Fua o le gaosiga

Faʻamatalaga o le tuputupu aʻe ma le tausia o Peilea Peleymia i le fale

O lau o le Peppy ma le Pepa e pei o tupe siliva e tafe mai i luga o le uʻamea umi.

O le mea lea, o le mea lea, e taʻua o le "laau tupe a Saina".

Faamatalaga faʻatau

"Pilea Peperiomatous" o se sui o le ituaiga o sili atu i le fa selau meaola. E aʻafia ai le aiga o le upega. Mai le amataga, e mai Initia, e tufatufaina foi i Sisifo sisifo. A o amata ona amataina se potu na amata talu ai nei, na foliga mai i Europa i le tele o seneturi talu ai.

O le maualuga o le laau e 30-40 cm. I le ogatotonu o le vaomatua o se afu lea e tautau ai laulaʻau i petioles. O laulaʻau paʻu ua i ai se lanu matagofie. O nisi taimi e fuga mai i fugalaau lanumumu mumu, ae o lenei mea e na o le tulafono lava o le tausiga o le taumalulu.

"Peperus Pepa-foliga" o se mea e le lelei le ola: o le lauʻeleʻele ma le malulu.

Ata

O le ata o loʻo faʻaalia ai "Peileo Pepa" ma le tausiga lelei i le fale:




Tausiga ile

"Pepeoids Peperium-foliga" e mafai ona tupu e pei o se masani masani o le fagu, e pei o se fugalaau matagofie i fagu puipui. O se eseesega manaia o lona totoina o se fugalaau e maua i le eleele i totonu o ogalaau ma laau uumi uumi. O faʻamatalaga sili ona auiliiliga e uiga i le tausia o Pylaea aiga e mafai ona maua iinei.

Gaioiga pe a uma le faʻatau

A maeʻa le faʻatau, e tatau loa ona faʻasaʻoloto le laau mai le mea e fai ai felauaiga ma faʻafeiloaʻi i totonu o se mea lautele, pusa papaʻu.

O le palapala e fai i laʻau, turus, peat ma oneone (3: 1: 1: 1).

E mafai ona e faʻaaoga le eleele maeʻa mai le faʻatau atu o laau laʻau teuteu.

Malamalama

Tausia le "Pilea" i se nofoaga manaia, ae ia tausia le la, aua o ona laʻau matagofie e faigofie ona mu.

E taua! O le tele o le malamalama "Lauina" e afaina, mai ona laʻau ua le toe maua le lanu. Taofi e le tatau ona i luga o le windowsill, ma i se mamao mai le faamalama.

Lulu

O se tagatanuu o atunuu mafanafana, "Pilea" e matua vevela lava, ae o le teuina i le vevela masani o le potu e talafeagai foi mo ia. Pau lava le mea e tatau ai ona puipui mai faʻataʻitaʻiga. I le taumafanafana, e mafai ona e teuina se fugalaau i luga o le faapaologa po o fafo foʻi.

Faʻasaina ma faʻamalieina manaoga

O le faʻamautuina o "Piley" ua mamanuina ina ia maua ai le tumau o le eleele. E le mafai ona faʻatagaina le faʻamago. Ae o le mago e itiiti lona afaina nai lo le suavai. Le tele o le susu e fesoasoani i le pala.

Faʻateleina le faʻaleleia o le ea "Pilaye".

Ae o le suluina o ona tagata poto masani ua malosi le lotovaivai, o le a foliga le mautonu.

Le lelei o le faʻamamafana e sili atu le faʻaaogaina o isi auala.

Tuu le fagu i totonu o se ipu ua tumu i le uamea lautele ma ua tumu i le vai.

O le pito i lalo e le tatau ona fesootai ma le vai. O le faʻaaogaina o se mea e faʻamaualalo e lelei foi i le taimi o le mafanafana.

Afai o lau "Pilea" ua tupu i totonu o se masini masima, e mafai ona e tuu le fagu i totonu o se atigi pusa lapoa ma tuu i luga o moa susu.

Laʻei pito sili

I aso uma e 14-15 aso, ia fafagaina le laau ma faʻamalosi faʻavaomalo mo totonu o laau. E tatau ona faia le fugalaau pe'ā uma ona faʻavaivai, ina ia faʻapalapala lelei ia minerale i totonu o le eleele ma aua nei faʻafefiloi i le pito i luga.

Teuteu

Faatasi ai ma le atinaʻeina o lenei fugalaau ua vave ona leiloa lona teuteuga, i luga o lenei faavae, e tatau lava ona tipiina i taimi uma.

'Otiʻoti tipi e faʻaaoga mo le faapipiiina. E manaʻomia e le 'auʻauʻau le faʻamalosi e faʻaosofia ai le tuputupu ae o ni vaovao fou.

