Mea tau vailaau

O mea uma aoga ma leaga o le elemene

E iloa uma e tagata o almonds o se meaʻai manaia. Ae o le mea moni e aoga tele mo le tino e ono le faʻamoemoeina mo oe. Manatunatu pe mata lelei almonds pe a lelei almonds ma pe a leaga.

E te iloa? O le igoa almonds e sau mai le igoa o le atua fafine o Amigdala. O lenei teineitiiti na amataina lemu, o lea la, o almonds i le taimi o le vavao e pei o se miti malu i alafau o Amigdali.

Faʻatauina o vailaʻau faʻamaʻi ma le taua o meaʻai o almonds

Alumoni e le gata e lelei, ae aoga foi. Mafaufau i mea o loʻo i ai i aluni.

E taua! O alnoni, i le mea moni, e le o se mea ola, aua e latalata ia te ia peach, plum, apricot. Ma o le mea tatou te taʻua o le moa o se ivi. E leai se pulupulu o fuamoa. Ua natia Eseta i se atigi eleelea, lea e ufitia i se lanumeamata lanumeamata lanumoana. E mafai ona suamalie ma vevela fualaau suamalie. Faʻaaoga lelei i le alalafaga meaai, ma le oona - i le mea manogi.
Alu o loʻo i ai B vitamini (thiamine (B1), riboflavin (B2), niacin (B3), pantothenic acid (B5), pyridoxine (B6), folacin (B9) ma le vaitamini E. E aofia ai paluka, calcium, magnesium, phosphorus, uʻamea ma elemene uma e manaʻomia mo le tino o le tagata. O le manogi o aluminoni e maua ai suauu taua, lea o loʻo aofia ai foi i lona fatuga.

O elemene o meaai maualuga-kalori. O ona fatu o loʻo iai vai - 4%, suauu gaʻo - e oo atu i le 50%, protein - e tusa ma le 21%, carbohydrates - pe a ma le 22%, vitamini, siaki, mea valivali, suauu taua - 0.5%. O le tau aoga o le 100 g o le oloa e 576 kcal (2408 kJ).

Alumini o meatotino

O le aluna o le meafaitino lea mo le gaosia o le almond olive ma fatu.

Meatau aoga o le almond

E tele mea aoga aoga o le eleele. E i ai se aafiaga lelei i luga o le toto toto ma toto toto o se antioxidant, vitamini E. O amone o se punavai mamana o le polotini ma o iai vitamini ma minerale e tatau mo le tino. E faʻaleleia ai le faʻamaʻi, faʻamamaina totoga o le tino, faʻamalosia mata, lelei i faʻafitauli uma o le tino.

E faʻaaoga mo le puipuia o le kanesa ma gasegase gastrointestinal. Almond o se aphrodisiac malosi, e faʻaleleia ai le gaosiga o meaola ma faʻaleleia lona lelei.

E i ai sona aʻafiaga ma le malosi i le tino. E mafai ona faʻaaogā le atigi aluna e fai ai le gaʻo ua gaoioi.

Faʻalavelave ma faʻasalaga i lona faʻaaogaina

E pei o se oloa lelei, i nisi tulaga e mafai foi ona afaina ai, o lona uiga o le faʻaaogaina o almonds e tatau ona fofoina. Mafaufau pe aisea e le mafai ai ona e 'aina le tele o aluni.

Muamua, ia manatua e na o fuamalie suamalie e faʻaaoga i meaai. Lona lua, e manaʻomia ona faʻaaogaina ma le faaeteete e tagata o loʻo mafatia. O le le faʻalepale tagata taitoatasi e le masani ona tupu, ae e le tatau ona faʻamavae. Tolu, o tagata e mafatia mai le meaʻai, e le fautuaina e faʻaaoga almonds e avea o se oloa maualuga-kalori.

Ma le faʻaeteete e tatau ona faʻaaoga almonds mo tagata e maua i le maʻi fatu.

E tatau ona manatua lena mea fatu o fuamona oona oona ona o la latou mea e faʻaaogaina i le glycide amygdalin. O se taunuuga o le faʻaleagaina o lenei vailaʻau, ua faʻasaʻoina ai le vailaʻau o le hydrocyanic, lea ei ai lona aʻafiaga i luga o le popole, respiratory, ma le cardiovascular systems.

E te iloa? O le Prussic acid na faʻaaogaina e le Nazis i le taimi o le Taua Lona II o le Lalolagi e fasiotia tagata i nofoaga o faasalaga. O le oti mai lea mea e tupu ile 5-15 minute.

