Fua o le gaosiga

E mafai ona gase lemoni i le pusaaisa

Lemoni - o laau e vevela ma e masani lava e le tupu i la matou eria. O le mea moni, o fua o nei fua suamalie e pa'ū i luga o fale teu oloa mai itu i saute, latou te le auai i fua o fua, ma e mafai ona e faatauina i soo se taimi o le tausaga. E foliga mai e le mai lena manatu o se mea talafeagai le faia o avanoa mai le lemoni. Ae afai ei ai se tele o fua o lau fualaau aina o le a le mafai ona e faʻaaoga mea uma mo le mautinoa, o loʻo i ai se auala lelei e faʻafefe ai le oloa - e faʻafefe ai.

O aoga aoga e puipuia pe a faʻamaʻi?

Frost - masalo o le auala sili ona lelei e faʻasaoina ai fualaʻau ma fua. Muamua, e vave ma sili atu le faigofie nai lo se isi avanoa. Lua, faatasi ai ma le tausia o tekinolosi, i totonu o le oloa malulu ua gaosia ai le vaega autu o mea uma aoga o loo i ai i le fou.

E te iloa? I totonu o atunuu mafanafana, i le mea e leai se malulu, e le o lalamu lemoni, e pei o togalaau aina e masani lava mo i tatou, ma o latou fua e tumau, e aunoa ma le faalavelaveina. O se taunuuga, mai se tasi o laau i le faagasologa o le tausaga o nisi taimi latou te aoina mai i le ono selau fualaau filifilia!

O le mea moni, o meaai malulu ma meaʻai fou e le tutusa i tulaga o mea taua. I le faaopoopo atu i le mea moni e faapea o le fua ma le manogi o fualaau 'aina ma fualaau faisua e matua aafia tele i sea gaioiga, ua faʻaumatia foi nisi vaega o vitamini. Aemaise lava, acid ascorbic, ona o lea tatou te masani ona talisapaia ai lemoni, e masani lava ona leiloa i le maualalo o le vevela. Ae o le mea moni, o le vitamini C notorious o se mea sili ona mataʻutia i lona lautele, o le aofaʻi o le faʻaitiitia o le faʻamalosi e tusa lava pe o totoe le lemoni mo sina taimi i se nofoaga faʻamalamalamaina, ae le o le taʻua o togafitiga faʻamafanafana e faʻaleagaina ai lenei mea aoga aoga. Ae ui i lea, o lemoni e aoga tele e le gata ona o le acid ascorbic. I le faaopoopo atu ia te ia ma isi vitamini, i fualaau aina suamalie o loo i ai foi le tele o elemene e manaomia mo o tatou tino, aemaise lava: potassium, phosphorus, calcium, magnesium, sodium, sulfur. O lea la, latou te le mafatia i le aisa. E tutusa foi le faaaogaina o bioflavonoids (i lemoni, aemaise lava le citronin, eridictiol, heseridin, diosmin, rhamnoside) ma le vitamini B9 (gaʻo kulifa): o nei mea e leiloa i le taimi o togafitiga vevela, ma i le maualalo o le vevela latou te le o mafatia.

I le tautalagia e uiga i aoga o oloa faʻamaʻi, e tatau ona e malamalama lelei i le ituaiga o tekinolosi tatou te mafaufau i ai. O le faʻaaogaina o le faʻaogaina vave (e taua foi o le "teteʻi") le maalili, lea e taʻu mai ai o le oloa na aveesea mai le moega (lelei) o loʻo tuʻuina i se nofoaga malulu. O le vevela o le faʻavelaina o le teʻi e oʻo atu i -40 ° C. Faatasi ai ma lenei malulu, ioe, e mafai ona e faasaoina le tele o meaʻai mo se taimi umi. Ae paga lea, e le mafai ona ausia lenei aafiaga i totonu o le fale pusaaisa, o le mafuaaga lea e mafai ai ona teuina fualaau faisua ma fualaau aina i totonu o se vaisaisaisaisa masani mo sina taimi puupuu - na o ni nai masina.

