Apple laau

Uiga ma le faʻamatalaga o le apu o le apu "Chief Red"

Faatasi ai ma le tele o fualaau aina, o laau o le apu e sili ona lauiloa, lea e tusa ma le 70% o atunuu uma ma togalaau aina. E sili ona talisapaia e le au faifaatoʻaga le tau o le autumn, ituaiga o fualaau aina, e aofia ai le tele o apu "Red Chief" poʻo "Snow White Apple".

Foliga Vaaia

Ituaiga o Apple "Lulu Mumu" na maua i Amerika (Iowa), o se taunuuga o filifiliga filifilia mai se isi ituaiga lauiloa - Red Delicious. Ae ui i lea, o nisi o faifaatoʻaga, e ese mai ai, ua finau mai e le o tulaʻi mai ma le loto i ai ni ituaiga o laau o le apu, ae o se taunuuga o le totoina o fualaau aina pe a uma ona pasia ituaiga Grims Golden ma Golden Reinet. O lenei meaola na sau i maketi i le lalolagi i le 1914, lea na vave ona maua ai le lauiloa tele mo ona uiga lelei.

E te iloa? O le apu aupito sili ona ola i le lalolagi sa totoina i Amerika i Manhattan i le 1647 e Peter Stewesant, lea o loo i ai pea e oo mai i le aso ma ua fua mai foi.

Faamatalaga faʻamalosi

Ina ia mafai ona talisapaia ituaiga eseese o laau laumei mumu, e tatau ona faatatau ia latou faamatalaga auiliili o meaola.

Matou te fautuaina oe e faitau e uiga i le faʻalavelave o le totoina o apu o ituaiga eseese, Urus, Imrus, Pepin Saffron, Peresitene, Champion, Cinnamon Striped, Berkutovskoe, Solnyshko, Zhigulevskoe, Medunitsa.

Laʻau

O lenei ituaiga o loʻo faʻamatalaina i ni laau skoroplodnymi e le talafeagai e iai ni pale paleni, e maua ai e le au fai togalaau se avanoa sili e totoina ai i latou i laina tetele.

Fua

O fua e manatu o le aoga sili lea o le ituaiga o meaʻai - lapoa (sili atu i le 200 g), faʻamaʻopoʻopoʻopoʻaiga, sina mea faʻalanuumi, ma le paʻu mumu mumu, mea manogi manaia ma le suamalie. O le aano o apu ua faatusatusaina, o le fia feinu. O le mea matutu o mataupu a itiiti ifo ma le 15%.

E taua! E tusa ai ma le fua o le tofo, o le Red Chif fua e fua i le 4.8 points, lea e maua ai le aia tatau e valaau ai o latou tofo i se tasi o mea silisili i le lalolagi.

Eseese uiga

O le maualuga o le "Snow White Apples" o loʻo faʻamatalaina e ala i nei faailo:

  • maualuga maualuga o faigata faigata i le taumalulu;
  • avega masani o le lamala;
  • lelei le mafai ona feaveaia.

O le faʻamalosi e mafai ona faʻaaogaina o apu o le a tuai ma e pau i le faaiuga o Oketopa, aʻo le tagata faʻatau - ia Tesema.

Malosiaga ma vaivaiga

O ituaiga taʻitasi o loʻo i ai ona manuia ma mea leaga. O le mea e lelei ai, i le tulaga o le Red Chief, o mea lelei e sili atu nai lo mea leaga.

Aʻoga aoga:

  • maualuga le tetee i le faaleagaina o masini;
  • lelei le faapalepale o le malulu;
  • Faʻasaoina umi o fualaau aina (i le tulaga o le teuina e aunoa ma le fesoasoani i meafaigaluega faapitoa, o apples e le faʻaumatia a latou aoaoga seia oʻo i le ogatotonu o Fepuari);
  • lautele;
  • maualuga tulaga o pisinisi ma le lelei o tagata faatau;
  • le lelei o laau totō i le totoina ma le tausiga atili;
  • lelei le tetee atu i le vevela siama ma le paʻu paʻu.

