Laʻau

I luga o le togi i luga o laulaau - o le a le mea e fai

O Orchid o se laau totino lea e leʻi leva ona avea ma tagata taʻutaʻua i totonu o fugalaau i totonu. Faatasi ai ma le solia o le tausiga, e vave lava ona leiloa lona manaia. O lanu eseese e lanu i luga o laulaʻau o le orchid. Ina ia foia le faafitauli, e tatau ona e iloa mafuaʻaga e ono mafai ai ona e faʻafefe i latou.

O mafuaʻaga autu o aʻa i laulaau

I luga o le orchid, o laupepa i luga o laulaau o se faailoga lea na pisia ai le laau i faʻamaʻi pipisi. Ole aʻafiaina o siama e tupu i auala eseese:

  • Masalo o le laau e leʻi toe totoina mo se taimi umi, o le meaʻai o le salu ma faʻapipiʻi. O aʻa o le aschid e leai se okesene, o lea ua vaivai ai le laau.
  • E leai se alavai i le pito i lalo o le fugalaau, o le susu o le susu e faʻaopoopoina, faʻafefe i luga. O aʻa e susulu, pala, ma le pogisa e aliali i luga o lau. E tatau ona faʻapipiʻiina le faʻasologa, talu ai ona faʻamalo muamua uma vaega o siama.
  • O le malulu o le ea e mafai ona afaina ai le fungal.

O le a le mea o loʻo i ai i le orchid

  • E fiafia tele Orchid i le malamalama, ae o le susulu malamalama o le la e mafai ona faia ai ni mumu samasama i lau. I lenei tulaga, e tatau ona toe fetuunai le fugalaau i se isi nofoaga.
  • O le matagofie tele e manaʻomia ai le tele o avanoa avanoa. Afai e vavalalata fugalaau, e leai se ea a le fugalaau. E le mafai ona e tuʻu se vaomatua i tafatafa o se faamalama matala - o kopi e faʻaseseina mo ia.

Taua! E le masani ona e fafagaina se fugalaau. Ole fuainumera tele ole fomaʻi e le maua ai ni faʻamanuiaga, ae faʻaleagaina.

Afai e te malamalama pe o le a tonu le mafuaʻaga o le faʻavaivaia o le laau, e mafai ona e valoia le taimi o le toe faʻaleleia ma le toe faʻaleleia o fua.

Faʻi maʻi

Ituaiga o fefaatauaiga

O le au togafiti poto e lapatai mai o laupepa e aliali i luga o lau o le orchid o le faailoga muamua lea o maʻi fugalaau. Afai e te vaʻaia agaifanua afaina, e mafai ona e vaʻaia o lanu e eseese lanu.

Brown sikola

Paʻu paʻepaʻe i luga o se orchid: ala e faʻaumatia ai meaʻai

Brown po o lanu enaena i laulaʻau atonu e matutu, susu, mafiafia. Laʻau mumu e faailoa ai le maualuga o le susu i totonu o le potu e tupu ai le orchid. O le faagasologa o le salalau solo o mea pogisa e vave ona tupu: o le tele atu o le foci e foliga mai, lea e mafai ona faʻaumatia na o le aveeseina o mea na faaleagaina.

Nofoaga uliuli

I luga o le orchid, o togitogi uliuli i luga o laulaau e mafai ona taʻu mai ai se tasi o faʻamaʻi e lua: chlorosis poʻo le paʻu. I le leva o le paʻu, o laulaau e suia lanu faalua. Muamua latou te lanu violē ona palau ai lea. O le maʻi e tupu ona o le faateleina o le faʻamamafana. Faatasi ai ma le chlorosis, lanu uliuli e feosofi i totonu o totoa ma pauu ese. Afai e te le tali atu i suiga lanu o lau, o le a tupu le maʻi, ma o le a mate le laau.

Lanu samasama

O lanu samasama i luga o laulaʻau o le ischid e mafai ona ese. O tamai togitogi o le la. E manino lava, o le fugalaau sa i totonu o le susulu o le la. O le a mou atu le meaʻai pe afai o le fagu e fuga ai le fugalaau e toe faʻaleleia i se mea e sili ona mālū. Afai e laʻititi le lanu samasama, o le faʻaalia lea o se maʻi faʻaleagaina ua fofo i luga o le orchid.

