Fualaau faisua

E uiga i le auala e teu ai le sana i le fale mo le taumalulu: o mea sili ona lelei

O le masani muamua o le tagata na i ai le sana na tupu i le tele o seneturi talu ai, ma talu mai lena taimi o lenei oloa ua avea ma vaega taua o le tele o meaʻai matagofie.

Canning o se tasi lea o filifiliga sili ona lauiloa mo le gaosiga o oloa, ma i le aso e mafai ona e faʻaopopoina nisi mea i lau faletupe kuka.

I totonu o lenei tusiga o le a tatou tilotilo i le auala e teu ai le sana i le fale mo le taumalulu, matou te faamatalaina le kuka sili ona kuka.

Faamatalaga ma meatotino aoga o le oloa

O le kulima o se mea aoga ma faʻaogaina le aoga lea e mauʻoa i vitamini, elemene e aoga mo o tatou tino ma le acoric acid. O le fatu e fai i le aiga o cereals ma oi latou e leai se tutusa i le lautele o vaega o le talosaga (e aofia ai le kuka) i le salafa o le lalolagi. Ua saunia le falaoamata falaoamata, popcorn, cereal, cereal. E falai, kuka, uʻu ma, ioe, meaʻai.

E toaitiiti tagata latou te iloa le aoga o lenei oloa mo o tatou tino. E faʻatagaina oe e faʻamamaʻa le toto o toxins, faʻamafiesea tui mai le tino, faʻagesegese le faasologa o le soifua matua. Maʻu lelei le faʻaitiitia o le cholesterol leaga, faʻamaonia le faagasologa o le taumafaina o meaai ma le metabolism lautele.

Fesoasoani O fatu o sana e matua aoga lava mo le tino o le tino: o le a latou fesoasoani e faʻaitiitia le le lelei o faʻaaliga o le faʻataʻitaʻiga (e aofia ai tiga), moa, ma fesoasoani i le maitaga.

Faʻapitoa, mea lelei ma le faʻatagaina o le faʻamalosi

O le fatu o se oloa o le teuina umi, ae na o na tulaga, pe afai e te kukaina lelei, ma le tausia o tekinolosi. O lea Faasao le sana sili i totonu o se ipu tioata manino. O le mea lea, e mafai ona maualuga lona ola (e oo atu i le 3 tausaga).

O le tele o faletalimalo e tele lava ina i ai ni faafitauli pe i le faagasologa o le totoina o sana, pe pe a uma foi tapuni, o tapuni e mautinoa lava le pa. Ina ia mafai ai ona totoina sana sana e "ola ai" ao le i amataina le malulu malulu ma taofi atoa lona tofo, e tatau ona e manatuaina nisi o foliga o le sauniuniga o sana malati ma matauina:

  1. Toto E pei ona faaalia i le faatinoga, tasi ituaiga ituaiga o sana e le afaina ai le tofo mulimuli o le oloa. O le mea sili lava o le filifilia o le suka. Ma o lona uiga e na o le sana e tupu i luga o lana lava faufautua o le a talafeagai, talu ai e toetoe lava o mataupu uma na o ituaiga o meaʻai e faʻatafunaina i faletupe e faʻatau atu, ma o le a le o se aso pe a uma ona taamilo.
  2. Sepeina fatu. O fatu o fatu e tatau ona vavae ese mai le pipi e le atoatoa, ae pe a ma le 3/4. O sea manaʻoga o loʻo i ai i le silasila i le mea moni o siama oona e masani ona "ola" i le vaega pito i lalo o kernels corn. E le talafeagai foi le tipiina o le saito ma se vaega o le paluga, talu ai o otaota uma i le faiga o kuka o le a oʻo mai ma aveeseina o le a le faigofie, ona o le a tupu mai fatu o saito.
  3. Le aofaiga o oloa i totonu o le tasi fagu. E le manaʻomia le tuʻuina atu o gaʻo atoatoa o sana, aua o fatu e pei o le taʻalo ma gas ma faatumulia i le oloa i le pito i luga o le faletupe atonu o le a paʻu. O le aofaiga sili ona lelei o sana o le 2/3 ipu. E le faʻapipiʻiina foi le suauu (i le pito i luga e tatau ona tumau e tusa ma le 3 cm).
  4. Vineva (e manaʻomia). O le vaisini o se mea taua tele i le suauu mo le faasaoina o sana. Manatua, e tusa lava po o le a le suka, o le tofo moni e aunoa ma le vineka o le a faigata ona ausia.
  5. Sterilization. O faletupe uma, ma pulou, ma tanuka ua tumu i le sana ua tunu, e mafai ona fai i le tui. E sili atu ona faʻatuatuaina, aua e tusa lava pe a uma le kuka i fatu o sana e mafai ona tumau ai feeseeseaiga leaga.
E taua. Aʻo leʻi faʻamalositino ia lid, aua le aveesea faʻamaʻi mai ia i latou: latou te le fefefe i le vevela vai, aua o le a manaʻomia se autoclave faʻapisinisi e faʻamalulu ai.

