Laʻau

Tamaitai o Shalott Rose - Uiga o se laau

Rosa Shallot o Roto Shallot o se tasi lea o ituaiga o taumalulu-malosi ma umi-fugalaau. O le vailaʻau e teteʻe i faʻamaʻi ma fuga i le gasologa o le vaitau. O le mea lea, o se tasi lenei o filifiliga sili mo tagata e le o ni tomai faʻapitoa. O le tamaitai o Shalott na manumalo i le tele o fatu ma ona pulupulu.

Faamatalaga o le ituaiga, le talafaasolopito o lona foafoaga

O le English Rose Lady o Shallot o se ituaiga fou fou, na fafagaina i le 2009 e le faifaatoaga Peretania o David Austin. Sa musuia o ia e se solo na tuuina atu ia Lord Tennyson Alfred e fatu ai se foliga fou.

Rosemary i le togalaau

O se tala lenei e uiga i se tamaʻitaʻi mai Shallot, o le na togafitia i le maota o Camelot e King Arthur. Na maua le fugalaau i le tusi aloaia a le Royal National Community Roses mo uiga lelei ma uiga lelei.

O le Lady Shalott ituaiga eseese o loʻo faʻavasegaina o se kulupu o le Igilisi faʻafefeteina (roli). Laʻau maualuga e oo atu i le 150 simita. O le laau e malosi ma palasi. O lala e manifinifi, ma o lau lanu lanumeamata lanumoana e ola. I le amataga o le faʻavaeina, o le laupepa ei ai lona 'apamemea' apamemea.

E tele lapoa ma faasino i luga. Se fugalaau ei ai lona lautele e oʻo i le 10 centimita. O fuga taitasi e aofia ai le 40 petals. E mafai ona avea ma samasama, moli-samasama, apricot. I luga o le vaomatua, e aoina mai ata i inflorescences mai le tolu i le fitu vaega. O Rose shallot ua tumu i le ea ma se manogi manogi manogi ma manogi.

O le togavao e amata mai ia Me ia Aokuso, ma le faʻaeteete lelei, e mafai ona faʻamalieina le vave totogo seia oʻo i le muamua kiona. O le faigata o le taumalulu o le rose o le togavao e lelei - i le taumalulu e le manaomia e le fale le fale, e tumau ai le paʻu o le vevela -27 tikeri.

Faamatalaga faaopoopo! E faʻasaina e le laau le timu mamafa, e talafeagai mo le ola i se tau malulu.

Rose Shallot faʻatasi ma isi ituaiga

Le lelei ma le le lelei o le ituaiga

O aʻafiaga e aofia ai le malosi o le kulimi ma se vaitau umi o le fugalaau. O nisi petals e i ai sina tamai meaola, latou te faaopoopoina se uila ma e le faʻaleagaina foliga vaaia.

I le tau malulu, e tumau pea fugalaau i luga o le vao ma tatala tele atu lemu. E mafai ona e totoina se rosa i fafo ma totonu.

O suauu o le ituaiga e aofia ai le mea moni ua mumu le toto mai le susulu o le la, avea ma ata lafoia.

Faʻaaoga i le mamanu laufanua

Rose Lady o le Shallot i totonu o le ata o loʻo iai se tasi o nofoaga autu.

O le matagofie o le vaomatua e tosina atu ai le mafaufau, ma avea foi ma autu autu o le tuufaatasiga. Ae ia fatuina se mea lanu felanulanuaʻi, e tatau ona e filifilia ni tuaoi saʻo.

Faatasi ai ma rosa, e mafai ona totōina vao i le togalaau rosa. O le a latou faʻatumu le fugalaau i le amataga o le tautotogo, ma o le a faia foi se nofoaga e faʻaalia ai amio teuteu o rosa.

Faamatalaga faaopoopo! O le avanoa e nofo ai paka e mafai ai ona totoina rosa i se isi vaomatua. I lenei fomu, e foliga mai e le o se mea manaia, e mataʻina ai mata o tagata pasi-e.

Faʻatoʻaina o fugalaau i fafo

Rose Lady Emma Hamilton - faʻamatalaga o le vasega

Rose Shallot o se vailaʻau masani lea e mafai ona ola i totonu o se fale mafanafana, i se fugalaau, faapea foi i se fale mautotogi poo luga o se faletalimalo. Ina ia tupu aʻe se rosa, e tatau ona e filifilia le nofoaga sao, e tatau ona la susulu ma leai ni pepa. O se matafaioi taua e faia i le lelei o le totoina o mea.

E mafai ona tupu se shalālū i fatu ma fatu. E sili atu ona lelei le faʻatau o mea totō i se faleoloa faapitoa. O fua e faatauina atu i taga pepa, ma se auiliiliga auiliili o le taimi ma le auala e toto ai.

