Fualaau aina

Faʻafefea ma le taimi e totō ai fatu o tamato i le lauʻeleʻele avanoa

O le totōina o laau lanu meamata i le lauʻeleʻele e masani lava o se mea fiafia. O se laau ua tupu ma le matagofie ma atiina ae i le afifiina i totonu o le fale nei e tatau ona feagai ma fesuiaiga o le vevela, o le ono mafai ona maua i siama ma faamai ma meaola. E oo lava i fualaau mama, o le totoina i eleele matala o se popolega tele, ma o le mea lea, ina ia faaitiitia, e tatau ona e mulimuli i nai tulafono laiti.

O afea e totō ai fatu o tamato

Toto Tomato na totōina i fanua tatala i le amataga o MeO le isi laasaga o le faʻapipiʻiina o laupepa i lalo o le ufitia ata (Me 15 - 25). E mafai ona e aveeseina le ata pe a uma ona fausia se lelei ma lelei le vevela o le ea. Mo ituaiga eseese o tamato, o aso e mafai ona eseese, ae le silia le 14 aso.

Siaki le lisi o ituaiga o tamato mo le totoina i le malae: "Bull's heart", "Pink honey", "Budenovka", "Yamal", "Tretyakovsky", "Taunuuga", "Black Prince", "Dubrava", "Batyana" "Liana", "Pertsevidny", "Kate", "Newbie", "Gina".

Le foliga mai o ni fatu

Aʻo leʻi totoina tomato i le laufanua, e tatau ona maua le malosi malosi ma totoʻa i tulaga tau fesuiaiga o le a faʻaauau pea le tuputupu ae o le vaitau. E tusa ai ma le sauniuni o laau toto e mafai ona faʻamasinoina i le umi o le aʻa ma le numera o nei lau. E oʻo i le taimi o le fesiitaiga i le avanoa tatala e tatau ona 25-25 cm le umi le uʻu ma ia iai ni laʻau moni 6-7, e pei o se tasi fugalaau fugalaau, ae e le o taimi uma e aliali ai le fugalaau fugalaau.

Faʻalagolago i le tau

E mafai ona totōina togavao e sili atu ona lelei i le aso sefulu o Me, ae o ia filifiliga e talafeagai, ona o le maualuga o uiga o le atinaʻe o loʻo ola. Afai i le itulagi tutusa o loʻo i ai se faʻaogaina o gutu i le ogatotonu poʻo le amataga o Me, ona sili atu lea ona faʻatali seia oo i le luasefulu po o le tolusefulu foi tausaga.

Matalena masina

O le taamilosaga o le masina e 29.5 aso, o le mea lea e le ogatasi ma le kalena masani ma fautuaga e uiga i le gafa. O ia mea uma e faʻavae i luga o le faʻamatalaga e eseese vaega o le masina i aʻafiaga eseese i luga o le siʻosiʻomaga ma i luga foi o le tuputupu ae o laau. E talitonuina o le masina fou, le masina atoa, o le muamua ma le afa o le masina, o le la ma le masina e fegalegaleai ma isi i se auala faapitoa, lea e le lelei le faʻaalia i mataupu uma na amataina i lenei vaitau.

O le vaega o le tuputupu ae (talavou) Moon ua manatu o se taimi lelei mo le totoina ma mo isi gaioiga lautele. O le masina fou - o le vaega o loʻo mulimuli mai i le masina fou, e 11 aso i le masina e tasi, suia ma faalavelaveina isi vaega. Mo se faʻataʻitaʻiga O le kalena masina i le masina o Me 2017 e pei o lenei:

  • 1-4.05.17 - ua faʻateleina le masina;
  • Me 6-11, 17 - ua tupu le masina;
  • 13-19.05.17 - o le masina faʻavaivai;
  • Me 21-27: 17 - o le masina vaivai;
  • 29-31.05.17 - le tuputupu aʻe o le Moon (fou, talavou).
E faaopoopo atu i vaega e fa, lea e suia ai le masina i lona tulaga e faatatau i le la ma le eleele, e suia ai foi lona tulaga e faatatau i le 12 tuufaatasiga lea tatou te faaigoaina faailoga o le zodiac. E tusa ai ma tagata suʻesuʻe, o le tulaga o le masina e fesoʻotaʻi ma le tasi poʻo le isi kuluma (faailo o le zodiac) ei ai foʻi le aʻafiaga i fua o fua.

O lona uiga, afai e te filifili e toto lau togalaau, e taʻitaʻia e le kalena o le masina, e tatau ona e iloiloina ni mea se lua: o le vaega o le masina ma o fea o faailoga o le zodiac. Faailoga mataga o le Libra, Taurus, Capricorn, Pisces, Cancer ma Scorpio, ma Aries, Virgo, Gemini ma Leo e le mailoa.

E te iloa? O le fuainumera tele o tamato ua tupu i Saina - e tusa ma le 16% o le seleselega a le lalolagi.

