Laʻau

Okra - o fualaau faisua e tele

I aso nei, e toʻatele tagata fai togalaau ma tagata vevela e ola e le gata o fualaau 'aina ma fualaʻau e masani ona tatou maua, ae taumafai foi e maua se seleselega mai atunuʻu mamao. O lenei gaoioiga e sili ona manaia, ona o le tausiga o laau totoa, o le togalaau na te liua ona moega i nofoaga laiti faataitai, ma avea ai o ia ma tagata suʻesuʻe. O le Okra o se laau e le masani ai i luga oa tatou faatoaga, o le mafuaaga lea o se vaaiga manaia mo i latou oe fiafia e faataitai i mea fou.

Okra - faʻamatalaga laau

Okra - o se fualaau masani e le masani ai e masani lava ona maua i lalo o isi igoa - okra, gombo, tamatamailima o tama, mea inu suamalie.

Le salalau o okra

Ua salalau le laau i Amerika, Asia, i saute o Europa, ma, ioe, i lona atunuu - i Aferika. Mo Rusia, o se mea e seasea ona maua mai fualaau faisua. O laau laiti laiti ua ola i le Itumalo o Krasnodar ma le Tervropol Territory, i isi vaega o malo e na o le au faifaatoʻaga.

Okra, toto i laina i le itu i saute o Rusia

Aganuu uiga lelei

O le Okra o se fualaau faisua taʻitasi o le aiga mallow. O le maualuga o le vao e faalagolago i ituaiga ma e mafai ona 30-40 cm i lalo ifo ma oʻo atu i le lua mita i le tele o ituaiga. Talu ai ona o le laʻau mafiafia lanu lanumeamata ma laʻau lanu meamata o le lanu lanumeamata, o le laau e foliga manaia. Fugalaau lapopoa o kulimi poʻo le lanu o le lanu o loʻo faʻaalia i le lau leafs faaopoopo mea teuteu i le vao atoa. O fua e tutusa ma le fausaga i pusa pepa - pusa lanu meamata e tele fatu, i nisi o ituaiga e mafai ona lapoa - sili atu i le 20 cm le umi.

O le fugalaau ma le fuaina o le okra e tutupu i le taimi e tasi

Le faʻaogaina o le okra

Latou te ola lelei e pei o se fualaau faisua. Ona o lona tofo le lelei, toe faamanatu ai fatu pi asparagus, ua masani ona faaaoga i le kuka. Ona o le maualuga o meaʻai o le polotini, vitamini, macro-ma microelements, faʻapea foi le maualalo o le kalori ma le gafatia e faʻaitiitia ai cholesterol, okra e faʻaaogaina foi e avea o se meaʻai fua. O fatu o fatu e mauʻoa i le suauu, e foliga tutusa ma le taua i le olive. O fualaau aina e aofia ai mea mucous ma mea e teu ai, o lea e fautuaina ai ipu mai okra mo faʻamaʻi o le gastrointestinal tract. Mai le vevela, fatu ua suamalieina, o le inu o le meaʻai e tofo e pei o le kofe moni.

O fua o le Okra e aofia ai le tele o vitamini ma meaʻai

O nisi taimi i luga o fua o le okra o loʻo i ai ni mea laiti e le o aofia ai mea mu. Faatasi ai ma le vevela o le vevela, o le malosi e mou ese atu, ae o le aoina ma le kukaina o fualaau faisua, aemaise o lapoa, e sili atu i totigilima. O lenei fuataga o le a puipuia ou lima mai ogaumu ma le ita.

Vitio: okra - aoga aoga

O ituaiga eseese o okra

E tele ituaiga o okra e ese mai le tasi i le isi i le maualuga o le vao, le tele ma le tofo o fua, ma le umi o le tuputupu ae o le vaitau.

