Faatoaga faatoaga

O faʻamatalaga uma o le faʻatoʻaga ma le tausiga o le Altai bentham brele vao

O le tele o ituaiga o moa o loʻo faʻateleina ona tosina mai le mafaufau o faifaatoaga moa amateur. Faʻatoʻaina i latou i faatoaga tumaʻoti mo le matagofie o le fiafia ma le eseesega. Uluai foliga vaaia, lanu felanulanuaʻi, mea laiti - o mea taua ia o ituaiga meaola matagofie. O Bantamka o se pepe e tuusaʻo saʻo mai i moa vao.

Na muamua faamatalaina i Iapani i le 1645. O aso nei e lua ituaiga o bantams - calico ma Altai. Altai bantamka o le faitau aofaʻi tele o moa. O le ituaiga e iloga i foliga lelei, lelei gaioiga ma le gafatia e fetuunai ai i soo se tau.

Eseese uiga

Pepa o le mamafa o le pantamok - 0.7 kg mo le moa ma le 0.9 kg mo le moa. O i latou nei o manu felelei ma laumei mafiafia o lanu moli.

Faʻailoga faʻasologa:

  1. O le tino e totoa, faʻasaga, lautele lautele. O le susu ma le manava e lapotopoto. O le taamilosaga faaopoopo e avatu ai i le manulele le fulufulu mafiafia. O le ua o se uumi umi, faʻaigilima.
  2. O vae ma ogavae e laiti. O laumei o ni fusi uʻamea, o fulufulu i luga o paʻu e umi, e pei o laʻei faʻalanu. O le siʻusiʻu o le moa i le 90 tikeri le pito i tua. O le siʻu o le hens o loʻo i le maualuga o le 45 tikeri.
  3. I luga o le ulu o loʻo i ai se lapoʻa lapoa tele ma se pulupulu toe foʻi mai. I le ogatotonu o le tufti o loʻo i ai se selu lanu mumu lanu mumu. I moa le selu e laʻititi, e le lelei lona faʻailoa. O tamaʻiʻamea i moa e laiti, malu. O le gutu e laʻititi, samasama. O mata e lapopoa, lanu-mumu.
  4. O le lanu o le hens e tuʻuina atu i se lanu lanu o le fox ma le lanu o le lanu mumu mai le lanumumu i le enaena. Faʻafeiloaʻi le lanu o le fesuiaiga - o le lanu sili ua faʻafefeteina o loʻo faʻafeiloaʻi i fulu uliuli ma fulufulu. O le pasene o lanu e eseese. I se moa, o fulufulu fulu e mafai ona uliuli ma se lanu lanumeamata, paʻepaʻe ma mumu.

O pou o Araucan, Ayam Tsemani, Hamburg, Siliki Saina, Krevker, Curly, Milfleur, Paduan, Sibrayt, Phoenix, Shabo e fafagaina ma teuteu teuteu.

O le lanu e faʻaalia ai ituaiga nei:

  • nut;
  • fawn;
  • suia;
  • calico

E te iloa?O le tele o ituaiga o moa e sau mai Saina ma Iapani, lea e taugata ai e le gata mo le vaaia o se mea vaaia, ae mo le faalilolilo, uiga loloto o Asians e maua ai nei manulele.

Uiga

Mai i tuaa vao o le Altai bentams, na alu ai se ita taua. I totonu o le vaomatua, o mea tau fefaʻatauaʻiga o se mea e sili ona taua, e le mafai ona ola le ola o le ituaiga. O le penthams na taofia foi le lelei o le vaalele, faafetai lea e mafai ona latou faigofie ona faatoilalo ai se pa, e oo i le 2 mita le maualuga.

O le tele o gaoioiga o se tasi lea o mea manaʻomia mo le ola i le vaomatua. E masani ona suʻesuʻeina e poula le savali i luga o le autu o iniseti, larvae, kernels, grass and other food. Faʻatasi ai ma le snooty, o manu felelei e nonofo lelei faatasi ma isi manulele i le faʻapotopotoga.

