Laʻau

O le taua faasagatau i tamaʻitaʻi i totonu o le taulaga: o se aotelega o nisi auala faʻalelei

Matou te alolofa uma i meaola ma o loʻo latou fafao i le faleoloa po o luga o le televise. Ae o le taimi lava e amata ai e se manu po o se manu ona sosolo i luga o la tatou lava 'upega tafaʻilagi, matou te taʻutino atu le taua ia te ia. O le tele o taimi, tagata nonofo i le tau mafanafana "fetagisi" faʻatasi ma fetu, faʻaumatia cherisi ma cherries, ma moa, o loʻo i ai le faʻavalevalea e faʻaleagaina le lauʻeleʻele ma faaputuga fou o eleele. O le vao faʻamafunaina e sili atu ona le fiafia mo tagata, aua o mea uma o le mole e manino atoatoa i ai. Ae afai o se masaniga le tau i manu felelei e ala i le vele ese, e aunoa ma le faʻaleagaina faʻaleagaga, ona leai se manuia o le "diggers". I le avea ai o se tulafono, o le taua faasagatau i tamaʻitaʻi i luga o le 'upega tafaʻilagi o loʻo faʻatinoina e ala i auala faʻaleagaina: siama, paʻu oona ma isi metotia e aveesea ai le manu o le ola. E le o se tamaʻi tagata, aua e le fiafia le manu i la tatou lanu meamata. Na te faʻaleagaina aʻa ona o se faʻalavelave, aʻo ia saili mo ana meaʻai tele - anufe, ma e le o se mea e sili ona taua le fasiotia o se mole aua o loʻo taumafai o ia e fafagaina o ia lava. E le gata i lea, e tele auala lelei e tuliesea ai le manu mai le eria e aunoa ma le afaina ai o le tino. O iinei o le a tatou iloiloina i latou i nisi auiliiliga.

Iloiloga o faiga le tumau o le lafoaia

O se mole mai se 'upega tafaʻilagi e mafai ona tuliesea mo sina taimi pe faʻavavau. O auala lona lua e sili atu ona faigata ona fai, o lea o le a tatou iloiloina i se taimi mulimuli ane. O fuafuaga lē tumau e faʻamoemoe e faʻatau ai le manu pe mafua ai le faʻalavelave i lona manogi manogi. O mea e pisapisao ai pea pe leai foi, e le ola le mole.

Faaaogaina o laau toto

O nisi laau toto ei ai le manogi mataʻutia e sau mai aʻa. O le mole maʻaleʻale e manaʻo e vaʻavaʻai nofoaga o la latou folauga. O pini (aemaise lava le uliuli), o le tupu ma le marigolds e sili ona aoga.

O le ulu o le tupu tupuga o loʻo i ai foliga matagofie, o le a le gata ina faʻafefe ai le mole, ae teuteu ai foi togalaau fugalaau poo le pito o le mutia

Marigolds, totō faataamilo i le nofoaga o le fugalaau, faʻafefe ese le mole ma i le taimi lava e tasi e fufulu ese le eleele mai microbes, aemaise lava pe a oʻo i le taimi o le autumn o loʻo eliina i le eleele

Afai e totoina i luga o le nofoaga o le moega, o le "fili" o le a le alu i ai. O le mea moni, o le a ia le tuua le saite, ae na o le tolotolo i le itu, ae afai e taua mo oe le teuina o le matagofie o le na o le tasi le fugalaau, ona lava lea o nei auala. Mo se faʻataʻitaʻiga, e fetaui lelei lava ia falala i totonu o le togalaau, i le itu o le vao - hazel grouse, lea o le a totogo i le amataga o le tautotogo ma faʻalilo atoa i le palapala seia oʻo i le isi vaitau.

E mafai ona teuteuina moega i pi, ae e tatau ona faʻatutuina le lagolago i luga, ona o lenei laau toto e sosolo i se maualuga e tusa ma le 2 mita.

Legumes e le mafai ona fetaui i totonu o le togalaau fugalaau, aua latou te ola i luga o laau ma o latou tupuaga uumi, ae o le a latou aumaia le tele o faamanuiaga

Leo Faʻatau

O se tauiviga manuia i tamaʻitaʻi e faia i le fesoasoani o ituaiga uma o pisa ma puʻu. Mole o loʻo i ai se faʻalogologo ma le faʻaeteete, lea e suia i le vaivai o le vaai, ma e le mafai ona faʻafetaia le olaga i ia tulaga (e pei lava oi tatou uma!).

Fagu fagu

E toʻatele tagata nonofo i le mafanafana e faʻapipiʻiina mai i paʻu palasitika e sau mai le matagi. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le paipa e tuleia i totonu o le mole, i luga o le pito i luga o le pito o le pine e fai ai se pine umi. O se fagu paʻu ua "totoina" i luga o le pine lenei, ona ua uma ona togiina se pu i le pito i lalo e sili atu le telē nai lo le pine o le pine. O pito o le fagu e tatau ona tipi ma punou i luga o le paʻu ina ia i ai i le matagi se mea e "puʻe". E fesuisuiai ma le malosi.

