Lafumanu

Vaʻaia o lapiti le tagata lauiloa Belgium: uiga o le galueaina o fale

Flandre ua manatu o se manu moni tulaga ese. O lenei manu feʻaveaʻi e mafai ona oʻo i nisi o taimi tetele tetele, lea e le mafai ona fesoasoani ae fiafia i ai tagata o le lalolagi atoa.

E le gata i lea, o lenei ituaiga o meaola i totonu o aiga e mafai ona maua vave, ma e aofia ai le manu i totonu o le lisi o ituaiga aano o manu.

Ae ui i lea, e le mafai e faifaatoʻaga uma ona fatuina tulaga lelei mo sea fagafao, o le mea lea, o le fausiaina o lapiti lapoa e masani ona tumau pea se miti e le mafai ona maua. I totonu o lenei tusiga o le a tatou masani ai i le talafaasolopito o le faʻaalia mai o lenei ituaiga, faʻapea foʻi ma mafaufauga o le tulaga manuia o lapisi o lapiti.

Faʻamatalaga tuʻufaʻatasia

O le tagata lauiloa Peretania ei ai se foliga vaaia tulaga ese ma le talafaasolopito o le amataga. O le mafuaaga lea, i le tosina mai o le tele o tausaga, o le fiafia i lenei ituaiga mea e lei malogo.

Ae, e pei lava o isi meaola, o le lapopoa lapiti o loʻo i ai ona lelei, mea le lelei ma mea faʻapitoa, lea e faʻamautuina ai tulaga autu o le fale ma le faamanuiaina o le faʻatoʻaga o le ituaiga.

E te iloa? O Rabbits ei ai se tulaga tulaga ese o le mata, lea latou te maua ai le avanoa e matau ai mea o loʻo tutupu i tua atu o latou, e aunoa ma le liliu o latou ulu.

Tusitusiga talafaasolopito

O le aso, o lenei ituaiga lapiti o se tasi lea o manu e sili ona faalilolilo ma le le mautonu. Ma e le o se mea faʻafuaseʻi, talu ai e leai se faʻamatalaga faʻalagolago e tasi e uiga i le talafaasolopito o le manufeʻai.

Nai lo lea, o loʻo faʻamalamalamaina e le au faipisinisi nei le tele o manatu e uiga i le gafa o lenei lapiti:

  • o le manu o le suli tuusao o le lapeti Patagonia, lea na aumai i Europa mai Atenitina i le XVI-XVII seneturi;
  • Flandres ua taʻua o fanau o Flemish rabbits bred i le 16 senituri e Flanders rabbit breeders;
  • O le ituaiga e afua mai i se tasi o lala o paʻu o lapiti Patagonia lapoa o le laina Atinaina ma le Flemish tele.

Faʻamatalaga mai fafo

I aso nei, o le tele o aʻoga faʻapitoa faʻapitoa ua oʻo mai le tele o flandrov eseese. Peitai e tusa lava po o le a le tomai na faia ai le fausiaina o se ituaiga fou, o le tagata moni Pelege e le aveesea ona uiga.

Siaki le lisi o lapopoa lapiti lapiti.

O tuaoi pito i fafo o le tulaga masani o le faʻatoʻaga o loʻo i lalo:

  • mamafa mamafa o le tino - mai le 5-7 i le 10 kilokalama;
  • mamafa mamafa o le tino pe a ma le 25 kilokalama;
  • foliga o le tino - sina mea e faʻafefeteina, ma maso ua atiaeina;
  • umi le tino - tusa o le 65-70 cm;
  • fusi fata - 35-40 cm;
  • ulu tetele, lapotopoto, ma alafau lautele ma lapoa, pupula, ma taligalu;
  • ituaiga o peleue - mafiafia, mafiafia ma maualuga;
  • peleue lapopoa - 3-4 cm;
  • peleue lanu-samasama-lauulu, uliuli uliuli, uʻamea-lanu uliuli, lanu uliuli;
  • tamaʻitaʻi - e sau i le 8-9 masina talu ona fanau mai;
  • o le aofaʻi o numera o pepe i totonu o le taotoga e 6-8;
  • o le numera aupito maualuga o tamaiti i totonu o se fata e tusa ma le 16;
  • se faailoga faapitoa - o le lanu o le peleue e tatau ona fetaui ma le lanu o manoa.

