Laʻau

A fuga mai le failautusi, o le a le mea e faʻapipiʻi ai kulupu

O Clematis o se vine totogo matagofie. Fiafia e fiafia i ai, aua o le vaitaimi e fuga ai le failautusi e umi lava. O le fuga o ia lava e ofoofogia, o fugalaau e tele ma susulu. O le tele o fugalaau e fugalaau e faalagolago i le eseesega ma le tausiga lelei.

A fuga mai le failautusi

Talu ai e ese le taimi o le fugalaau e fuafua i le eseesega, mai le faaiuga o le tautotogo i le amataga o le tautoulu, e maua e le aufaatoaga le avanoa e fiafia ai i lenei vavega. O fugālaau fugalaau e mafai ona ese lanu, foliga ma lapoa, ae e foliga mai e manaia ma matagofie.

Clematis i le taimi o le fugalaau

Pe a fuga le failautusi pe a uma ona toto

O lenei fugalaau e le fuga i le tausaga lava na totoina. E manaʻomia e le itiiti ifo ma le tolu tausaga e atiina ae ma faʻamalosi le aʻa. O le a le tausaga talu ona totoina fugalaau faila i luga o le tausiga. E mafai ona amata i le tautotogo, taumafanafana po o le taumalulu. E faalagolago i le eseese.

Mo faʻamatalaga! Mo le 4-6 tausaga, ua uma ona vaʻaia le laau o se tagata matua, ma pe a fuga mai fugalaau, e oo atu i le 100 fugalaau e mafai ona vaaia i ona vine.

Le tele o failautusi e fuga

Afai e te tausia lelei le laau, tipi i le taimi, ona tupu lea o le fugalaau i nai masina. Uluaʻi ituaiga totogo i le taumafanafana uma seia oʻo i le amataga o le taumalulu.

Ua mou atu Clematis: o le a le mea e fai

Aʻo mou atu fugalaau, e leai se mea e mafai ona faia, e pei ona ola pea vine ma matagofie seia oʻo i le malulu. O lau e tele, teuteu, e le manaʻomia le teuteu. Afai e tatau ai, e mafai ona e vavaeina i latou i se mea itiiti ina ia latou le sopoia tuaoi. Afai o le fugalaau e muta i le faaiuga o le autumn, ona maeʻa lea ona e vave amata sauniuni fugalaau mo le taumalulu.

Mo faʻamatalaga! Ona o le teuteuina o se laau i atunuu eseese, e ese le taua: clematis, lozenges, tinamatutua (ma e oo lava i tamamatua) pulu, lalaga o le ulu, leoleo faamaualuga.

E faʻapefea ona iloa po o le a le faila o le kulupu

E tolu vaega o clematis teuteuina - muamua, lua ma le tolu:

  • Vaega Muamua - e le manaʻomia le faʻatau;
  • Vaega lona lua - le teuteuina le taua;
  • Vaega lona tolu - teuteuina o fualaau.
Rhododendron: o le a, pe o le a le tele e fuga i le taimi

O tulafono o tausiga ma sauniuniga mo le taumalulu e faʻalagolago i le laau o se vaega faapitoa. E taua tele le fuafuaina o le kulupu, aua o le le lelei le tausia o le laau e mafai ona faʻaumatia, ma o le tausaga a sau o le a le tupu pe le mafai ona fuga. E le gata i lea, afai e te faʻamalamalama faʻamaonia le kulupu, e mafai ona e tipiina lauʻau e le faʻapuupuuina.

Faʻafefea ona faʻamatalaina se vaega o le clematis trim

O le auai i se vaega faapitoa e faalagolago pe latou te fugalaau i luga o le eletise o le taimi nei poo le tausaga talu ai. O le auala pito sili ona faigofie e iloa ai, pe afai e te fuafua e totō laau faʻatau i totonu o se faleoloa poʻo luga o le maketi o togalaau. O latou afifi e masani lava ona taʻu mai le vaega ma le taimi pe a latou fuga ma fuga. Afai e le o iloa muamua le vaega o le laau, ona mafai lea ona fuafua i le taimi o le fugalaau:

  • vaega A (muamua). Loto mai le ogatotonu o le tautotogo i luga o fuʻa tuai. E masani lava o nei lanu aupito sili ona lelei;
  • Vaega B (lona lua). E aofia ai le fuga i le masina mulimuli o le tautotogo ma le taumafanafana. O i latou e fuga mai i le tautotogo e totogo i luga o pupu o le tausaga talu ai, ma ituaiga o Iulai ma Aokuso - i vine laiti;
  • vaega C (lona tolu). Luga o le vaomatua (mai ia Iulai ia Setema). O fugalaau e na o luga lava o fuālaau fou e maua. O ituaiga ituaiga o clematis e talafeagai mo Rusia Tutotonu ma lona ogatotonu, e aofia ai le Moscow Region.

