Laʻau

Lycoris fugalaau (Lycoris) - le taua o laau i aganuu eseese

Licoris o se fugalaau e taatele i Saina, Initia ma Iapani. Ua totoina laau toto i luga o le togalaau aina ma fale. Licoris (spider lilies) e le manaʻomia se tausiga faʻapitoa, lea e mafai ai e tagata fai togalaau ona leai se poto masani e auai i lona totoina. O foliga matagofie ma le matagofie o le manogi e mafai ona aumaia ai se mafanafana i totonu o totonu.

Faamatalaga ma Talafaasolopito

O le umi o laupepa lau laupepa e oʻo atu i le 30-60 cm O le lautele o le laʻau o loʻo i le lautele o le 1-1.5 cm. O le maualuga o le taʻavale e le sili atu i le 90 cm. E mafai e laau taʻitasi ona gaosia le 5-7 peduncles. O fugalaau manogi e valiina i ata eseese:

  • moli
  • samasama;
  • auro;
  • lilac;
  • papaʻe.

Lycoris

Licoris e masani lava ona maua i ni ituaiga fugalaau e lua:

  • faatasi ai ma ni uumi uumi e sili atu i le maualuga o foliga vaaia o le faanatinati i le tele o taimi;
  • faatasi ai ma ni pupuʻu pupuu e maualuga le maualuga i luga o petals.

O fua o lili vavave o vaʻalaupapa e tolu ona o fatu. Talu ai ona o le maualalo o le pasene o le fatuina o fatu meaʻai, e fautuaina ai e tagata fai togalaau le fugalaau i fugalaau.

Faʻalogo lelei! Fugalaau ma laʻau o aganuu teuteu e le fetaui ma isi.

Aisea e le mafai ai e fugalaau ma lau o se fugalaau matagofie ona fetaui? Ina ia faʻamatalaina lenei mea mataʻutia ma tali se talosaga lautele i luga o le Initaneti "le uiga o le fatu fugalaau", e mafai ona e faamasani i le tala o loʻo tuʻuina atu i le White Lotus Sutra o Higher Learning.

Tala o le Amataga

I aso anamua, sa i ai ni mea manogi masani na vaaia ai vaega eseese o mea faitino. E tusa ai ma le tala o lyricis, o se agaga e igoa ia Saga sa ia tausia se lanu lanumeamata o lili vavave, ma Manju na tausia le fugalaau. Sa faasaina ona latou feiloai, ae na filifili agaga e solia le finagalo o le Atua ma ina ua uma le sauniga muamua na latou fealofani.

Na ita le Atua i le Saga ma Manzha. Mai lena taimi, laʻau ma fugalaau i luga o le laau e le mafai ona toe feiloai. O le taimi lava e amata ai ona ola fugalaau o le laisene, e paʻu le lanu lanumeamata. I le taimi o le fausiaina o laulaau fou, ua mamae ai fugalaau. E talitonuina pe a uma ona feiloai i seoli, e tauto le au alofa le tasi i le isi e feiloai i le taimi o le toe faafouina ma le toe alu ese. E leai, e leʻi tupu lenei mea. O tagata uma Iapani e iloa lenei tala.

Fiafia! I Iapani, o fugalaau e fesootaʻi ma se tala mataga e tupu i se fanuatanu. E masani ona faʻaaogaina i falelauasiga, aua o le laau o lona uiga o le teteʻa ma le faanoanoa.

Eseese o le tuusao

Crocus fugalaau - ituaiga eseese o laau totō mo le togalaau

O loʻo i ai se fuainumera tele o ituaiga o lili vaʻavave. Lalo o ituaiga sili ona lauiloa e ola ai tagata totō vine i o latou eria.

Licoris scaly

O se aganuu teuteu, o lona maualuga e mafai ona sili atu i le 65 cm. E lata ane i luga o le eleele, o laau e maua ai laulaau, lea e aofia ai laulaau lanu meamata. O le lautele o laupepa e pei o le fusi e tusa ma le 10-30 mm. I le taufaʻaiuiuga o le taumafanafana, o fualaʻau tetele e aofia ai le 7-9 o aʻafiaga e amata ona fuga mai i luga o ponuncles umi. O taʻaloga e pei o le ova e pei o se mea e toe faʻafefeteina i tua ma vali i le paolo o le lilac. I le ogatotonu o faʻamatalaga vevela ma le ovary. O le vaitau o le vavalalata o le valy varieties e tumau 10-14 aso.