Uiga

O le tagata lauiloa Belgian e iai se toʻafilemu ma le toafilemu, lea e toetoe lava o se meaola lelei. E le feteenaʻi le lapiti ma e lelei le aiga, faapea foi ma isi meaola.

O le mafuaʻaga lea e tele ai faʻatoʻaga lafumanu, sei vagana ai manaʻoga ile fale, e masani ona tupu lenei lapiti e avea o se fagafao. O se uiga iloga o lenei manu faʻanatinati o se faauoga faapitoa lea i le tagata. E oo lava i taimi o le gaosia o gaioiga, o lenei ituaiga e masani ona le maua e ala i le osofaʻi faafuaseʻi o lagona ma le osofaʻiga.

O tamaiti o lenei ituaiga e ese mai i lo latou talitonuga atoatoa i tagata, o le mafuaaga lea e masani ai ona avea se lapisi vaivai ma se tamaʻi meaola lelei mo tamaiti. I le faaopoopo atu, aua nei galo e uiga i le maualuga o le mafaufau mafaufau flandra.

O tagata taʻitoʻatasi o le faʻato'ā mafai ona taulotoina ni tulafono faigofie, oo latou matai ma tagata o le aiga, ma i nisi tulaga e faigofie lava le tauvaga o le lapiti i vailaau vave e ui lava i taifau.

Malosiaga ma vaivaiga

O mea taua e sili ona manino e iloagofie ai le tagata Pelege mai o latou aiga:

  • le malosi e vave ona maua le mamafa ma le tino;
  • mafiafia, umi, ae o le fulufulu susu;
  • soifua maloloina lelei;
  • maualuga le gaosiga;
  • faateleina le gafatia gafatia;
  • agamalu ma faauo;
  • tagata lautele (e mafai ona tupu aʻe le manu e lua mo le tamaoaiga, ma pei o se fagafao).
E te iloa? O augatupulaga vao o lapisi i totonu o nei fale na tausia e tagata i le teritori o Asia i ona po nei e tusa ma le 2500-1800. TLM er
O aʻafiaga autu o le ituaiga tagata Peleti:
  • maualalo o le tulaga tau pisinisi o le paʻu (o se taunuuga o se lanu vaivai);
  • fomaʻi masani faʻaleagaga o le tino;
  • faʻalavelave faʻafuaseʻi o le gastrointestinal tract, e manaʻomia ai togafitiga faifaipea;
  • laʻititi maualalo le va o le mamafa ma le aofaiga o manu mama;
  • o le lapiti e le lelei ona fetuutuunai i le tuputupu ae i se tau mālū malulu;
  • sili atu le manogi, lea e faʻaitiitia ai le manuia o le faʻaleleia o fale gaosi oloa.

Tausiga ma le tausiga

E ui lava i le mea moni o le tele o lapiti e le faigata ona fausiaina, o le tuputupu ae o le flandra e le faigofie tele. Mo se alualu i luma manuia ma le tamaoaiga, o lenei meaola manu e manaomia ai tulaga faapitoa, e aofia ai e le gata o le mama atoatoa i totonu o le pa, ae o le tausia foi o le vevela saʻo ma le microclimate talafeagai.

Naʻo le tulaga lenei, o le tupu aʻe o le lapiti o le a le gata ina manaia, ae o se galuega lelei foi.