E taua! Pe a togiina le sua mai lemoni, aemaise lava i le faʻaaogaina o mea uʻamea, e sili atu ile lima i le sefulu taimi e sili atu ile sefulu taimi sili atu nai lo le taimi e faʻamaʻi ai!

O le mea moni, e sili atu le lelei o le 'aina o lemoni fou nai lo faʻamaisa. Ae ui i lea, toe faʻafouina, o lenei auala o sauniuniga e mafai ai ona e faʻasaoina le maualuga o le soifua maloloina i totonu o le oloa, faʻatusatusa i soʻo se isi. E leai se afaina o ia fua, pe ana fai e muamua ona maualuga, na teuina e le sili atu nai lo le taimi na faatagaina ma e leʻi toe faʻaaisa pe a maeʻa.

Faʻapena tapenapena

O le mea muamua, muamua lava, e tatau ona e filifilia le tipolo saʻo mo le faʻamaisa.

O le mea moni, na o fua atoatoa fua e talafeagai mo nei faamoemoega (e tatau ona e malamalama e masani ona e mauaina ni laumei le lelei i luga o le faʻatau, o le a aveesea mai le laau i luma atu o le taimi mo le sili atu ona mafai ona feaveaia, ma afai e te faatauina se oloa mo se taimi umi teu ai i totonu o se pusa friji masani, sili atu le tuʻuina atu o sina mea itiiti, latou te momoe umi atu).

Ae ui i lea, o le isi itu ogaoga e tatau ona aloese mai ai - o fualaau e le atoatoa foi e le fetaui ma i tatou, aua ua uma ona leiloloa nisi o mea aoga ma le tofo, ina ia maeʻa ona malolo, e itiiti lava le mea e totoe. E faigofie lava mea uma iinei: faʻamalosi le lolomiina o le suauu ma afai e vaivai, tuu i totonu ma vaavaai mo se oloa sili atu. O se lemoni lelei e tatau ona ola ma e tusa lava pe itiiti le tautotogo.

E te iloa? E le mafai ona fuafua le tikeri o le taamilosaga o le lemoni e ala i le lanu o le peel, o fualaau suamalie nei ua liu samasama aʻo leʻi amataina le atoatoa. O loʻo i ai se faʻamaoniga manino o lemoni samasama e le o le "lanu meamata": e susulu lona paʻu, aʻo le i ai se mea e leai se mate.

Vaʻaia ma le faʻaeteete le paʻu o le lapisi. E le tatau ona i ai ni mea leaga, o ni anufe ma, aemaise lava, mea lanu enaena (o le faailo mulimuli e faailoa mai ai o le fua o le suamalie, o lenei mea o se faailoga leaga, ma mo o tatou faamoemoega o se faalavelave). I le ala, a e tipiina le lemoni i ni fasi pepa ma vaʻai o lona tino e paʻuʻese moni lava mai le paʻu, e mafai ona e mautinoa na teuina le fua i le vevela maualalo. E sili atu le vave ai ona 'ai, e le talafeagai mo le faʻamaisa.

O laumei na filifilia mo le faʻamaisa e tatau ona mulumulu lelei i lalo o le vai mafanafana e faʻaaoga ai se pulumu malo, aua o le a tatou selesele faatasi ma le peel, o loʻo aofia ai le tele o mea aoga.

O le malulu o se auala vave, faigofie ma sili ona lelei i le seleseleina fualaau faisua, fualaau aina, vine ma gusi. O le mea lea, matou te fautuaina oe e aʻoaʻo e uiga i le auala e faʻafefe ai: tamato, kukama, kāloti, eggplants, zuciniini, peʻa lanumeamata, paukini, apu, lanu ma laula.