Faʻalogo lelei! Cleatis 3 kulupu kulupu e sili ona lelei mo le amataina o faifaatoaga ona o lo latou le lelei.

Clematis Trimming Groups

Faʻafetai i le faʻamaoni saʻo o le vaega, e mafai e se tasi ona faʻaleleia lelei e le gata i tulafono mo fugalautusi teuteuina, ae faʻapea foi i totonu o laau o le a sili atu ona latou tuʻufaʻatasia ma le nofoaga o le a latou foliga sili atu ai.

Faʻamatalaga o le clematis o le kulupu muamua

Pe a susulu le hydrangea - vaitau fuga, o le a le umi e fuga ai

O meaola o lenei vaega e taua o le laufanua ma ua vaevaeina i totonu o failautusi ma peti tetele, mauga ma alpine.

O Clematis o lenei vaega o loʻo faʻaalia e ala i le faʻapipiʻiina o pulupulu i pamu ua mavae. Fugalaau fou, e fai ma tulafono, aua le fuga. Latou te le manaʻomia se tausiga faapitoa. O fugalaau e le telē tele, ae e vavalalata le tasi i le isi, o le mea lea latou te le foliga mai e sili atu le manaia nai lo le tele o gagana.

O ituaiga faʻatoʻaga o lenei vaega, i le mataupu faavae, e le manaʻomia. E manaʻomia ona faia pe a oʻo ina matua tele ma malosi le liana, ma e manaʻomia le toe faʻafouina o le laau. O le taimi mo le teuina o tupe faʻalagolago i le faʻamoemoega o loʻo faʻatinoina ai. Afai e tausia e le tagata fugalaau fai fua le foliga ma le itu o le tuputupu aʻe o vine, ona tatau lea ona e tipi i le taumafanafana i le maeʻa ai o le vaitau o le fugalaau. O le faʻaopoopoga atu iinei o le faigofie lea ona e maua ai pine lea e manaʻomia ona aveeseina. I lenei tulaga, naʻo le vaega ua maeʻa o le liana e mafai ona vavae.

Taua! Afai e manaʻomia le teuteu e toe faʻafouina ai se tagata matua, ona 2/3 o le umi o laasaga o loʻo totoe, ma o mea na tutupu i itu ua maeʻa uma.

E tolu fasipolo:

  • pe a tupu le fatu 30 cm;
  • pe a oʻo le uʻu i le umi pe a ma le afa mita;
  • O le umi o le ≥1 mita e faʻapipiʻi.

Faʻamatalaga o le clematis o le vaega lona lua

O le vaega lona lua o clematis e faʻapipiʻi faʻapitoa i totonu o le vevela. O iina e mafai ona fuʻa faalua i le tausaga. Ae i le laina pito i tua e mafai ona e mauaina le tali lava e tasi pe afai e puna mai se punavai mafanafana, ma ua matua tele le laau. Ma mo le uluai taimi latou te fuga mai i le amataga o le tautotogo.

O le mea autu i le faʻamatalaga o lenei vaega o le mafai ona faʻalua faʻaluaina. O le amataga o le toto totogo e puupuu. O fugalaau e aliali mai i luga o na lauʻau lea na soloia. Naʻo ituaiga o laau toto e ola i lenei taimi. O le vaitaimi lona lua o loʻo faʻamatalaina i le umi ma le tele o le fugalaau. E tupu ia Iulai, ma e na o le amataga o le afu muamua o le autumn. O fua o le vaitau o le fugalaau lona lua e aliali i luga o tumutumu tausaga fou.

Mo le clematis o le ituaiga lona lua, o se teuteuga faigofie ae masani ona faia. E le mafai ona faia se teuteuga malosi i le tautoulu, e pei ona mate le laau ae leʻi oʻo i le taimi e sauniuni ai mo le taumalulu. Mo le taimi muamua, e toe teuteu teuteu pe a maeʻa muamua ona fuga. O le taimi lona lua - i le maeʻa ai o le lua i le faaiuga o le autumn. O lea ua saunia le failautusi mo le taumalulu. Ua vavae ese uma lava lau paʻu muamua. I le taimi o le autumn, e tipi mai i lalo le 1-1.5 m.

Taua! Afai e faʻaleagaina le gasegase, maʻi, ma le le fiafia, ua maeʻa ona aveesea.