Licoris e susulu

Lycoris radiata (i le Latina) o se tulaga masani, o lona maualuga e oo atu i le 40-70 cm. I masina o le tautotogo ua totoina ai e le laau ni lapisi o lau laititi. O le lautele o pepa laupepa e le sili atu i le 0.5-1 cm. Faʻatalataʻi ia Setema, fugalaau e valiina i le lanu piniki ma le terracotta o loʻo i luga o le lili vaʻaia. I luga o petals e vaapiapi ma umi le antennae, o le a faasolosolo malie i lalo. I le ogatotonu o le aganuu teuteu, o se fusi o faagasologa faatasi ai ma le i ai o pito i lalo.

Laau Redo Licoris

O se mea masani, e maualuga lona maualuga i le 40-45 cm O le lautele o le laʻau laʻitiiti e oʻo atu i le 1-1.2 cm. O le lanu lanumeamata lea e fuga mai ia Aperila e amata ona lanu samasama i le amataga o le taumafanafana. I vaiaso mulimuli o Aokuso, o pulupulu lanumumu e fuga mai i luga o le paʻu. E mafai ona sili atu i le 4.5 cm le aofaʻi o tumutumu.

Golden Licoris

Se aganuu teuteu e le maualuga le malulu. Fugalaau e mafai ona faapaleni gutu ile -3 ° C. O le mafuaaga lena ua tupu ai laau toto i le fale. Busu e mafai ona ola e oo i le 55-60 cm. O fugalaau fugalaau e vali samasama. E oʻo atu i le 9-10 cm le maualuga o le laʻau. O laʻasaga taʻitasi e aofia ai 5-6 fugalaau. O fuʻa e amata ia Iuni.

Fugalaau matagofie

Vaega o le tausiga o laisene

O le mea lea, o le laau na fiafia i fua tele, ma e leʻi afaina i faʻamaʻi, e taua le mulimuli i tulafono faavae o tekinolosi tau faatoʻaga pe a tupu. Lalo o vaega o le tausia o lili vaʻavevevele.

Malamalama

Fugalaau ofusa - faʻamatalaga o le laau, totoina ma tausi i le togalaau

Pe a filifilia se nofoaga e fai ai le fanua, e tatau ona e tuʻuina atu se mea e te fiafia iai i ni nofoaga lelei. A oʻo ina tupu aʻe fugalaau i totonu o se fale mautotogi, e tatau ona tuʻuina atu faʻasalalauga faʻasalalau atili i le vao. Mo lenei mafuaʻaga, e tatau ona faʻatau mai le tino.

Sauniga o le taumalulu

I le amataga o le tautoulu, a maeʻa le fugalaau, ona mate loa lea o vaega o loʻo i lalo. E mafai ona vavaeeseina i latou e aunoa ma se faanoanoa. Pelu o fugalaau e le manaʻomia ona eliina. E faʻamutaina le taʻavale, ma o le eleele, pe a nofo ai tumutumu, e ufiufi i se tamai laulau o lau lauʻeleʻele po o nila. E tatau ona oʻo atu le 9-12 cm i le mafiafia o le maʻa.

Lulu

O aganuu teuteu e aofia ai le vaega o le vevela-alofa. E fautuaina le tausia o se vevela i le va o le 21-27 ° C. I totonu o le laufanua, e mafai ona totō laau totō i na o le taimi o le taufaamatau o le po ua maeʻa.

Faʻamamaga o le ea

O le maualuga o le maualuga o le faʻamamaina i totonu o le potu o loʻo ola ai fugalaau e tusa ma le 50-55%. O le faʻamalolo tele e aʻafia ai le faʻaalia o laau, o lea e fautuaina ai e le au atamamai le faʻaogaina o tagata faʻamaualalo i vaitau malogo. E mafai foi ona e faʻapipiʻi faʻapipiʻi lili vavavevave.

Faʻalogo lelei! I le gasologa o le tausaga, o le laau e mafai ona alu faʻalua ile lua - i le taumafanafana ma le autumn.

Laʻei pito sili

A o lei totoina pulu faila i luga o se moega avanoa, e tatau ona ave le tausiga e faʻaaoga ai le faʻamaʻiina o le eleele i le palapala. A maeʻa lena, e fautuaina le fafagaina o fugalaau i aso uma e 14 faatasi ai ma le faʻaaogaina o minerale.