Filifiliga ma le faatulagaina o sela

Faʻatulagaga o se fale e faʻaleleia ai ma maualuga-maualuga o se tasi lea o manaʻoga autu e faʻamautinoa ai le saʻo o tulaga mo le tausiga o Flandre. O le meaola e masani ona masani ai, o lea e tatau ai ona e galue malosi.

E sili ona lelei le tausia o lenei meaola i le vateatea, nofoaga e saunia faapitoa, ma tuʻuina atu i le manu le avanoa e alu saoloto ai.

Faitau atili e uiga ile auala e filifili ai se fale mo lapiti ma le auala e te faia ai oe lava ia.

Ae peitai, o ia tulaga e mafai ona naʻo le tulaga o le tele o le galueaina o se manu felelei i faatoaga tetele, o le mea lea, e masani lava i le faatulagaga o le suauʻu, o le toʻatele ua toe faʻaaogaina mai i tulaga maualalo o le avanoa avanoa. Mo se tamaʻitaʻi matua, o le fale e le tatau ona itiiti ifo ile 0.38 kupita mita. (1.1 mx 0.7m x 0.5m). I le tulaga o le tausiaina o se tamaitai matua soifua maloloina, e tatau ona ia tuuina atu nisi avanoa avanoa.

O lenei mea e tatau ai ina ia aua le faʻalavelave i le taimi o le fanau mai o fanau, talu ai o fafine i tulaga o le tele o le avanoa e masani ai ona fasiotia a latou lava pepe, o le mea lea, o le laʻititi laʻititi o le siva mo tamaitai i le taimi o le fananau mai e le tatau ona itiiti ifo i le 0.9 kupita mita. (1.7 mx 1.1m x 0.5m).

O le pito i lalo o le paga e tatau ona taoto i le natura masani, e le itiiti ifo ma le 7-10 cm le mamafa. E sili ona lelei le laʻau mo lenei faʻamoemoe, ae afai e le o maua, e mafai ona faʻaaogaina ni vailaʻau faʻapitoa mo lapiti ma lapisi lapoa e fai ma otaota.

O se mea lelei ma le faʻafefeteina e taua tele pe a fafagaina se manu, aua e fesoasoani i le ausia o se tulaga lelei i totonu o le fale.

E taua! O le pito i lalo o le paga e tatau ona ufiufi i se mea lamolemole (plywood, laupapa, ma isi mea), pe a fai e sili atu masini i luga o le fola e mafai ona afaina ai le paʻu ma o latou mumu.

Mo le nofo lelei o le nofo a se manu i totonu o se fale, e tatau ona tuʻuina atu se mea e lelei ai le suavai, faʻapea foʻi le i ai o se tagata inu ma se fafaga. E sili ona lelei le fafaga mai mea masani, e pei o le lapiti e mafai ona musu e talia meaai mai pusa palasitika.

Vitio: pe faapefea ona filifili se fale mo lapiti Faʻalagolago i le ituaiga o meaai, e tatau ona e filifilia le ituaiga sili ona lelei o sea ituaiga masini:

  • se faatanoa vao mo vao ma vaovao;
  • suauu - mo le vaeluaina po o le suavai;
  • pan - mo le tele po o le fagaina o fafaga;
  • gutter - mo taumafa faʻateleina ma aʻa aʻa.

O loʻo inu le 'ava i le faʻapipiʻi, semi-automate ma le pan. O le filifiliga pito sili ona lelei o le faʻaonaponei faʻaonaponei poʻo le semi-atomatalia faʻatasi ma se vaega o le suavai. E le fautuaina mea inu inu o lapiti. Latou te masani ona pau le tele o meaai ma feces, lea e lamatia ai faʻalavelave matuia mo le faʻaogaina o meaʻai manu.

Matou te fautuaina e faitau pe faʻapefea ona faia se pusa pia ma le fafagaina o lapiti.