Ina ia mafai e le fua ona maua se foliga vaaia ma ia sili atu ona tausia, e fai e le au faifaatoʻaga ma o latou faʻatau e masani ona faʻauʻuina o latou vae i le siva. O lenei oloa, i se tulaga aoao, e le oona, ae leai se aoga mai ai, o le mea lea ao lei saunia lenei ata e te manaomia e aveeseina ai. I lea tulaga, e mafai ona e piilimaina le fualaau aina i totonu o se falala ma fufulu ile vai inu, ona fufulu lelei lea. Le tele o galuega-malosi, ae faʻatagaina e faʻasaoina mea e sili atu ona aoga o le metotia e aofia ai le faʻaaogaina o se moli. Matou te faia se vaifofo vaivai o le vinis, citric acid poo le sua o le tipolo, togafitia ma le faaeteete le lemoni ma se fagu moli, tuu mo sina taimi mo le suka e solo ai le solo, ona fufulu mama lea ma se pulumu. Ae ui i lea, talu ai ona o le solo e maua ai le puipuiga, e tatau ona aveeseina vave lava aʻo le i faaaogaina le fua. Afai e te le alu i le seleseleina i le taimi nei - tuʻu le lamons i le pepa na faʻatau ai.

E taua! O laumei paʻu paʻu e manatu e sili atu ona aoga, aua i lalo o se faʻalagolago i le puipuia o mea lelei e sili atu ona puipuia. Lē lanu paʻu e faigofie ona iloa: e masani lava ona lamolemole, ae o le paʻu paʻu o loʻo paʻu i luga.

A maeʻa ona fufulu lemoni, e tatau ona faʻatagaina ona faʻamago atoa ma na o le taimi lava e amata ai ona faʻamago.

Auala e malolo ai: aʻoaʻoga taʻitasi taʻitasi

E tele auala e selesele ai ma teu lemoni i le maualalo o le vevela. E le tatau ona nofo i luga o se tasi. Faʻalagolago i le auala e te fuafua e faʻaaoga ai le oloa i le lumanaʻi - mo tii, e pei o se faʻatumu mo pies, paʻu, mea faʻafefiloi i ni saufasi poʻo ni meaʻai aano - e mafai ona e faʻavelaina meaʻai, kosi, lemoni atoa po o le sua sua.

Lisi

O le fufuluina ma le mama o lemoni e tipiina i ni liʻo, pe a manaʻomia, e tofu i ni vaega se lua. E le manaʻomia le paʻu! Tuu fasi pepa i luga o se ipu mafolafola ina ia latou le paʻi le tasi i le isi. Matou te tuʻuina le ipu i totonu o le pusaaisa (afai o loʻo i ai se paolo malulu i totonu o lau pusaaisa, ia vave alu muamua, mo ni nai itula, ina ia faʻamafanafana le potu i le maualuga). A maeʻa le aso, matou te ave se ipu, faʻafefiloi ni fasi tioisa i taga pisa tioisa, palasitika po o pusa tioata, latalata vavalalata ma toe foi i le faleisaisa mo le teuina umi. E taua tele le tausisia o le telefoni feaveaʻi "lua-tier", aua afai e vave tuʻuina fasi pepa i totonu o se ato e aunoa ma le faʻamaisaina, latou te pipii faʻatasi i totonu o le potu e tasi, ma faʻaaogaina i le aofaiga tatau o le a toetoe lava a le mafai. O le metotia fuafuaina, i se isi tulaga, e mafai ai i le lumanaʻi ona toesea taʻitasi le laupepa mai le malolo - mo se faʻataʻitaʻiga, ina ia tuʻuina i totonu o le ipu lauti.

Zest

E mafai ona e faʻamalo le lemoni "vaega", sau ma le sua eseese.

E taua! Zest o le vaega samasama o le lemon peel, ae le o le paʻu atoa. O le 'ulu' eseʻese o le 'aluga' i le va o le paʻu ma le pulupulu i le kuka e le faʻaaogaina e ia lava.

Ina ia tolotolo le vevela, tatou te gaoioi e tusa ai ma le mea nei:

  • Matou te ave le lamoni mama ma le mama i le lima e tasi, o se mea masani masani poʻo se "gadget" faʻapitoa e aveese ai le mea e sili ona lelei (e sili ona manaia naifi mo lenei faamoemoe o loʻo faʻatau atu) i le isi lima ma aveese ma le faaeteete le paʻu lanu paʻepaʻe, taumafai e aua nei paʻi i le paʻepaʻe o le paʻu.
  • O le suamalie suamalie o loʻo tuʻuina i totonu o se ipu tioata poʻo se pusa palasitika (e sili ona vaevaeina ina ia mafai ona faʻaaogaina i le taimi e tasi) ma lafo i le pusaaisa.

