Sauniuniga mo laau toto

E faʻapefea ona faʻaaoga le fualaau faasaina "Fundazol"

Fungicides o sauniuniga mo le puipuiga ma le puipuia o laau e faasaga i le fungal ma siama.

Aʻo faʻatusatusa i aganuʻu eseese, o meaʻai e mafai ona faʻaumatia atoatoa le tulaga atoa o le totoina, faʻalauteleina mai laau totō e totō.

I le asō, o le maketi e tele ituaiga vailaʻau eseese e filifilia ma e matua faigata lava ona faʻatautaia. O le tusiga e taulaʻi i le fualaau faasaina "Fundazol" - o se auala mo togafitiga o laau.

O mea totino-kemikolo ma uiga o le faavae

O le a la le mea faavae - O se vailaʻau faʻasalalau lautele e faʻaaogaina e faʻafefea ai faʻamaʻi pipisi ma faʻamaʻi faʻamaʻi e mafua mai i vevela o gaʻo pathogenic.

O le fualaau faasaina e faʻaaogaina mo togafitiga faʻasaina o laau e puipuia ai faʻamaʻi, faʻapipiʻi foi i totonu o lenei fatu meafaigaluega o loʻo faʻataʻitaʻiina ina ia puipuia ai faʻamaʻi o le lumanaʻi. O le meafaigaluega e faʻaaogaina i le tele o faʻatoʻaga, faʻatoʻaga faʻatoʻaga, masani ona faʻaaogaina mo totonu o laau. O tulaga o le tau e le afaina tele i le gaioiga a le meafaigaluega, e faʻaaoga i vaega uma o fesuiaiga.

Fundazol o se fomaʻi faʻasolosolo, o lona gaosiga malosi, benomyl, e ulu i totonu o le laau, e aʻafia i aʻa ma laʻau, o loʻo iai pea se vaega o le vailaʻau i luga o le eleele, e fai ai se pa puipui paʻepaʻe. Faʻaalia i lona uiga o le paʻepaʻe paʻepaʻe ma se mea e le lelei, ae o le manogi le lelei. Fundazol e toetoe lava a le mafai ona faʻaaogaina i totonu o vai poʻo ni mea faʻapitoa.

Fundazol e gaosia e le tele o kamupani: KFT Hungary, lona ofisa sui i Moscow Agro-Kemi, Russian Avgust CJSC.

Faʻamatalaga ma faʻagasologa o faavae

O le lelei o le vailaau faasaina e aofia ai:

  • se lisi tele o faamai lea e tau ai;
  • e tuʻuina atu i le taimi lava lea e lua puipuiga, ma faʻafitauli faafomaʻi i se laau;
  • lelei faatinoga i le taua faasaga i le paʻu palapala;
  • mafai ona gaoioi i tulaga tau tau uma;
  • auala talafeagai o tupe o fefaʻatauaiga.
O le Fundazol e viia e le tele o fugalaau fugalaau na latou faaaogaina le fualaau faasaina mo togafitiga o laau pulu ma mochi, e ui lava o le faaaogaina o fualaau faasaina i se nofoaga e nonofo ai e le manaomia. Ae ui i lea, o loʻo faʻaalia ai le lelei o le togafitiga o le tele o faʻamaʻi faʻamaʻi i totonu o orchids.

E te iloa? O ituaiga e sili ona sailia i le togalaau o le togalaau o le Phalaenopsis, o le mea aupito sili ona taua i le galueaiina. A maeʻa le tipiina o le orchids e mafai ona taofiofia i totonu o se fagu nai lo fugalaau uma.

O faʻamaʻi manino o le fualaau faasaina Fundazol e aofia ai lona afaina, tatou te manaʻomia ni puipuiga malu pe a faʻaaogaina, faʻapea foʻi ma le saoasaoa o le tagofia o vailaʻau faʻasaina i le fualaau faasaina. O le toʻatele o faifaatoaga e tali atu i le le lelei e uiga i le aʻafiaga o tupe i luga o fualaau faʻasao.

