Fale

Polycarbonate greenhouse building: do-it-yourself greenhouse foundation

O le faateleina o le lauiloa i le au faifaatoaga ma le au faifaatoaga oloʻo o le greencarbonate greenhouses e avea ma faavae mo greenhouses o lenei ituaiga e mafai ona faia tutoatasi, ma o le filifiliga o meafaitino ma metotia e lautele.

I totonu o lenei tusiga o le a tatou vaʻavaʻai atili ai pe manaʻomia se faʻavae mo se kaluvaʻai e faia i le polycarbonate, mai le mea e sili ona lelei e faia ai, ma mafaufau i galuega a le fale koli.

Galuega Faavae Faavae

O nisi o fai togalaau e leai ni poto latou te talitonu e mafai ona faʻaaogaina le lauʻeleʻele aina i le faʻaaogaina o pine o loʻo aofia i totonu o le pusa, pe na o le tuu i luga o le eleele. Ae ui i lea, e le saʻo lenei.

O lea filifiliga e masani lava ona oʻo atu ai i le le lelei o taunuuga. E mafai e le fale kesi ona tafe atu le matagi, ma o le a amata ona feaveai solo i luga o le saite.

Ae tusa lava pe tumau pea le fale, e mafai ona mimilo ona o le vaivai o le palapala.

I lalo ifo o le pito i lalo, o loʻo tuʻuina ai i le malulu ma meaola eseese o loʻo fetolofi ma taamilomilo i luga o le 'upega tafaʻilagi, o lona uiga o le a mafatia laau i totonu o le fale lauʻeleʻele.

O lea, faavae e faʻatino galuega nei:

  1. Faʻasolo le faʻavaa o le kiona.
  2. Puipuia avanoa mai totonu mai malo malulu ma le le valaʻau.
  3. Faʻafefe puipui mai le faʻafesoʻotaʻi ma le eleele.

O le filifiliga o le faavae, ma o le faavae lenei mo se fale gaosi polycarbonate, e faʻalagolago lava ile auala e te fuafua e fai ai le fausaga. Afai o le falemalama ua fuafuaina e faʻanofo solo i luga o le saite i vaitau uma, o le faavae e tatau foi ona faigofie ma faigofie tele. I nisi tulaga, atonu o le a iai se falemalama e aunoa ma se faavae.

Mo le greenhouse, lea o le a faʻaaogaina i se nofoaga e tasi i taimi uma, e sili atu le tatau ona faia se faavae tumau.

Ma o lenei o le a tatou iloiloina pe faʻapefea ona fai se faavae mo se kativaʻai ma ou lava lima mai le polycarbonate, pe faapefea ona filifili se mea talafeagai, o le tasi e sili atu.

Ituaiga o faavae e faalagolago i le meafaitino

Wooden

O le taugofie ma sili ona faigofie. Mo le gaosiga e manaʻomia se fafie laupapa.

O lenei manatu e fautuaina e faʻapipiʻi i lalo o le masini feaveaʻi, aua e faigofie ona faʻaitiitia ma siitia atu i se nofoaga fou.

O le filifiliga itiiti o lona vaivai, e pei ona vave ona pala le laau i lalo ole aafiaga o le susu.

Mo le gaosia o le faavae, o se laupapa laupapa e iai se koluse e 10 cm ua faʻatau. A maeʻa le makaina o le saite, eliina se lua i se maea. O le laupapa ua faataatia i le eleele i le afa o le maualuga.

Ina ia puipuia mai le susu, e afifiina fafie i luga o le taualuga poʻo isi mea faʻaoga. E mafai foi ona e ofuina i le mastic puipuia faapitoa. Mo le sili atu le mautu, o le pito i lalo o le fagu e mafai ona faatumulia i ni iliili.

O le a fesoasoani foi i nisi mea e faʻamama ai le susu. A maea le tuʻuina o faʻamau e fesoʻotaʻi fesoʻotaʻi i puipui.

Pupuni

Fautuaina mo le faʻaaogaina i nofoaga e iai tele le susu. I le isi itu, e mafai ona faʻaaogaina le faʻaaogaina o sima.

Ina ia maua, latou te eliina se vaieli e tusa ma le 25 cm le lautele e ala i le faailogaina o le faailoga. O le loloto e fuafuaina e le maualuga o le maina o le palapala o se vaega faapitoa. O le pito i lalo o le faaputuga i le 10 centimita e ufiufi i iliili poʻo otaota. O le sima sima ua liligi i luga o le iliili mai luga.