Faʻaaogaina aluni i le taimi o le maitaga

Faatau fuamona i le taimi o le maitaga, e tatau ona e iloa mautinoa o le a latou manuia ma o le a le afaina ai le pepe fou. Talu ai o le almond e aofia ai le tele o le foliki acid, lea e fesoasoani i le atinaʻe masani o le fetus, o le aoga o lona faʻaaoga e fafine maʻitaga ua manino.

E taua foi mo le atinaʻeina o le pepe o le mea o loʻo iai i se polotini faapitoa, lea e talafeagai mo le fausiaina o le tino o le tagata. Afai ei ai se laʻau i le tuputupu ae o le fualaau aina, ona mafai lea ona faʻamalamalamaina almonds e avea o se fesoasoani faaopoopo e faʻaumatia ai lenei faafitauli.

O le anotusi o le vitamini E i almonds e taua tele mo le tino o le lumanai. Afai e 'ai e se fafine maʻitaga 10-15 kuluma o alimoni i aso uma, o le a maua ai lona tino i vitamini ma elemene taua, ma o le atinaʻeina o le pepe o le a maeʻa. E le gata i lea, o le faʻaaogaina o aluni i le taimi o le maʻitaga ei ai se aafiaga lelei i le gasegase ma fesoasoani e faʻafetaiaʻia le le mautonu.

Alu suamalie e tatau ona faʻaaogaina e puipuia ai aʻafiaga i luga o le tino i le taimi o le maitaga, faʻapea foʻi ma le massage mo le tiga ma le fula o le vae.

Pe a faʻaaoga alimoni i se vaitaimi taua o latou olaga, e tatau i le tina faʻamoemoe ona iloa poʻo le a le mea e lelei mo na o fuamalie suamalie. E le tatau ona galo lena mea alugama e le iʻu e mafai ona taʻitaʻia ai meaʻai. Amene, pei o soʻo, o fua ia e mafai ona mafua ai allergies. O le mea lea, mataʻituina le tali o lou tino ma aua le faʻaaoga i ni vaega tele.

Talu ai ona o lenei oloa taua e mafua mai i le maualuga-kalori, o fafine maʻitaga oeo loʻo maua malosi le mamafa, e lelei tele le lafoaia o le faaaogaina o almonds. E taua foi le musu e faʻaaogaina tina o le lumanaʻi o loʻo maua pea le fatu fatu, fatu fatu fatu poʻo gallbladder.

E taua! Filifilia o almonds i le supermarket, e te iloa e sili atu ona lelei le faʻatau i le atigi. O alimoni fou o le ai ai se manogi manaia ma le lanu tutusa. Amene e mafai ona teuina i se nofoaga malulu i totonu o se pusa pogisa po o se mea faʻaaisa. Ona o le i ai o suauu taua, o almonds e mafai ona avea ma sefe i luga pe afai e te le teuina.

Alimon application

Aluminilo ona o lona faʻaaogaina e masani ona faʻaaogaina i vailaau, cosmetology, meaʻai ma mea manogi. O le suauu almond e masani ona faʻaaogaina na maua. E faia i le malulu o fatu almond. Faʻatasi ai ma le faʻamoemoega o togafitiga e faʻaaogaina e pei o le suauʻu lava ia, ma faʻatasi ma isi mea faʻapitoa.

Faaaogaina o le almond i vailaau

O aoga aoga o alimoni oona ua faʻaaoga talu mai aso anamua i vailaau masani. Mo lenei mea na latou ave fualaau 'aina, laʻau, aʻa laʻau ma almond.

Fua o se laau paʻu i foliga o le tale, osofaiga a le fomaʻi, tagi. Almond Flask aveina ma le le lelei le vaai. O le faʻaaogaina fafo na faʻaaogaina o se visepisi ma faʻamalolo manuʻa. Fuaina o fua fautuaina mo le anemia, ulu o le ulu, vae o vae.

E pei o le tele o suauu, alimi suamalie e sili lona aoga. E sili atu ona aoga nai lo le olive ma se faʻaitiitia o tulaga o le cholesterol. E mafai ona faʻaitiitia le eletise o le manava, ei ai lona aafiaga leaga, faʻamalolo manuʻa, mumu, faʻaaoga mo tiga i taliga.

O le suauu alimonia o loʻo i ai le aotelega o mea, faʻafefete, faʻafefe-inflammatory ma emollient. Mo maʻi pipisi ma faʻamaʻi masani o le gastrointestinal tract ma le maualuga maualuga, ua fautuaina e ave le suauu almond afa afa sipuni 3 taimi i le aso mo le 3 masina.

Mo le togafitiga o totoga faʻalaulela e tatau ona faʻaaoga 10 faʻafefe 3 taimi i le aso. O le suauu ei ai lona faʻalogona faʻaleagaina i manuʻa taʻaloga ma sprains. I ia tulaga, faʻaaoga faʻamalosi.