Faʻamatalaga i le taumalulu

O lenei ituaiga o "Piley" e lagona le manaia ma le tele o vaiinu ma le umi o le vevela. Afai e te faia ni tulaga faapena mo ia, i le taumafanafana o le a ia tuuina atu ia te oe le fugalaau. E ui o le fuga o lenei laau e leai se mea faapitoa. O ona fugalaau e laiti, e aoina i ni mea laiti laiti.

I le taumalulu, e tatau ona faʻaitiitia e le gata o le suāsusu, ae faʻapea foi le faʻasusu. E tatau ona faʻasusu se laau i le taumalulu i le masina.

Suiga

Peleo Pepper e fiafia i ipu vavalalata ina ia maua e aʻa ni nofoaga e ola ai.

E tatau ona totoina i tausaga taʻitasi i se malamalama, soli poʻo sina palapala eleʻele.

I le taimi o le totoina, e puipuia ai le tuputupu ae ma le leiloa o le teuteuga, o le pito i luga o le tipi ua tipiina.

O le laau o le a tuʻuina mai ai tafaʻaiʻau ma e le oʻo i luga.

I le pito i lalo o le fagu e tatau ona e tuʻuina se vaega talafeagai o le faʻafefiloi vaʻalele e puipuia ai le susu-o le aʻa.

Tofiga

Laʻau

O le "Pilea" sili ona faigofie e maua ai ni mea e vavae ai. Tausia le taamilosaga i le tausaga atoa, ona o aʻa o lenei laau e matua faigofie lava. O le laau tipi ua tuu i totonu o se mea susu pe i totonu o se faʻafefiloi o oneone ma peʻa. O le taimi lava e aliali mai ai ni mea fou i luga o le au, latou te totoina i ni mea talafeagai.

E taua! I le taimi e amata ai, e tatau ona ufiufi ia tipi i se pulou manino ina ia maua ai se gaosiga.

Fatu fua

Mo le faʻateleina o fatu, faʻaaoga flatware.tumu i le faʻafefiloi o oneone paʻu ma eleele suauu. O laʻau o loʻo tuʻuina ile luga, faʻamamaina i se fagu moli ma faʻapipiʻi le koneteina i tioata poʻo ata. E tatau ona faia le faʻamalositino i se nofoaga mafanafana ma susulu. O vao e masani ona faʻasalaina.

O fatu o le "Pilea" e tupuga le lelei, o le faagasologa e mafai ona oo atu i le 50-60 aso. Pe a aliali muamua mai siama, ona aveeseina lea o le tioata ma faʻaauau pea le faʻamalosi. Laʻau faʻatasi ma le tolu poʻo le fa lau laʻau moni e togi i ipu eseese.

Mea aoga

Na matauina e le au faifaatoaga le aafiaga o le fatuina o se malosi lelei mo lenei laau pe a ola i le fale. E faʻaitiitia ai le popole, faʻasaʻo le vaivai ma faʻaleleia lagona.

E mafai e le tagata faitau ona fiafia i mea e uiga i le totoina ma le tausiga o ituaiga ituaiga o Pylae:

  • Cadier;
  • "Monetolist".

Maʻi ma faʻamaʻi

E pei o le tele o togalaau, "Pilea" e aʻafia i se anufe o le mealy, o le apogaleveleve mite, thrips.

O lo latou gaosia e faaosofia e le ea malulu i totonu o le potu o iai le fugalaau.

Vaʻaia ma le faʻaeteete le laau ma afai e te vaʻai i le paʻepaʻe paʻepaʻe i luga o laulaau, lau laʻau papaʻe poʻo lanu paʻepaʻe ma lanu enaena, amata le gaosiga.

E tatau ona faʻamamaina laʻau i le vai mafanafana ma togafitia i iniseti.

O faʻamaʻi "Pylei" e mafai ona faʻamaonia ai nisi faailoga i fafo:

  • Laʻau paʻu ua faʻaalia le maualuga poʻo le faʻafeagai faʻaititia le laulamu;
  • Laʻau uliuli ma vaivai - faʻaleleia vai, o nisi taimi faʻatasi ma le maualalo o le vevela. I lalo o ia tulaga, o aʻa e amata ona pala;
  • Lanu samasama po o lanu enaena - mumu;
  • Laua o laʻau e talanoa i le malamalama tele. E tatau ona aveese le laau mai le faamalama.
  • Le pau o laʻau maualalo - o le matua o le laau. Afai o le pito i lalo o le laau o loʻo faʻaalia, e tatau ona toe faʻafouina le "Pile". E mafai ona e totoina ni mea e maua ai se kopi fou.
Faʻalogo! O le laau e sili atu i le 3-4 tausaga e le aoga ona laveai; e leaga, e toetoe lava leai ni laʻau maualalo.

Tauvaga o le galueaina: e pei o se ampel poʻo ni fugalaau i totonu ole fale - na maua ai le lauiloa i totonu o faifaatoaga. "Pilea" ua vave ona tuputupu ae ma e le manaomia ai se tausiga faapitoa, e oo lava foi i le au faifaatoaga le lelei e taulimaina lona totoina.