I o tatou tulaga tau, o fua e sili ona lelei e maua mai:

  1. Fetu a Tavita o se umi umi. Fua e oʻo atu i le 15 cm le umi.
  2. O le vevela lanumumu o le tuai o le tele o le fua. O fualaau mumu lanu mumu e aliali mai i le 70 aso talu ona faʻamaʻi
  3. O le vevela paʻepaʻe o se tasi lea o ituaiga sili ona lauiloa ma fugalaau paʻepaʻe matagofie ma e tusa ma le 10 cm le umi.
  4. O Clemson o se ituaiga lauiloa maualuga-gauaʻi. O le taua faapitoa o fua tetele o le tofo lelei.
  5. Blondi o se ituaiga malulu o le vave vave ona fua ma le tele o fua-kulumama.

Faʻaaliga ata: ituaiga lauiloa o okra

Tuputupu o okra i vaega eseese o fesuiaiga

Ua manuia le Okra i le tele o itulagi o lo tatou atunuu, ae peitai, o le totoina o metotia mo vaalele eseese eseese ei ai o latou eseesega. O le Okra e totoina i le auala e totoina ai. O le totoina saʻo o fatu i totonu o le eleele e na o totonu lava o le itu i saute - o le Kalasnodar Territory, Stavropol Territory, ma le Caucasus. E mafua lenei tulaga i le mea moni o le aganuʻu e faʻaogalua ma sili ona maʻaleʻale ile mataʻu vevela.

I totonu o le ogatotonu tutotonu, i le Volga, Siberia ma Urals, okra e totōina i laau, ma tuʻuina atu le le tutusa o le tau, e sili ona lelei le totoina o lenei fualaau aina i totonu o greenhouses po o vevela.

Mo le atinaʻe lelei o okra, e taua le filifilia o se nofoaga talafeagai mo le totoina. Talu ai ona o lona itu i saute, e tatau ona tuʻuina atu i ai le sunniest ma pito sili ona malulu mai le matagi. O le eleele lafulemu aoga e fesoasoani i se seleselega mauoa.

Vitio: faʻatupulaia okra i totonu o ipu - aoga aoga

Auala totoina e ola ai okra

O fatu laau e afua mai i le lua i le fa vaiaso, o le mea lea, ina ia faatelevaveina ai le faagasologa, o le a vave ona susunuina. Mo le faia o lenei mea, tuʻu se solo i fatugaʻau, faʻamama i le vai i le vevela o le potu ma tuu i se nofoaga mafanafana mo se aso.

Pe a lūlūina fatu, e taua tele le taofia mai ia i latou mai le faʻatofuina atoatoa i le vai - e tatau ona manava le fatu. Mo faʻamanuiaga aupito sili, e mafai ona e faʻamamaina le ie i le timu poʻo le liusuavai.

Lauina o fatu mo laau toto

O fatu o le Okra e totoina i le faaiuga o Aperila - amataga o Me. E matua faigofie lava ona faʻaaoga totino taʻitasi mo le totoina, sili ona lelei. E mafua lenei mea i le mea moni e faapea, o aʻa o le okra e mauaa aʻa, ma e toetoe lava a leai aʻa, ona latou faʻafefeina ai lea o le totoina o le paʻu. O le faʻaaogaina o pusa paʻu o le a mafai ai ona toto laau i le togalaau e aunoa ma le faaleagaina o aʻa.

Pe a faʻaaoga pusa paʻu, o le a pauu fatu i le eleele e aunoa ma le faaleagaina o aʻa

Laasaga taʻitasi i le laasaga o le lūlū fatu

  1. Seti ipu o peat i luga o se palatusi ma faʻatumu le palapala mo tipu.
  2. I totonu o ipu taitasi, fai se fasi laau i se malologa pe a ma le 4 cm.
  3. Lalo le fatu i totonu o le malologa ma fafasi i le eleele.
  4. Liligi vai i le vevela o le potu.
  5. Ufiufi le fata i ipu mafolafola.

O togalaau o le Okra e tausia

I le taimi o le fatuina o fatu, e tatau ona faatumauina se vevela pe a ma le 20 tikeri ma faʻalosolo ai i taimi uma ia ipu. A maeʻa le totoina o fualaau aina, e tatau ona aveese le ata tifaga, ma tuu i totonu o se nofoaga manaia susulu.