O se vaega o poloka o loʻo faataamilo i le nofoaga atoa, amata mai tulimanu. O se vaifofo e sasaa atu i totonu o le vavao, ma o vailaau i autafa ua tumu i eleele. O le pito i luga o poloka o loʻo tumu i le paluga sima.

O lenei vaaiga e tatau ona faʻafefiloi ma le palapala. O se vaega o piliki mumu ua faataatia i luga, e tusa ma le lima laina i le maualuga, taofi mea uma faatasi ma le paluga sima. O le vavaega i le va o piliki e faʻamaonia lelei.

Pulu-sima

O le faaputuga i lenei tulaga o loʻo eli i se loloto maualalo, e tusa o le 10-15 simita. Ae afai e te fuafua e toto laau totō i totonu o se kiona, o le a le aoga sea faavae. O le malulu e mafai ona oʻo i totonu o le fausaga ma faʻaumatia ai laau. Piliki faavae talafeagai mo greenhouses lea e ola ai laau tautotogo ma le vaitau o le autumn.

O le lautele o le uamea mo le faavae piliki e tatau ona 20-25 cm. O le eleele, mo le puipuia mai le faʻaumatia, ua faʻamalosia i le faiga o fuafuaga. O le sima faʻapipiʻi ua sasaaina i totonu o le pepa o loʻo faʻaaogaina ile palapala. O loʻo tuʻuina le sima i le maualuga ma faʻapipiʻi ai faʻamau i totonu mo le faʻapipiʻiina o le falemalama.

I le vaiaso pe a uma ona sasaa, pe a faʻamalosi le sima, o le laulau mumu mumu e faataatia i luga o le sima. O le tuʻuina atu e tatau ona faia i se auala e leai ni avanoa avanoa i le va o laina, ma o loʻo faʻapipii i totonu o sooga i le va o piliki.

Silasila i pou lagolago

O se ituaiga faʻavae faʻapitoa mo tamai greenhouses. na o le tautotogo-taumafanafana faʻaaoga. I le taimi lava e tasi, o le faigofie ma sili ona vave ona fausiaina, faʻapea foi ma le sili ona taugofie le filifiliga.

Mo le faʻapipiʻiina, o pou lagolago e faia i laupapa, poloka poloka pipi poʻo le faʻavaʻa masani e faʻaaogaina. O le maualuga o le 50 cm, o le fuainumera e fuafuaina e le telē o le greenhouse. O le va i le va o faʻamau e tatau ona mita.

I le makaina e tusa ai ma le telē o le greenhouse faʻavae ai koluma, e amata ile tulimanu. O le faʻamaufaʻailoga ua faia e salu i le palapala. O le fausaga o le fausaga mo le siakiina o le fale gaogao ua faataoto i luga o pou eli.

Maea

O lenei ituaiga falemalama o le isi mea i poloka. Mo lona gaosiga o loʻo faʻaaoga sauniuni poʻo le tuʻuina atu o le sima, oneone ma le palapala (1: 3: 5).

O le sasaa e amata i le sauniuniga o laupapa laupapa. Ua faʻapipiʻi puipui ile perimeta o le faailoga i totonu o se lua uali. O le pito i lalo o le auvai ua ufiufi i se vaega o oneone, ua faʻapipiʻiina ai le galuega. 40 cm le maualuga O laupapa ua sulu i se maualuga e 20 cm.

I le maeʻaina o le galuega e tusa lava pe tusa ai ma le mea e nofo ai, o le suauʻu sima e sasaa i luga o faʻavaa. E faʻapipiʻi lelei taʻitasi taʻiala. Mo le malosi, o le faʻamalosia o le uʻamea o loʻo tuʻuina i le sima. O le vaega pito i luga e mafai ona maeʻa i se faaputuga o piliki i le tele o laina.

A maeʻa faʻamalosiga, pe a ma le 7-10 aso e aveese le pepa. O lenei faavae e sili ona umi ma umi. E le gata i lea, o le puipuiga aupito sili ona faatuatuaina o le avanoa i totonu ole greenhouse mai rodents ma malulu. O le lanu meamata i luga o le faavae e masani ona faʻatulagaina i lenei mea.

Ata

Vaʻai i lalo: o le faavae mo greenhouses greenhouse ata

TATAU: Aʻo leʻi tuʻuina atu le fale kesi i luga o se sima, tuʻu i ai mo le itiiti ifo ma le lua vaiaso talu ona aveese le pepa e aloese ai mai le faʻaumatia o ona vaega taʻitasi.