I se tulaga lautele, o le faagasologa o le gaosiga o sana e sili ona galue ma umi, ae o se taunuuga, e mafai ona e mauaina se mea e sili ona lelei, lelei ma maloloina. E aoga, aua, e le pei o legumesi, sana e le faʻaumatia ona meatotino e tusa lava pe maeʻa togafitiga vevela.

E le gata i lea, o le oloa na faʻataʻavaleina e le mafua ai le totoina, e pei ona mafai ona maeʻa ona 'ai se faʻataʻitaʻiga fou.

Fautuaga aoga

Ina ia mafai ai e le sana na gaosia le fiafia i sina taumafaiga itiiti ma le taimi, manatua tulafono:

  • Mo le taofiofi i le fale, e tatau ona e filifilia naʻo ni tamaʻi meaola laiti: o le kulimi tuai e le mafai ona fufulu lemu e tatau lava e tusa lava pe maeʻa togafitiga o le vevela umi. E faigofie ona fuafua le lelei o le sana: tataʻi le pito i luga o le fao i luga o le fatu: afai e faigofie, ma e le alu le sua - o le sana e lelei mo le faasaoina; afai e aliali mai le sua, o le saito e matua tele lava.
  • Ina ia faafaigofieina le faagasologa o le vavaeeseina o fatu mai le sana sana, e tatau ona faatofuina mo le 10-15 sekone i le vai vevela, ona faamalolo lelei lea i le vai malulu.
  • O le faagasologa o le siamaina o le tino e tatau ona toe fai, ma le umi o le tasi taualumaga e le tatau ona sili atu i le 10 minute.
  • I le faagasologa o le kukaina o sana, o le tele o puafiti ua faia i luga o le vai. E tatau ona aveese pe a aliali mai.

Totogi sili ona lelei

O le a matou taʻuina atu ia te oe le mea e mafai ona faia mai sana, e aofia ai ma ona afu (e mafai ona matou talanoa e uiga i mea e mafai ona faia mai sana i luga o le paʻu, o iinei e mafai ona e vaʻai ai i fualaʻau aoga ma le suamalie mai sana i le meaʻai iinei).

Vasega masani

Mo le sauniuniga o masini suamalie ua viliina e tusa ai ma le fua masani masani e manaomia ai na oloa:

  • Taumaʻa saito (fatu) - 0.5 kilokalama.
  • Suga, masima - 1 tbsp. se sipuni.
  • Vineva (9%) - 1 tbsp. se sipuni.
  • 1 teaspoon otaota mago.
  • Cloves, peʻa paʻu pepa - 2 pi.
  • Citric acid.

Kuka:

  1. Fufulu mama, fufuluina, sasaa vai (masima ma faaopoopo le acid citric i le fua o le 1 teaspoon masima ma le 2 g acid i le 1 lita o le vai) ma aua le faʻavevela le afi.
  2. Aumai i se mea vevela. Palu mo le tusa ma le 15 minute. Faatofu i le vai malulu.
  3. Tipi le saito.
  4. Setaili ipu, tuʻu uma mea manogi i le pito i lalo, sasaa i totonu o le vineka, tuu le saito i luga, sasaa le vevela vevela, ufiufi ma le ufitia ma faʻamalope mo le tusa ma le 20 minute.
  5. Faʻasalalau faletupe, taofiofi i lalo o le palanikeke i luga o le pito i lalo e faʻaliliu ai, tuu i totonu o se nofoaga malulu.

Mai le pulu laiti

E faʻafefea ona togi i luga o le paʻu? Faʻavae i luga o le fagu-3-lita o le a e manaʻomia:

  • e tusa ma le 6 autalavou laiti;
  • masima ma suka (1 tbsp. sipuni);
  • 3 tbsp. sipuni o le vinika (6%).

Kuka:

  1. Fufulu mama o laulaau ma lauulu. Fufulu maeʻaeʻa. Faʻafeu i le vai inu ma faʻamalo mo le 3-4 minute.
  2. Tuu le sana i totonu o fagu, faaopoopo le masima, suka, sasaa vai malulu. Tuu ipu i totonu o koneteina ma le vai mafanafana ma tuʻu le afi. Aumai i se mea vevela.
  3. Sterilize i luga ole vevela pe a ma le 45 minute. Lili luga o le faavaa.

O le a se isi mea e mafai ona e faia? E iai se filifiliga.

O vaega nei e manaʻomia e saunia ai le sana i luga o le pusa:

  • Laʻau gaosi talavou.
  • Vai - 1 l.
  • Titi, suka - 2 tbsp. se sipuni.
  • Vineva (9%) - 2 tbsp. sipuni.
  • Allspice, leaf leaf (optional).
  • Faʻailoga - 5-6 pcs.