O le tausiga lelei o laau toto e sau i taimi talafeagai e fafaga ai ma fafaga. E lua vaiaso talu ona maeʻa, e mafai ona fafagaina laau i se faʻalavelave faʻapitoa mo fualaau faisua. O ia laei pito i luga e tatau ona faia i le 12-14 aso ao lei totoina laau i se nofoaga tumau.

E manaʻomia e le laau okra ona tuʻuina atu se nofoaga mafanafana ma susulu

Totoina o fatu i le eleele

I le matua o le 35 - 45 aso, o fatulala okra ua tutupu ma malolosi atili ua totoina i se nofoaga tumau. O moega ile eleele lelei o loʻo saunia i le tautoulu - latou te faia mineral ma organic fertilizers mo le eli. E sili ona lelei le faʻaleleia i le timu po o le afiafi. I le totoina o ituaiga umi, i le va o vao e tuua se mamao e tusa ma le 90 cm ma le va o laina - 50 cm. E totō laau totō pe a uma le 60 cm ma le 40 cm avanoa. O laau totō ua lelei ona faʻamalieina ma mulumuluina i le peat or humus.

Ua totō laau totō ola i luga o moega

Le leai se auala e tupu ai le okra

I le itu i saute o lo matou atunuu ma se mafanafana umi ma mafanafana, e mafai ona totō le okra i le eleele. E seleseleina le eleele pe a uma ona mafanafana le eleele ma e le pa'ū ifo le malulu o le ea i lalo o le 16 C.

O le suamalie o fatu e faʻalauteleina i le 3-4 cm. O le mamao i le va o vaieli e tutusa ma le taimi e totō ai fatu. E lua fatu e mafai ona tuʻuina i totonu o se pu ma mulimuli ane, pe a tutupu mai laau - faʻavaivaia le vaivai o mea vaivai. Fua ma vai le fanua.

Tausia i le vaitau o le tuputupu ae

O le tausiga o Okra e faigofie ma o metotia mo le totoina ma fatuga o togalaau e tutusa. A maeʻa, e tatau ona taofia le faʻamagoina o le palapala. Pe a faʻamafanafanaina, e fautuaina le suia o fugalaʻu-minela fertilizers ma organic.

I le taimi muamua, e manaomia e le laau le tausiga masani - veleina, veleina o le eleele, laʻei pito i luga ma le taimi e faʻava ai. Faatasi ai ma le tuputupu ae o le okra, o le tausiga e faafaigofieina - o togavao e sili atu i luga o laau e le faatagaina ai le eleele e vave mamae ma taofia ai le tuputupu ae o vao. O vao matutua e mafai ona faʻaitiitia le vai, ae tele, e susu le eleele i le loloto o le 40 cm.

Faiga fai togalaau

O le fausiaina o le vaomatua e faia i auala e lua. E mafai ona e totoina se laau i totonu o le ogalaau e tasi - talepe ese laasaga e amata ai. O i latou o loʻo faʻatoga i lenei auala o loʻo fai mai e leai ni fua o laʻau, ae aveese le malosi o le fana tele, lea e leiloa ai foi ona fua.

I le auala lona lua, o le pale o le ogaumu autu e faapuupuu, lea e faaosofia ai le faia o laulaau lalata. O le au faifaatoaga o lea ituaiga o togafiti e talitonu o le faia o lea mea e maua ai se fua tele. Ma e foliga mai, na o suʻega i luga o la latou lava 'upega tafaʻilagi o le a fesoasoani i le tagata faʻataʻitaʻi e filifili pe o le a le auala e sili ona lelei.

Fiaging okra

E tusa ma le lua masina talu ona maeʻa, o le okra e amata ona fuga, ma a maeʻa le vaiaso e mafai ona e ave le fua muamua. O fua e tatau ona aoina e le aunoa, aua, a maeʻa le lua poʻo le tolu aso faaopoopo, e faʻamalosi ma e le mafai. I le itu i saute, o le seleseleina e faia i isi aso uma, i nofoaga e sili atu le malulu - i le 4-5 aso.

Okra fualaau aina

O le fua o le okra e tumau seia oʻo i le tautoulu o le tautoulu, ae o le faʻaitiitia o le vevela o le ea, o le alualu i luma o pipi e faʻaitiitia lemu.