Tulaga faʻatau

E taua tele le faʻamamaina lelei o le palapala lea e tupu ai le aganuu matagofie. Aua neʻi faʻatagaina le eleele e faʻamago. E tatau ona faʻamamaina le eleele 2-3 taimi i le vaiaso. A maeʻa le laʻau, e le mafai ona faʻamaina le laau.

Soo

Ina ia mautinoa le alualu i luma vave ma le atinaʻeina o le laisene, e tatau ona filifili vaega mo le totoina o laau / pulufana faatasi ai ma le i ai o le gaogao, moli po o le palapala. Mo le totoina o fatu laau, e tatau ona e faʻaaogaina le fale faʻapitoa faʻapitoa e faʻafefiloi ma se vaega toʻaitiiti.

Fugalaau foliga

Fugalaau lau - ituaiga taʻitasi ma laau toto

I le amataga o le tautoulu, o fugalaau fugalaau e lafoina ai fugalaau, lea e na o ni nai aso e oo atu ai i le maualuga o le 40-50 cm. O fugalaau fugalaau e iai le tele o stamens e faasolosolo malie lava ona amata i luga o fugalaau. O le fugalaau e tusa ma le 11-14 aso. O le taimi lava e maeʻa ai lenei faagasologa, e susulu lauusiusi i lili vavavevave, lea e le malolo i masina malulu malulu. Paʻu pepa i le amataga o le taumafanafana, aʻo lei amataina le vaʻaiga.

Laʻau malosi

Fatuina fatu

Mo le metotia o le fatu mo le toe gaosia o laisene, e tatau ona usitai i fautuaga a tagata tomai faapitoa e uiga i le faʻatinoga o le faʻatoagaina o galuega:

  1. O le pusa ua saunia ma le i ai o alavai faʻavaivai ua tumu i le paluga o le perlite, eleele lauusiusi, vermiculite ma le peatoss.
  2. O le fatu ua salalau i luga o le eleele ma faʻafefete i se fasi palapala palapala.
  3. Ua faʻamamaina le palapala, ma ua ufiufi le pusa i mea tifaga.
  4. O koneteina faʻatasi ai ma le faʻaaogaina o fanua e lafo i totonu o le potu e oʻo ai le vevela i le 21-24 ° C.

A maeʻa le 2-3 vaiaso, e mafai ona faʻamoemoeina le sau.

Faʻalogo lelei! Lycoris fatu e maualalo le germination.

Auala faʻaleleia fua

O tausaga taʻitasi, o se tamaʻitaʻi lalelei matagofie o tamaʻi teine, o loʻo faʻaaogaina e fugalaau fugalaau mo le faʻamoemoega o le toe gaosia.

Polokalama o galuega:

  1. A maeʻa ona eliina pulu mai le eleele, e tatau ona e vaʻavaʻaeseina lelei.
  2. O fualaau e mafua ai le totoina i vaieli na saunia muamua. O le eleele mo le totoina e tatau ona saunia i luga o le faavae o peat, sand and sheet soil.

O le tausaga na sosoo ai ina ua uma ona totōina, e mafai ona faʻamoemoeina le fuga.

Licoris i le mamanu

<

Pests ma faʻamaʻi

Fugalaau, o lona talaaga e fesoʻotai ma se tala fatuga, e le mafai ona aʻafia i faʻamaʻi poʻo mea faʻamaʻi. Pau lava le mea e ono afaina i le tele o togalaau o le osofaʻiga o daffodils. E mafai ona e taulimaina i latou e ala i le togafitia o le fanua o le totoina o le lily faatasi ai ma se meaola iniseti e pei o Actara ma Calypso.

Faʻaaoga i le mamanu laufanua

E masani ona faʻaaogaina e le aufaʻataufanua fanua laupepa e teuteu ai fugalaau ma togalaau. O aganuu teuteu e mafai ona totō latalata ile vao:

  • Begonias;
  • crocuses;
  • fern.

Afai e te le talitonu i tala uma ma le taua o le tuusaʻo, e mafai ona e teuteuina lau togalaau togalaau faʻatasi ai ma lenei manaia matagofie. Aiseā e le faʻapipiʻiina ai laau o le begonia ma le laisene i luga o auala? O le tausiga lelei o se laau, e mafai ona e totoina i totonu, faaopoopo i ai le paʻi o le atamai i totonu o lou falemautotogi.