Totoina o toga

A e alu e totō tomato i luga o le eleele, ia mautinoa o loʻo ola toleniga. 2-3 vaiaso aʻo lumanaʻi le faʻafefe, faʻaitiitia le aofaʻi o le susu mai ma faʻaitiitia ai le vevela. Mo se amataga, o le vevela e faʻaititia i le 3-5 tikeri ma faʻaleleia le taʻavale i le potu. 5-7 aso aʻo lei totoina, faʻafefe faʻafefe.

Faʻaitiitia le faʻamalosia o vai e fesoasoani ai i le puleaina o le tuputupu aʻe o fualaʻau, lea, ma le tele o le susu, e mafai ona oʻo atu i le mita le maualuga ao le i totoina. E le gata i lea, o le le lava o le susu e mafua ai le faateleina o le malosi ma le malosi malosi mo le tuputupu aʻe o le vaitau, pe a oʻo ina maua e le laau. Ae ia faaeteete: laulaau lanu samasama po o gaʻo ia e leai se mea e le maua ai se tau e iloa ai o laau toto e afaina mai le le atoatoa o le susu ma e manaomia ai se "suavai."

E taua! E matua lelei lava le iloa lelei o Tomatoes, ae peitai mo lenei faamoemoe, e leai se mea e mafai ona faʻaaogaina ai le manua fou, ona o le sili atu o le vevela e mafai ona afaina ai le laau ma faʻalavelave ai i faʻamaʻi eseese.

Tulaga o le tau

E lelei lava, pe a timu ae leʻi oʻo mai le aso na tulaʻi mai ai ma ua susu le lalolagi, ae e le mafai ona matou faia ni tulaga lelei tau, matou te amata mai aso o kalena. O le amataina o le totoina o tamato i totonu o le eleele tatala e tatau ona maeʻa pe a ma le 17:00, pe a amata ona faʻaitiitia le sola. Tomatoes e manaʻomia le taimi mo le aʻafia ma le sili atu i le 24 itula ao lumanaʻi le isi la.

Afai e totoina laau toto i le taeao, e mafai ona mamae fualaʻau, e pei ona aʻafia le aʻa i le taimi o le gaioiga o le a leai se taimi e toe faʻaleleia ai ma o le a le mafai ona faʻafefe le susu mai le eleele mo sina taimi. I le tautalagia o le vevela o le eleele, e tatau ona mafanafana. Ina ia faia lenei mea, o le ea vevela e tatau ona tumau ile 17 ° mo le itiiti ifo ma le fitu aso.

Fanua

E matua lelei Tomatoes vailaʻau vevelaO le mea lea, pe a filifilia se nofoaga mo lo latou tulaʻi mai, o le la e tatau ona avea ma taʻiala o se tasi o taʻitaʻi. O le eleele e totoina ai tamato e tatau ona matala ma fua.

O le filifiliga lelei o le a uliuli, ae mafai ona aoina fua lelei mai eleele eleele. E le lelei tele le palapala ma le palapala eleelea, o eleele oneone e lelei le vaalele, ae manaʻomia le faʻaaogaina o le faʻaleleia o le tausaga.

E taua foi aganuu agaʻi i luma. Fualaau totō lelei mo tamato - kukama, fuʻa, aniani, kāloti, beets, failaʻau ma, ioe, lauusiusi lanumeamata. O mea leaga e muamua atu o isi mea e sili ona toʻafilemu, pei o pateta.

O le faʻaletausaga o le gaosiga i le vaega lava e tasi o fualaau faʻapitoa e mafua ai le faaputuputuina o faʻamaʻi masani ma meaʻai e mafai ona tumau i le palapala i le ituaiga o spores poʻo le tele. I le lumanaʻi, o lenei tulaga e mafai ona oʻo atu ai i faigata faʻapitoa i le tuputupu ae, ma e oʻo lava i le faʻavaivai.

Faʻamasinoga faʻalelei

E pei o le tele o isi vaega o le totoina ma le tausia lelei o fua o faatoaga, o le totoina o tamato o se faagasologa o mafaufauga, lea e leai ni vaega aliae mai pe leai foi. Vaitaimi i le va o laina, vao ma le loloto o le lua e faalagolago i le tuputupu ae o le itulagi, ituaiga o tamato ma le tele o laau i le taimi o le totoina. I itulagi o loʻo iai le maualuga o le faʻamafanafana, o le mamao i le va o laau toto e tatau ona sili atu nai lo o mea papa.

E te iloa? O mamago mumu e tutusa ma le sukalati io latou aʻafiaga i luga o le faʻalavelave o le tino, aua o loʻo aofia ai le tele o serotonin.

E sili atu avanoa e maua ai le lelei o le lele ma sili atu le susulu o le la. O le lelei le maua o le ea ma le vevela o le puipuiga aupito sili lea o faʻamaʻi faʻaleagaina e pei o le paʻu paʻu ma le pala. O lenei polokalame e faʻaaogaina tele i le vaomatua-steppe zone.