Faʻamatalaga o le clematis o le vaega lona tolu

O vasega Clematis 3 e fuga e tasi, ae tele ma mo se taimi umi. E matua faigofie lava ona tausia i latou, o le mea e sili ona lelei, o lea latou te sili ona lauiloa i le au fai togalaau.

O vaega autu o le vaega lona tolu o:

  • fuʻa taimi e silia ma le tolu masina (amata ia Iulai);
  • o ituaiga ia o le mutia e pipiʻi lelei i soo se lagolago, pipii i le puipui ma le solo;
  • latou te le manaʻomia se sauniuniga faapitoa mo le tau malulu, talu ai ona e matua pupuʻu puʻu.

Faʻalogo lelei! O le eseesega vaaia vaaia o lenei vaega o fugalaau lapopoa, o lona lautele e oo atu i le sili atu i le 20 cm.

O taimi teuteu talafeagai o le amataga o le tautotogo po o le tautotogo. Trimming e na o se mea e matua oti ai, e tatau ona faʻanofoina aʻo lei tipi.

E selesele pepa, e na o le 15-20 cm o le eleele e totoe. E mafai ona e tuua le afa mita, ae tatau ona e faʻapipiʻi ma le faaeteete mo le taumalulu. Fuga i lenei tulaga o le a oʻo mai i le lua i le tolu vaiaso muamua atu.

Taua! E tipi ese le laulaau i le mamao o le 0.5-0.7 cm mai le fatugaʻo.

O ituaiga sili ona lelei o le clematis o le vasega 1 teuteu

Auala e faʻaaogaina ai clematis - faʻasalaga e ala i le vevela i le taumafanafana

O vaega taʻitasi o failautusi e aofia ai ni nai vāega eseese, talu ai o lenei mea totō e sili ona lauiloa. O le vaega muamua e leai se faʻalavelave.

Mountain Pink, po o Montana

I tausaga taʻitasi, e tele atu sui o lenei ituaiga o clematis o loʻo aliali mai ile togalaau. Latou te manumalo i lo latou malulu matagofie. O laʻau matagofie, o laʻau lauolaola e faʻapipiʻiina ma fugalaau lanu piniki matagofie. O le umi o vine e oʻo atu i le 8-10 m. O le tasi lea o ituaiga sili ona lauiloa i le vaeluaina o le vine.

Clematis Mountain Pink

Atragene

O le Atragene vaega ua taua o aloalii. O se vaega e sili ona lauiloa, o le numera o ituaiga o ituaiga o loʻo olaola i tausaga taʻitasi. O vine laiti nei, e le silia le 2.5 mita le umi. O laulaau e lanu meamata i lanu, o fugalaau e laiti, e oo i le 6 cm le lautele, foliga o le logo. O o latou tulaga sili ona lelei o le totoina i le amataga o Me, o le mafai ona ola i le paolo, o le tele o lanu (mai le paʻepaʻe i le paauli paauli), faateleina le tetee atu i le malulu ma faamaʻi.

Jutta

O le ituaiga na totoina i Nouei i le 1996. O laau vao e maualalo, e oo i le 3 m ma fugalaau e oo i le 5 cm le lautele o se lanu mumu. O le taimi o fugalaau o Me. Maualuga faigata taumalulu.

Pink Flamingo (Flamango)

O se tasi o ituaiga vave o le fugalaau. E fuga mai i le ogatotonu o Aperila ma fuga ae lei oʻo i le faaiuga o Aukuso. O fugalaau e laʻititi le lua-lua-lanu piniki, faʻapouliuligia i lalo ma paʻepaʻe i le faʻailoga. O kesi e puupuu, na o le 2 m le maualuga.

O ituaiga sili ona lelei o clematis o le vaega lona lua o teuteu

O Clematis o le vaega lona lua o teuteu o ituaiga siliva o ituaiga. Talu ai ona o lenei mea, ua matua eseese lava i le umi, lanu ma le vaitau o le ola.

Tanielu Deronda

O Daniel Deronda o se vaega matagofie o le failautusi ma ni fugalaau faʻalua faalua. Lanu mai le lanumoana i le viole. O le fuga muamua o le amataga lea o Iuni, o le lona lua o le amataga lea o Aukuso. O fualaau e ola i le maualuga o le 3.5 mita, ma le lautele o fugalaau e mafai ona oʻo atu i le 20 cm. Faʻafetai i fugalaau matagofie a Daniel Darond, e masani ona faʻatusatusa i se laʻau e le masani ai.