Bentham o se tina e sili ona lelei ma e mafai ona faigofie ona fanaina le fanau a isi manulele. O le matuamoa e iai sona faʻalauiloa malosi mo le tausia o fanau, o lea e mafai ai e le moa ona tuʻu fua i totonu o se malutaga i fafo atu o le falemoa. I lenei tulaga, e tatau ona e faatali mo ni nai aso seiloga e sau o ia mo meaai ma sue le nofoaga o le pipi.

E fautuaina e aua le toe sili atu i le 5 fuamoa i lalo o le manulele. Ona o le laʻititi o le moa, o le a le mafai ona ia vevela se aofaiga tele.

E te iloa?E ui lava i lona laʻitiiti, o le Altai bantamka brecling breed e mafai ona toe faʻafoʻi se osofaʻiga o se matau.

Faʻaauau ma le gaosia

Benthams maeʻa le tuputupu ae i le 5 masina, ausia le mamafa o le mamafa. O pou i lenei taimi e amata ai le fua-fua. O la latou ata o le fuamoa fuamoa e tumau mo le 3-4 tausaga. E vaʻaia i latou mai isi ituaiga.

O le gaosiga o le gaosiga e mai i le 60 i le 130 fuamoa i le tausaga. E taua tele le faalagolago o le Altai bantam i tulaga o le tau: mo se faataitaiga, i le taumalulu i totonu o se fale moa e le mumu, o le manulele o le a taofia le saluina i le amataga o le tau malulu muamua.

O le fuamoa masima e 44 g. Mo ituaiga o pepe, o fualaʻau tetele ia, aua o le mamafa masani o le fuamoa o se moa vao e 30-35 g. E sili atu le suamalie ma sili atu le suamalie o manufasi mai manu o moa masani.

Meaʻai ma meaʻai

E leai ni mea faapitoa e fiafia ai i meaʻai. O manulele faʻale-tamaoaiga ia e faʻatau pe tusa ma le 70-100 g o fafaga i le 1 hen i le aso. Ina ia faatumauina pea le gaosia, e manaomia e moa meaai ma le taua ma le tausisia o tulaga masani o vitamini ma minerale.

O le meaai e tatau ona aofia ai kāloka, paluka, ituaiga laau. I le i ai o le meaʻai lanu meamata, o le aofaiga atoa o fafaga ua faʻalauteleina. I le taumalulu, e mafai ona suia meaʻai lanumeamata i fatu fatu. E le gata i lea, ua faʻafeiloaʻi masters i le tau o le taumalulu.

Aoao pe faapefea ona avatu le moa moa, falaoa, filati pulu, fatu o le saito, fasi meaʻai ma le ponaivi, suāuu iʻa, lefete.

I le mash faaopoopo:

  • kuka pateta;
  • fualaau faisua: paukini, kāloti, beets;
  • lala;
  • aano o manu ma manu;
  • sefe;
  • keke;
  • fatu saito.
O le faʻafefiloi o le mash e mafai ona i luga o le vai, ae sili atu meaʻai paleni e maua i le uʻu poʻo le susu.

O le saito o le fafaga e tatau ona aofia ai sana - o loʻo maua ai le aofaʻi manaʻomia o mea inu gaʻo ma faʻaleleia le taua o fuamoa. E vave lava ona gaosi gaʻo kulimi ma avatu i le moa le malosi e tatau ai. 40% o le malosi na gaosia e faʻaalu i le tuʻuina o le fuamoa.

O le mea lea, pe a pa'ū le fuamoa, ona tasi lea o mafuaʻaga atonu e leai se malosi o le manulele. E maua foi e poula le saito saito, karite, millet. O le taumafataga e aofia ai le sene o saito

O le meaai faʻaiʻu o le a maua ai le bentham faʻatasi ai ma mea e manaʻomia mo micronutrients - potassium, calcium, phosphorus, iron, magnesium. I le taumafa o maa teuteu e tatau ona i ai vitamini ma le polotini. O se faaopoopoga lelei i le meaai o le fefete.

