Fua o le gaosiga

Faʻamatalaga o le tuputupu aʻe o le verbena mai le fatu ma le fugalaau fugalaau e ala i le tipi i le fale

Aotelega o le verbena e talafeagai mo le galueaina o togalaau aina ma totonu o fagu i luga o faapaologa. O ona ituaiga o manu e ola i le teritori o Amerika i Saute ma Amerika Tutotonu.

I totonu o le fale, totoina ni augasolo faaletausaga. O le lauiloa o le fugalaau e mafua ona o le tele o ona lauolaola, o le tele o lanu lanu eseese, tumau ma le teteʻe. O le tusiga o le a talanoaina auiliiliga le totoina o le vervain mai fatu ma tipi.

O le a lenei mea totino?

O le laau e vevela, e le talia le malulu, vave maliu i le timuga malulu. O le umi o le fugalaau e mafai ona oʻo i le 60 cm, e tupu lelei ma i le vaitau o le vavao e mafai e se vaomatua ona nofo i se avanoa e oo atu i le 0.5 sq.m.

O uiga autu o le vervain:

  1. ituaiga ituaiga eseese - e sili atu i le 250 ituaiga o meaʻai e gaosia;
  2. lanu lanu - malamalama lanumeamata, foliga - lapotopoto poʻo le oval, i pito o loʻo i ai pupuʻu, o le lau laʻau e ufiufi i fila;
  3. paʻu o fugalaau e mafai ona eseese mai le paepae i le mumu ma le lanumoana;
  4. fugalaau taitasi e 5 petal;
  5. fugalaau e aoina i ni mea tetele;
  6. o se vaitau umi o le vaitau, e amata ia Iulai ma faaiuina ia Oketopa.

Aotelega o le verbena pe a uma ona fufuluina fualaʻau i fatu, o le lanu o le atigi atonu e lanumeamata pe lanu enaena.

E faʻapefea ona fuaina?

Mo le verbena, e taatele le faʻaaogaina o metotia e tolu.:

  • Laʻau.
  • Le vaevaega o vao.
  • Fatu fatu.

O le tipiina o le auala pito i sili ona lelei lea o le fausiaina o ituaiga laau e le o fatuina fatu. Faafetai i lenei metotia, o le vave tupu muamua e muamua nai lo le masani, o lona umi e umi atu nai lo le fatu fatu o le totoina.

TALI: O le filifiliga o le vaevaeina o le vao e talafeagai mo verbena. Faatasi ai ma se naifi o le togavao ma lona aʻa o le a tipiina i ni vaega, o nofoaga ua faaleagaina ua togafitia i le koala.

O le metotia ma le germination o fualaau mai fatu - o le mea masani. E faʻaaogaina foi mo ituaiga vao e le mafai ona gaosia i le fale.

Tuputupu Aʻe o le Fatu Verbena

Ua totoina fatu i lalo o ata tifaga poʻo tioata. O le gafatia i le palapala e sili atu ona tuʻu i totonu o se nofoaga lelei. O masina muamua o le a manaʻomia ai e le faʻalaʻau supple supplements ma faʻamaʻi faʻamaʻi. I le totoina o laau na maua i le va o vao, e tatau ona tuu se mamao o le itiiti ifo i le 30 cm. E fautuaina e lafo atu i le lauʻeleʻele i le faaiuga o Me poʻo le amataga o Iuni.

Verbena tetee i le tele o faʻamaʻi ma faʻamaʻi.. O lona fili autu o le aphid.

Matamata i se vitio e uiga i le tuputupu aʻe o le verbena mai fatu:

Tuutuuga mo le vevela

Verbena e gaosia fatu pe a uma ona fuga. E faigofie ona faʻatatau le taimi o le matua o le fatu - o fua na aliali (o aʻa) e suia ai la latou lanu enaena ma amata ona magoto. I le taimi lea, e mafai ona vavaeina ma tuʻu i luga o se laupepa poʻo se fasi ie e faʻamago. E tatau ona liua taimi o paluga, pe a faʻapea e foliga mai o ni taga.

O le uiga ese o le seleseleina o le verbena fatu o le fale lea, e le mafai ona faʻasaoina le seti uma o meatotino a matua. Afai o le afifiina ma le fatu muamua sa makaina F1, ona le aoga lea o nei ituaiga o le aveeseina o le tagata lava ia.

Faʻaaliga

Verbena fatu e lautele. O latou lanu e mai le lanu meamata i le lanu enaena. I fafo, e foliga mai o ni nai fasi laau manifi.

FUAFUAGA: E mafai ona teu fatu fatu Verbena mo le sili atu ma le 3 tausaga, o nisi o meaola e tumau pea le aoga mo na o le tasi le tausaga.

I ituaiga o laau taʻitasi, o fatu atonu o loʻo i lalo o se atigi maʻa. O lenei tulaga e aʻafia ai le fua o le germination - faʻatali mo le tulaʻi mai o uluaʻi fugālaau o le a umi atu nai lo le masani.

Ata

I lalo o le a e vaʻavaʻai pe o le a le mea e foliga i ai le laau i le ata.



Aoina

Pe a faʻamago le fua, o fua o fatu ua faʻamamaina.. I le taimi lenei, o pusa na vaeluaina vaevaeina i ni vaega se 4, o fatu o nei mea ua sasaaina i totonu o se teutusi pepa. O nei sachets e tatau ona teuina i se nofoaga matutu ma mafanafana. E mafai ona faʻaaoga mo le totoina o fatu i le tautotogo muamua.

Tausiga ile

Verbena o le fatu germination e maualalo ia Ianuari ma Fepuari; o Mati ua manatu o le vaitaimi sili ona lelei mo le luluina. 5 aso ao lei totoina, e tatau ona maua e fatu fatu se togafiti o togafiti - ua afifiina i se moa susu, lea ua tuu i totonu o se pusa palasitika.