O le faiga o le faatinoga o le faavae

Fundazol ei ai le benomyl i lona tuufaatasiga. Pe a faʻaaogā ile aʻa poʻo faʻaaogaina i luga o se laau, o le vailaʻau e faʻalavelaveina ai le vaevaeina o sela fulafula, faʻaleagaina ai le cell cellular ma ia lava. O le iʻuga, e le mafai ona faʻateleina ma mate le pulou. O le taunuuga o le gaioiga e faʻaalia i le tolu aso muamua, o le puipuiga o le vailaʻau e tumau mo le vaiaso.

E taua! E le fautuaina le fualaau faasaina ina ia faʻaaogaina i ni atigi pusa tuusao i totonu o le palapala, e taofia ai laau, o lenei mea moni e tatau ona amanaia ao le i faaaogaina Fundazol.

O le mea moni o le benomyl e mafai ona faʻaalia ai le iniseti o meatotino e le o iloa. O le vailaʻau o loʻo i ai se faʻalavelave faʻapitoa i aphids ma leaf leaf beet larvae, faʻapea foʻi ma aʻafiaga oona i luga o fuamoa papaʻe. E tusa ai ma nisi o faʻamatalaga e leʻi faʻamaonia, atonu o le aʻafiaga o le nematocidal o le vailaʻau benomyl.

O le lautele o le faʻaogaina o le faavae ma le faʻaititia o fua faatatau

Fundazole ua faʻaalia mo le faʻaaogaina i togafitiga ma faʻasologa o se lisi atoa o faʻamaʻi:

  • Alternaria, anthracnose ma ascochitis;
  • Afanomycete ma le pala o le pala;
  • Gelmintosporioznaya ma fusarium ua pala;
  • Mealy dew, susu ma le paʻu pala;
  • Paʻu siliva ma le faʻaogaina o fatu;
  • Rhizoctanio, faʻafefeteina le mumu ma le puʻu;
  • Snow, fusiuma, vae uliuli, ma isi.
Taulimaina o togalaau fualaau aina, faatoaga, laau teuteu, fugalaau ma fualaau aina suamalie ma laau totoa ma laau afu. Mo agaifanua faʻatoʻaga totoina.

Auala e faʻaalu ai Fundazol ile togafitiga o mea totō:

  • E seleseleina fatu ma se vaifofo o Fundazole po o se palapala vevela, e oo lava i le aso o le luluina;
  • Pulu matala - sola mo se aso i se vaifofo (10 kalama i le afa lita o vai);
  • Amaryllis po o gladiolus bulbs ua faatofuina i le fofo mo le tolu itula (10 kalama o le paʻu i le 2 lita o le vai);
  • Fua o fatu (pateta): fofo - 10 kalama i le 0.5 lita vai;
  • Pickling of gladiolus ma ambsllbs bulbs - faatofuina o pusa mo le tolu itula i se vaifofo: 10 g mo le 2 lita o le vai, kekiki - mo se aso i se vaifofo: 10 g i le 0.5 lita vai.

E te iloa? O le igoa gladiolus o le Latina, o lona uiga o se pelu po o se pelu laitiiti. I le masani ai, toetoe lava o atunuu uma - o le fuga o tama, e tuʻuina atu i paaga faapisinisi, aso faamanatu i alii, laureates o faailoga eseese. O le tuʻuina atu o nei fugalaau i fafine poʻo teineiti e le taliaina.

Le numera o togafitiga ma Fundazole mo faʻamaʻi:

  • Moli fatu - tasi; Sueina o ituaiga eseese - e oo i le fa faiga.
  • Malosiaga palapala - tolu togafitiga; aʻa laula, pala o le pala ma le lanu mumu - faalua faaluaina; Fusarium - lua faiga.
  • Totogi togafitiga ole Fundazol e le tatau ona sili atu i le faalua taimi, o le meafaigaluega e mafua ai le teteʻe. Ona lua 1-2 vaitau e manaʻomia ona e malolo.
Fundazol: faatonuga mo le faʻaaliga e lapatai ai - fualaau faisua o loʻo gaosia ao leʻi oʻo i le seleselega, mo se faʻataʻitaʻiga, o kukama o loʻo gaosia e le sili atu ma le vaiaso; tamato - mo aso e sefulu; fualaau aina - mo le 21 aso. Faaaogaina o fualaau faasaina: i luga o le tasi laau 2 lita o le fofo (10 kalama i le 10 lita); fualaau faisua (10 kalama i le 10 lita) mo le 10 mita / sq .; vine (strawberries) - 1.5 lita i le 10 m / sq. (10 kalama i le 10 lita).

