Fua o le gaosiga

Laʻau faʻafiafia: ituaiga faʻatasi ma ata ma foliga o le tuputupu aʻe

I le tele o seneturi, o le totoina o le tele o ituaiga o roses, lea ua vaevaeina nei e le World Federation of Horticultural Societies i vasega ma vaega. Roses "spray" o se tasi o le vaega talu ai nei na faʻaalia vaega. O nei fugalaau e sili ona alofagia e fugalaau ma e masani lava o le faavae o lapoʻa faaipoipo. Seʻio tatou vaai po o le a.

Roses "sulu"

O lenei vaega o ituaiga eseese na vavae ese mai le vaega o floribunda, o ona ituaiga eseese e masani ona faʻaaogaina mo le teuteuina o mea totino patino ma e sili ona alofaina e tagata e faia ata. O lenei vaega na tupu talu ai nei, i le afa lona lua o le luasefulu seneturi. O le vaega o loʻo iloiloina, e eseese ma e aofia uma ai laʻau paʻu o le ituaiga o rosa tuaoi ma mea maualuluga atu.

O se uiga masani o rosa "susulu" e laiti (e oʻo i le 7 inisi le lautele) fugalaau, lea e fuga i ni aofaiga telē i luga o le tasi lala - atonu e oʻo atu i le sefululua oi latou iina. O totogo o lenei vaega e mafai ona ola e oʻo i le 90 cm, ae o le tele o taimi latou te fausia ai le afa-mita mita, teuteuina i le faʻaogaina o fugalaau laiti.

E te iloa? O le galueaiina o le rosa na amata i Roma anamua, ma i tusitusiga anamua a Roma na tusia ai faamatalaga o ituaiga a itiiti mai e 10 o lenei laau.

Fiafia ituaiga

Na toesea e le au faʻatoʻa le tele o ituaiga o rosa moli, eseese i lanu eseese, maualuga ma le tele o fugalaau. O nisi ituaiga lauiloa e faamatalaina i lalo.

Aoao atili e uiga i ituaiga o Roses e pei o le Gloria Day, le Iupeli a Prince de Monaco, William Shakespeare, Mary Rose, Pierre de Ronsard, Sophia Loren, Bonika, New Dawn, "Chopin", "Abraham Derby", "Graham Thomas", "Blue Pafume", "Pink Intuition", "Falstaff", "Pierre de Ronsard", faapea Roses Kerio, ma Cordes.

"Tamango"

O lenei togi eseese vaovaoo lona maualuga e le sili atu ma le 50 cm. O fugalaau e tele, e oʻo i le 7.5 cm le lautele. O loʻo i ai la latou lanu mumu ma se manogi faʻaleleia. O le togalaau e teteʻe i le malulu malulu ma faʻamaʻi, faʻaauau pea le ola pea seia oʻo i le malulu.

"Faʻamaonia"

Tamai laau "Faʻamaonia" mafai ona ausia le 70 cm le maualuga. O fugalaau e laiti, e oʻo ile 5 cm le lautele, ei ai se lanu moli-lanu piniki, o le manogi e toetoe lava a toesea. O le fugalaau e faaauau pea i le vaitau atoa. "Faʻaalia" o loʻo faʻaalia i le tele o teteʻe i le maualalo o le vevela ma faʻamaʻi.

"Snow-siva"

Maualuga vao "kiona" E oʻo atu i le 75 cm Fugalaau, faʻatasi ma le lapisi e oo i le 5 cm, e mafai ona i ai se paʻepaʻe paʻepaʻe poʻo le lanumeamata. E toetoe lava a leai se manogi. O lenei laau e fuga mai pea, mai ia Me e oʻo i le afu o le autumn. E pei o le toʻatele o sui o lenei kulupu, o le "Snowdance" e faʻafefe lelei ai matagi ma e puipuia i faʻamaʻi.

"Lydia"

O lenei ituaiga ua fafagaina talu ai nei i Netherlands. Faʻamatalaga o le rosa: o le maualuga o le vao e le sili atu i le 70 cm, o fugalaau e piniki, mai le malamalama i lanu paʻepaʻe, e oʻo atu i le 5 cm le lautele, o le manogi e vaivai, ae mafai. O le fugalaau e faʻaauau i le gasologa o le vaitau ma e faʻaalia i le loloto. "Lydia e puipuia mai le malulu ma faamaʻi.

E te iloa? O le lapopoa tele o le lalolagi e tupu i le Iunaite Setete, i le aai o Tombstone, lea e tu i Arizona. O le vaomatua lea e maualuga lona 2.75 mita, ma le fusi o le faavae e tusa ma le fa mita ma le sikuea o le 740 sikuea mita. m. I le vaitau o le fugalaau, e fuga mai le sili atu ma le 200,000 fugalaau laiti. O lenei rose na totoina i le 1885. Valaauina o ia "Faletupe a Tamaitai".

