Greenhouse

Filifilia o se ata mo greenhouses: o ituaiga autu o ata kosi ma mea e filifilia

E leai se tali le mautonu i le fesili po o le fea ata e sili ona faʻaoga mo le kiona - o meaola taʻitasi e iai ona lava malosiaga ma vaivaiga. Pe a filifilia se ata tifaga e filifili ai mo se kiona, o le tele o fai togalaau e taʻitaʻia e le tau o le ufiufi mea. Ma o lona tau, i le isi itu, o le a faalagolago i luga pe o se ata tifaga mo greenhouses pe leai foi, ma i luga o le tulaga lelei ma le tomai faapitoa o le meafaitino.

Ata tifaga mo greenhouses: o uiga autu o mea

O le ata Greenhouse o se mea lelei tele i tioata, ma o le taimi nei o loʻo i ai le tele o tulaga lelei. E sili atu le taugofie, sili atu ona faigofie ona faʻapipiʻi ma toe suia i le tulaga o le faaleagaina o mea na faaleagaina. O lo latou faʻaaogaina e aumaia ai le totoina o soʻo se mea totō i se tulaga fou faafetai i meatotino e le maua e le tioata - le gafatia e faʻasalalau le susulu o le la ma pasi le ea.

Ituaiga o ata tifaga mo greenhouses

Polyethylene film e eseese ituaiga - ata e le faʻamautuina ma faʻamautuina, e le mafai ona vevela, PVC faʻataʻitaʻiga, faʻamalosia, kopi ma le ata ma ni faʻaopoopoga.

Faʻasologa o le polyethylene

Pepa lanu meamata mo greenhouses e aunoa ma le faʻamautuina - o le masani lea o le ufiufi, o le sili atu ona taugofie. O lona soifuaga i greenhouses e oʻo atu i le 4-6 masina, o lona uiga, e tasi le vaitau. O le mea e fai na o se mea e le masani ai - faʻalautele ma taʻe. I le faʻaopoopoga, o le condensate e faʻapupulaina i luga o lona pito i totonu - "otaota", leaga i laau, ma o le pefu e faʻapupula i le pito i luga, e faʻaitiitia ai le manino ma, o se taunuuga, o le leai o se malamalama i totonu o le fale.

Sa faʻalagolago le Hydrophilic

Greenhouse e faia i le kiriata palama ma se UV-stabilizer - sili atu ona atoatoa. O lenei ata tifaga e teteʻe i le faʻamalaina o le UV ma e le faʻasalalauina le radiation radiation, o lona uiga e sili atu le tumau ma le vevela. E le gata i lea, o lona eseʻesega tele e faapea o le laʻau o le pata o loʻo faʻapipiʻiina e le pa'ū i luga o laau, ae o loʻo tafe i lalo - o se mea tele lea. E le gata i lea, o le pefu ole pala, ma o lona manino e tausia i le gasologa o le olaga. E mafai ona galue i le 5 tausaga. E masani lava ona maua i lanu nei: ata faʻamalosi lanu meamata mo greenhouses, moli, samasama po o le ata lanumoana mo greenhouses.

Tumau faʻamafanafana

O se ata vevela o le lanu lanu mumu, lea e mafai ona faatumauina le vevela 2-3% sili atu nai lo ata tifaga masani. E faʻafefe ai foi le pefu ma le eleelea, e tumau pea le manino ma o loʻo i ai se aafiaga mamai. O lona toesea o le pala, o lona soifua auaunaga o le 7-8 masina, ma le faaopoopo atu o se faʻaopoopoga tele o fua o fualaau aina i totonu o greenhouses.

E te iloa? Faafetai i le ata vevela, o fua o fualaau aina fua e mafai ona ola mai le 10 i le 25%.

PVC ata tifaga

Mo aso nei - o le ata sili ona malosi, uʻamea ma uumi. Auaunaga i le averesi - 7 tausaga. O le PVC faʻataʻitaʻiga o se malamalama eleelea e mafai ona paʻu i ave uila. O lona uiga o le vevela i totonu o le fale lauʻeleʻele e le faʻaitiitia i le malulu o le tau. Ae o lona faʻaaogaina e faʻaitiitia ai le mafai ona gafatia o lālā o le UV i le 15-20%, e vave lava ona pisia i le pefu (e tatau ona e mulumulu soo), e mafai ona sosogi, lea e manaʻomia ai le fetaui lelei ma le tosoina i luga o le ata.

E taua! O le slack film e tatau ona faʻamalosi e aunoa ma le faatuai. A leai, e gau.