Sui o le kulupu Daniel Daronda

Fanau a Warsaw

O le muamua fuga o failautusi o lenei vaega e tupu ia Iuni-Iulai, le lona lua - ia Aokuso. Lilac fugalaau e iʻu i le 16 cm, i le tautotogo i le ogatotonu o petals ei ai se puʻu papa. Laititi o le tuputupu ae ituaiga, e tusa ma le 2 mita le maualuga.

Malosi

Fugalaau o lenei vaega e iai uiga nei:

  • maualuga maualalo (mai le 1.5 m);
  • fugalaau e 12-15 cm;
  • fugalaau fugalaau o lanu paʻu piniki;
  • o fugalaau muamua e aliali mai i le ogatotonu o le tautotogo, ma le mea mulimuli i le ogatotonu o le taumalulu;
  • E talafeagai mo le tuputupu ae i luga o vaʻavaʻai ma talafatai.

Taua! O le puleʻaga o se tasi lea o matāʻupu sili ona lelei, faʻafeiloaʻi ile gutu, e le o se mea e ono afaina i faʻamaʻi, e faʻafeiloaʻi ma le filemu le teuteuina ma le palapala.

Tupu

O uiga autu o le Atunuʻu:

  • lalo ifo o vine 1.5-2 m;
  • mamanuina mo le ola i totonu o pusa;
  • fugalaau tetele o le lilac lanu lanu-taʻalua-faalua i le muamua fuga, faigofie - i le lona lua;
  • amataga o le fugalaau o Aperila, faaiu ia Setema.

Sui o le Malo

O togi sili o clematis o le vaega lona tolu o teuteu mo le ogatotonu

O le vaega pito sili lea ona lauiloa i Central ma Tutotonu Lusia. O le tausiga mo i latou e faigofie, e seasea ona taia e gutu, latou te malūlū lelei le eleele leaga.

Jacqueman

O sui aloaʻia nei o le aiga o Lyutikov. O loʻo faʻaalia i le tele o le tetee atu i le kiona, malolosi o le puipuiga, vave vave ma tupu vave. O se vailaau lea e le tupu i tulaga masani, ae o se tagata e masani ona asiasi atu i poloka o le tagata lava ia. O le umi o le vine e oʻo i le 5 m. O laulaau e pupuu ma vaapiapi. O fugalaau atonu e ese lanu, ae e tele naua, pe tusa ma le 15 cm le lautele. Latou te lauolaola mai le amataga o Iuni e oʻo atu i le amataga o Setema, ae o fugalaau taʻitasi e aliali mai.

Jacquman's Grade

Sasaʻe

O se ituaiga masani lea o le failautusi, e tupu tele lava i itu i sasaʻe, o lona igoa lea. E talitutusa lava ma le vaega Manchu. O laʻau e lignified e oʻo i le 6 mita le maualuga. O lālā laʻau e lanu-lanumeamata, o latou laititi e foliga mai e masani lava ona tele. O fugalaau e laʻititi foi, 3-5 cm. O loʻo i ai i lalo a latou sinuses, e mafua ai ona foliga muamua le laau.

Samoa Clematis

Viticella

Viticella o se kulupu atoa o le clematis, o le mea e sili ona taua o le latou fiafia e faatali ma le fugalaau. O le amataga o le ola i totonu o le ogatotonu tutotonu o le masina o Iulai. E na o le tasi lava le mea e tupu, o le mea lea oi latou e fiafia e fiafia i foliga vaaia o laau totō e tatau ona tuʻufaʻatasia ituaiga o lenei kulupu ma nisi o loʻo fuga mai muamua. Lilac fugalaau e laiti, ae e latalata vavalalata. Latou te fuga i le taimi lava e tasi, fuga mai i se pulou, kapeta malamalama. Ole maualuga e ese mai le 2 i le 5 m.

Leafy

O Clematis o se tele-taloina - o se vine umi (e tusa ma le 5 mita). O laulaau o ni tamai oval foliga, e foliga tutusa ma laupepa o loka. O fugalaau o se fuga piniki o le logo e pei o le 6 cm le lautele. O le fugalaau e tupu i le faaiuga o Iuni ma e oʻo ia Setema.

Clematis

Tangut

O se ituaiga mea e tele lava ina maua i le vao, ae o ona ituaiga laau eseese e ola aʻe foi i ni togalaau. O le mea lea o se laau laʻau e tiʻetiʻe i le 3-4 mita le maualuga. Fugalaau e oo i le 4 cm. Polo mai ia Iuni ia Setema.

Faʻalogo lelei! E ui i le mea moni e faapea o le vaega lona 3 o le teuteuina, o le teuteuina o cardinally lenei laau toto e le talafeagai.