Kuka:

  1. E tatau ona fufulu mama mai lau laʻau ma antennae, ona fufulu lea. Gagau i totonu o se koneteina loloto ma sasaa vai i luga. Faʻaauau se afi mumū. Tuu le faʻafela. Salu mo le tusa ma le 10 minute. A maeʻa ona vevela mai le vevela, faʻafefe le vai ma faʻagogo le pusa tioata.
  2. A o kukaina le sana, o ipu (0.5 lita) e mafai ona faʻamaʻiina faʻatasi ma faʻalanoa.
  3. Ona tuu lea o le pito i lalo o laʻau taʻitasi ma le tele o peʻa o le pepa. Faʻasolo le pito i luga. Faatumu i latou i le vineka.
  4. E mafai ona e amata kuka kuka. Salu le vai i le faaopoopoina o masima ma suka.
  5. Faatumu fagu i fatucobs i le vevela vevela vevela ma faʻamamaina mo le 30 minute.
  6. Lili le pu, liliu i luga ma ufiufi i se palanikeke mafanafana. A maeʻa le mafanafana, tuu i totonu o se nofoaga e teu ai.

E mafai foi ona e tilotilo i le vitio, lea e faaalia ai auala e lua e kuka ai sana i luga o le pusa:

Canned

O le fua masani masani mo sana mo le taumalulu o le a mafai ai e oe ona saunia se seleselega lelei. O vaega o loʻo taua i lalo e faʻaaogaina (faʻavae i luga o se fagu-3-lita):

  • Maʻa - 3 pcs. (tele faʻataʻitaʻiga).
  • Titi, suka - 1 tbsp. se sipuni.
  • Vai - 1 l.

Faʻafefea ona faʻasaoina:

  1. Fufulu le apa o lau ma antennae, fufulu. Tuu i totonu o se fagu ma ufiufi i le vai. Tuu i luga o se afi laitiiti, aumai i se vevela. Salu mo le tusa ma le 5 minute.
  2. Ona aveese lea mai le vevela ma tuu le pusa i se pesini vai malulu. Aʻo faʻamaluluina le sana, faʻamamā le fagu e ala i le umiaina mo le 30 minute i totonu o se vai vai, i totonu o se ogaumu poʻo le microwave (faʻapipiʻi le ufi i vai vevela mo ni nai minute).
  3. A maeʻa le kulimi, vavae ese fatu, fufulu i lalo o le vai i totonu o se fafie ma tuʻu i luga o le afi.
  4. Salu pe a uma le faʻafefe vai mo le tusa ma le 3 minute.
  5. Faʻasaoina le uila i se ala masani: sasaa vai i totonu o se fagu, faaopoopo masima ma suka i ai, tuʻu i luga o se afi. Suauu pe a uma ona fufulu mo ni nai minute.
  6. Liligi le sana i totonu o le fagu ma faʻatumu i le vevela vevela. Tuu fagu i totonu o se atigipusa i le pito i lalo e tatau ona ufiufi ai le solo. Liligi le vai mafanafana iina, ufiufi apa i le vai toetoe lava i luga o tauau ma tuʻu le fagu i luga o le afi. Pe a faʻafefete le vai, faʻaitiitia le maualuga o le afi i se tulaga maualalo ma faʻamama le fagu mo le tusa ma le 3.5 itula.
  7. Ona faataamilo lea o apa, liliu i luga i lalo ma ufiufi i se palanikeke mafanafana. A maeʻa le mafanafana, faʻafeiloaʻi i se nofoaga e teu ai le fale.

E mafai foi ona e matamata i le vitio e iloa auala e teu ai le sana:

Salati

O le fua aupito faigofie mo sana mo le faʻaaogaina i salakeke o le taumalulu. Mo le kukaina, o le ae manaʻomia na o le tuusao:

  • sana (fatu);
  • masima (1 tbsp);
  • suka (3 tsp).

Kuka:

  1. Faamama mama, fufuluina. Faʻaputuina le sana mai kulupu ma tuʻu le 3-4 minute i le vai inu.
  2. I le taimi nei, tuʻu se fagu vai i luga o le afi, faaopoopo le suka ma masima i ai, aumai i se vevela.
  3. Liligi le fatu i totonu o fagu, ufiufi i le vevela vevela, ufiufi i le faʻavaa ma tuʻu i totonu o se fagu vai vai vevela mo le faʻamaʻi (pe a ma le 3.5 itula).
  4. Faʻamau i luga faletupe. Liliu, ufiufi i se palanikeke, alu e faamafanafana.

