Laʻau

Gagana Peretania: ituaiga, ituaiga, uiga o le tuputupu ae

O rosa Peretania o se ituaiga lata mai o rosa. Na aliali mai e ala i le sopoia o ituaiga eseese e pei o le "Dainty Maid" ma le "Belle Isis". O le taunuuga o se vaega fou o ituaiga.

O le fea na aofia ai uiga sili ona lelei o itu uma e lua, mauaina o se fugalaau susulu, manogi matagofie ma le tetee atu i le tele o faʻamaʻi. E taua foi le matauina e sili atu ona puipuia i le maualuga o le maualuga nai lo ona tuaa.

Pros and Cons of English Roses

O meaola na maua e ala i le sopoia o isi, o lona uiga, e faʻafefeteina, e masani ona i ai uiga lelei. O le tulaga tonu lava lea ma ituaiga o David Austin, e faaigoa i le latou fatu - o le faʻatoʻaga Peretania.

Lelei

O nei rosa ei ai se manogi malosi, matagofie le manogi, o le foliga o la latou fugalaau e sili atu ona aoga nai lo o latou tagata. E i ai le malosi maualuga i tulaga tau, pe o se taumalulu malosi po o se vevela vevela. E le gata i lea, e fugalaau fugalaau atoa, e le pei o isi ituaiga.

Faʻafitauli

E le tele naua ma e faigofie lava ona totogi e faʻatasi. Pe a tulaʻi le fesili i le filifilia o se nofoaga e tulaueleele ai, e tatau ona sili atu ona lelei le paolo. E mafua lenei mea i le mea moni o lenei meaola e le tali lelei lelei i le susulu o le la, ae faʻafefe lelei le vevela vevela. O se faaletonu le mautonu o le maualuga maualuga lea o le fugalaau. E le masalosalo ona o le fatuina o lau lava togalaau o se faʻaopoopoga, ae mo tulaga falemalo ua leva ona avea lenei mea o se faʻalapotopotoga.

Auala e filifili ai le fatuga saʻo

Pe a totoina so o se laau totő, e taua le mafaufau i le tau o loʻo fuafua i ai, ma le mea e tatau ona tupu ai. Vaʻaia Austin i totonu o vaʻa ma eleele susulu o Egelani. O le mea lea, o na aiaiga o le a sili atu mo i latou. E tusa ma le 200 ituaiga o Roses i Egelani, i tulaga tauʻafia o lo tatou atunuu o le a mafai ona ola a itiiti mai o le tolu.

E faʻapefea ona filifili le ituaiga saʻo mo le tau o le teritori o le nofoaga? E mafai ona e aveina Kanata o se faataitaiga. O o latou tulaga maualuga e toetoe lava tutusa ma Rusia. O lona uiga, o na ituaiga e tutupu aʻe, e mafai ona tatou maua ma le manuia.

A filifilia se tagata faʻatau, e tatau ona taulai faapitoa i lona tomai i mataupu e fesoʻotaʻi ma ituaiga Igilisi. O le mea moni e faapea o tagata taufaasese e iloa pe faapefea ona faʻatauina fatu o lenei ituaiga, faʻatau tutusa mea mo se tau maualalo, ma faʻatau atu tau sili atu taugata. I le tulaga masani, e tatau ona tuʻuina atu i fale tausiusi, pe a fuga faʻapolofesa lenei fugalaau manaia. O le tau e laʻititi maualuga atu, ae o le mea lea ona o tagata faʻatau i ai iina e maua ai se faʻamaoniga o le tau talafeagai. Faʻatau fatu i luga o faʻailoga e lata ane i auala e le aoga. E toeititi atoa le 100% e mafai ona aʻafia i le faʻamaʻi, pe atonu e le o ituaiga eseese uma na totogiina e le tagata.

Ituaiga ma ituaiga o Roses Austin

O lenei ituaiga o meaola e masani ona fafagaina o se tasi lea o nai vaega e leʻi faʻavasegaina. Ae ui i lea, o tagata atamamai ua faailoaina vaega tonu ia o loʻo vaevaeina ai.

Tall

E iloga i latou i se maualuga maualuga, e tusa ma le 180 cm. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le Kalenu o le Pasefika Margaret. Le foliga o le pusa i foliga o se pesini. O le lanu e mamao foi mai tulaga faatonuina, ei ai se lanu samasama-lanu moli. E manaia le manogi, o le manogi o fualaau aina ua lagona.