O fualaau e masani ona faʻatau atu i pusa pupuni pe leai foi. Aʻo leʻi faʻatau, e tatau ona e siaki ma le faaeteete le laau: e le tatau ona i ai se mea e faaleagaina.

O mea totō e faʻatūina e tatau ona faʻafetaui tulaga nei:

  • o le aʻa e malosi ma lelei ona atiaʻe;
  • e tatau ona le itiiti ifo ma le lua lalaina o laula i luga o aʻa;
  • i se vaega o aʻa o se paolo samasama;
  • o lau laʻau laititi e mama, e leai ni lanu;
  • o laulaau e lanumeamata;
  • aʻa e aunoa ma le maoaʻe, nofoaga mamago ma mago.

Eseese o laau

O le a le taimi e tau ai

Mo se fatu laau, o le taimi lelei mo le totoina o le autumn. O Roses na totōina ia Oketopa e iai le taimi e aʻafia ai. I le tautotogo, latou vave amata ona ola. E le gata i lea, i le tautoulu, o le vasega pepe ei ai le tele o mea e totoina ai. I le tautotogo, o fualaau aina pe a māeʻa le taumalulu e faʻavaivaia ma e le fetaui lelei mo tagata e fiafia ile fugalaau.

Taua! O fualaau e maua e ala i siaki o loʻo faʻatau atu i totonu o koneteina tapuni. O lo latou aʻa o loʻo faʻaleleia, a maeʻa le faʻatau, e tatau ona vave totoina i le eleele.

I le tautotogo, o le totoina e faia i le vevela o le 8 tikeri Celsius. O le muamua e totōina, faʻafeusuaʻi le toto, totogo ma o latou aʻa i le vaiaso mulimuli ane.

Filifiliga nofoaga

Lady Shallotte - o se rosa o loo i ai i le tele o photophilous. I totonu o le paolo, e lagona e le laau le leaga, fuga vaivai vaivai. E tele ni fusi matala e fai i luga o le vao. I le taimi lava lea e tasi, e le talia e le vao vao le taumalulu ma e maʻi.

Mo le totoina, o le itu i saute e talafeagai. E le fautuaina le totoina o Shallot latalata ane i laau, pe a oʻo i le tele o taimi latou te tutupu ae ma le lafoaia vao vao.

Faamatalaga faaopoopo! Pe a totoina rosa i totonu o isi laau teuteu, e tatau ona e totoina se togavao mai vao maualuluga.

Saunia o le eleele mo le totoina o se fugalaau

Ina ia saunia le eleele mo le totoina o se rosa, e tatau ona fuafua le loloto o loʻo i ai le vai. O le aʻa i totonu o le eleele e lua mita, o lea e tatau ona gaosia i le loloto o le tasi le mita.

O le fugalaau e sili ona lelei ma le manava eleele, faatasi ai ma le gaosiga o le pH 5.5-6.5. Afai o le eleele e tele le suka, e tatau ona gaosia. O oneone lanu oneone ma le mamafa e le talafeagai mo le totoina. E mafai ona e faʻaitiitia le eleele palapala i le oneone poʻo le faapalaga, oneone oneone ma le humus ma le suka.

Faamatalaga faaopoopo!Le faʻamamaina o le eletise: o le palapala e faʻafefiloi ma le vai ma tuʻuina i totonu o le pepa malamalama. Afai e liua mumu, ona palapala lea o le eleele, o le lanumoana lanumoana o le eleele alkaline.

Faʻasalaga taualumaga taʻitasi i lea laasaga

A maeʻa le palapala, ma filifilia le nofoaga, e mafai ona e alu i le totoina.

O se laʻasaga taʻitasi i lea laasaga o le a fesoasoani i lenei:

  1. Totoina aʻa o se fatu laau i totonu o se fofo.
  2. Tuu le fatu i totonu o se lua ma le lautele o le 50 cm ma le loloto o le 60 cm. Sue mamao aʻa i luga o le lua.
  3. Ona faatumu lea o le lua i le eleele. A totoina, faʻapipiʻi malie le palapala ile fatuga.
  4. A maeʻa ona totō, faʻaleleia se tamai togavao.
  5. Ona tatala lea o le eleele, aua o le mea lea e tatau ai ona aoina le eleele faataamilo i le vao, ona mulch.

Laasaga o lea laasaga ma lea laasaga mo le totoina o Roses Shallot

Taua! A uma ona totō, e tatau ona paolo le laau mo le 10 aso.

Tausiga o togalaau

O togafitiga talafeagai e aofia ai:

  • fafaga ma le susu;
  • laʻei pito i luga;
  • teuteuina
  • totoina
  • taumalulu.
Hydrangea Pink Lady (Hydrangea Paniculata Pink Lady) - faʻamatalaga

O nei fuataga uma e talafeagai mo le atinaʻe tatau ma le tupu aʻe o le togavao.