E taua!Ina ia mafai ona tuʻuina atu moa taitasi i le aofaʻi tatau o le calcium poʻo isi mea faʻaopopo - e mafai ona sasaa atu i totonu o se fagu e ese mai i le aofaʻi o meaʻai. Ona mafai ai lea e le manulele ona fuafua tutoatasi pe fia le aofaʻi e manaʻomia. O punavai o le calcium o atigi, penisina, siama fuamoa.

Talavou talavou

I le popofou, o moa e 'ai lelei lautini, fuamoa, ma millet. A maeʻa le 7-9 aso ona faaopoopoina lea i le faʻaiuga o meaai e fafagaina lelei le eleele.

Lisi kulimi, yogurt, fualaau faisua (kāloti kuka) e faʻaopoopoina i fuamoa i le faasologa. O le vai i totonu o le 'ava e tatau ona fou.

Laʻau fafagaina o pou:

  • 1 vaiaso - 8 taimi i le aso ma se vaitaimi o le sili atu i le 3 itula i le va o fafaga. Ole fua ole fafaga - 5-10 g;
  • 3 vaiaso - 6 taimi i le aso;
  • Vaiaso 5 - 4 taimi i le aso.

Mo le faʻalauteleina o le taimi o le aso i le 14 itula, ua maua ai moa moli uila. E fautuaina o le fafagaina o le 6 po o le 4 taimi e pau tonu lava i le taimi e 14 itula. Mai le masina lona lua e faalua ona fafagaina tupulaga talavou i le aso.

Faamasani oe lava i tulafono mo le tausiga o moa pe a uma se afi, e faʻaaoga ai se moli infrared e vevela ai moa, ma fafaga ai moa.

I le taumafa o bantam laiti e tatau ona avea ma vaega nei:

  • fatuga - latou te maua pe tusa ma le 70% o le fafaga;
  • meaola o manu - aano o manu ma ponaivi, vao, anufe;
  • minerale - calcium, magnesium, potassium, iron, phosphorus, zinc;
  • vitamini o le vaega B, vitamini C, D, E;

O pepe moa ua faasee atu mai le tagata faʻatoʻaga i fagafaʻaga faʻanatura poʻo a latou lava fafaga.

Palu matutua

Aʻo leʻi amataina le fuamoa (i le 5 masina) e tatau ona i ai se faʻateleina o le konisini i totonu o le fafaga. O le mea lea, o moa ua tuʻuina mai i luga o ni moa fuamoa, penisina, ma le atigi fagu. E tatau ona i ai le kulimi ma le siisi i le meaʻai. A o faagasolo lenei vaitau, o le faʻavaeina o le mea e gaosia ai mea e fai, o le mea e tatau ai le tuʻuina atu o vailaau oona.

Aoao pe faapefea ona fai le fafagaina o laumei, o le a le fua o le fafaga mo le faatalanoaina o lensini, o a vitamini e fai i moa e manaomia mo le tuʻuina o launi mo le gaosia o fuamoa.

I totonu o le taumafa, ulu i fale gaosiga o falemaʻi mo laulau. O le aofaiga atoa o fafaga e faateleina i le 5-10 g i le vaiaso. ao leʻi oʻo i le tuʻuina o le fuamoa fuamoa e tatau ona e 'ai atili.

A maeʻa le faʻasolosolo o le fuamoa, e manaʻomia e le penthams le fafagaina masani mo laulau. O le taumafataga o le a aofia ai meaai susu i le ituaiga o manuka ma cereals. Mo le mash e mafai ona faʻatasi i le taimi lava e tasi le fafagaina o fefete. E manaʻomia pea e chickini le palasini faaopoopo, faʻapea foʻi ma meaʻai fafaga. I luga ole savali moa e faaopoopo lau mea taumafa ma pulu manu.

E te iloa?E leai ni nifo o le moa, o lea e manaʻomia ai e moa ona faʻapipiʻi se atigipusa i nai tamai maama. E fesoasoani ai i manulele e faʻatau meaai.

