Laʻau

Selaginella scaly: tausiga o aiga ma ituaiga autu

O le faʻalauiloaina o le selaginella e pei o se laau e tuʻuina atu i le tele o ituaiga, e tele ni igoa. Mo se faʻataʻitaʻiga, o se polo (e faatatau i se vaega anamua o pulou). O se tulaga iloga o le mafai ona i totonu o le moe mo le tele o tausaga.

O le vevela i le foliga o se polo polo, e mafai vave ona ala i luga o le vai. O lenei nofoaga o se toafa faapea foi ma le totoga o togavao, muamua na faʻamatalaina e fomaʻi i le 1830. O sui e ola i le lalolagi atoa, e le aofia ai nofoaga ma se malulu.

Faʻasologa autu

O ituaiga o Selaginella e aofia ai le sili atu i le 700 alalafaga. Latou te foliga uma lava o manulele po o le galu; e maua i latou i nofoaga susu, e sili ona fiafia i le paolo. Ausia le 20 cm mo le faʻatoaga o fale, i totonu o vaʻaia e oʻo atu i le 2 mita.

Selaginella - mea teuteu

Lianoid ituaiga e mafai ona 20 mita le tele. E na o le 25 ituaiga e tupu i totonu o le potu, sosoo ai ma nisi oi latou.

Selaginella Martens

O iʻa Selaginella Martens (selaginella martensii) e tupu i Amerika, ISA. O le togavao ma faʻamau saʻo e maualuga lona 30 cm. Le lanu e lanu meamata, ae o loʻo i ai se eseesega ma pito siliva o papatusi. Selaginella Martens e foliga mai o se fern, ei ai aʻa malolosi e alu ifo i le eleele. O le laau e lauiloa ona o foliga teuteu, laʻau mamanu.

Selaginella Krauss

O lenei sui e afua mai Aferika i Saute, o loʻo faʻapupulaina i luga o gaʻo. E lua ituaiga: ma lanu samasama lanumeamata ma lanu paʻepaʻe. O le maualuga o le laau selaginella ituaiga Krauss - 2 cm, o laʻau laiti e pei o fulu.

Selaginella Krauss

E ono fesuisuiaʻi lanu, o aʻa i fafo e fesoasoani e fausia ai tapeta atoa.

Selaginella Apoda

O le isi igoa o le polo. O le vaega o le selaginella o le ituaiga o Apoda e faʻapipiʻiina ai suauu e pei o le galu. E oʻo atu i le 20 cm, e aofia i le fetolofi. O le mea na fanau ai o Kanata, pe a tupu ai le natura moni.

Selaginella Jory

O le laau e talitutusa ma le moli lanumeamata lanumeamata, ei ai lona pale paleni. E tu saʻo le 'au, e oo i le 20 cm. O le selaginella o le ituaiga Jory e taua foi o le Yori.

Jory

E iai foʻi isi filifiliga mo le faʻaleleia o totonu. Mo se faʻataʻitaʻiga, faʻalagolago i le selaginella e aunoa ma se leo le matagofie i se ulo.

Aiga Tausi

Plectrantus: tausiga fale ma ituaiga masani

E le taliaina e Selaginella faʻataʻitaʻiga, matagi, lamala. E mafai ona tupu i eleele eleele, o oneone ma oneone. O nisi e faʻaaogaina mo le totoina o se pusa tioata ma vai teuteu.

Tului. O isi igoa o Jericho Selaginella Rose, "Toetu Toe Toto." O le igoa ona o le mea moni o le toʻatele e ave le laau mo se vavega. O aganuu agavaʻa faʻavave taimi, felaʻiaʻi lala i totonu o se polo, lanu enaena. Lanu lanu meamata ua toe faʻaleleia e tusa ma se aso pe a oʻo mai le vai.

O le taua faapitoa i le laau selaginella na tupu i Ieriko o loʻo totoina ma tausi. O taamilosaga e aofia ai vaitau taimi o le momoe ma ala i luga. Mo le mea muamua, e tatau lava ona e taofia le faʻaleleia. O le a le mea e fai pe a oʻo i le taimi mo le faʻaosooso e ala ai:

  1. Saunia se pusa mo le faagasologa.
  2. Tuu se laau iina, faaopoopo vai, faatumu.
  3. Faatali ma mataʻituina pe faʻafefea ona tulaʻi le tulaga, mea e tupu i le aso atoa.

E tusa ai ma nisi lipoti, o se sui o le fugalaau e mafai ona leai se vai mo le 100 tausaga. E le gata i lea, o se vaitaimi o le lamala e talafeagai. O le faamatalaina o le laau o le selaginella ma le tausiga lelei i le fale, e tatau ona matauina: o le leai o sea ituaiga malologa e mafua ai le oti.

E filemu le filemu i le 2 vaiaso. A o faagasolo lea taimi, ua muta le tafe o le susu, ua liua le vaega toto i se polo enaena, ma a toe amataina le vai, e toe ola mai.

Scaly, matago ma le lanumeamata

O nisi aiga e faʻaaoga le fugalaau faʻafouina o selaginella o se faailoga. Tuʻu mai lona fagua i le aso malolo, teuteu le laulau.