I vaipanoa laugatasi, i le isi itu, o vao e latalata le tasi i le isi pe a mafai e puipuia ai le palapala mai le mago ma taofi le tele o susu. O le polokalame e talafeagai mo laasaga o steppe ma vaomatua-steppe. O le tau e tulaʻi ai e faʻalagolago i le maualuga o fualaʻau. E fetaui lelei le tele o le laau, o le tele o le avanoa o le a manaʻomia.

O nisi nei fuataga mo tamato, umi ma puupuu le totoina o tamato:

  • Tele ituaiga. O le maualuga o le vao e sili atu ma le 150 cm E totoina i se mamao o le 80-100 / 50-60 cm, pe a 80-100 le mamao i le va o laina, ma le 50-60 o le mamao i le va o vao.
  • Eseesega eseese. O le maualuga o le vao e itiiti ifo i le 150 cm (100 cm i le averesi). Totoina i se mamao o le 70-80 / 45-50 cm.
  • Faʻasoʻatoa ituaiga meaola. O le maualuga o le vao e mai i le 30 i le 100 cm. Ua totoina i le 60-70 cm - i le va o laina, 20-40 cm - i le va o vao.
  • Eseese ituaiga. Toto laiti, o le maualuga o le togavao e le sili atu i le 30-40 cm. Ua totōina i totonu o se pusa faapitoa. I le tulaga o se auala o le lua, e lua vao e tuu i le tasi le pu i se mamao pe a ma le 10 cm. E tausia 50 cm i le va o laina, ma 30 cm i le va o pu.

A oʻo ina totoina tomato, e tatau ona e fafagaina, faʻafeinu i latou, vaʻai i laasaga ma faʻaumatia vao i le taimi. Ma e mafai foi ona e mulch o le a fesoasoani e taofia le susu ma puipuia vao mai le tuputupu ae.

Technology

O le tausisia o tuutuuga mo le totoina o tamato i totonu o eleele tatala o le a manaomia ai se taumafaiga tele mai le faifaatoʻaga. O se faʻafitauli faʻalavelave ma le tele o vaega ma e manaʻomia ai masini faʻapitoa, ae o metotia na faia o le a maua ai se lelei lelei.

O le tekinolosi o le totoina o fatuga aofia ai elemene nei:

  1. Faʻaleleia eleele. E aofia ai le faʻamamaina o toega o le vailaau oona, o le paʻu o le eleele e faʻaosofia ai le tupu aʻe o fatu vao. Ma le mea mulimuli, loloto le suotosina (2-3 vaiaso pe a maeʻa).
  2. Fertilizer. Faʻamuʻu faʻalua le eleele: o le taimi muamua i le loloto o le suotosina, le taimi lona lua - faʻamaoni i le taimi o le totoina. Faʻasalaga faʻafefeteina e mafai ona tuʻuina poʻo le mineral, ma le semi-tonotalisa - naʻo le organic. A o leʻi tuʻuina atu le seedling i totonu o le lua, o se vaega itiiti o le humus poʻo isi faʻamaʻi mo tamato e tuʻu i le pito i lalo o le malologa, ona mulimulitaʻi ai lea o le palapala, ona totōina lea o le laau i totonu o le lua.
  3. Totoina o toga. I le leai o masini e gaoioi ai, e totōina ai fatu laau i totonu o le lua eli. O le loloto o pupuni e faalagolago i le tele o le vao, i se faaopoopoga, e tatau ona e manatu o le fugalaau o le ae lafoina i pupu o le a tele foi le avanoa. Seʻi vagana ua timu i le aso na muamua atu, e manaʻomia e faʻalapotopotoga taʻitasi se faʻavalaʻau faaopoopo i le taimi o le totoina. O le faagasologa lava ia e pei o lenei: e tatau ona tuu i lalo le pu i totonu o le lua, taofi i luga. Ona, e aunoa ma le toe faʻatuina o le laau, amata ona sasaa vai i totonu o le lua ma faʻalemu lemu i le eleele susū. O lenei metotia e fesoasoani tele i le faʻavaeina o le faagasologa.
  4. Tuʻua A maeʻa le 2 vaiaso, e sili atu le taua o le veleina muamua ma i le taimi e tasi e tatala ai le eleele. O le suusuaina nei e tatau ona faʻatino e pei ona tatau ai. E faʻataunuʻuina foi pe'ā manaʻomia, na o le pau lava le taimi e manaʻomia ai le tele o le susu ile fualaau susu ma fualaau aina.
  5. Faamama Talu ai e tusa ma le sefulu fua o fua o loʻo faʻapipiʻiina i luga o se vaomatua i taimi eseese, e tatau foi ona aoina i vaitau o ni nai aso (3-5).

O fautuaga faigofie e fesoasoani ia te oe e aoina ai se seleselega tele, fiafia oe lava ma fiafia i au uo ma e pele ia te oe. Faʻamalosia i le malamalama i nisi o manatu autu, o le ae manuia i au taumafaiga. Le manuia!