O le anotusi

Pe a faʻapipiʻi nofoaga e nonofo ai ma savali, muamua lava, o mea o loʻo tutupu i le faʻatoʻaga e amanaʻia, faʻapea foʻi ma faʻataʻitaʻiga talafeagai i le faʻafesoʻotaʻiga o fomaʻi faʻatasi ma isi manulele.

Tuutuuga o le taofia

O manulele e fetaui lelei i le malulu, ae o le malulu latou te faʻaitiitia ai le gaosia o fuamoa. O le mea lea, e manaʻomia le tausia o le falemoa faʻamafanafana.

Manaoga mo le fale:

  1. Le i ai o le mafanafana i le taumalulu aua i le tau malulu, o le fua o fuamoa e pau i le toeitiiti afa o mea e mafai.
  2. O le coop e tatau ona saʻoloto mai faʻataʻitaʻiga, faʻatasi ai ma le malamalama masani e ala i faamalama ma mea faʻapipiʻi e faʻatele ai le umi o le aso i le taumalulu. O le malamalama foi e afaina ai fua o fuamoa.
  3. O le fola e tatau ona mago ma mama. fusi paʻu e masani lava ona afaina i le malie, lice, flears ma isi parasite.
  4. O le coop ua faʻapipiʻiina i perches, o ni mea e faʻaaogaina ai maʻalaʻau, ipu inu ma fafie.

Manaoga mo le savali:

  • o le ufiufi eleele e tatau ona maua mai le oneone ma tamai iliili. E mafua ona o le fuluina i luga o vae: o le eleele susu o le a faʻaleagaina tele ma saofagā i le atinaʻeina o parasite;
  • o le pito i luga o le laina e tatau ona ufiufi i se faasologa. E lele lelei ia pou.

O faʻalavelave faʻaferenisi e tupu i le tautoulu i le taimi o le ao. Ina ia mafai ona faatelevaveina le faagasologa, e tatau ona maua le bentham ma se faʻamalosia o vaitamini ma minerale, lea e faʻatau eseese ma faaopoopo i le mash.

Aoao pe faapefea ona fausia se moa moa ma savali mo moa.

Maʻi ma le auala e taulimaina ai

Altai bantamka - ituaiga faʻamausalisa. I le faagasologa o filifiliga i moa o lenei ituaiga o meaola ua atiaʻe se puipuiga lelei i faʻamaʻi. E leai ni faʻamaʻi faʻapitoa poʻo mea foi e muaʻi vaʻaia e manulele.

Afai ei ai le sili atu o le porotini i le taumafataga, e mafai e moa ona mafatia mai tamatamailima uʻamea. E pei o moa uma, e tatau ona faia e le bantamkam ni tui i se taimi tatau ma aloese mai le maalili. O lenei mea o le a tausia ai talavou soifua maloloina.

O faʻamaʻi faʻamaʻi moa matautia e aofia ai:

  • faʻamaʻi pipisi: faʻamaʻi, pullorosis, fiva o le paratyphoid;
  • liki ma isi parasite.

Aoao e uiga i uiga ma metotia o togafitiga o le salmonellosis, maʻi Marek, aspergillosis, mycoplasmosis, coccidiosis, bronchitis pisapisao, se maʻi o le faʻaitiitia o fua o fuamoa, conjunctivitis, salpingitis.
I se faailo itiiti o se faʻamaʻi pipisi, o se manulele maʻi ua vavae ese, faʻatalanoa i le falemaʻi ma se fomai manu ma maua mai vailaau e tatau ai. I le tulaga o faʻamaʻi pipisi, e faʻamaʻi le moa moa i le paluga o le lime, faʻaaoga mea e moe ai, fafaga ma meainu inu.

O le faʻamaʻi e afaina ai faʻamaʻi, o lea ua faia ai tui mo lona puipuiga. O le tele o faʻamaʻi pipisi e le lelei foi le mafai ona faʻaaoga ma e le vave ona matau. O le mea lea, latou te faia faʻataʻitaʻiga faʻatasi ma le fesoasoani o vitamini D, E ma togafiti uma lafumanu, pe a iloa se moa maʻi.