Fesoʻotaiga ma isi vailaʻau

Fundazol e fetaui ma le tele o iniseti, vailaau e tineia ai vailaau faʻasaina, faʻalauiloaina o le tuputupu ae ma fomaʻi. O le fualaau faasaina e mafai ona faʻaaogaina i le taimi lava lea e tasi ma sui e iai le tali faʻaalia o se vaifofo, e pei o Epin, Ribav-Extra, Zircon.

E taua! Fundazole i faatonuga mo le faʻaogaina e le mafai ona faʻafefiloi ma vailaʻau o loʻo i ai se tali alkaline. O vailaʻau vavave faʻatasi ma benzimidazole poʻo vaega o le oona e le manaʻomia.

Ina ia mautinoa le tutusa o fualaau oona, e tatau ai, faʻafefiloi uma i se vaega itiiti, ia iloa ai pe o le a paʻu ese mai, pe afai e le - o fualaau e talafeagai. Vailaʻau faʻataʻitaʻi o Fundazol - Fundazim, Topaz, Horus, Acrobat, Kadris.

Faiga faʻavae faavae: fuataga saogalemu

Fundazol ona o vailaʻau o le vasega lona lua o tulaga lamatia. O lona uiga o le sooupu o le tino olavalaʻi i tagata, e mafai ona mafua ai le faʻafitauli o le maʻi, ma i meaola e mafai ona aʻafia ai le gaosia o le gaioiga. O le fualaau faasaina e le lelei le paʻu i le eleele. O le vaitaimi o le pala e tumau mai le tolu i le ono masina.

Fundavela oona tele i meaola oona, e faʻasa ona faʻaaogaina latalata ane i vai, e faasaina ona faʻaaoga e le sili atu i le lua maila mai le talafatai. I meaola ma tagata e iai le faaumiumi faʻafesoʻotaʻi ma le paʻu e mafua ai le ogaoga o faafitauli faʻamaʻi.

Mai mea uma o loʻo taʻua i luga, e manino lava: Fundazol, o lona faʻaogaina mo totonu ole laau ole fale ua solia i totonu o nofoaga e nonofo ai. E tusa lava pe o oe o se lagolago o le fualaau faasaina, o gaosi togavao e faʻaalu i fafo atu o le fale. E oʻo lava ina faʻaitiitia le fualaau faasaina i le fale e le fautuaina. Faʻasoa faapitoa ile Fundazole e tatau ona togafitia tina ole lumanai.

Aʻo galue i le vailaʻau e tatau ona le gata ina puipuia ai le paʻu, e tatau ona e galue ma se atigipupuni ma ni matai. I le faagasologa, aua e te ulaula, 'aua le' ai, aua le inu. A maeʻa le galuega, ia mautinoa o fufuluina ou lima i le fasimoli ma e sili atu le faʻaalu o le vai.

I le tulaga o le faʻamaʻi faʻafuaseʻi, ave fua uma lava: inumia le tele o vai mafanafana, pe afai e leai se paluga oona; ave le gaʻo ua gaoioi ma faʻaleagaina vomiting. Aʻo faʻaaogaina ni puipuiga, ia valaʻau i se falemaʻi. Ia mautinoa e mulimuli mai i se faʻatalanoaga ma se tagata toxicologist.

O le a se mea e mafai ona suia ai le fualaau faasaina saogalemu o Fundazol i le fale? I totonu o se siosiomaga nofomau mo togafitiga ma le puipuia o totonu o laau, e lelei tele le faʻaaogaina o vailaau faʻasolo mai meaola, pei o Bioorid, Fitosporin, Gaupsin, Trichodermin.