Laʻau i totonu

E faʻapefea ona tupu le rosemary ile windowsill, totoina ma tausi i le fale

I aso nei, o le rosemary e faʻaaogaina muamua e pei o se faʻavasegaga mo ipu eseese, faapea foi ma se vailaau togafitiga. O se mea tāua o le E mafai ona tupu Rosemary ile fale ile windowsill, e ui lava e leai se faigata.

E te iloa? I aso anamua, o tagata Eleni, Aikupito ma Roma na faʻaaogaina le rosemary. O lona lauʻeleʻele e taua o le Metitirani ma le itu i saute o Europa. I aso nei, o lenei laau ma fugalaau lanumoana ma lau lauusiusi e foliga tutusa ma nila o le conifer e avanoa mo le galueaina ma i le fale.

E faʻapefea ona maua se nofoaga mo Rosemary i totonu o le fale, moli ma le vevela

Afai tatou te filifili tatou te tupu Rosemary i le fale, e tatau ona tatou sailia se nofoaga talafeagai mo ia. E mafai ona avea i latou ma se faamalama i sasaʻe poʻo le itu i saute. E taua tele le tuʻuina atu ia te ia o moli lelei ina ia maua ai le ola maloloina ma le malosi o laʻau, e sili atu le faʻaaogaina o suauu.

I le faaopoopo atu i le malamalama tele, o le rosemary e fiafia i le tele o le ea fou. O le mea lea, i le taumalulu, e tele lava ina faʻamalosia le potu o loʻo i ai le pusa, ma i le taumafanafana e tatau ona avatu i fafo i le faletusi, o se loggia, ma sili atu ona lelei - tuʻu i totonu o se togalaau poʻo se togalaau fualaau faisua.

Ua saunia le laau e taofiofia le maualalo o le vevela. E lagona le lelei i totonu o se potu malulu i le 10-12 ° C ma tumau lona malosi e oo lava ile -12 ° C. Pau lava le mea, e oʻo lava i nei tulaga vevela e le tatau ona avea ma suiga faʻafuaseʻi.

Totoina o le rosemary i luga o le windowsill

O lenei, seʻio tatou tilotilo totoa pe faʻapefea ona toto le rosemary i luga o le windowsill.

E faʻapefea ona filifili le ipu saʻo mo Rosemary

O se ipu laʻau potopoto tele e lelei mo se laau, ae e mafai foi ona e ave se ipu omea. E na o le taua lava le amanaia o le aʻa o lea mea e matua lautele ma e manaʻomia ai le tele o avanoa. I le pito i lalo e tatau ai ona faʻatumu le maʻa poʻo nai tamaʻi maa laʻitiiti ina ia mafai ai ona faʻaleleia lelei le ea ma ia aloese ai mai le suavai.

E taua! E i ai le tele o ituaiga o rosemary e tupu i soo se mea, ae e mafai ona tupu i luga o le windowsill le mea e tasi - le rosemary manogi.

O le a le mea e tatau ona avea ma eleele mo le totoina

O le fesili e sosoo ai i le fofo o le faafitauli, pe faapefea ona toto le rosemary saʻo, o le filifiliga o se eleele talafeagai. O lenei mea e tatau ona avea ma eleele le mautonu pe palamole, e mafai ai e le ea ona sopoia - ogaoga, oneone, eleele malu, lea e manaʻomia ai le faaopoopo o le oneone poʻo le peʻa.

O lenei mea o le a faigofie ai le tatalaina, lea e manaʻomia ai agrotechnika. I soo se tulaga, aʻo lei totoina pe totoina, e tatau ona togafitia ma faʻamaʻi.

E ui lava o le rosemary e le faʻasalaina i le eleele, e tatau ona fafagaina e le aunoa. Faʻaopoopoga e faia faʻatasi i vaiaso uma lava. I le taumalulu, o lenei faiga e lava e faia faʻa-tasi i le masina.