Pe o le a le suamalie suamalie e mafai ona faia i sana, e aofia ai le kuka, faitau iinei, ma mai lenei tusiga o le a e aoaoina ni mea manaia mo le kukaina o ipu faatasi ai ma sana ma fasilaau laau.

Faatasi ai ma kapisi ma pepa

E sili atu le seleselega o le taumalulu e maua mai i sana ma le pepa ma le kapisi. O oloa nei o le a manaʻomia mo le kukaina:

  • Grains fatu - 500 g
  • Kapisi - 200 g
  • Bulgarian pepa (lanu eseese) - 100 g
  • Oona - 5 tamai ulu.
  • Vai - 1 l.
  • Suga - 3 tbsp. sipuni.
  • Salt - 2 tbsp. sipuni.
  • Vineva - 1 tbsp. se sipuni.
  • Mustard - 1 tsp.
  • Seleti fatu.

Kuka:

  1. Laʻau o le kulupu e faʻamalo mai laulaau, paʻu ma le paʻu i le vai inu mo le tusa o le 5 minute. Ona togi lea i le vai malulu mo ni nai minute.
  2. Faʻaseseese ma le faaeteete ia fatu o sana ma se naifi malosi. Kapisi le tipi i totonu o ni tamai pusa. Pepa pepa ma fatu, 'otiʻoti i totonu o ni nai pusa. Tipi le siʻi, ma tipi i totonu o ni nai pusa.
  3. O lenei e mafai ona e faia le faapaologa kuka. Mo le faia o lenei mea, ave se pusa falala, sasaa vai, vinisini, faaopoopo le masima, suka ma mea manogi. Faʻaauau le vevela vevela. A oʻo i le fagu vai, sasaa le faʻafefiloi o fualaʻau i totonu ma faʻavelaina mo le tusa ma le 20 minute.
  4. I le taimi lea, e mafai ona e faʻamamāina fagu, ona tuu lea i fualaau faisua, sasaa i le sami ma faʻafefe luga o le faʻavaa.

Spicy

Mo le sauniuniga o sana i totonu o vasa faapaleniva o le a manaomia mea nei:

  • Ulugau kulupu (talavou).
  • Vai - 1 l.
  • Vineva (6%) - 1 lita.
  • Suga, masima - 2 tbsp. sipuni.
  • Laʻau faʻamau, laau o le cinnamon - 2 pi.
  • Ava - 3 pcs.
  • Fualaʻau o fualaʻau.

Kuka:

  1. Faʻamalo lelei ma le faʻaeteete le fala o le sana, fufulu i le vai. Faʻafefiloi le vai i le vineta i totonu o se atigi fagu, sasaa uma mea manogi, masima, suka ma tuʻu le pusa i luga o le afi. Aumai i se mea vevela. Faʻaleʻaleʻa le tuʻuina o le sana i totonu o le vasa ma faʻavelaina i latou seia maeʻa (e masani lava o lenei faagasologa e tusa ma le 20-40 minute).
  2. Aveese le apa mai le vevela, ufiufi ma se tapuni ma se faleoloa i se nofoaga malulu mo le 12 itula. Ona faʻamago ai lea o le faapaleʻele, toe faʻafefeteina, toe faʻaofi i totonu o laʻau, toe faʻafefete ma aveese mo le po i le nofoaga e tasi.
  3. Toe fai le faʻataʻitaʻiga faʻatasi.
  4. Mo le fa taimi pe a uma le kuka, piilima le uʻamea i totonu o se paluga, ona faʻasalalauina lea i luga o fagu ua uma ona faʻasaina, pito i luga. Liligi le fagu i le moana. Liligi sina laititi o le meaʻai fualaʻau manogi i luga, tuʻu laurel. Lili luga o le faavaa.

O le a se mea e mafai ona faia mai le mea faigaluega?

E pei ona mafai ona e vaʻavaʻai, e tele suʻega masani mo le sauniaina o saito mo le taumalulu, ae e sili atu foi i ai fualaʻau e mafai ona maua i le faʻaaogaina o lenei oloa i ipu eseese. O lea sana e mafai ona faʻaaogaina e fai ai sou, sau, meaai autu (tao pateta, iʻa, araisa, meaʻai, ma isi).

O a mea e mafai ona e kuka ai? O fualaʻau tuʻulaʻau e lelei atoatoa mo fualaʻau fualaʻau, paluga, ma e oo lava i meaʻai. O kuluga ua kuka ma fualaau faisua e mafai ona avea ma meaʻai lelei atoatoa o le a valaʻau i tagata e fiafia i meaʻai ma le mama.

O iinei, masalo, o mea uma e tatau ona e iloa e uiga i le faʻaogaina o sana mo le taumalulu. E mautinoa lava e mafai ona e talisapaia uma fua o loʻo i luga ma taumafai e kuka se tasi oi latou i lau umukuka. Fafagaina ia oe ma fiafia i lau taumafataga!