Pe a selesele okra, e tatau ona ave le tausiga, talu ai ona o le laau e ufiufi i foliga faigata, lelei, lea e mafua ai le afaina i le paʻu. O le mea lea, o le galue ma lenei fatuga e sili atu i totigilima luga.

Okra Diseases

Mo le okra, o le faʻamaʻi o se uiga o faʻamaʻi uiga o laau o le malvaceae aiga.

O le vae uliuli o se maʻi faʻaleaga. E masani lava ona aafia ai aʻa o okaila. E tatau ona vave aveeseina le laau mamaʻi ina ia le afaina ai tagata tuaoi. Ina ia taofia le tupu o le vae uliuli, e le tatau ona e faatagaina le susu o le susu, e masani ona vevela laau pe afai latou te ola i totonu o se kiona.

Pe a sauni le eleele mo laau toto ma mulimuli ane totoina ile eleele, ia fautuaina e lafo i se vaifofo o le phytosporin. O lenei sauniuniga mo meaola ninii e aoga mo togafitiga ma le puipuia o le tele o siama ma siama.

O le gaogao o se faʻafitauli faʻaleagaina matautia. E foliga mai i foliga o lanu samasama i laulaau, puʻu ma tumutumu. I le pito i totonu o le laʻau lauusiusi o le lanu moana - fungal spores - ua maua. O laau afaina e masani ona oti. Afai e maua se vailaau faʻamaʻi, e tatau ona vave aveeseina ma siaki uma togalaau.

O le paʻu o le pulupulu o se faʻamaʻi masani. I luga o lau o le laau ua afaina, e mafai ona e maitauina se paʻepaʻe paʻepaʻe, ua le lelei le atinaʻe o le laau, e fai ni mea leaga. E tatau ona aveese uma laʻau ma le paʻu paepae.

Faʻataʻitaʻiga o ata: Oga faʻamaʻi Okra

Fomaʻi ma puipuiga

Ina ia faʻafetaia fomaʻi faʻaleagaina, e fautuaina e faʻamalolo e le gata i faʻamaʻi faʻamaʻi ma se vaifofo o le phytosporin, ae faʻapea foi i tuaoi, faʻapea foi le eleele o siomia ai i latou. O faatonuga mo le vailaʻau faʻamatalaina auiliili pe faapefea ona saunia le fualaau faasaina ma pe faʻafia ona toe faia togafitiga.

Ina ia puipuia le tupu mai o faʻamaʻi, pe a tuputupu ae okra, e tatau ona e usitaia tulafono faavae o tekinolosi taufaatoaga:

  • matau le fua o le faatoaga;
  • taofia le mafiafia o eleele tulaueleele;
  • aveese le tele o laulaau, aemaise i latou e paʻi i le eleele;
  • taufaasese vao ma meaola faalafua, aua e masani ona avea i latou ma avega o faamaʻi.

O mea sese i le talosaga o le faʻamaʻiina o meaʻai i le faʻavaivaia o laau ma le faʻaitiitia o le puipuiga. O le malosi o le manogi ma le le lava o le phosphorus-potassium fertilizers e mafai ona mafua ai le faʻaalia o maʻi faʻaleaga.

Pests o okra

O meaola faʻamaʻi iniseti, o le lamatiaga o le okra e foliga mai o loʻo faʻatusalia mai e aphids, thrips, ma le kāpeti.

Aphids - o se malo malolo masani, toso mai sua mai laulaau, faʻavaivaia le fale. O le faaputuputuina o nai tamai iniseti uliuli po o iniseti e mafai ona vaaia i le tumutumu o le laau ma i lalo o le laulaau.

Thrips o ni iniseti laiti laiti e mafua ai le faaleagaina tele o laau toto. Faʻapipiʻi i laulaʻau ma pulupulu, latou te tosoina le sua mai le laau. A maeʻa a latou taumafataga, e nofo pea pu i luga o laau ia e mafai ona ulu ai ituaiga puʻupuʻu uma, o lea la e tatau ona vave amataina le taua faasaga i lenei meaʻai.