E tatau foi ona tausia lelei le microclimate talafeagai mo le manu. E le taliaina e Flandre le tele o le malulu ma le susu, o lea e tatau i le meaola ona saunia se potu vevela ma mafanafana. O le maualuga o le vevela mo le lapiti o le averesi maualuga lea o le aso +20 ° C, peitaʻi, o le faʻaitiitia o le taimi i le +5 ° C e le matautia mo ia.

Vaʻaia o le cell e le o soʻo le vevela tele i le susulu o le la, lea e afaina ai foi le soifua maloloina o le manu, faapea foi le umi o le malulu. O se nofoaga e iai se paaga e tatau ona lelei le vaʻaia, ma e tatau ona aloese mai faʻataʻitaʻiga saʻo.

Tausi tausiga

O se mea e manaʻomia muamua mo le tausia o se meaola, o le mautinoa lea o se tulaga lelei i totonu o le fale. Mo lenei mafuaʻaga, faʻatautaia le faamamaina ma le faʻapalaina o taimi.

O le faʻatinoga e faia i taimi uma e mafai ai, ae le itiiti ifo ma le 1-2 taimi i le vaiaso i le tau malulu ma le itiiti ifo i le 2 taimi i le vaiaso i le vaitau o le taumafanafana. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e faia se taimi faapitoa o le faamamaina o fale mama, ae e sili ona lelei le faia o lenei mea pe a afaina le cell.

E taua! E le aoga le le amanaiaina o le paluga taimi i le rabbita, a le o lea, o le tele o susu ma feces i totonu o le paga o le a avea ma se siosiomaga lelei mo le atinaʻeina o se leona pipili o se meaola faatasi ai ma coccidiosis.

O le faʻamamaina o le rabbiti e aofia ai laasaga nei:

  • fesuiaiga atoa o palapala eleelea;
  • fufuluina o meaʻai ma mea inu inu faʻamaʻi vaifofo mai siama siama;
  • aveeseina o lapisi tetele;
  • faamamaina o puipui, fola ma le faʻaloʻoina o le cell e faʻaaoga ai fofo faʻamama;
  • faʻamago ai sela i se auala masani.
A uma ona faʻamamā le cell, e tatau ona faʻamaʻi. Mo lenei faʻamoemoe, latou te faʻaaogaina le kuka i se moli susunuina, faʻapea foʻi ma togafitiga faʻapitoa faʻamaʻi pipisi. A o masani ona faʻaaogaina fofo e faʻaaoga ai:
  • 5% vaifofo o le ava oona inu;
  • 10% vaifofo vaifofo;
  • 2% vaifofo o le paseka e masani ai;
  • 40% solution solution;
  • Creolin solution (2 ml / 10 l).

O loʻo faʻaaogaina le faʻaaogaina o le masini e faʻaaoga ai afi faʻapitoa poʻo se paʻavale mo ni nai minute. O le felauaiga o le afi e tatau ona faia lelei, amata mai i le tasi pito, faasolosolo malie agai i le isi itu. A maeʻa le faʻatinoga, e tatau ona fufulu le pulu i le vai tafe ma faʻamago maeʻa.

O le iʻuga, o le faʻaleagaina lelei o le tino e mafai ai ona faʻaumatia e oʻo atu i le 95% o siama faʻamaʻi ma aloese mai le atinaʻe o faʻamaʻi matautia. O le faʻaleleia o le tumama i le lapiti o le a fesoasoani i suiga o le vai i aso taitasi ma le faʻaumatiaina o meaʻai, aemaise lava pe'ā faʻaaogaina mea faʻafefiloi e faʻavae i luga o fualaau aina fou po o fualaau faisua.

Vaʻava

Ole tui puipuia ole tagata taitoatasi o se tasi lea o tulaga autu mo le faamautinoaina o le soifua maloloina o Flandres. E ui lava i le maualuga o le tetee o le tino i siama eseese, e tatau ona taofiofi nei lapiti ina ia mafai ai ona atiaʻe se puipuiga mausali e faasaga i myxomatosis, le soesa o le maʻi o le hemorrhagic ma le pasteurellosis.