E faʻapefea ona tupu le rosemary mai le fatu

E faigata tele ona tupu le rosemary mai fatu i le fale, talu ai o fatu e leai se afaina. Ae faʻatasi ai ma taumafaiga tatau, e mafai ona e ausia le mea e manaʻomia.

Fatuina sauniuniga

O le luluina e tatau ona fuafuaina mo le tautotogo po o le tautotogo. A o le lūlūina fatu, e manaʻomia le muamua ona togafitia ma sauniuni mo le faʻaleleia. Muamua e te manaʻomia le susu o le gau, afifi fatu i totonu ma tuʻu ai mo ni nai aso.

E na o le taimi lava latou te lūlūina ai i le eleele, ae le o le saluina o le eleele i luga. Nai lo lena, o le ipu e ufiufi i le paʻu palasitika, ma faia ni avanoa i totonu. I lenei auala, o le a tuʻuina atu mea e te totoina ma se microclimate ma se lava sapalai o le ea fou.

O taimi taʻitasi, e tatau ona faʻamalūina fatu i se moli. E foliga mai e maualuga le lanu i totonu o le masina. Afai e le tupu lenei mea, e tatau ona toto se vaega fou.

E te iloa? Faaliliu mai le igoa Latina "rosemary" o lona uiga o le "faafouina o le sami" pe sili atu foi - "sea dew". O le fugalaau rosemary na auauna atu i tagata Eleni anamua o se talisman na tausia le talavou, tosina fiafia, fefe ese agaga leaga ma isi. Ae i le XIX senituri, na faʻaitiitia lona faʻaaogaina e faʻaaogaina e avea o se auala o le malulu i foliga o le snuff.

Tausia o fualaau

E manaʻomia e saplings se laasaga talafeagai o le susunu, malamalama lelei ma le ea fou. O le mea lea, faʻaauau pea ona fufulu i latou i se fagu moli, e masani ona faʻafeinu, ae o le vai e le pala, ma o nisi taimi e lele ese ai.

A oʻo i le umi o le pine e oʻo i le umi o le 7-9 cm ma maua e le itiiti ifo i le tolu laulaau, e mafai ona faʻafefeteina i lalo, ae faʻamautinoa tele lava, talu ai o le pupuʻu e matua vaivai lava. Mataʻituina le tuputupu ae o Rosemary.

E ola vave, ae a vave ona tumu i le "fale" tuai, e tatau ona totoina i totonu o se ipu e sili atu lona lautele. A leai, o le a leiloa ana mea teuteu.

E faʻapefea ona tupu le rosemary i luga o le faamalama o le tipi

Afai e le mafai ona toto le rosemary mai fatu i le fale, e aoga le taumafai e tupu mai i le vavae. E mafai ona e faʻatauina i totonu o le nofoaga autu o le togalaau ua uma ona faʻatuina pe taumafai foi e aʻafia se lala tipi mai le isi ipu.

E tatau ona tipiina le uaua mama, ae mai le pito i luga o le Rosemary. Mai i lea mea, e vavaeina ai ni peti pito i lalo, ma o le tipiina o ia lava e tuu i totonu o se fasi pito i luga o le peat ma le perlite poo le vermiculite, poo le eleele ile oneone. E le mafai ona e suʻeina se eleele lelei, ma tuʻu le tipi i le vai.

E tusa lava pe o le a tu le 'au i le vai, e tatau ona liliuina i lea taimi ma lea taimi, ma le gauai faapitoa i le ala. O se fagu vai e tatau ona tu i se mea malamalama, ae aluese mai ave tuusao o le la.

O le taimi lava e maua mai ai aa (pe a ma le lua pe tolu vaiaso), e mafai ona totoina le rosemary i totonu o se ulo.

Aua nei galo e teu le pito i luga i le taimi e tasi ina ia manuia le laau, ma e le alu i luga.

Tulafono mo le tausiga o Rosemary i tulaga o potu

O tulafono autu mo le tuputupu aʻe o le rosemary i le fale o vaʻalele lelei, faʻafeinu, faʻalelei ma faʻamalama. I le taumafanafana, pe a le taua le fesuisuiai o le po ma le ao, e tatau ona tuu le laau i le ea fou.