I luga o le faʻamaʻiina o faʻamaʻi, o ituaiga meaʻai e tele e teteʻe i le fungal, o le tele o faʻasologa masani o ia laau.

O nisi ituaiga, mo se faʻataʻitaʻiga, Gertrude Jekyll, e faigofie lava ona oʻo i le maualuga 2 m, o le foliga o le fugalaau o le rosette. Le manogi e patino, ae manaia. Faamanatu le suauu o le rose. Le lanu e matagofie, lanu piniki. E i ai foi le tele o teteʻe i maʻi o le gasegase. O lenei ituaiga e lelei tele mo le tuputupu aʻe i luga o le 'upega tafaʻilagi, o le faʻatinoina o le fuafuaga o le pa puipui.

Mo le ola i totonu o koneteina

O lenei vaega e aofia ai le ituaiga o Anna Boleyn. O foliga o le fugalaau o le rosette, i foliga o tioata. O le lanu e lanu piniki, masiʻi manogi manogi. Lelei mo tagata e le taliaina ni mea manogi, malosi.

O nisi ituaiga o meaola e manatuaina ai le ola vao, pei o Christopher Marlowe. Faʻamauina i se manogi pei o le suauʻu suauu. O se tulaga iloga o se malosi malosi e tetee atu i foliga o le tau, suiga faafuasei i tulaga tau.

Alofa tunoa, o se laʻau matagofie i se fugalaau i foliga o apricots, dahlia. E pei o lou tuagane i foliga vaaia, e manogi suauu.

Tele tioata

O ituaiga e aofia ai i lenei vaega e iloga i se tele tele tele o fugalaau, lea ua uma ona manino mai le igoa. E i ai la latou lanu piniki maoaʻe, faʻapitoa. O le manogi o loʻo i ai faʻamatalaga o fugalaau, e le mafai ona iloa. Latou te faʻaalia galuega sili ona lelei i tulaga faigata o le tau, faʻaalia ai se tulaga maualuga o fetuunaiga i le siosiomaga. Ae ui i lea, o loʻo i ai ituaiga e sili ona faigofie i le maualalo o le vevela. E aofia ai ma le Gentle Constance Spray. O le lanu piniki mumu o le a le tuua ai se tasi e le fiafia i ona fugalaau.

E i ai ituaiga e mafai ona suia lo latou manogi e faalagolago ile tau. O se tasi oi latou o le Princess Alexandra o Kent. O le lanu piniki piniki ma le foliga mai o le taifau e fefete lelei atoatoa. O le manogi e sui e fuafua i le taimi o le fuga, muamua e mafai ona e lagona le ti, ma o se manogi manogi.

Rose Abraham Derby e umi ona fuga mai i ona foliga lapopoa. Winter-hardy, faʻasaʻo i faʻamaʻi. Ae o fugalaau fugalaau e le pala, ae pala i luga o le togavao, o lea e talafeagai ai le teuteuina o taimi.

Eseesega Pat Austin - apamemea-lanu moli i luga o le tai, o le a oʻo i le 12 cm, ua i ai se manogi manaia o le lauti. Sa manaʻomia e Garter. O aʻa e le mafai ona tatalia le mamafa o fugalaau.

Prince - amata ona fuga mai i se lanu mumu uliuli, ona liua lanu viole. O le maualuga o le vaomatua e 60-75 cm, o le taamilosaga e tusa ma le 8 cm.

O le tulaga ese o lenei vaega, ina ia mafai ona tuputupu ae ma maua le lapataiga faalauiloa, e te manaomia ia le itiiti ifo i le lua tausaga o le tausiga mautu lelei, i le noatia ma le fai fuafua i itu uma. A leai, atonu latou te le faʻaalia o latou gafatia atoatoa, pe na ona mamae.

Lanu mama

Mai le igoa e manino lava o le lanu o petals o ituaiga eseese e le oi ai foi se faafeiloaiga o se sisiva, e le o se mea e fai. O nisi oi latou e papae, rosa mumu, o le tele o lanu samasama, e oo lava i moli.

Le tele lauiloa:

  • Graham Thomas - ei ai ipu tioata o lanu samasama susulu. I le taimi lava e tasi, latou te lafoaia se manogi manogi o le manogi suauu. Fugalaau e latalata i le tasi.
  • Claire Austin o se paolo paʻepaʻe matagofie ma mama e pei o se tapoleni. E i ai se manogi manaia ma le tetee malosi i ituaiga ituaiga o tau.

