofoaga e tipi ai le fusi o lele. O le taimi lava e amata ona faʻamalosi ai vaega, e togafitia le togafitiga i fomaʻi. Mo se faʻataʻitaʻiga:

  • Alerin;
  • Mikosan;
  • Palu falaoa;
  • copper sulfate;
  • Quadris ma isi

Faamatalaga faaopoopo. O faʻamaʻi faʻamaʻi, lea e foliga mai o ni mea pogisa, e togafitia i vailaʻau faʻamaʻi.

Brown pala

O se siama siama. O le siama faʻapipiʻi ua tuʻuina i luga o se faamalama avanoa e aunoa ma le afaina ai o tuaoi. Ua aveese nofoaga ua faaleagaina. A maeʻa ni nai aso, ona togafitia lea o le fugalaau i le suavai o Bordeaux. O le faʻataʻitaʻiga e toe faia i le 20-35 aso.

Malosiaga malosi

O le tauina o se maʻi i le taimi muamua e faigofie. E fufulu le fagu i se 'ie ua faʻafefiloi i vai inu. O le fofo o loʻo saunia mai le vai mafanafana ma le fasimoli tagamea. E le gata i lea, o auala e faaaogaina:

  1. Saosaoa;
  2. Topsin-M;
  3. Fitosporin, ma isi.

Tulu e ola ai

Paʻepaʻe paepae

I luga o le paʻu paʻepaʻe paʻepaʻe papaʻe pe faʻapefea ona togafitia? O faʻataʻitaʻiga o loʻo faʻateleina. Ua vavae le laau, ua aveese vaega ua aafia, ua suia le eleele. Ua fuga le fugalaau ma Fitosporin poo Actara, Calypso.

Maʻi faʻamaʻi

O maʻi sili ona matautia. E tusa ai ma tagata atamamai, e fautuaina le fugalaau e lafoai.

Isi faʻamaʻi

Anthracnose

O togafitiga e togafitigaina e ala i le aveeseina o lapisi laulaʻa. E faʻaaogaina se naifi faʻamaʻi pipisi mo lenei mea. Nofoaga faʻamalosi e sasaa i le palapala.

Roto

O le uluai laasaga o le 'ele i le auala lava lea e tasi. Laisi fasi laulaʻau ua vavaeina, o nofoaga e togafitia i le pefu.

Faʻamatalaga! Mo le faʻalagolago, e mafai ona faʻaaogaina uma le laau i Mikosan.

Laʻau paʻu

Afai e leai ni isi faʻailoga e ese mai i le masani masani, ona tuʻuina lea o le fugalaau i luga o le windowsill, i le mea e tele atu ai le malamalama. E mafai ona e faʻaofiina isi molī i luga ae. Ua maeʻaeʻa le potu, ae e le faatagaina faʻatagaga. Laʻau e togafitia ma sauniuniga e faasaga i siama. Faʻatasi:

  • Maxim
  • Phytospirin;
  • Sutomai.

O faʻamaʻi faʻamaʻi uma lava o se mea leaga mo le tagata faʻatoʻaga. Ina ia puipuia se maʻi, e tatau ona tuʻuina atu le fale ma le tausiga lelei. Afai e amata ona vaivai, maʻi, o le mea muamua e fai o le fuafuaina lea o le maʻi. A maeʻa togafitiga. I lenei tulaga, e le mafai ona e amataina le maʻi. O le televave o le togafitiga e amata, o le a vave ona oʻo mai le matagofie o le vevela i ona lagona.