Maʻa

O le maa i taimi uma aupito sili ona faatuatuaina mea mo le fausiaina. Mo lona gaosiga, e tatau ona i ai ni tomai faapitoa i masini, o le mea lea e lelei ai le tuʻuina atu o lona gaosiga i se mea e gaosia ai piliki.

O mea mo le gaosiga e mafai ona avea ma maʻa, faʻaaogaina i lau eria. Mo masini, filifili se maʻa e fetaui ma mea nei:

  • Toa e oo atu i le 50 cm;
  • Leai se mea na tupu ma isi faaletonu;
  • Fetuunaiga mo le faigofie o le faapipiiina.

O maa o loʻo tuʻuina i luga o se oneone laʻitiiti. O le laina muamua o le a faʻamago, le tele, maa maʻa.

O isi maʻa o loʻo faʻamaluluina ma faʻamamā mai le fusi aʻo le i tuʻuina. O meaʻai i le taimi o le faʻatulagaga e le tatau ona sili atu i le 1.5 cm. E tatau foi ona aloese mai le faʻafesoʻotaʻi o maa e aunoa ma se fofo i le va oi latou.

Afai e le faatagaina e le fausaga o maʻa ona faʻapipiʻiina, ona faʻapipiʻi ai lea o lapisi i lapisi. O le tafu i le taimi o le faʻapipiina e maua mai i se samala, ina ia aloese mai le faʻaumatia mulimuli ane o le fausaga.

Pulu mafolafola

O sili atu ona talitonuina ma tumau. O sea manatu e matua talafeagai lava i vaega e le mafaagaeetia.

Ina ia faatumuina le paʻu, muamua sauni se faaputuga o iliili pe eli se lua i se faaputuga o iliili. O isi tekonolosi e o gatasi ma le sasaaina o le sima, ua na o le pepa e faia i foliga o se atigipusa e tutusa ma le vaega o le greenhouse. E sasaa le sima i totonu o lenei atigipusa i luga ole laupepa.

TATAU: Pe a faʻapipiʻi e taua tele le tuʻuina atu o lua faʻavaivai faʻavaomalo mo le faʻafefe o le vai.

O le gaosiga o le faʻavaeina o le faʻavae faʻapitoa o loʻo i ai tulaga faʻapitoa, o le mea lea e sili atu le tuʻuina atu o lona fausaga i tagata atamamai.

I luga o fao sikili

O fao sikuea o ni paipa paipa e tusa ma le 1.2 mita le maualuga, e faʻapipiʻi ma le fua o le uamea mo le faʻamofuina i le eleele. Ua maeʻa ona faʻaaoga le faʻaaogaina o masini faapitoa poʻo le lima.

E le manaʻomia le folasia muamua o vaieli, talu ai o le fausaga o faaputuga ua mafua ai ona tutoʻatasi a latou tutoatasi i totonu o le eleele.

O le faʻatulagaga o le greenhouse i luga o sea faavae e faia i totonu o ni nai itula.

O le faʻavaeina o le faʻavae e sili ona umi ma mafai ona tatalia le avega mai le lima i le lua selau tone. I le taimi lava e tasi e mafai ona faʻaaogaina fao i soʻo se palapala.

Ole mea e sili ona fautuaina o le faʻapipiʻiina lea o se faavae i luga o luga o silima ma le maualalo o upega tafaʻilagi, faapea foi ma ma se nofoaga lata ane o le vai.

O le tau o faaputuga e 30% maualalo pe a faatusatusa i se fasi laau poo se laupapa. Ma le isi, o sea faavae, pe afai e tatau ai, e mafai ona siitia atu i se isi nofoaga. Mo le faʻapipiʻiina o greenhouses e manaʻomia na o le 6-8 pi.

O le lelei o le faʻapipiʻiina o le leai o se manaʻoga mo galuega sauniuni i luga o le eleele. Sauniuniga e aofia ai le faʻaogaina o se 'upega tafaʻilagi o loʻo faʻapipiʻi ai pi. Mo le faapipiiina o le pito i lalo o le fale kosi i le mea e gaosia ai tui, ei ai ni fautuaga faapitoa.

Faʻatulagaina o greenhouses greenhouses i luga o le faavae - tulaga tauae manaʻomia ai le tausisia o tulafono uma. E naʻo le tulaga lenei, e mafai ona e mautinoa i le malosi o le fausaga ma le faigofie o lana taotoga i le vaitau o le togalaau.