O le puipuia o faʻamaʻi pipisi, e tatau ona mago le palapala, o manulele e tatau ona i ai se atigi pusa ma le lefulefu po o le oneone, faatasi ai ma le fesoasoani a nei moa e tutoatasi lava e faasagatau i vailaʻau. O le i ai o le louseflies ma flears e mafai ona faʻamoemoe e ala i le tilotilo atili atu i fulu. E iai foʻi se faailoga o le i ai o parasite o le faʻafuaseʻi o le molimauina o le manulele. E le gata i le manulele, o manu, manuʻa, ma lice o le a lavea ai manulele.

E taua!Mo togafitiga lelei o manulele mai le lousebirds aerosols e faʻaaogaina, lea e faʻaaogaina mai se mamao o le 15-20 cm mai le manulele. E faasaina le suluina o le aerosol i luga o le ulu o le manulele. O le faʻagasologa e faia 1-2 taimi i le vaiaso.

Suiga o le vao

O le toe suia o le lafu e faia i totonu o le 3-4 tausaga, pe a amata ona faʻaitiitia le fua o le fuamoa. Ae na tuʻuina atu o le Altai bantams o ni mea teuteu ma e le o tausia mo le fua o fuamoa, e leai ni mea manaʻomia mo le suia o fuafuaga.

Le lelei ma le le lelei o le ituaiga

Le lelei o Altai bantams:

  • sili atu uiga matagofie;
  • moa ua lava le malosi faʻamaʻi ma e seasea ona maʻi;
  • le faʻaleagaina ma le tamaoaiga i meaʻai;
  • fetuunai i le olaga i le malulu;
  • fuamoa fuamoa gaosia mo le 3-4 tausaga;
  • moa e mafai ona feaveaia i le tausaga atoa pe afai e teuina i ni tulaga mafanafana;
  • fuamoa maualuga o fuamoa mo ituaiga afu;
  • ave fuamoa ma le maualuga o meaʻai ma uiga masani;
  • sili ona manaia o le tina ma le malosi e faʻafefe ai i moa.
Faʻasologa o agavaʻa:

  • manaʻomia le faamalosia o totonu o le fale;
  • o loʻo manaʻomia le faʻasalaga i totonu o le coop ma le eleele i luga o le nofoaga o le savali.
Altai bantams o le a avea ma se mea teuteu teuteu i so o se tuufaatasiga ma se tele o uiga aoga. O le gaosia o nei manulele matagofie e le tele se faigata ma e avanoa i le faifaatoʻaga faatoa amataina manu.

Vitio: Altai bantam breed

Faʻasologa o faʻamatalaga

Vaʻaiga lautele o le Bentam of Altai: o se manu felelei, fulufulu, manu malie ma se tamaʻi tamaʻi manu, o se laʻau lauiloa, ma le mitamita i luga o le ulu, faʻapipiʻiina ma se tamaʻi lima. Vaʻaia o faifaatoaga moa o le Itumalo Altai ma le aai o Barnaul i le 70-80 tausaga. XX senituri.
Voronyansky
//www.pticevody.ru/t5585-topic#573212

Ou te fiafia i le gaosiga o fuamoa i nei laʻau. Ou te tausia ni aiga se tolu mai le 10 i le 23 moa ese, faitau le fuainumera o fuamoa mai le 1 sikuea mita, e oo ile 140-150 fuamoa i le masina. Ou te manatu o se fale manulele manaia lea mo togalaau aina, e tusa ma le 40 kalama o fuamoa. Ou te fiafia tele i fanau, o loʻu faafitauli o le masani ona latou fesili mo moa, ma a amata loa ona ofi se moa i le faga o fuamoa e le o tauaveina, e tatau ona e savali ... O ai e manaomia ni moa o le filifiliga sili lea.
faverol
//fermer.ru/comment/1076745725#comment-1076745725