Vitio: o a tui puipui faia lapiti O le muamua faʻamalosia o lapiti laiti e faia i le 1.5 tausaga e oʻo i le pasteurellosis, pe a maeʻa ona faʻasaʻoina le faʻamaʻiina mai lenei faʻamaʻi i tausaga taʻitasi, ae le silia ma le tasi i le tausaga. O le tui i le faʻamaʻi o le myxomatosis ma le faʻafitauli o le hemorrhagic o le vaitau lea.

O fualaau faasaina e masani lava ona faia i le ogatotonu o le tautotogo, aʻo leʻi amataina le iniseti toto (namu, namu, ma isi). O le tui muamua e faia e faasaga i myxomatosis, mulimuli ane, i le 14 aso mulimuli ane, ua faia tui puipui o faʻamaʻi pipisi.

I le taimi o le tui, e tatau i tagata taʻitoʻatasi ona oʻo atu i le matua o le itiiti ifo i le 1.5 masina, pe a tolopoina le faʻatonuga seia oʻo i le isi vaitau.

E taua! I le taimi o le tui, e tatau ona maloloina le lapiti, pe afai o le siakiina o soʻo se gasegase o manu, e tolopoina le faʻatulagaga seʻia oʻo i se taimi talafeagai mo lenei mea. A le o lea, o le tui puipui e mafai ona mafua ai ni taunuuga ogaoga mo le tino o Flandres, e oo lava i le oti.

Fafagaina tulafono

O lapisi o le Bregian giant breed e le lelei i le taumafa ma lona fatuga, ae ia mafai ona tupu se manu ola maloloina lelei ma aano o manu ma paʻu, e tatau ona e tausia lelei le meaai mo ia. Ina ia faia lenei mea, e muamua ona e manaʻo e filifili pe o le a le ituaiga meaai e aoga mo lapiti, ma o le a le mea e tatau ona 'ai le meaʻai. E naʻo le tulaga lenei, o le faʻateleina o lapiti o le a maua ai ni tupe mama.

E mafai

O lapisi e fiafia e faʻaaoga toetoe lava o meaʻai ma fatu, ae le o mea uma e taua mo le aoga tatau mo o latou tino.

O le mafuaaga lena e taua ai meaai faapitoa mo le fafaga, lea e mafai ona vaevaeina i ni vaega:

  • meaai suamalie: fualaau eseese ma aʻa (kāloti, kapisi, beets, lapisi, zucini, paukini, ma isi);
  • mea lanu meamata: ituaiga uma o fualaau aina suamalie ma pito i luga o fualaau aina suamalie;
  • meaʻai lapopoa: hay mai fatu ma leki, vaomago, lala talavou o coniferous or deciduous trees;
  • Faʻasalalau: masini sola, pi, bran, mea taumafa fefiloi, suauu, ma isi.
  • vailaʻau faʻamaʻi: mea faʻafeʻau poʻo vai faʻamalolo ma le maualuga o meaʻai o vitamini, minerale ma isi mea aoga.
O le a aoga mo oe le faitau e uiga i mea latou te 'ai ma pe faapefea ona fafaga le lapiti i le taumalulu, e mafai ona tuʻuina atu lala i lapiti, o le a le mutia e fafaga ai lapiti, pe mafai e lapiti ona' ai le upega, sana, falala ma falaoa, pe o lapiti ma masi e ai lapiti.

O meaai lelei i aso taitasi mo lapiti e tatau ona aofia ai:

  • 2 fasi fasi meaai fafagaina;
  • 4 fasi fuamoa lanu meamata;
  • 9 vaega o le roughage.

Ae ui i lea, i tulaga moni, o le taimi masani o le tele o meaʻai e le o taimi uma e mafai ai ona tuʻuina atu meaola e maualuga ma lelei, o lona uiga, e tatau ona e taulaʻi i le vaevaeina o le lapiti i le autumn-taumalulu ma le tautotogo-taumafanafana.