O meaʻai e faia i fagu palasitika o auala sili ona lauiloa e faʻafefe ai maile mai fale mafanafana, e ui lava e le maualuga tele a latou mea faʻaletagata.

Afai e te aoaoina i latou uma i luga o le 'upega tafaʻilagi, ona le gata lea i taula, ae o le a sosola foi se taifau i le taimi o le matagi. E moni, e le o tagata uma o le tau mafanafana e pei o le tumau i se leo faifai pea.

Paluga Pelu

O se auala lelei e faʻafefe ai manu e tanumia ai ni fagu paʻu i luga o le eleele. E sili ona lelei le faʻaaoga o pusa vine. E tatau ona e filifilia po o le fea o itu e masani ona agi ai le matagi i lau esetete, ma eli ni fagu avanoa e alu i lalo i le palapala ina ia faʻapipiʻi tonu ia ua i le itu matagi. Faʻasaʻo na o le 2/3 o le ua i luga o le eleele, ma tanumia mea uma. I le taimi o le matagi, o le a amata ona vevela fagu, o lea na ave ese ai le mole mai lona nofoaga. I lenei auala, e mafai ona e puipuia se tamai avanoa, aua o le vaega atoa o le koneteina o le a aoina mo le tele o tausaga pe savali faataamilo i tuaoi.

O le auala lea e faia ai moega fugalaau i fagu vine, ma afai e liua ma eli i lalo ifo o se mauga, o le a mafai e le tuaoi ona puipuia fugalaau mai le mole

Ultrasonic Repellers

Afai e leai se manaʻoga e faia se mea, ona mafai lea ona faia le taua faasagatau i tamaʻitaʻi i totonu o le atunuʻu i auala ua saunia e tuʻuina atu i faleoloa. O nei mea e aofia ai faila eletise. Latou te galulue i luga o maʻa poʻo le malosi o le lā ma o se laau mafiafia, lea latou te eli i totonu o le eleele ma se faʻamafaʻaiʻuga mo le toeitiiti 2/3 o le masini.

3-4 laʻau ua faʻaogaina i totonu, lea e lava mo le vaitau o le taumafanafana (i le "solar" masini, o le malosi e faʻaaogaina i le ao). O meaʻai na tanu i le eleele e alu ese le vibration ma se leo le lelei, lea e toetoe lava a le mafai ona maua ile luga, ae faʻalautele lelei le palapala. O le mea moni, i le aluga o taimi, e amata ona galue lemu le masini, ma afai e le o se mea e gaosia mai le susu, ona vave faʻafefeteina ai lea.

O le faʻamatalaga ultrasonic e galue i luga o maa, o lea e mafai ona faʻaaogaina i soo se mea i totonu o le atunuʻu. O le malosi o le pati e tusa ma le 3 masina

O se tagata e faʻaleleia le uila e tuʻu latalata i le mole ina ia salalau le ultrasound i luga o le eleele i le tele e mafai ai

Faatagata e Faavavau: Tuu le Moles i le Pupuni

I le faʻaopopo atu i auala lē tumau o le tau faʻataʻitaʻi, e sili atu ona faʻatuatuaina, mulimuli ane e le mafai e le manu ona asiasi atu ia te oe. Ae o lenei galuega e le mo le aso e tasi. O le uiga autu o le tauiviga o le tuʻuina lea o se poloka poloka i le nofoaga atoa o le 'upega tafaʻilagi lea e le mafai ai e le mole ona ulu mai. Ma talu ai o le manu e seasea ona loloto ifo i totonu o le eleele nai lo le mita, o le loloto lea e te manaʻomia e eli ai se lua. O se taimi umi lenei. Ae aoga foi! O le uati ua maeʻa ua tumu i pepa paʻu, masi uʻamea, maʻa ma isi mea faigata, e le mafai e le manu ona ulu. O lenei palapala e tatau ona oʻo atu i luga o le fogaeleele ma na o sina mea itiiti lava e tua ai le palapala. E sili ona faigofie le faia o se pa puipui i le taimi o le faʻapipiʻiina o le pa. Mo se faʻataʻitaʻiga, ua sasaa le faavae mo pa uʻamea, ae peitai, e le o lenei loloto. Ae e mafai ona e eli loloto atili ma puipuia oe lava mai malo e leʻi valaʻauina!

E tatau ona manatuaina e le o mea uma lava o le tauvaga i totonu o le togalaau o le a muta i lou manumalo. E i ai meaola e le fefefe i le manogi po o le pisa. Ona tatau ai lea ona puʻeina i latou i laau, ma mo "tagata ese" e fausia ai se poloka poloka.