Vaega o le totoina o rosa Peretania

I mataupu e tulaʻi mai ai, e tele foʻi faʻalauiloa. O le ituaiga o meaola na gaosia i se tau e masani ona tele le aoauli. O le mea lea, ina ia mautinoa ai tulaga lelei mo le fugalaau, e tatau ona filifili se nofoaga paolo, i ni tulaga ogaoga, faia se nofoaga faapena.

Igoa Peretania e tali le lelei i le susulu o le la, mo le tuputupu ae mausali latou te manaomia na o le 4 itula i le aso i se la. Ina ia mafai ona pulea le tuputupu ae o le au o le togavao, e mafai ona e filifilia se mea e sili atu le malamalama nai lo le aoauli. O le mea lea, o le aʻa o le a faasolosolo malie lemu, i se taimi, o le a taofia le tuputupu aʻe. O lenei faiga e sili ona faigofie, e le manaʻomia ni tulaga faʻapitoa poʻo se fugalaʻau.

Latou te le fiafia i le matagi, o le mea lea e tatau ona puipuia mai le vaega o le togavao mai lenei tau. Pe muamua filifili se nofoaga toafilemu. Mo le tuputupu ae sili atu, ua fautuaina e totō i luga o se mauga, sili ona lelei i luga o se mauga.

O le nofoaga lea e tatau ona saunia ai le nofoaga o ia rosa e tatau ona saunia i se auala faʻapitoa.

Muamua, o laʻau o loʻo faʻafefiloi i le vai, pe a fai e tatau ai ona faʻasese le mea e faʻaleleia ai le ola. O se ituaiga o "fugalaau fugalaau." Ona filifilia lea o se nofoaga e faavae i luga o ata uma o le ata lafoia, matagi, ma le fiafia mo le maualuga.

Igoa Igilisi ma ituaiga o roses e le taliaina le vai faʻafefe. I le taumalulu, e tatau ona vavae ese le aʻafia o le kiona i nofoaga o le tuputupu ae o nei laau toto. O le filifiliga pito sili ona lelei o le filifili lea o se nofoaga e lata ane i ai se vaʻa, poʻo se isi fausaga ma se taualuga. E tatau ona faʻatulagaina ina ia mafai ai e le ata lafoia mai le taualuga ona ufitia uma fugalaau.


Saunia o lua mo le tau. E tatau foi ona i ai ni manaoga faapitoa.
E tatau ona eli se sikuea, i itu ma le loloto o le 0.5 m. Ma, i totonu o vaieli taitasi, e tatau ona liligi saʻo le 10 lita o le vai, tuʻu i latou i lenei setete mo se aso. E mafua ona e fiafia Roses i le susu o le eleele.

A maeʻa le totoina o laau totō i nofoaga, e tatau ona susu, faʻaalu pe tusa ma le 45 lita vai i luga o se tasi togavao. A maeʻa lenei faʻatinoga, ona amata ai lea ona pala le palapala. I Egelani, i le mea na gaosia ai lenei ituaiga, e leai se kiona mo le tasi, ma e moni lava o le kiona o se mea e le masani ai (e le itiiti ifo i le tulaga lea e faʻaaoga ai tagata o Rusia). O le mea lea, i le faatalitali i le vaitau o le taumalulu, o le fesili e tulaʻi mai i le sauniaina o fale mo le taumalulu mo rosa. E na o le tautotogo e faʻaaogaina, mai le taimi e oʻo ai le vevela ile 0 ° C.

Mo nei ituaiga laau totō, o loʻo manaʻomia ai meaʻai faaopoopo. Ae ui i lea, e le mafai ona e faʻapipiʻi faʻatoʻa vave pe a uma ona toto. E amata ona faʻaaogaina mo na o le 2 tausaga o le tausiga. O le vasega muamua o le eletise, e avea o se malosiaga mo le fausiaina o taʻau laiti. O mea nei o loʻo i ai le tele o vailaau oona, e oʻo lava i le fuluʻola. E faʻaaogaina i le taimi o le gaioiga galue o le faʻavaeina o pulupulu.

O Roses e tatau ona na o le faatasi i le tausaga ona vavae, i le tautotogo, po o le autumn. I le faagasologa o lenei gaioiga, e tatau ona aveese vai vevela ma vaivai, ma faʻaopoopo atili ai foliga o le vao.

O se mea taua, ina ia mafai ai ona ausia le maualuga o le tuputupu ae mai le eseesega, aveese le itiiti ifo i le afa o le tipu.