Lemoni suamalie

O le tekinolosi o le suamalie lemoni o le elemene o le elemene:

  1. Tasi le sua.
  2. Matou te sasaa atu le suavai i ni fuʻa faapitoa aisa, latou te i ai i totonu o soʻo se pusaaisa fou (e mafai e oe, i le mea moni, ona sasaina le aisa o lemoni ma se naifi, e pei o le heroine o le ata tifaga Instinct, lea e fiafia i pito mataʻutia, ae o se mea o le tofo).
  3. I le mea e le mafai ai ona faʻataunuʻuina, ia fesuiaʻi poloka o aisa i totonu o ipu tioata poʻo ipu palasitika ma tuu i totonu o le pusaaisa.

Ma ina ia mafai ai ona sili atu le sua o le sua, e tatau ona e faamuamua le lemoni muamua. I le taimi muamua, ua uma ona matou taʻua i lenei tulaga, o le pusa o ata tifaga o loo i tua na o ia lava, o le mea lena matou te manaomia. O nisi e fautuaina e faamafanafana le lemoni, sasaa i le vai tafe pe taofi foi i totonu o le microwave, ae i lenei tulaga ua tatou faaleagaina se tele o meaʻai, o lea e le tau aoga ai ona faia. Lava mo lemoni e faʻaliliu i le potu vevela pe a uma ona faʻamafanafanaina. Ae peitai, o le mea atoa o le auala e toso ai le sua mai le lemon. I le avea ai o se tulafono, e le fetaui le suāsusu masani mo fualaau suamalie, ma vice versa - faʻaaogaina se masini o le taloni e te le togiina le sua mai le apu. Ae o le faafitauli e le na o lena.

E taua! Aua nei faʻaaogaina le sua o le lemoni mai se faleoloa e faʻafefe ai. Faatasi ai ma se oloa masani, e itiiti lava le tutusa!

I le upega tafailagi, e mafai ona e mauaina le tele o matai o vasega i le faʻavaveina o le sua o le lemon e aunoa ma se suʻi; mo se faʻataʻitaʻiga, faʻaaogaina o se masini masani. Ae ui i lea, o le faafitauli o le tele o meaʻai e aofia ai i lemoni e matua afaina lava. Pe a fesoʻotaʻi ma le ea, e vave ona paʻu, ma faʻafesoʻotaʻi ma le uʻamea e le gata e manaʻomia, e le gata mo le acid ascorbic o loʻo taʻua i luga, ae faʻapea foi mo minerale e amata ona faʻamalosia ma aveesea ai o latou meatotino, ma suia ai i ni vailaʻau fou fou, i le mea sili, leai se aoga mo o tatou tino.

E tusa ai ma lenei mea, e tatau ona e togi le sua o le tipolo:

  • i le saoasaoa e mafai ai;
  • e aunoa ma le faaaogaina o mea uʻamea.

O loʻo i ai vailaʻau suamalie eseese e faia e aunoa ma le faʻaaogaina o uamea. O le filifiliga pito sili ona faigofie o se fale palasitino po o se tioata e faʻaaogaina (o le afa o le lemoni o loʻo tuʻuina i luga o se tootoo faapitoa, ma o se taunuuga o gaoioiga fesuisuiai, ua tosoina le sua). Ae paga lea, o le a le mafai ona faia lenei mea vave, ma o le paluga ma ponaivi e alu i totonu o le oloa maeʻa, o lea la e tatau ona e faamama atili. I le taimi nei ua sili atu le tele o masini atamai i luga o le maketi, peitai, o le sili ona lelei o nei mea e taugata. I se tulaga lautele, o le auala e tosoina ai le sua e mafai e tagata uma ona filifili mo ia lava, ae tatau ona taʻitaʻia e le maualuga aupito maualuga o le tausisia o tulafono e lua i luga - le saoasaoa ma le pito i lalo o le uamea.