Cabbage scoop - o se anufe e 'aina uma laulaʻau ma fua o le okra. I se taimi puupuu lava, e mafai e le pest ona alu ese mai le togalaau e aunoa ma se fualaau aina e le gata o le okra, ae faapea foi le tele o isi mea toto.

Faʻasologa o Ata: Okra Insect Pest

Puleaina o pest

O le mulimuli i tulafono faigofie mo le tuputupu aʻe o le okra, e mafai ona puipuia ai meaola faalafua. E taua tele le aua nei gaogao le moega, ia vevela i le taimi. O le siakiina e le aunoa o laau toto o le a fesoasoani e matauina le meaola seia oo i le taimi e faigata ai ona taulimaina, ma o le mea ua faaleagaina e matauina. I le uluai siakiina o iniseti, e tatau ona togafitia togalaau ma se iniseti. I aso nei, i luga o fata o faleoloa o loʻo i ai le tele o auala eseese mo le puleaina o manu. Faatasi ai ma lenei motu o tagata, o le a ou nofofua ai i fafo mai Fitoverm - o se sauniuniga olaola e maualalo le oona ma le faʻaleleia o le siosiomaga. Fualaau aina ma fualaʻau na faia e Fitoverm e mafai ona 'aina i aso e lua.

Aoina, faʻaogaina ma le teuina o le okra

O fua o le okra e seleseleina e le mafai ona noatia i se taimi umi. Fou e tatau ona faʻaaoga i totonu o le lua i le tolu aso pe a maeʻa ona aveese. E mafai ona e faʻaaogaina fualaʻau fualaʻau, uʻu pe falai, i le itu o ipu, meaʻai salati poʻo se mea tutoatasi. Mo le kukaina, ave laʻau laiti, fufulu ma fufulu ile vai inu. O pene na saunia i lenei auala e faigofie lava ona vavae ese. E tatau ona faia lenei mea ina ia le faaleagaina e le paʻu paʻu le tofo o le ipu. Okra ua saunia vave, i ni nai minute, ma i le taimi lava e tasi e le faʻaumatia ai ona aoga aoga.

Okato e kuka i fualaau faisua

Ina ia puipuia fua o le okra mo se taimi umi, faʻaaoga vave le malulu, mago ma le faʻamago.

Okra (okra) na tupu e aunoa ma ni faafitauli, toto fatu saʻo i totonu o le eleele (o lona uiga, e aunoa ma ni fatu), i le afa lona lua o Me (o loo i ai pea se laau vevela).

SE

//dacha.wcb.ru/lofiversion/index.php?t2790.html

I le teritori o Krasnodar, na ou tupu aʻe ai. (Okra o lona igoa lona lua). Afai ou te le sese, o lenei laau toto o se aiga o le cotton. O le fualaau faisua e manaia tele, e mafai ona e kukaina meaʻai suamalie, ae masani lava mai komi talavou, ao vave ona latou fua ma ua malo. O loʻo i ai se fuainumera tele o mea mucous, e faʻafefeteina ai le manava. Tuutuuga mo le tuputupu ae: eleele ma le ea malulu - e le itiiti ifo i le 14-16 tikeri. I le vaeluagalemu ma le itu i matu, e mafai ona e taumafai e ola i totonu o se fale koli poʻo lalo o fale ata. Le vaitau tuputupu ae mo ituaiga eseese, mai le 60 i le 90 aso.

Ffr

//dacha.wcb.ru/lofiversion/index.php?t2790.html

okra (okra) - o fualaau aina e tatau ona aveesea i taimi uma, a le o lea o le a latou maaa, fiu. Super mea manaia. O se fualaau aina tele, ae toe foi, aua le tuliloaina le tele. Le itiiti ifo, o le lelei. Peerless laxative.

Vx900

//dacha.wcb.ru/lofiversion/index.php?t2790.html

O le seleselega o le okra o le a faʻamalieina ai faifaatoaga ma fai togalaau, e tusa lava pe ua tupu i totonu o se lauʻeleʻele poʻo le avanoa.Ma o ipu na saunia mai lenei mea taumafa o le a faʻalauteleina ma faʻamalosia ai soʻo se meaai.