Faʻalelei le Igilisi

Ae o le alu, e manaʻomia foi se auala faapitoa iinei.

O le taimi lava e amata ai ona totogo muamua, o le fanua e lata ane i le pito i lalo o le vao, o le a veleina, o le eleele ua matala, ona ufitia lea i le selu. E mafai ona e faia se paʻu o nila, vaovao, ua faia lenei mea e lelei ai le puipuia o le susu i le palapala.

Faiga fai togalaau

Trimming o se tulaga. E tatau ona vave amata loa pe a maeʻa le tulia. O le taimi lona lua ao leʻi oʻo i le taumalulu. Ma, i le tautotogo, aʻo leʻi amataina le matala, e faapuupuuina pupuleʻa e le afa o le maualuga. Afai e oti i le vaega lona tolu. o le a maua e le togavao se fuainumera tele o mata, lea o le a vaivai ai le laau.

I le taimi lava na tupu ai le aʻa, toetoe lava o vaʻaiga uma ua aveeseina, ae na o le 4 fasi vaega na totoe.

E taua le malamalama o vasega taitasi e manaʻomia ai se taumafaiga a le tagata lava ia. Mo se faʻataʻitaʻiga, mo le aʻeina o ituaiga, e naʻo le 5 vaega o le umi o le 'au e vavae.

Buds ua mamae, e pei foi o na rosa ua matutua, e tatau ona vave aveesea. O lenei mea o le a mafai ai ona vave amataina ni atinaʻe fou i vave vave.

Bushes, lea e sili atu ma le tausaga ma le afa, e fautuaina e vavae i le ogatotonu o le tautotogo. A o le i amata ona fuga mai pupu. Afai ua e tuai, o le a fuga mai le rosa i se taimi mulimuli ane. Aua nei e tutū i sauniga faʻamaʻi vaivai ma momotu, aemaise lava i maʻi, o le mataupu lenei o le soifua maloloina o le vao atoa. O mea tuai e aveeseina tele, e tasi i le lima tausaga, i o latou nofoaga e faia ai se ata fou.

Ae o le meafaigaluega na faʻaaogaina e faʻapipiʻi ai vao, e tatau ona avea ma se mea e le lelei. E tatau lea mea ina ia faigofie ona vaeluaina ma manino, a leai o le meafaigaluega o le a na ona motusia ai le laau.

O le isi vaega o fasi pepa - e tatau ona faia i se tulaga, i se mamao vavalalata e 5 mm mai le fatuga lata ane. E tatau ona vave togafitia i le togafitiga faʻapitoa se togafitiga faʻapitoa, poʻo se faʻamaʻi pipisi.

Faʻasa

O le faʻamaualuga e faia na o le pau, e leai ni faʻatonuga ma ni faʻavae i lenei mataupu. O ituaiga eseese e manaomia ai vai eseese eseese. O ituaiga o laʻau e manaʻomia le itiiti ifo i le 15 lita, ao ituaiga masani e manaʻomia na o le 10 lita. E fautuaina e faia i le afiafi. I mataupu tau vai, ei ai foi manaoga e uiga i lona ituaiga. Mai le tap e le fetaui, aua o loʻo i ai le tele o le chlorine. E sili ona lelei le faʻaaogaina o le eletise tumau poʻo le timu.

Afai e te faʻaaogaina i le faʻamamaina o laulaau, e mafai ona e faʻaosofia foliga o faʻamaʻi. E le mafai foi ona fafaga soo i se tamai voluma. E tatau ona e taofi le fausiaina o vao i le faaiuga o Aokuso, pe afai o le taumafanafana o timuga, o le taimi muamua lea. O le isi o le autumn, lea o le a maua ai le timu talafeagai i le palapala.

Tekinolosi e teu ai Winter Winter

E pei ona taʻua muamua, o le kiona e pa'ū i luga o le palapala, ma o lona malo malosi (vevela i lalo -10 ° C) e le taliaina mo ituaiga o rosa Peretania. Ina ia puipuia lenei mea, e tatau ona fausia ni fale faapitoa e mafai ai e laau ona faatalitali i le tau mafanafana ma le malulu.