E taua! O le tele o faigata i le tausiga o Rosemary e tupu pe afai o le potu o loʻo i ai e le lelei le faʻaaoga. O lenei mea e mafua ai le tupu mai o se mea malie, e pei o le paʻu palapala i luga o laʻau ma laulaau. Ae o le ea malulu tele o se siosiomaga lelei mo le faʻaali mai o se apogaleveleve mite. O le vaega mulimuli o loʻo faʻasalalauina i le iniseti, ae le mafai ona 'aina ia lau o le laau.

Faʻamauina ma fafagaina laau

Pe a filifilia se faiga o le irrigation mo le rosemary, faʻamolemole ia sili atu le manaia o le eleele nai lo le eleele. Ae e manaʻomia pea le vai i taimi uma.

Faatasi ai ma le le lava o le susu, o laulaau e lanu samasama, ma pe a tele, latou te pauu atoa. I le tulaga mulimuli, o le susu e paʻu i totonu o le fagu, ma o le aʻa e paʻu. I le taimi lava e tasi, afai o le ulo o loʻo i le itu i saute, ona oʻo lea i le taumafanafana e tatau ona faʻafeinu i taimi uma. E taua le matauina o le paleni: ia puipuia le eleele mai le mago i luga o se paʻu ma vai inu.

Suu ma teuteu se laau

I le taumafanafana, e fautuaina le laau e le gata ia tuʻu i se nofoaga sili atu ona susulu, ae faʻapipiʻi foi i totonu o le eleele. I totonu o se togalaau poʻo se togalaau, filifili se nofoaga ua lava le susulu ma puipuia lelei mai matagi malolosi. Ae mo le taumalulu, e tatau ona toe faafoi mai le rosemary i totonu o le potu.

O se laau totoa, ma le malosi, e tatau ona teuteuina i taimi uma. E faʻaolaina ai le tuputupu aʻe o lala o le itu ma fesoasoani ai e fausia se laʻau lamolemole ma matagofie.

E mafai ona faia muamua le teuteuga pe a oʻo le laau i le 15 cm le maualuga. Fai masani i le tautotogo, pe a uma ona tupu. Ae i le tautoulu, ua fautuaina e tagata atamamai le lafoina o teuteuga.

E taua! I le faʻafefeina o fuālaʻau moa ma le fausiaina o se togavao, ia maitauina o lologa fou mai vaʻa taʻitasi ua faʻaaogaina e fai ma meaai. Ina ia faia lenei mea, ia aveese foi fugalaau o le laau.

Faamaumauga o le manuia o le galueaina: auala e fai ai le fugalaau rosemary

O le Rosemary ua totoina e aofia ai ma le lelei o fugalaau e faʻaaogaina e avea ma se faʻavavega, ae o le tupu aʻe o se fale mai le fatu e le o faapaleina i taimi uma e se laau toto.

E tele fautuaga mai le au faifaatoaga poto masani e fesoasoani ia te oe ia maua Rosemary e fuga. Muamua lava, e mafai ona e taumafai e faʻafeiloaʻi i totonu o peaty, deciduous poʻo eleele eleele maso ma le faʻaopoopoga o le humus ma le oneone. O lenei faiga e fautuaina e faia i tautotogo uma.

Lona lua, o le laau e tatau ona ola i se vaitaimi malulu pe a pa'ū le vevela ole siosiomaga ile 5-10 ° C. A o faagasolo lenei vaitau, e tatau ona faʻaitiitia le faʻafeinu ma aua nei paʻi atu i le laau, faʻaseʻe ese laulaʻau pe tipiina. Fugalaau e tatau ona faʻamoemoe ia Aperila - Me.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, ia tupu Rosemary i le fale i luga o le windowsill e matua moni lava, ae mo lenei mea e tatau ona e onosaʻi ma malamalama. Ae o au taumafaiga o le a totogia ma se laʻau matagofie lanu e mafai ona faʻaaoga e avea o se vaitau mo au mea e sili ona e fiafia i ai.