Faʻasaina ma le faʻamafanafana

A uma ona totōina, e tatau ona fafaga le rosa i aso uma e lua. A o faasolosolo ina e matua, faaitiitia le fafaga i vaiaso taitasi.

I le tautotogo, i le vaitaimi o le alualu i luma tuputupu aʻe, vai e tatau ona tele ai laau. E tatau ona mataʻituina le susu o le eleele - o le sili atu e mafai ona mafua ai le fesuiaʻiina o le aʻa o le togavao.

Taua! I le tau mafanafana, e tatau ona faʻasaina le rosa faalua i le masina, e masani lava i aso vevela.

Laʻei pito i luga ma lelei le palapala

E tatau ona fafaga faatolu le togavao:

  • O le pusi muamua e aofia ai le nitrogen ma le phosphorus-fertilizers fertilizers, lea e faʻaaoga i le amataga o Me. Latou te saofagā i le tuputupu ae o le laumei lanumeamata, ma e galulue foi mo le atinaʻe lelei o rhizomes.
  • O le pusa lona lua ua faʻalauiloaina i le mavae ai o ni nai vaiaso. Ua faaopoopo atu le potassium ma le phosphorus i le palapala e fai ai ni pulumu.
  • O le laei lona tolu pito i luga e faia i le 20 aso pe a maeʻa le fuga. A o faagasolo lenei vaitau, o le faʻapipiʻiina o fugalaau ma le tuputupu ae malosi o aʻa fou e amata. O luga o laei e aofia ai le superphosphate ma le salutate salts, faapea foi ma fugalaʻau.

Teuteu

Trimming e faalua ona fai:

  • faaaluina i le tautotogo e faafou ai le togavao. E talafeagai lenei mea e faʻaleleia ai le alualu i luma ma le tele o fua o le taumafanafana;
  • teuteuina i le autumn e saunia le laau mo le taumalulu.

O le teuteuina e aofia ai le seleseleina o laulaʻau mamago, moli oti, faia o se pale. I le maea ai o le faagasologa, o vaega e togafitia i le kesi suauu.

Taua! A uma ona pau le teuteuina, ona saunia lea o le laau mo le taumalulu. Rosa Shallot toleni se faʻaitiitia o le vevela i -27 ° C, o lea e le manaʻomia ai se fale. I totonu o itulagi ma ogaoga malo, e tatau ona ufiufi le vaomatua i se ie poʻo se ufiufi.

Fugalaau rosa

Rose Jazz (Jazz) - uiga o laau o varietal
<

O se laau o le rosa e toe fuga mai; i le taimi o le tau mafanafana, e tele taimi e aliali mai ai.

I le vaitau o le vavao, e tatau ona vavae ese taimi e le mautonu.

I le tausaga muamua, e le mafai ona fuga le vao. Afai e leai se fugalaau i isi tulaga, masalo o le vao e ola i le paolo. O le fugalaau e ono le mafai ona tupu ona o le suavai po o le latalata ane o le vai.

Fugalaau rose shallot

<

Fugalaau fugalaau

Faʻaauau le faʻaaogaina o le laau i na o auala vegetative:

  • i le tautotogo po o le tau mafanafana, e filifilia se ata taʻitasi;
  • o se mimiti e faia i luga o le paʻu (i le nofoaga o gaʻo);
  • o le fana e punou i le eleele ma eli i totonu o le palapala;
  • o le fatuina e faʻafefea ona faʻafefe, e ala i le tautoulu e tatau ona aʻa.

Toe faʻaleleia e ala i le vaevaeina o le vao o loʻo faia i le tautotogo. O le togavao ua eli seia oo ina aliali, ona tatau lea ona vaevae le aʻa i ni vaega se lua pe tolu.

Maʻi ma meaʻai

Rose Lady Shallot e puipuia mai nisi o faamaʻi (paʻu paʻu, paʻu paʻu). Ae e mafai ona pisia i le paʻulea enaena, o se moli vaʻavaʻa, se paʻu, se urosa, ma le chlorosis.

Fugalaau e maʻi i lalo o tulaga le lelei:

  • le lava o le susu po o lona tele;
  • itiiti le mana ma le malamalama.

O le tele o vao e mafai ona afaina, e tasi. E tatau ona vave aveeseina se laau mamai ina ia le afaina ai laau toto maloloina.

Roses - o se teuteuga matagofie teuteu mo le togalaau. O le tausiga lelei o le a mafai ai ona fuga le fugalaau mo se taimi uumi ma fiafia ai isi i lona totoga vave. O le filifilia o Lady Shallot, o se fugalaau fugalaau e mafai ona mautinoa o le a le iloa se togavao faapena.