Faitau foi e uiga i foliga o le totoina ma le tausia o ituaiga apu "Mamalu i tagata manumalo", "Rozhdestvenskoe", "Ural Bulk", "Orlinka", "Orlovim", "Zvezdochka", "Papirovka", "Ekonomnaya", "Antey", "Antonovka" ".

Faatasi ai ma le le lelei o lenei ituaiga, e mafai ona iloagofie le tetee atu i nisi o faamai o togalaau: oona, fualaau suamalie, pala ma le paʻu.

Totoina tulafono tulafono

Ina ia mafai ona faʻaleleia lelei le faʻasologa o le "Snow White Apple Trees" i luga o le 'upega tafaʻilagi, ma mulimuli ane atiina ae lelei ma fua mai, e tatau ona e manatu muamua i nai mea taua tulaʻi mai tulaʻi:

  • o le nofoaga e tatau ona aunoa ma le tele o le vai e tupu i le eleele, o le aʻa o laau o le a vave ona mate mai le tele o le maualuga ma le umi o le nofo i le palapala. Ina ia mafai ona fuafuaina nofoaga le lelei i luma atu, e tatau i se tasi ona gauai atu i le faailoga lenei: o se mea malogo i le aʻa o le fatu;
  • e tatau ona tatala le nofoaga e tulaʻi ai ma lelei le la;
  • i le pito i matu, o le tulaueleele e tatau ona puipuia mai matagi malolosi ma malulu;
  • o le eleele e tatau ona filifilia ma le manaia, talu ai i luga o oneone palapala o lenei ituaiga, o le a matua faʻaitiitia le faigata o le taumalulu;
  • o le totoina e manaomia e tuu i le itu i saute o fale, o le a maua ai laau totino ma fale malulu i taimi o toe faafoi;
  • O laau filifilia e tatau ona totoina i luga o le maualalo o le tuputupu aʻe poʻo le maualuga o aʻafiaga. O le faʻafanua, i lenei tulaga, e tatau ona pei o lenei: 4x1.5 m;
  • O tagata sili ona lelei o le eletise o lenei ituaiga o ituaiga: Golden Delicious, Gloucester ma Elstar.

E taua! Mo le Red Wheel, o eleele ma se maualuga maualuga o suauu oona e leaga foi.

Auala e tausi ai se togi

O le tausia o le varietal totoina o le "Red Chef" e le faigata, aua o latou lava laau e le o se mea e le fiafia ma e le lelei. Ae aua le faia e aunoa ma nisi o mea sili ona talafeagai gaioiga faʻataunuʻu:

  • i le taumafanafana, aemaise lava i aso vevela ma le vevela, e manaʻomia e le apu le tele o vaiinu;
  • A uma le susu, e tatau ona tatalaina le palapala i tafatafa o le ogalaau ma i luga o le paluga, ae le galo e aveese vao (vele). O ia faiga o le a mafai ai e le aʻa o le apu ona lava le okesene;
  • i tausaga uma, e amata mai i le 3-4 tausaga o le ola o se laau, i le vaitaimi o le tautotogo, fugalaʻau, na faatauina muamua i se faleoloa faapitoa, ua faataatia i lalo o le ogalaau;
  • pe a fai o le eleele mo le laau na filifilia e le o manuia atoatoa ma ua manatu "ua leai", ona tatau ai lea ona amata ona fafaga i le tausaga muamua ina ua uma ona totoina;
  • Aua nei galo e uiga i togafitiga o vailaau o le toto mo laau toto mo le puipuia o meaola faalafua ma faamaʻi. Manipulations e tatau ona faʻatinoina ao le i fuga;
  • i le tautoulu ma le tautotogo, teuteuina le teuteu, lea e maʻi ai, mamago tiogo, ma lala tele, lea e tele naua le paleni o le pale, e tatau ona aveesea. A maeʻa le faʻataʻitaʻiga, ona fautuaina lea e togafitia le tipi i se togalaau.

E te iloa? I Peretania i tausaga uma, Oketopa 21, e faamanatuina e le faitau aofai le "Apple Day" ("Apple Day").

Afai e te mulimulitai i tulafono uma mo le totoina ma le tausiga o le ituaiga "Red Red", o lau apu o le a fiafia tele ia te oe i ni mea manogi matagofie ma e tele le maualuga o fua.