Afa

Matagi afu ausia le 70 cm le maualuga. O fugalaau e moli, susulu, ma le lapisi 5 cm. O le "Afa o le Lagi" na tupu ae seia oʻo i le tautoulu. E laʻititi laʻititi i faʻamaʻi ma malulu.

"Susulu"

Rose "Susulu" Fafaga i le Iunaite Setete, i le 70, ma ua manatu o se tasi o ituaiga sili ona lelei o rosa samasama. O le maualuga o le vao e le silia le afa mita, o fugalaau e masani lava 4 cm le lautele. Le manogi o lo latou igoa. Mamoe "Susulu" i le gasologa o le vaitau. O le teteʻe i le malulu ma faʻamaʻi e sili atu nai lo le tau.

"Victoria"

O lenei ituaiga o loʻo iai fua tele, e oʻo atu i le tasi ma le afa sefulu fugalaau e iai le tafaʻi maualuga e oo i le 5 cm e mafai ona fai i luga o se tasi pu. O le togavao e oʻo i le 60 cm le maualuga, o fugalaau e lanu piniki mumu, ae na iu ina paʻu i le lanu paepae-sinasina. "Victoria" faʻafeiloaʻi gutu ma e le aʻafia i faʻamaʻi.

"Fetu ma Paʻu"

O le uluaʻi igoa o lenei ituaiga o roses "Stars'n'Stripes". E masani lava e le sili atu i le 50 cm le maualuga o le vao, ae atonu e sili atu i lenei tapulaa. E toetoe lava a le toe i ai ni aʻa. O fugalaau e laiti, puʻe, ma le lanu "lanu" - o latou lanu ulaula ma paʻepaʻe paʻepaʻe ma mea lanu. O le lapoa e masani lava 2-3 cm, ae e mafai ona oʻo i le 5 cm. O le manogi o fugalaau e suamalie, faʻamaonia. "Stars'n'Stripes" e fuga i taimi uma.

E taua! Toto "Stars'n'Stripes" faʻafeiloaʻi lelei le malulu, ae o lona tetee atu i le paʻu paʻu e maualalo.

Fuga afi

O le maualuga o le vao "Fuga o le Afi" e oʻo atu i le 70 cm. E fesuiaʻi fugalaau, bicolor, e oʻo i le 5 cm le lautele, faʻafefiloi le lanu mumu ma le lanu samasama, e le paʻu i le la. O le fugalaau e umi, seia oʻo i le afu o le autumn. O le afi ma maʻi e mausali lelei.

Tupu Tinei

O lenei laau e maualuga lona vao, e oʻo i le 80 cm le maualuga. O fugalaau e mumu, e oʻo i le 6 cm le lautele. O le manogi e le mafai ona iloa. E totogo laau i le vaitau atoa. O le afi o le afi e puipuia mai faʻamaʻi ma malulu.

Faʻavae o le faʻalapotopotoga tuputupu aʻe

Toeitiiti lava o ituaiga uma o roses "felafoaʻi" e le lelei, totoina ma tausia mo i latou e le faigata mo faifaatoaga. Mo lo latou tulaʻele, latou te saunia se lua 40 i le 40 cm le lapopoa, o lona pito i lalo e ufiufi i le faalauteleina o le ele e faamautinoa ai le faʻafefe. A faʻapipiʻi i totonu o le lua faʻapipiʻi faʻapala. Mo le atinaʻe masani o faʻatoaga, malamalama, sina palapala eleʻele.

O le faʻaleleia o vaalele e manaʻomia lelei le malamalama, ae o sina mea malulu, puipuia mai le matagi. O le taimi aupito sili ona tulaʻi mai o le amataga lea o Me. E tatau ona faʻaleleia le faʻalelei, ae masani lava. Mo le taumalulu, faatasi ai ma le malulu atoa, e manaʻomia le ufiufi o laau i laulaau. I le tautotogo, e fufulu ai pupuʻi mamaʻi ma mimiti, i le taumafanafana - o aʻa e ola i totonu o le togavao, i le tautoulu - o vaivai vaivai e manino lava e le mafai ona tatalia se malulu matuia.

E taua! I le tautotogo e manaʻomia le fafagaina o laau faʻamaʻi. I le faaiuga o le fugalaau, e taua tele le faia o paluga-phosphate fertilizers.

O le mea lea, e pei ona tatou vaʻaia, faʻafefete solo eseese e le gata i faʻamatalaga sili atu fafo, ae faʻapea foi le le mautonu, ma le teteʻe foi i faʻamaʻi. O lenei kulupu o ituaiga e naʻo le lelei mo le teuteuina o le meaʻai. O faʻaaliga matagofie o nei togavao e sili ona matagofie i totonu o laʻau ma fugalaau fugalaau.

Ma ia iloa foi po o le a le mea masani e 10 e masani ona faia e le au faifaatoaga pe a tutupu aʻe le rosa