I totonu o le taimi mafanafana o le tausaga, o fualaʻau o vao fou, fualaau suamalie ma fua o aʻa e avea ma faavae mo le fafagaina o lapiti, lea e lagolagoina tele e se vaega itiiti o le lapisi ma le mafaufau (e sili atu ma le 10-20% o le aofaiga atoa).

E te iloa? E le pei o manatu nei, o lapiti e le o ni nifo, e fai ma sui o se isi vaega o le Leporidae, e fesootaʻi ma mea leaga vao.

Amata mai le afa lona lua o le tautoulu, o le lapiti e faasolosolo malie atu i le taumafanafana:

  1. E tatau ona faʻatapulaʻaina le fafagaina o meaʻai ma le mutia, ma nai lo latou e ulu atu i mea taumafa o le tele o roughage ma concentrates (e tusa ma le 50-60% o le aofaiga atoa). O le mea lea, o mea taumafa malie e na o se pusi faaopoopo, e fesoasoani ai e aloese mai le le atoatoa o le vitamini ma faafitauli i totonu o le tino.
  2. E le gata i lea, ia mautinoa e tatau ona tuʻuina lapiti i ituaiga uma o vailaʻau ma meaʻai o le minerale: falaoa o le ponaivi, ponaivi o le ponaivi, penisina, masima o le laulau (mo lapiti lapiti), vailaʻau vailaʻau faʻamalosi. Latou te tuʻuina atu se avanoa e tausia ai le puipuiga o manu i se tulaga lelei ma tuʻuina atu o latou tino i le aofaʻi tatau ole fuluula ma le calcium.

Tulafono faavae mo le fafagaina o lapiti:

  • meaʻai e tatau ona tuʻuina atu i vaega;
  • le aofai o taumafataga e le tatau ona sili atu i le 2 (i le taeao ma le afiafi);
  • fafagaina tatau ona tatau ona faia i le taimi lava e tasi;
  • e le fautuaina le tuʻuina atu o le mutia mafiafia i lapiti, o fualaʻau lanumeamata e tatau ona faʻamago faʻafuasei;
  • fualaau tetele ma aʻa e tatau ona fufulu ma le faaeteete ma tipi i ni vaega laiti;
  • O kapeti fou e tatau ona faʻamaoaigaina i vaovao, o le a puipuia ai manu mai ituaiga uma o faʻalavelave o le gastrointestinal tract;
  • o mea taumafa latou te faʻaaogaina ai taumafa aupito sili ona maualuga, o le pala ma le faʻaleleia o meaai e matautia mo manu.
Faitau atili e uiga i mea e le mafai ona e fafagaina lapiti.

O le a le mea e le fafaga

E matua fautuaina lava e aua le fafagaina mea taufaaleaga:

  • pateta luga;
  • lala o toeaina ma maa;
  • o laau e pei o: aronica, belladonna, henbane, hemlock, cornflower, fogglove, hellebore, sand, celandine, mata vevela, lili o le vanu, St. John's wort, sailinail;
  • fafagaina i lalo o le malulu umi.

Faʻaleleia

O le feusuaʻiga i feusuaʻiga i le lapiti e oʻo mai i le 8-9 masina o le soifuaga, mai lea taimi i lea taimi, e mafai e manu ona fananau mai se meaʻai maloloina ma tino. O le gaosia o lapiti e masani lava ona tupu e aunoa ma se faʻamatalaga i se vaitaimi patino, o lea e mafai ai ona maua fanau laiti i le tausaga atoa.

O le fuainumera o fanau i le tausaga e faʻalagolago lava i le tamaʻitaʻi ma lona manaʻo masani mo le faʻaipoipo.O le mataupu o tane ma fafine e tupu i luga o se vaitaimi e 3-4 aso, pe a maeʻa ona sauni le tamaitai e toe faaipoipo i le 7-10 aso.