Ua tuʻuina le afifi i totonu o le mata o fualaau faisua o le pusaaisa. E faasolosolo lava, o le faagasologa o le totoina ma le olaola o le verbena mai fatu e tupu e pei ona taua i lalo.:

  1. Sauniuni o pusa ile palapala - faʻaleleia alavai i le pito i lalo, faʻafefiloi luga ole palapala ile luga, o le palapala e sina susu.
    TAULAʻI: O le eleele mo le totoina o fatu o le vervain e tatau ona mama, vaʻavaʻai, maua le maualuga o le permeability ma le faʻaituau.
  2. E lūlūina fatu, e masani lava e le ufiufiina ile eleele mai luga, ae o le faʻavaeina o se vaega pito i luga o le humus poʻo le eleele. E faʻamamaina fatu meaʻai i se moli.
  3. O le atigipusa poʻo le fagu o loʻo i ai i le lumanaʻi e ufiufi i se ata tifaga po o isi mea manino ma mea faʻapitoa (fagu tioata, tapuni palasitika).
  4. Tanie ua toto fatu ua tuu i se nofoaga mafanafana, o le vevela i le va o le 18 i le 22 tikeri o loo tausia pea i lenei potu.
  5. O le condensate e faia i luga o le tapuni e tatau ona vave aveeseina e ala i le taitaia o le vaalele mo ni fatu i taimi o manipulations.
  6. A maeʻa le 20-30 aso, e aliaʻe pine muamua. I lenei laasaga, o le a e manaʻomia se mea e le toʻa ma lelei. Afai e tatau ai, ua faatagaina e faʻalautele le malamalama o le la mo laau faʻaoga e faaaoga ai le ielampy.
  7. O le isi laasaga o le a faʻatupuina - e faia i le taimi tonu e lua ituaiga laupepa. Fafagaina e faia ile vaeluaga o vaiaso e lua.
  8. A maeʻa ona tuʻuina le 4 paipa o laulaʻau i ituaiga ampel, e tatau ona fai se vavao mo ituaiga vao, e le manaʻomia lenei faiga.
  9. O afea e totō ai? O le faaiuga o Me poʻo le afa muamua o Iuni. Aʻo lei totoina, faʻapipiʻi faʻamalosi faʻatasi ma le nitrogen, phosphorus ma le potassium e faaopoopo i le nofoaga filifilia. I le taimi lava e uma ai, o le tele o vai toto.

O isi gaioiga mo le totoina o vervain e faʻaitiitia i le masani ona vele ma faasusu. Ina ia faʻalautele le vaitau i le va o le faʻavaivai, o le pito i luga o le palapala e tatau ona mulimulitaʻi i le peat.

Faʻasologa o mea e faʻaaoga - faʻamatalaga auiliili

Mo le faapipiiina, o le kopi a matua o le fugalaau e alu i totonu o le potu mo le taumalulu, faatumauina le vevela i le maualuga o le 5-10 tikeri. O taualumaga mo le totoina o togalaau e amata i le faaiuga o Fepuari po o Mati. O le faagasologa e aofia ai na tulaga.:

  1. Sauniuniga o le faʻafefiloi palapala, lea e faʻavae i luga o peat ma agro-perlite ma oneone.
  2. Faʻamafanafanaina le palapala ma faʻatumu i atigi pusa.
  3. Ua tipiina tipi - tipu maualuga ma 4-6 laupepa e talafeagai mo i latou. I lalo ifo o le pito i lalo o laʻau i luga o le au, e tatau ona tuʻu le 1 cm le umi.
  4. I le eleele e fai ai ni togalaau laiti (mo le faʻaogagofie, e mafai ona e faʻaogaina se togi poʻo se nifo nifo).
  5. O vaega o seleseleina ua totoina i le aʻa, ua totoina laʻau i totonu o pusa ua saunia.
  6. O fualaau e ufiufi i le palasitika po o le fagu tioata, e le faʻagaloina e faʻamalosi i taimi taʻitasi.
  7. Ufiufi ile polyethylene / tioata i luga. Vaʻalelei taimi.

Mataʻituina le vitio i le faʻaleleia o vailaʻau vavalalata:

Fautuaga faaopoopo ma lapataiga

A oʻo ina tuputupu aʻe le verbena, e tatau ona totogi le gauai faʻapitoa i le puipuia mai le paʻu palapala, aphids, ma le pala. I le tele o tulaga, o le mafuaʻaga o le faʻamaʻi o le faʻaleleia o vai..

A oʻo mai foliga o lanu violē e tatau ona faʻapulaʻa i le faʻafeinu, aveese uma vaega ua faaleagaina o le laau. Ina ia pulea meaola faalafua, e fautuaina e faaaoga se iniseti.

TALI: Ina ia faʻaleleia atili le vaʻaiga, o le a vavaeʻesea ai taʻavale mamago - tipi i le kuata o le umi o le fana.

Eseese ituaiga o verbena e mafai ona teuina i totonu o le eleele e aunoa ma le toe totoina. O le mea lea, o le laau ua oti i le tautoulu i le eleele. Mai le pito i luga, o le fugalaau e fugaina i lala lala, lea o le a fesoasoani ia tumau le mafanafana mo le verbena root system.

Amplarnaya verbena - o le fofo lelei mo le teuteuina o faamalama, fale puipui ma togalaau aina. Latou te foliga lelei i luga o mauga mauga, faʻamolemole ma se vaitau umi o le fugalaau. O lenei mea totino e le lelei ma faʻasao i faʻamaʻi, ae e nofouta i le malulu ma faʻafuaseʻi suiga i le vevela.