Muamua e sau le laasaga o sauniuniga mo le mafanafana. E aofia ai le tuʻuina o tumutumu e totogo i latou lava, ma faʻapalapala ai le gaʻo. Afai e te vavalalata muamua, faʻavevesi le maeʻa maeʻa. I le taimi o le malulu malulu, o laulaau e totoe i luga o le aʻa e tatau ona aveeseina, faʻapea foi ma le manaʻoga e tipi ese laʻau pito i tua ua maeʻa. Seiloga o se faasologa o nei auala e mafai e se tasi ona amata mafanafana.

Hilling o le muamua, mulimuli ane o le faagasologa o le faia o se nofoaga malulu e amata ai. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e faʻalauteleina ni manoa i fugalaau, pe afai e leai, e talafeagai le plywood. O le mea e maua ai le bunker ua faʻapipiʻiina i laʻau mamago, ona paʻu ai lea, mulimuli ane o humus. O lalaga lalaga e tuʻuina i luga, faʻapipiʻi ma ufiufi i se laulau papago o laʻau matutu (pe a ma le 30 cm). Ona, mai luga i luga o se fale e toso se ata. E le naʻo le amataga o le tautotogo e faʻapalaina ai le fale puipui, i le vevela e le laʻititi ile 0 ° C.

Faʻatauga auala

O lenei faagasologa e tupu i le auala tutusa e pei o isi ituaiga o rosa. Laʻau, fola, fanau, o nei metotia uma e lelei tele mo ituaiga o rosa Peretania. Ae ui i lea, o ia metotia uma ei ai ona lava lelei ma mea e le lelei, e tatau ona amanaia pe afai e tulai mai le avanoa e fafagaina ai oe lava, e aunoa ma se fesoasoani. E fautuaina e le au atinaʻe le faʻaogaina o tui mo le toe gaosia, o le mea sili lea ona lelei.

Austin Rose Diseases and Pests

Faʻamautinoa lelei le faʻaleleia o faʻavae uma o le tuputupu ae, fafagaina ma fafagaina, e mafai ona tutupu aʻe roses mo le silia ma le 20 tausaga. Ae ui i lea, faatasi ai ma taumafaiga uma a le fai togalaau, o le tulaga e mafai ona matua faaleagaina e meaola faalafua ma faʻamaʻi. O nei mea e aʻafia ai le afaina, latou te aʻafia ai le tele o laau toto. E mafua ai lenei tulaga i tulaga le talafeagai o le taumaluluina o fugalaau. Faʻasologa o aʻafiaga e tutupu i luga o fatu, e tusa lava pe ua oti, pau lau, o le lanu uliuli o le sigi e tumau pea mo se taimi umi. E mafai ona tufatufaina atu se tufatufaina e ala i se meafaigaluega e tipi ai se masini faataitai.

Ina ia taofia le tupu mai o faʻamaʻi, ma o se taunuuga e aloese ai mai le oti o laau toto, e tatau ona e mulimuli i le lisi o tulafono:

  • E na o le mamao e 50 cm le mamao mai le tasi, o isi laʻau e aʻafia e le faʻamaʻi o le a faigofie ona aʻafia isi.
  • Faʻapipiʻi pepa i le tau vevela.
  • A uma ona tipi, e tatau ona susunuina vaega e aveese, e tatau ona faʻamaʻi le meafaigaluega.
    O le uluai valaau e uiga i faʻamaʻi o loʻo i luga o le vao, papaʻe paʻepaʻe. Afai e maua faailoga, e fautuaina vave togafitiga. Mo ia faamoemoega, 1% Bordeaux e ola i aso uma 5 e talafeagai.

Fai mai le Susuga a le Susuga a le Summer Summer: Faʻasalalau Peretania i le laufanua

O lenei ituaiga o roses e foliga matagofie ma matagofie. O le mea lautele, o soʻo se roli e foliga matagofie, ae o le Igilisi ua faʻapipiʻiina uiga sili ona lelei.

O ituaiga e masani ona faʻaaoga mo teuteu e aofia ai:

Faʻafiafiaga Auro

O fugalaau e tele, samasama. Latou te maua se manogi manaia, manogi.O le maualuga o le vao e fua, e le sili atu ma le 150 cm. E mafua mai i le ituaiga o olaola vave, salalau. O tulaga lelei e aofia ai le maualuga o le teteʻe i faʻamaʻi, faʻalaʻau faifai pea.

Charlotte

E i ai le maualuga o lona tuputupu aʻe, o loʻo i ai le elemene lanu-lanu. O loʻo i ai se manogi manaia, o se faʻaosoosoga masani i maʻi. E mafai ona faʻafefe ai le timuga i le ituaiga o timu, kiona. Manaʻo e fuga.