Faailoga autu o le sauniuni tamaitai mo le faʻataʻitaʻiga:

  • fulafula ma le mumu o tino;
  • ogaoga o le fiaai;
  • umi le atuatuvale ma le popole.
O le a manaia mo oe le faitau e uiga i le taimi e mafai ona faatagaina ai le lapiti i luga o le vaʻai, pe o le a le umi e tumau ai ma le auala e fuafua ai le suʻaina o le lapiti, pe a mafai ona seti ese le lapiti mai le lapiti, ma pe faapefea ona fuafua le itupa o le lapiti.

O le mataupu e faia i totonu o se potu tele na saunia faapitoa, e aunoa ma ni mea e le talafeagai po o isi mea e taofia ai le faagasologa. O le faagasologa e masani ona faia i ni vaega se lua. I le tulaga muamua, o le tane ma le fafine faalua, pe a uma ona nonofo tagata taitoatasi i ni siama eseese.

O le vaega lona lua e tupu i le 7-10 aso pe a maeʻa le muamua, o le taimi lea e faʻatinoina ai le suʻega ina ia ausia ai le tulaga sili ona lelei. O se faailoga iloga o le maitaga o le lapiti o lona osofaʻiga mataga lea i le tane, o le mea lea, pe a tupu mai le faʻaalia o lenei uiga, e le fautuaina e faia le matai pule. E masani ona le mafai ona faia e le lapiti ituaiga o lapiti ia tulaga talafeagai uma mo le fanau manuia o le fanau, o lea e taua ai lou tausia lelei o le faʻaoloa o le fanau.

O le mea lea, o se mea e taʻua o le "ava ava" e faʻaopoopoina i totonu o le masini, o se tamai atigi pusa faʻatasi ma se pu, o le pito i lalo o le kapeta lea i luga o le mutia vaivai o mutia po o vaomago. O le mea lea o le a fanauina e le fafine maʻitaga se fanau, lea i ni nai vaiaso o le a mafai ona gaoioi faʻamalosi solo i le fale.

E te iloa? O lapiti fafine e faʻaalia i se vaeluaga o le matua, faʻafetai i lenei totoga faapitoa, e mafai ona maua i le taimi e tasi ni tamaʻi tama se lua e fananau mai i tane eseese, o se tulaga uiga ese mo mammals.

O le umi o le maitaga e masani lava e le silia le 30 aso. I le taimi lea, e tatau i le lapiti ona fatuina ni tulaga sili ona lelei mo le atinaʻe saogalemu o pepe i totonu o le manava.

Muamua, e manaʻomia e le lapiti le faʻamafanafana, mo le mea lenei e te manaʻomia:

  • tuuina mai le filemu, felafolafoai, filemu;
  • aveese isi lapiti ma isi manu tetele;
  • aveese uma punavai o manogi manogi ma le le lelei (ava malosi, tapaa, manogi, ma isi);
  • saunia le lapiti ma ia lava meaai ma vaiinu inu.

Tausiga mo lapiti lapiti laiti:

  1. O lapisi fou faatoa fananau mai e le manaʻomia le gauai faapitoa a le tagata, e pei ona mafai e le lapiti ona tuʻuina atu i le tamaititi le tausiga talafeagai. Ae ui i lea, 1-2 aso pe a uma le fanau mai o le otaota, e tatau ona suʻe suʻe taitasi mo le i ai o soʻo se faʻamaʻi. Mo le faia o lenei mea, ia faʻamalie lemu le tamaʻitaʻi mai le faamoega pe faʻapipiʻi le tumau i totonu o se isi fale.
  2. I le va o le 14-20 aso muamua, o suʻega puipuia o le taotoga o loʻo faia i aso uma, ma e tatau ona suia le taotoga i totonu o le faamoega, a le o lea, o le a ono maʻi ma mate le tama.
  3. I totonu o le lua vaiaso muamua, o lapiti e fafagaina i le susu susu, o lea i lea vaitau e tatau i lapiti ona tuʻuina atu le faʻalauteleina o fualaau oona mai greens ma fualaau faisua, a faʻapea o le tina e faigofie ona faʻaumatia nisi o le fanau.
  4. E amata mai i le 14 aso, e taua tele le faʻapalapalaina o le fafaga i fualaau faisua fou ma le lelei, e pei o se ofutino pito i luga mo lapiti e latalata i le faamoega. E tusa ma le 20-25 aso ua sauni le tamaititi e 'ai atili i mea taumafa, o lea e tatau ai ona sasaa ai le maualuga o le fafagaina o le protein (lala, ma isi) i totonu o le fafagaina o meaʻai.
  5. A maeʻa le 1-1.5 masina, o le lapiti e matua taofia le lactation, pe a maeʻa le lapisi i lapisi eseese, a faʻapea o le a mafatia le fanau mai le tina i le faagasologa o le tau mo le avanoa avanoa.
Aoao pe faʻapefea ma pe faapefea ona fafaga se lapiti tausi maʻi pe a uma se taamilosaga, faʻapea foʻi ma le auala e fafaga ai lapiti e aunoa ma le lapiti.

I le taimi foʻi o le fafagaina o susu, e le tatau ona e faʻagaloina le tausiga o le lapiti. O lona tino i le gasologa o lenei vaitau e manaʻomia ai meaʻai e sili ona lelei, o le mea lea e tatau ona tuʻuina atu i ai meaʻai o le lapiti ma isi vitamini, minerale, protein ma isi mea taua.

Vitio: tausia tamaiti lapiti pepe faatoa fananau mai Mo nei faʻamoemoega, o ana mea taumafa ua faʻamaoaigaina i ni vaega se lua o vao vao, fualaau faisua, ma faʻalauiloa eseese. O le tagata lauiloa Belgian o se faʻapo nei aso, o le tele o fua o le lapiti i totonu o le lotoifale, lea e faʻateleina ai faʻamaumauga faʻasalalau ma faʻamaʻi maualuga.

O le mafuaʻaga lea na faʻaaogaina ai nei manu i le lalolagi atoa mo le tele o seneturi. Ae peitai ina ia le gata ina faamanuiaina le fanau mai o le lapiti, ae faapea foi ona aoga, e tatau ona matua tausisia uma fautuaga faavae i le totoina ma le tuputupu ae o le ituaiga, tusa lava po o le a le tele o le faatoaga.

Faʻamatalaga mai le upega tafailagi

O Rabbits o loʻo galulue i le sefulutasi tausaga. O le au Peleti sili na latou faʻauluina mo le taimi lona tolu ma o loʻo tatou mafaufau e lafoai i latou. I se tasi taimi, e sefuluvalu ituaiga na tausia i le taimi e tasi. O lenei ua matou taofi i le ono. O le tagata Peleti sili, Obr, Rizen, Flandre o le tasi ma le ituaiga o lapiti (sili ona telē i le lalolagi). E na o atunuu eseese lava e faaliliu mea uma i auala eseese. I le auala, i le taimi nei i Europa, e tusa ai ma pepa, ua uma ona i ai se igoa e tasi - le Belgian Para. I le faʻaopoopoga i le telē o mea uma lava i le faʻasologa - o nisi o faʻasologa. O le ituaiga e masani ona faʻaaogaina i le fausiaina pe a faʻato'ā fanau mai ituaiga fou e faʻalautele ai le mamafa o le manu.
ushastiki
//forum.pticevod.com/kroliki-porodi-obr-ili-belgiyskiy-velikan-t616.html?sid=837f17914783fa62b0cced2d3b1e47ee#p5681

Ioe, i le tele ma le mamafa, Flandres latou te pulea - o le mea sili lea ona aoga i le ituaiga.
gala-analitik
//forum.fermeri.com.ua/viewtopic.php?f=39&t=797#p20556