Mo le tausia o vitamini masani, o le tele o faletua e faia sauniuniga fale mo le taumalulu. Matou te fautuaina oe e faamasani i mea sili ona lelei mo le taumalulu: apu, cherries, strawberries, apricots, gooseberries, currants, yoshta, chokeberries, sea buckthorn ma le tilo.

E le gata i le maluluina o le peel ma le sua, e mafai ona e faʻaaogaina se isi auala:

  • O le lemonu mago ma le mama e tatau ona tuʻu atoa i le pusaaisa mo sina taimi (e le o se mea e tatau ai ona liu le fua o le maa, ua lava lava e "ufiufi" sina mea itiiti).
  • Grate le lemonisa faʻamaʻa, tuʻu le mea ua saunia i ni vaega poʻo ni atigipusa, latalata vavalalata ma toe lafo i le pusaaisa.
O lenei auala, o le mea e leaga ai, e le mafai ona aloese mai le faʻafesoʻotaʻi lelei o le lemoni ma le uamea, ae o le mea faigaluega e vave ona tupu, lea e le mafai pe a togi le sua.

E te iloa? Na sau Lemon i Europa mai Initia; na aumaia e fitafita a Alesana le Sili, ma toe foʻi mai mai le lauiloa iloga i Sasae. Mulimuli ane, o le fua o le lemoni mo sina taimi na taʻua o le "Initia apu".

Faʻaaogāina o lemoni mata

E mafai ona e faʻaaogā lemonisini i ni auala eseese, fuafua i le auala na saunia ai i latou.

Lisi

O keke tipolo e foliga mai e itiiti le manaia nai lo tamaiti fou, o lea e le mafai ai ona teuteuina faʻatasi ma latou. Ae pei o se laʻau o meaʻai ma faʻamaoaigaina i le tele o mea aoga o le a talafeagai lelei.

Lemoni e fagota o se tulaga masani o le ituaiga. Pe a tao le iʻa i le tele o fua o loʻo i ai le lemon (mo se faʻataʻitaʻiga, o laʻau o loʻo taoto i totonu o le manava o le moala, tuʻuina i luga o salmon ma pusa, ma isi). A maeʻa le faʻamalo, e mafai ona faaopoopo ia fasi pepa i iʻa i ipu aspic - o le a avea ai i latou ma mea sili ona suamalie, sili ona matagofie ma maloloina.

Lemon, ua kuka i le vevela, o se mea sili ona lelei e faʻatumu mo paʻu eseese. E mafai foi ona faaopoopo i le keke ua maeʻa, tuu i le va o le keke i le va o laulau keke ma faia ai se lemongrass moni. I luga o le faavae o sea fola, ua saunia ai le teuteuga o fualaau aina suamalie; E le gata i lea, o le ita e le taofia ai le mamafa o meaʻai a manu, pasta, soups ma meaʻai.

E taua! Afai e te manaʻo e leiloa ni nai pauna faaopoopo, ia faia se tulafono e amata ai le aso i se ipu tioata e leai se vai faʻafefiloi ma se vevela i luga o le vevela o le potu, faʻatasi ai ma nai vaega o lemonia faʻaopoopo i ai. O lenei citrus o le a fesoasoani i le aveesea o toxins mai le tino ma paleni le mamafa. Ina ia faʻaleleia le aʻafiaga i le aso, e fautuaina e inu ni nai ipu e leai se tiso ma lemoni. O faʻamau faʻasaina i lenei mataupu o le a oʻo mai i se taimi talafeagai!

Zest

O le vevela tiova o se mea lelei lelei lea i fualaau lole, lea ua saunia foi, e aofia ai le lemon peel. E mafai foi ona faaopoopo i keke keke ma isi meaʻai.