La protection o le la

Faʻasaga le susulu o le la i luga o se laau e tatala atu ia i latou e le taliaina e latou. O le mea lea, o le fugalaau e tuu i le malamalama masani, ae i le noatia ma le fai fuafua i lenei tulaga. Ua faatagaina e faʻaogaina faʻamatalaga faʻavae mo le faailogaina. O tulaga malulu e talafeagai. O se malūlū malūlū o le 17 i le 26 ° C o le a manaʻomia, e aunoa ma le pa'ū, e mafai ona faʻamaonia le soifua maloloina.

Faʻasaina ma le palapala palapala

Selaginella tausi mea e faavae i luga o se suiga i le malulu ma le lamala, e le manaʻomia ona totōina. E mafai ona teuina mo se taimi umi i le foliga o se polo e aunoa ma le palapala, iloa se taimi malolo. I le taimi talafeagai, tuʻu i se pesini vai. A maeʻa ni nai itula, ona oʻo lea i le ola. A maeʻaeʻa, e tatau ona e faʻauuina mo le 2 vaiaso. Ona toe faʻaleleia lea o le vai, mo le 14 aso ona faʻaleagaina lea o le vai. O lenei ituaiga o laau e toʻafilemu lava mo le 50-100 tausaga. E masani ona faatatau lenei mea i le selaginella lepidophylla.

Selaginella tuʻu i totonu o se terrarium, avea o se vaega o se togalaau tuʻufua ma tuʻuina atu ia te ia se ipu. O le eleele o tamaʻi oneone, oneone, pusa vai, e tatau ona suia i taimi uma pe afai o loʻo tu, o le a faʻaaogaina le faʻaaogaina.

Faʻalogo lelei! E mafai ona totoina lenei aganuu i eleele masani, ae mo nisi ituaiga e le talafeagai.

I le natura, o le fugalaau e ola i nofoaga e seasea timuga ma ua fesuiaʻi e faatalitali mo i latou mo se taimi umi. A oʻo mai le vaʻa, o le a le pine ae avea laulaau ma lanu meamata. O tulafono mo le faʻamamaina ma le tausia ile eleele e pei ona taua i lalo:

  • Selaginella ituaiga Lepidophyllum, e pei o le ituaiga o Ieriko, soo se isi lava, e manaomia le fausiaina masani, o le tele, e tatau ona i ai le vai i le vevela o le potu. O le fugalaau e tatau ona teuina i totonu o se siosiomaga masani susu, faʻapea foʻi ma le suʻeina.
  • O laʻau e le tatau ona susu tele, a leai o le a amata ona faasolo ina leaga.
  • E tatau ona faʻamaʻa le vai e aunoa ma le faʻaopopoina o vailaʻau.
  • I le filifili ai e tausia le laau i le eleele, faaopoopo le sphagnum moss. E fiafia Selaginella i le maualuga o mea e fiafia i ai.

Toe faʻafouina vai

<

Afai e te manaʻo e faʻafeiloaʻi, e tatau ona e faia le fefaʻatauaiga. E le gata i lea, e tatau ona seasea faia le taualumaga, aua o lenei aganuu e iai aʻa. O lenei taimi e tupu pe a tumu le atigi pusa i le masini. E mafai foʻi ona fausia se aʻa aʻa.

Laʻei pito sili

E le manaʻomia e Selaginella le faʻasaina. E foliga mai o lenei laau o se tuufaatasiga o meaola e lua (symbiosis) ma e tupu aʻe ona o le aafiaga o le tasi. Talu ai ona e le manaʻomia e ia le eleele lafulemu, o lona uiga e le o iai le faʻamalosiina i le aga masani. O le mea moni o le selaginella na le maua se taimi malolo e mafai ona oʻo atu i le oti. O lenei sui o le fuga o se mea anamua, o se tagatanuu o tainasoa.

Faʻatauga auala

Tagata suʻamuʻu: tausiga o aiga ma ituaiga aiga
<

O le toe gaosia o selaginella i le natura e tupu i le taimi o timuga. A maeʻa, ona toe malolo lea o le laau. I totonu o le togavao tuai, e mafai ona mataʻituina ai se mea iloga - e leai ni meaʻai. Latou te manaʻomia le faafouina, fefaasoaaʻi. O le fern ma lelaginella laau e gaosia i ni auala talitutusa, o lona uiga, spores, ae o laʻau foi.

Vaeluaina o le vao

Ua vaeluaina vao tuai, ma faʻaogaina mo le faʻaleleia. O lona uiga, ua vaevaeina i ni vaega, o loʻo nonofo eseese. O lenei laau e vave ona tuputupu ae ma faateleina le faigofie.

Laʻau

E faʻaaoga vaega faʻamalosi i lau laititi e tuʻuina i le vai. O aʻa o le a aliali mai pe a mavae sina taimi.

I le faaiuga, e mafai ona tatou fai atu e le mafai e le togavao ona osofaia e meaola faalafua. E ui o le apogaleveleve e tatau ona faʻaumatia. E faia lenei mea i se faʻaoga fasimoli. Selaginella scaly, faʻaaogaina i totonu o le vaomatua mo mea teuteu, e le o se aga masani. A ausia le 10 cm le maualuga, e aofia ai suauʻu ma vitamini e fesoasoani i le toe faʻatuina pe a maeʻa le lamala. E sili ona fautuaina mo aquariums, ua totoina foi i totonu o greenhouses ma togalaau aina.