Taua! E lamatia ai foi le lamatiaga samasama. E faasolosolo lava ina faateleina ma tuleia i luga o laulaau.

E i ai lanu samasama i luga o le orchid

Isi nofoaga talafeagai

O afua i luga o laulaau o pepisi e le naʻo samasama, uliuli poʻo enaena, ae o isi lanu foi.

Paʻepaʻe paepae i luga o laulaʻau o le togi ua faʻaalia ai ua togafitia e le laau siama siama e afua ai se faamai ua taʻua o le paʻu paʻu. E sosolo mai le pito i luga: a maeʻa laʻau, o laʻau e ufiufi i laʻau, o aʻa e aʻafia e le mulimuli.

O nisi taimi e mumu mumu mumu i luga o laulaau. E mafai ona avea ma faailoga o faafitauli eseese. O le auala lea e aliaʻe ai mumu mai iila susulu o le la. O nisi taimi e susulu malamalama o se faailoga o maʻi, mo se faataitaiga, anthracnose poʻo le enaena enaena. Afai o se iniseti e afaina ai se paʻu po o se apogaleveleve, o le fugalaau foi e mafai ona ufiufi i foliga tutusa.

Faʻalogo lelei! Afai e faʻafuaseʻi ona aliali mai se paʻu i papa laulaʻau o le laau (e tusa lava pe o fea, i luga pe lalo), e tatau ona vave amata ona e togafitia le fugalaau. Ina ia faia lenei mea, faʻaaoga sauniuniga vailaʻau poʻo isi metotia.

Manaomia togafitiga

Mafuaʻaga o Stains

Faʻapipiʻi i laulaau o se laau e mafai ona tupu mo mafuaaga eseese. O vailaʻau faʻamaʻi, siama poʻo le faʻaleagaina e faʻaalia ai i latou lava. O nisi taimi o le mafuaʻaga atonu o le maualalo o le vevela o le ea i le mea o loʻo i ai le ulo fugalaau. Ina ia malamalama pe aisea e aliali mai ai i luga o laulaau, e tatau ona e iloa po oa maʻi o le orchid.

Faʻapipiʻi siama

Laʻau paʻu i luga o laʻau o le laʻau: mafuaʻaga ma auala togafitiga

O aʻafiaga o le natura siama e mafai ona eseese lauulu e faalagolago i le mafuaʻaga o le faʻamaʻi o le maʻi ma le ituaiga fugalaau:

  • Afai ei ai ni lanu uliuli i luga o le togi i luga o lau, ona aʻafia ai lea o le laau e siama o le ituaiga o Bacillus. I le taimi muamua, o le lanu o le mea e samasama po o le paʻepaʻe, ma e lanu i le taimi.
  • Afai o susu, enaena, o latou foliga vaaia e afua mai i siama o le ituaiga Pseudomonas, Erwinia poʻo Burkholderia gladioli.

Faʻaalia i le maualalo o le vevela

Le matagofie o le itu i saute e sili ona mataʻutia, ma e le mafai ona tatalia le vevela i luga aʻe o le 28 ° C. O le maualuga o le taumafanafana mo lona atinaʻe e 20-25 ° C. E mafai ona ola le laau i le 15 ° C, ae o le a avea ma faʻafitauli i siama.

I le maualalo o le vevela o le ea ma le maualuga o le suamalie, o aʻafia i laulaau o le fugalaau e foliga mai e afaina i siama leaga siama. I le taimi muamua e suavai, ona faʻapogisa ma tupu ai lea.

Inisinia Vailaʻau o le Orchid

O nisi taimi o lenei fugalaau, e pei o se tagata, e maua ai se faʻamaʻi viral. O le siama e mafai ona i ai i luga o le ogalaau poʻo laulauina mo se taimi umi, ma e le faʻaalia i soo se auala lava. O le taimi lava e leaga ai le ola o le laau (suiga i le vevela, susu, alu i se nofoaga fou), e amata ona matua tupu malosi ma afaina ai fugalaau lata ane.