Muamua, e leai se suka faaopoopo i ai, o lona uiga o lenei oloa e sili atu ona masani; lona lua, e le o faia i le togafitiga o le vevela, ma o le mea lea, taofi uma mea aoga. O le mea moni, i le faagasologa o le tao, o le mea lelei mulimuli, e mafai ona faʻaaoga, e ui i lea, e mafai foi ona faʻaaoga le malulu. Aemaise lava, o keke ma keke e tasi e faigofie lava ona fufuluina i le tulaga o le teuteuina ma le sauniuni mo le tautua, i lenei tulaga, o le a tumau pea le lelei o faamanuiaga uma o le oona. O sea laupepa o le a fetaui lelei ma le tofo o le tilotilo, kusi cheese, salati, falaoamata po o le meaʻai fualaau faisua, faapea foi ma aano o manu ma iʻa, aemaise lava pe afai e te faʻapipiʻi sao i le ipu.

O le sosogi tiova ua faʻaaogaina foi i meainu, aemaise o pati, o pia ma ava malosi. Mo le sogisogi, e mafai ona faʻaopoopo i le siama ma faʻamaʻotaʻi - o le mea moni, o se faʻamatalaga manino o le galala e mafai ona faʻatamaoaigaina toetoe lava o se ipu. O le mea e mataʻina ai, o le faʻaaogaina o le samani e le gata i le kukaina. E mafai foi ona faʻaaogaina mo le le atoatoa o meaʻai, mo se faʻataʻitaʻiga:

  • e faʻafefe ese ai iniseti ua afaina;
  • e faʻaumatia le manogi le lelei (faʻapea, iʻa) i totonu o le microwave poʻo le lapisi.

E mafai foi ona faaopoopo i le vae po o le lima taele ae leʻi faia se tui (manicure), i lenei tulaga e sili atu ona lelei le paʻu, ma le isi, o le a sili atu ona malosi fao. Faʻamamaina o le gutu ma le faʻaopoopoga o le tipolo peel e mafai ai ona e faʻaumatia faʻailoga ole maʻi ole taimi. I se upu, o le lemon peel, e aofia ai peelisa tio, o se mea taua i le fale!

E taua! Lemon peel o se faleteuoloa o bioflavonoids, o ni mea faʻaleaganuʻu masani ma o loʻo puipuia atoatoa i taimi o le maluluina. E le gata i lea, o nei vailaau, faatasi ai ma pectins faapitoa o loʻo i ai i le lemon peel, e iai mea faʻamalolo ma mafua ai le oti o sela maso. По результатам проведенных исследований, рак простаты, молочной железы, толстой кишки, кожи и легких гораздо реже поражают людей, которые употребляют лимоны вместе с кожурой.

Лимонный сок

Классический вариант использования замороженного лимонного сока - добавление в коктейли или другие напитки вместо обычных кубиков льда. I lenei tulaga, vevela, o le a sili atu le lelei o le vai, maua se tofo faaopoopo, aʻo aisa masani, liliu atu i le vai, o le a matua afaina ai le lelei o le ava.

Tuu le lomon po o le aisa i le mojito nai lo le aisa - ma o le vai inu masani o le a maua ai se tamaoaiga faapitoa ma le sili atu ona matagofie. Ma afai e te manaʻo e fasioti au malolo i le taimi lena - ia faʻataunuʻu le lemonisa, fasioti kuki sa muaʻi kukaina i totonu o se mea e gaosia! O le mea moni, e mafai ona e faʻamalo le sua ma faʻaaoga i soo se fua o mea e maua ai lenei mea, ae o le naimoni poo le lemoni e sili ona manaia.

I le faaputuputuina, e taua le faapea atu o lemoniki tioisa e mautinoa e le aoga tele, ae o lenei fesuiaiga o sauniuniga e sili atu le lelei nai lo se tasi lava e fesootaʻi ma togafitiga vevela. O nisi o mea e leiloa o vitamini i lenei tulaga e tupu, ae ui i lea, toetoe lava o minerale ma antioxidants natura (bioflavonoids) i le maualalo o le vevela ua uma ona puipuia. Ma le isi mea e tasi: faʻamalo lepolo faʻatasi ma le faʻafefe, aua o loʻo i ai le taua taua o lenei mea ofoofogia, ua tuʻuina mai ia i tatou i le natura!