Le faaaogaina o le almond i totonu o le mea manogi

I le faʻaopoopoga i le aoga o le almond, o lona manogi manogi e faʻaaogaina i totonu o le fale manogi. E sili atu le talafeagai o le suāuu mo lenei mea.

E tatau ona e iloa o le fatu atoa o le oona oona e le manogi. A maeʻa, ona latou maua lea o se tofo faapitoa ona o le benzaldehyde. O le faia o mea manogi, o mea manogi e faaopoopo ai le manogi o le almond nut ma mafua ai ona maua ai se manogi sili ona manaia.

O le elemene moli pe a uma ona faamama mai le amygdalin o loʻo faʻaaogaina mo le kukaina o ituaiga o fasimoli.

E te iloa? Alu susu i Western and Central Asia mo isi 4,000 tausaga BC. er

Le faʻaaogaina o le almond i le faleoloa o mea taumafa

Alu sua e masani ona faʻaaogaina mo le sauniuniga o laʻau suamalie ma isi mea suamalie, e leai se tasi e masalomia o latou aoga ma se tofo lelei. Laʻau Faʻamuʻi e mafai ona faʻaaoga i le pia. Umi umasama muamua muamua pe a faʻatusatusa i isi fatu o latou tofo.

Palu uma alimasi ua tunu o le tau sili ona taugata ma taua. E faʻaaogaina mo le gaosia o suamalie, sukalati, pei o teuteuga i oloa gaosia. E matua suamalie le almond, e ufiufi i le sukalati.

Paʻu amasala ua tunu e mafai ona faʻaaoga i le gaosia o keke, keke, kuki, o se faʻaopoopoga i jams, pata, falaologa, ketchups. E masani ona faʻaaogaina i le fale gaosi susu, faaopoopo atu i le kulimi kulimi, masini sisi.

Palu falaoamata faʻaaogaina mo le kukaina o meaʻai, pei o se faʻaopoopoga i le togi ma paluga. O lenei mea e maua ai le mea e faʻafiafiaina ai le tofo ma le sogisogi o le almond nut.

E ala i le gaosia o kulimi, uaina, ava malosi almond kernel. E faʻaleleia le lanu ma le tofo o meainu.

Laʻau susu na tunu i le itu i mātū o Sepania ma taʻua ai orchata. I Falani, ia faʻafefiloi i le pusa o le vai, ia maua se vai inu o le assada. Alu suamalie na faʻaaogaina e fai ai se meaʻai suamalie suamalie.

O lauiloa sili ona lauiloa i Europa faatasi ai ma le faaopoopo o almonds o le marzipan ma le praline. Marzipan o se faʻafefiloi o almond eleele ma le siva suka, ma praline - O eleele almond, faʻamamaina i le suka.

Le faʻaaogaina o le almond i le cosmetology

O faʻamanuiaga ole suauu almond e le gata i le kuka, o almonds e masani ona faʻaaoga i le cosmetology. E faigofie lava ona tuʻuina i totonu o le paʻu ma mucous membranes, e talafeagai mo soʻo se paʻu, e tusa lava pe o le a le matua ma le ituaiga, ma e leai se faʻailoga. Ua faaopoopo i mea teuteu mo foliga, lauulu ma le tino.

Faaaogaina o le suauu almond, e tatau ona e iloa lena mea E le o se fulufulu paʻu, ae e fesoasoani i le taofia o le susu. O le mea lea, e tatau ona faʻaaoga i le paʻu susu.

Aua o ituaiga taitasi o paʻu paʻu ei ai lona lava aafiaga. E i ai sona aafiaga faʻafouina i le paʻu matago ma le vevela, o le faʻafouina ma le faʻamamaina o le paʻu i luga o paʻu matua ma mamago, o se aʻafiaga faʻapitoa i luga o le paʻu o le paʻu, faʻaleagaina ma le faʻamalosia o aʻafiaga i luga o le paʻu ma le vascular skin. A maeʻa ona faʻaaogaina le suauu, ona faʻafefete lea o le paʻu ma faʻafefe.

O le suauu alimonia o se meafaigaluega sili lea mo le tausiga o lima, fao, mata, lauulu ma lauulu. E faaosofia ai lo latou tuputupuaʻe ma le susulu. E masani ona faʻaaogaina e avea o se mea e aveeseina ai ma mo le faʻamaʻi.

Alu oona o le a fesoasoani e faʻaumatia faʻamaʻi, vaʻa tausaga, togafiti. O se masikama vevela o le a fesoasoani e tau le taua.

E iai se aafiaga lelei o Almond i le tino o alii ma tamaitai, ma, faafetai i lona fatufatuga, maua ai le soifua maloloina, matagofie ma le manaia matagofie.