Fualaau aina

O le a le eseesega i le va o le vao ma le galala? Faamatalaga o laau totō ma a latou faʻatusatusaga

O le togafiti o se togavao o le ituaiga o genus ma le aiga. I le gagana Rusia, o le tele o taimi e masani ona taʻua i le tausaga talu ai, ua na o le pau lava o le laau, e ui lava e na o se mea manogi, o lona uiga. vaega o le laau atoa. O le Horseradish e faatatau foi i le ituaiga ituaiga o horseradish, i le aiga kapisi.

O nei laau totō e faʻamalosi ma taualoa, ae e aofia i aiga eseese ma o latou tutusa e mamao. O lenei tusiga o loʻo faʻamatala auʻiliʻili pe o le a le eseesega i le va o le togafiti ma le olive, ma se faʻamatalaga o laau totō ma a latou faʻatusatusaga.

Faamatalaga o meaola

Muamua mai le aiga kapisi

O aʻa o le Horseradish e mafiafia ma tino. O lona aʻa e saʻo ma oʻo i le maualuga 100-150 senitimita. O lau e lata i le aʻa e tele ma mamao, ma i lalo, i foliga o se fatu. O laʻasaga pito i lalo o loʻo i luga o le paʻu, ma o le pito i luga o laina.

O le Calyx laau e tusa ma le 3 millimita le umi. O petals e oʻo atu i le 6-7 millimita, e paʻepaʻe ma pupuu. O fua o le laau e lautele, fulafula paʻu e tusa ma le 5 millimita le umi.

Ginger root

O lona igoa taatele o le fale talavai o le togafiti. O ona aʻa e mafua mai i le paranasal ma avea ai ma fausaga aʻafia. I le tele lava o taimi, o se ata ua suia ua avea o se aʻa, ua oʻo atu i totonu o le eleele, lea na o aʻa lava e aluese ai.

O le 'au e faʻasaʻo ma taʻamilomilo, ma o le internodes e le silia le tasi le centimita. O laulaau e faʻasolosolo ma faigofie, atoa ma ia i ai le pito i luga. O le pito i lalo o le lau e talitutusa lava ma laʻau o le horseradish - fatu-foliga. O fualaau suamalie e tuʻuina atu i foliga o se pusa e tolu ona apaʻau.

O nei laau toto e tutusa pe leai?

Leai, e le o le mea, ona o le mea e tu ai - cereal (monocotyledonous plants), ma o le horseradish e faatatau i le faasatauro (dicotyledonous). E le gata i lea, e leai ni mea tutusa. Latou te ola i auala eseese, o latou rhizomes e atiina ae i itu eseese.

Na pau lava le tutusa o laau uma e lua o le faʻaaogaina lea o fualaʻau aʻa i le kukaina ma le faʻasaina i le tofo.

Eseesega

Faʻaaliga

O o latou foliga vaaia e matua ese lava. O laʻau o le Horseradish e sili atu ona faʻaitiitia ma faʻafefete pe a tupu saʻo lau laʻau. O Ia lava O le olive e sili atu ona pei o se kapisi togavao, ma o le totino o se laau toto. Na o fualaau faisua e itiiti se tutusa.

Talafaasolopito o le amataga

Na faʻapipiʻi mai Ginger i Europa mai Asia ma i le amataga o lona tufatufaina o se aʻa "faavavega" e mafai ona faʻamalolo ai soʻo se faʻamaʻi talafeagai. Mulimuli ane, na amata aʻa ona aʻa i soo se mea, mo meaai ma togafitiga faafomai. O Horseradish, e ese mai ai, na aumai mai Europa i isi itu uma o le lalolagi.

Vailaau faʻamaʻi

Opo latou te i ai i le latou tuufaatasiga se aofaiga tele o suauu taua, lea latou te maua ai se manogi faapitoa ma le tofo.

O Horseradish e i lona fatuga:

  • ascorbic acid;
  • valemine;
  • riboflavin;
  • pati;
  • suauu gaʻo;
  • malo;
  • carbohydrate (pe tusa ma le 74%);
  • vailaau oona.

Ginger e aofia ai:

  • tamaʻitaʻi;
  • cineole;
  • au;
  • utaina;
  • taulaga;
  • linalool.

Faamanuiaga ma le afaina

O nei laau uma e tutusa o latou togafitiga faafomaʻi pe a faʻaumatia.. E tofu uma i latou ma se aoga aoga i le tino, pe afai e faʻaaoga lelei. Ae o le horseradish, mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona fesoasoani i le maualuga o le toto maualuga, faʻaitiitia le faʻaitiitia, ma e le o iai foi lenei meatotino, ma le isi itu, o le a solia i le maualuga.

Matou te ofoina atu e matamata i se vitio e uiga i aoga o le faʻaogaina ma le puipuiga pe a faʻaaogaina:

Matou te ofoina atu foi e matamata i se vitio e uiga i aoga ma mea lamatia o le horseradish:

Tuputupu ae

Horseradish o se laau e le lelei tele e faigofie ona tupu. O le tausiga o ia e faigofie lava ma e aofia ai le faʻalauteleina o vaitaimi ma le faʻaleleia o laau. Ginger e manaʻomia tulaga sili atu. E faalagolago o ia i le vevela ma e le mafai ona gafatia le vaitau malulu. I totonu o lona vaomatua ua toetoe lava a toesea ma mo le tele o vaega ua tupu i togalaau ma greenhouses.

Faaaogaina o

O le faʻaaogaina o le horseradish ma le faʻaoʻoina e masani lava tutusa, ae o loʻo i ai i le mea mulimuli ni mea faʻapitoa.

O fualaʻau taʻitasi e faʻaaogaina i le kukaina o mea manogi, faaopoopo i ai le tofo i le ipu autu. E faʻaaogaina le ginger pe a faʻaopopo i le lauti, lea e le mafai ona taʻuina e uiga i le horseradish.

O le a ma le taimi e filifili ai?

I le kukaina, filifili le galalaʻu poʻo le faʻaogaina o meaʻai i luga o le faavae o le a le ipu e sauniuni ai ma mai le manaʻoga patino o le tagata. O le aʻa o le mea mulimuli e sili atu ona lelei lona tofo ma e masani lava ona vaʻavaʻaina, ao le mea muamua e sili atu ona mautu ma e faʻaaogaina i ituaiga eseese o taimi ma sauga.

O le mea lautele, o aʻa uma e lua e talitutusa lava le tasi i le isi, ae i totonu o laau totō ma auala e faʻaaoga ai aʻa, e eseese lava i latou. O faʻaeseesega e oʻo lava i mea taufaaleaga, mo se faʻataʻitaʻiga, e toetoe lava a leai se mea e tupu i le vao, e le mafai ona faʻamatalaina e uiga i le galala.