Faiga faʻamalosi mo greenhouses

O se faʻataʻitaʻiga faʻamalosi faʻatasi ma le faʻateleina o le malosi - ua faʻamalosia i le polyethylene filament, lea e faʻateleina ai lona ola i le 1.8-2 tausaga. Ae i le taimi lava e tasi e faʻaititia le 12% o lona permeability. I le itu i saute e le taua tele, ma mo le itu i matu o le a itiiti.

Ethylene vinyl acetate copolymer film

O se tasi o ata e masani ona faʻaaogaina. O le ata o le Copolymer e faigofie tele, umi, manino, faʻafefe-malulu, faʻaleagaina ma faʻafefe. Tausia ana meatotino e oo atu i le 3 tausaga. Avanoa i lautele mai le 150 i le 600 cm, le mafiafia - 0.09-0.11 mm. O le vaʻaiga pito sili lea ona lelei e fautuaina. O se ata vevela palasitika, i le mataupu faavae, e le o manaʻomia, o le a le manuia le tamaoaiga.

E taua! I luga o le ea vevela i fafo, o le overheating of plants are possible in greenhouse covered with copolymer film.

Films ma faʻaopoopoga

O ata uma o loʻo lisi atu i luga, sei vagana ai masani masani, o ata tifaga ma ni mea faʻaopopo e faʻavae i se ata polyethylene faigofie. I le faaopoopoga ia i latou, o loo i ai foi isi ituaiga o ata tifaga. O lea la, o ata tifaga o se mea mo le mulching, faʻaaogaina o le mulch. Greenhouse Diffusion Coating - paʻepaʻe, e mafai ona faʻasalalauina ave o le lā, faia o le malulu, ma puipuia le vevelaina o laau i totonu o le greenhouse. Faʻamau ata - "manava" ma i le taimi lava e tasi o le vevela.

O uiga autu pe a filifilia se ata tifaga

Filifili se ata tifaga mo greenhouses ma se maualuga maualuga i le lautele o le 160-230 micron. E mafai ona ese le lapoa - mai le 1.2 i le 6 mita le lautele ma oʻo atu i le 100 (!) M i le uumi. E tatau ona e filifilia se ata mai se tagata e faatuatuaina ma e ave mea a se tagata gaosi mea iloga. Aua e faigata ona fuafua foliga pe o se oloa e maualuga lona maualuga, ma le tausisia o mea uma ua ofoina atu ia te oe pe leai foi. I aso nei, o le tele o tagata atamamai e fautuaina le faʻaogaina o le ata tifaga a le au Rusia o loʻo i ai se fua faatatau lelei / tau lelei.

E te iloa? O ata sili ona faʻaaogaina o ata tifaga a le kamupani Rusia o Polisvetan, Redline, Anti-Mold, ma le Seleselega.

Auala e filifili ai se ata tifaga mo greenhouses: fautuaga atamai

E fautuaina e tagata atamamai pe a filifilia se ata tifaga mo se kativala e taulai atu i lona faamoemoega aoga. Afai e manaʻomia mo se fale e faʻaogaina ai se fale-mumu, ona filifilia ai lea o le filifiliga tupe paketi e tasi-o se ata masani. O le a le taugata, ma o le tausaga e sosoo ai o le a mafai ona faʻatau ni mea fou mo fualaau. Ma afai e te manaʻomia se ata tifaga mo le faʻaauau ona faʻaaogaina i le tausaga atoa - ona e manaʻomia lea e te vaʻavaʻai i le tau ma filifili se isi mea e sili atu ona laei ma faʻamaonia ma mea lelei. E le gata i lea, pe a filifilia, o le itulagi (matu, saute) ma le saite lava ia e tatau ona amanaia - afai o se mauga ma matagi masani, ona e manaʻomia lea e faʻaaogaina se mea e sili atu ona umi. Afai o le tau o le tau e toʻafilemu pe o le eria o loʻo i totonu o se eleele maualalo, o lona uiga, puipuia i se toomaga, ona mafaufau lea i le tele o filifiliga e talafeagai mo le tau.

O le a le ata e sili atu mo lau fale lauʻeleʻele - na o oe e filifili. Ma o le manatu o le atinaʻeina o faʻamalama fou e faʻaauau pea, e sili atu ona lelei le mataʻituina pea o faʻafouga fou i lenei vaega ina ia faʻaitiitia ai le faʻalavelave, faʻatupulaia ai le gaosiga ma sili atu mea tau tupe e faʻaaoga.