Faʻamatalaga

Muamua mai Amerika i Matu. O le Liana e oʻo i le 3 mita le maualuga. O aʻa e vaivai le pipii, o lea e manaʻomia ai ona nonoa i se lagolago. Laua ma fugalaau e laiti. E fuga mai i luga o pine i luga o le 15 cm, o le fugalaau e na o le 3-5 cm le umi. E fuga mai ia Iuni ia Setema.

Grade Texensis

Faatonu

O le clematis saʻo o se mea totino, e le o le totoina. O le tele o taimi, o ona aʻa e le oʻo atu i se maualuga e sili atu i le 1.5 m. O fugalaau e laʻitiiti, paepae. Talu ai ona o le malosi o aʻa, latou te le manaʻomia se laupepa poʻo se lagolago faaopoopo. O se tasi lea o ituaiga o le faʻaogaina o kulimi. Afai e tupu i totonu o Rusia Tutotonu, teuteu mo le taumalulu e filifili. E mafai ona e faʻaaogaina isi gaʻo i le tautotogo aʻo lumanaʻi le oso mai o ni vaʻai fou.

Faʻaputuga o tekinolosi faʻapisinisi

O le telefoni i mea taufaatoaga o mea taufaatoaga e faigata tele, ae manaia. O le tele o ituaiga e matua faigata tele i le tuufaatasiga o le eleele, teuteu taimi ma fale mo le taumalulu. O manaʻoga autu o clematis:

  • lelei eleele suavai;
  • malamalama lelei;
  • nofoaga e tapunia e aunoa ma le mauaina o matagi malosi e mafai ona motusia ai laumei mataʻetaʻe o le clematis.

O le tele o taimi, o le faʻaleleia e tupu mai i le tipiina, ae e mafai foi ona iai ni fesuiaiga pe a faatauina mai se togavao ua saunia poo se fatu laau, o le auina atu lea e mafai ona faʻatulagaina i le tele o faleoloa i le initaneti. O le eleele mo le totoina e tatau ona saunia lelei, e tatau ona faʻafeiloaʻi atu i ai mineral ma organic fertilizers.

Faʻalogo lelei! I le faagasologa o le tuputupu ae, e taua le faʻafeinu vai masani i laau ma tuufaatasia i lea taimi ma lea taimi le faʻagasologa ma le faʻaopoopoga o le faʻamalosi. E tatau foi ona faʻaaoga le fugalaau aʻo leʻi ufiufi le laau mo le taumalulu.

Aʻo leʻi oʻo i le taumalulu, e taua le teuina, o le mana lea e faalagolago i le vaega o loʻo i ai le ituaiga.

O faafitauli autu i le tuputupu ae

O faafitauli autu o:

  • leai se fugalaau i le vaitau fou. E mafua ona o le taumalulu le talafeagai ma teuteuina;
  • afaina fungal, mo se faataitaiga, le pala, lea e tupu i le taimi o timuga malulu taimi. Laʻau e pala ma pa'ū toetoe o le taimi lava lena. Togafitiga ma le suauu sulfate o le a fesoasoani;
  • faʻamaʻi viral.O le mea sili ona leaga ia i latou o le mosaic samasama, lea o loʻo tauaveina e nisi o meaola faʻasaʻi e le fefefe i le mu o le clematis. O lenei faʻamaʻi e le mafai ona faʻaleleia, e tatau ona aveesea le clematis mai le togalaau fugalaau;
  • O le tali i le fesili pe aisea e maua ai e fugalaau ni fugalaau laiti e le tausisia tulafono o tausiga. Aua e te le malamalama i failautusi, aemaise lava ogalaau ma lapopoʻa. O le mea autu o le lava lea o vai e fafaga ai e le aunoa.

Copper sulfate, soap washings ma insecticides faʻatau atu i faleoloa o ala taua ia e faʻafefete ai faʻamaʻi clematis. Ia, o le tausiga lelei o le a fesoasoani e puipuia lo latou atinaʻega.

O Clematis o se laau e le mafai ona paʻu i le alofa. E le mafai ona e pasia o ia. O ata paʻepaʻe foliga e pei o se tamai lanu matagofie, malamalama, maaleale, faʻamanatuina o le ofusa o le faatoanofotane. O fugalaau susulu e faasaga i se lanu o le lanu vevela e masani lava ona mafua ai se ataata ma se lagona o le olioli. E le o failautusi uma o loʻo i ai se manogi o le manogi, ae e tatau ona e toso malie le fugalaau ma e manogi i se mea faʻapipiʻi, e le o lagona le manogi. O le tausisia o tulafono uma o le tausiga ma le filifilia o le seleselega saʻo, e mafai ona e ausia le maualuga o le tuputupu ae ma le vave totoina.