Faʻalogo lelei! E le mafai ona faʻamaloloina se faʻamaʻi pipisi i le siama. E tatau ona lafo ese, a leai o le faʻamaʻi e afaina uma ai totonu o laau.

Ina ia puipuia se faʻamaʻi pipisi, e tatau ona togafitia i nisi taimi fugalaau i totonu ole fomaʻi.

Fungal maʻi

O nei faʻamaʻi e aofia ai anthracnose (paʻu paʻu). E mafai ona e vaʻaia i se paʻu vaivai o le lanu papaʻe i lau o le laau. Ona latou malogo lea ma pauu. O mafuaʻaga o le amataina o le faʻamaʻi o le faʻaleleia o le vevela ma le vevela maualuga.

O le fuafuaga tau atinae o anthracnose:

  • uliuli i luga o laulaau;
  • latou te tuputupu ae ma ufiufi le lau atoa;
  • tootoo ua aliali mai.

Taua! A faʻamamaina se orchid, e tatau ona e faʻamautinoa e le pa'ū le vai i totonu o le laʻau.

Faʻafefea ona faʻaolaina se orchid pe'āfai e iai ni laupepa

Pests o Orchid

Aiseā e magumago ma paʻu'ū ai Tiakulila - o le a le mea e fai

Ona o iniseti leaga, e le na o ni mea e maua mai i luga o le togi, ae o se paʻu paʻu i luga o lau. E masani ona avea iniseti ma tufatufaina o faʻamaʻi pipisi. O meaola faalalaʻau e aofia ai: meaʻai, mealy ma aʻa anufe, aphids, whiteflies ma namu mushroom.

Shield

O le iniseti e nofo i luga o le fugalaau po o lalo o laulaau, ona o ia mea e afaina i luga o latou. O le mea lea e puipuia ai e le pest ana fuamoa, lea o le a tulaʻi mai ai tagata fou ma felafoaʻi i totonu o le laau. O meaʻai e mimiti ese le sua, ufiufi le laupepa ma se mea e paʻu ai. O se matagofie lenei siosiomaga mo le faʻaalia mai o le sigusisi, lea e palu ai pene i totonu o fusi o le fugalaau. O se taunuuga, e lagona e le laau le leai o se okesene.

E mafai ona e faʻasaoina se orchid pe afai e te fufulu uma tui ma togafitia i se iniseti insectsidal e iai sona gaosiga o le gastrointestinal. Pe a faʻaaogaina, o le laau e faʻaaogaina le oona ma avea ai ma mea inu. Fuaina, sufuluina o le sua, oona ma ua mate. O '' plaques 'faʻamaʻaina' aveʻeseina ma le pulumu, ma toe faʻaleleia.

I luga o le orchid

Loto

Afai o tamaʻi mealybugs e toʻa i luga o le orchid, e matua faigata lava ona aveese. Mūmūmū, faʻapipiʻi faʻamaʻi i tumutumu, faʻateleina i ni aʻa. O le anufe e afaina ai le aloa ma filo, ma faapipii i le laau ina ia mafai ai e tagata taitoatasi ona fafaga. O faʻasolosolo matutua ma lapisi e toso ese le sua o le fugalaau. Laititi laiti e tumau i laulaau. O se laau ua vaivai ua leiloa lona mafai ona tetee atu i faʻamaʻi. E mafai ona e faʻaumatia le meaʻai faʻatasi ma se iniseti pipiʻi e tui i totonu o le gastrointestinal tract of parasites.

E sili atu ona faigata le togafitia o le laau pe a fai o le anufe ua faʻamauina i aʻa. O le anufe aʻa e talitutusa ma le mealy, ae laʻititi i le telē. E le mafai ona vaai i le meaola i lalo o le eleele palapala, ae o lona faatasi mai e mafai ona faʻamasinoina i lālā ua paʻu'ū, samasama samasama i luga oi latou ma le faasolosolo malie malie o papatusi ona o le leai o meaʻai.

Taua! Mo faʻamatalaga puipuia, e mafai ona sasaa atu se iniseti vaigogo i totonu o se fagu. I le taimi o le vai, o le a faʻavaivai ma alu i aʻa i le vai.

Aphids

Afai o laʻau mumu i luga o fugalaau e aliali mai i luga o orchids, o le faailoga lenei o le afhid damage. O le iniseti e televave le faʻaleleia, e fafagaina i luga o le cell, o lea la o laʻau leaga ua paʻu. Mulimuli ane, o le a tupu aʻe ai i luga o latou. Faʻafefiloi faʻamaʻi manu niniʻi i laulaʻau, o lea la i le taimi muamua atonu latou te le matauina. A amata ona pupuʻu laʻau i luga o le laau, e manaʻomia ona e ilia le faʻailo. Faʻatau le meaʻai ma le fesoasoani a iniseti vailaʻau, meaola o meaola po o togafitiga faʻaleaganuʻu.

New Pest - Aphids

<

Whitefly

O foliga vaaia o lanu paʻepaʻe i luga o laʻau ma faʻamau o loʻo faʻaalia ai foliga o le papaflies, o se iniseti e foliga tutusa ma le moa. O le anufe e sili ona matautia, aua e gase ai le sua mai le tisipese o togi. Afai e lele se laʻau i tafatafa o se fugalaau, e tatau ona lafo atu i se nofoaga malulu, faʻamafu i le mea oona ma afifi i totonu o se taga e fatu ai se aʻafiaga o le kiona.

Namu namu

I le popofou o le tautotogo, e mafai ona maua mai ni namu (sciarids) i totonu o fugalaau. E mafua mai i le mea moni, i le tautotogo, pe a le lava le vevela o le la, e le malogo le palapala, e manaia i le potu. Ina ia faʻamafua namu, e tatau ona faʻamago le eleele pe toe sui i le fou ma faʻatumu i le oneone. E le gata i lea, e tatau ona e togafitia le eleele ma se iniseti.

Vaʻaia faʻamaʻi faʻamaʻi

Orchid o se lalelei o le loto. E sili atu le faʻalogo i ai i aso taʻitasi (mulimuli i tulafono o tausiga, fafaga, fafagaina) nai lo togafitiga mo faʻamaʻi. O fua puipui e fesoasoani e tausia le fugalaau e maloloina:

  • Faʻaaloalo i le faʻatulagaina o meaʻai. E tatau ona e faʻatau ni fomaʻi faʻapitoa, i luga o le afifiina o loʻo i ai se faʻamatalaga "Mo pagata." E le mafai ona e faʻaaogaina fugalaʻau lautele mo vaomatua i totonu, talu ai e tele a latou eletise, e le fetaui mo le aiga o le orchid.
  • Faʻafefeteina le faʻafeinu. O le orchid o le hygroscopic, ae le gauaʻi i le tele o le susu. E tatau ona faʻamago pe a maeʻa le palapala (i lenei tulaga, e malamalama le fugalaau). I lenei setete, o aʻa e papaʻe. O se fugalaau ma se laau ua tuu i totonu o se vaa tele, sasaa lelei i le vai ma tuu mo le 30 minute ina ia tumu aʻa i le susu. Mo le faʻaleleia o vai e tatau ona maua ai le vai mafanafana ma le maualalo o le masima.
  • Vaʻavave atu i le potu. E manaomia e le laau le lelei lelei o le ea, ae e le gafatia faʻataʻitaʻiga.
  • Lava le malamalama. Orchid o se laau telefoni feaveai e manaʻomia se malamalama atili i le taumalulu.
  • Totoina masani. E tatau ona e faia lenei mea i le lua tausaga i le tautotogo. E pei o le palapala, eleele faapitoa mo laʻau pepese e talafeagai.

Ua oʻo i le taimi e faʻapipiʻi ai le fugalaau

<

Orchid o se laau e mafai ona faamalieina lona matagofie mo le silia i le sefulu ma le lua tausaga. Ina ia puipuia ni lanu eseese o lanu mai le aliali i laulaau, e tatau ona e mulimulitai i tulafono o tausiga (fafaga, vevela, moli) ma puipuia le fugalaau mai meaola faalafua.