Lafumanu

E faʻafefea ona fua le vevela o le tino o povi: o le a le masani, pe faʻapefea ona tuʻituʻi i lalo pe faʻatulai

O se tasi o faailo sili ona taua o le soifua manuia o povi o le vevela o le tino. E pei o le tele o manu mafanafana toto, o se tulaga vevela masani o le uiga lea o povi, o se vavaega mai i se tasi itu poʻo se isi e mafai ona faʻaalia ai faafitauli tau le soifua maloloina. O le mafuaʻaga o ia aiaiga e tatau ona faʻatuina e le fomaʻi, ae o le galuega a lē e ona o le mataituina lea e le aunoa. O a tulafono ma auala e fua ai le vevela o povi, o le a talanoaina atili.

O le a le vevela o le tino i povi?

O le vevela o le tino o mammals e faalagolago ile fua o metabolic processes e tutupu i totonu o le tino, ma e masani lava ona i totonu o ni tapulaa, i tua atu e mafai ona tautala i soʻo se soliga.

E taua! E tatau ona manatua i nisi o tagata, o tulaga eseese e ese mai le taliaina lautele poʻo se isi auala ona o uiga patino o le toto, ae peitai, o lenei mea moni e tatau ona faʻamaonia e le fomaʻi.

O manu e faʻataʻitaʻiina i le vevela o le 37.5-39.5 ° C, ae o loʻo i ai eseesega e faʻatatau i le itupa ma tausaga o tagata taitoatasi:

  • i povi, 2 masina ao leʻi faʻapipiʻiina, faitau faʻamafanafana e mafai ona oʻo i le 38.5-40 ° C - o le masani lenei. O le vevela o le 38-39 ° C e masani lava mo povi;
  • E tele lava le maualuga o le maualuga o le vevela o calves nai lo tagata matutua - 38.5-40.5 ° C, ao latou tuputupu ae, e mafai ona suia ia faailoga: e oo i le 6 vaiaso - 38.5-40.5 ° C, mai le 6 vaiaso i le 2 masina - 38.5-40.2 ° C, mai le 2 i le 12 masina - 38.5-39.8 ° va.

E faʻafefea ona fua le vevela o le povi

O le fuaina o le vevela o povi e fesoʻotai ma nisi o faigata, o lea e tatau ai ona e mulimuli i fautuaga lautele mo lenei faiga. E toatele tagata latou te manatu sese o le fiva i le lafu manu e mafai ona iloa e le vevela o le tino po o le isu, ae o tane e puleaina le vevela e ala i le lemu o le tafe toto, ma o le paʻu e mafai ona tumau lelei e tusa lava pe maualuga le faitau.

E te iloa? O le taga o le isu o le povi ei ai se mamanu uiga ese, e tutusa ma tamatamai lima. I totonu o le US, o lenei uiga e faʻaaogaina pe a suʻeina manu gaoia pe leai.

E mafai ona faʻaaoga se masini meli faafomaʻi poʻo se masini eletise eletise mo fua. Afai e faaaoga le mercury, o le taimi e tatau ona le itiiti ifo ma le 10 minute, o le eletise e vave maua le tali: mai le 10-15 sekone i le 3 minute e faalagolago i le ata.

Fuataga e faia saʻo. O nisi o faifaatoaga latou te faia fua fua o povi, ae o le faatuatuaina o taunuuga e mafai ona matua fenumiai pe afai o le fafine e le mautonu pe o faatalitali foi i fanau.

Aʻo le i faia le taotoga, e tatau ona fufuluina ou lima ma fai ni totigilima, faʻagasolo le meaola ina ia aua nei oso i le taimi o le fua.

A o leʻi faia lena mea, ua fufulu lelei le vevela ma togafitia i se vailaau faʻamaʻi, ona faʻapipiʻi lea o le masini i le tilotila ma faʻaaogaina ma le faʻaeteete i totonu o le taʻavale mo se taimi faatulagaina, ma pe a faʻaaogaina se masini eletonika, seia oʻo mai se faailo leo. A maeʻa le fua, e toe fufulu le vai ma faʻamaʻi e aloese mai le faaleagaina o isi meaola i le lafu.

E taua! I le leai o se poto masani i povi po o le faateleina o le malosi ma le popole o se povi, e sili atu ona lelei le faatinoina o le faiga ma se fesoasoani.

Faʻasologa mai le masani

Soʻo se mea taua (sili atu i le 1-2 tikeri) o le vavalalata o le povi mai le masani e tatau ona faʻaalia le pule ma avea ma mafuaaga e faʻafesoʻotaʻi ai le fomai manu i se taimi vave e mafai ai ona faʻatuina le mafuaʻaga.

O le faateleina o le vevela e mafai ona mafua mai i le tele o tulaga:

  • o le solia o le taumafataga ma le faʻaaogaina o meaai le lelei e mafai ona mafua ai le toe gaosia o siama faʻamaʻi i totonu o le manava o lafumanu, lea e ono mafai ona tupu ai le superamia. O le tali i le faafitauli o loʻo i ai i le filifilia o meaai lelei ma le tausisia o le tausisia o le pulega;
  • faʻafitauli o le tina failele, e pei o le tuai o le tina failele, faʻamaʻi fomaʻi lautele i tamaʻitaʻi;
  • mastitis, lea e taua ai i le taimi sili ona puupuu e saunia ai massage massage ma luluina i le 2 itula e faʻaitiitia ai le faʻaaogaina. Ona avea lea o se vailaʻau o le antibiotic e se fomai vailaau;
  • faʻamaʻi o le faʻaleagaina poʻo le faʻaleagaina o le natura (endometritis, mala, pneumonia, ma isi).

I mataupu uma lava e faamatalaina, o le togafitiga a le tagata lava ia e matautia mo le manu ma le lafu atoa. E tatau ona faʻamavae le povi maʻi ma mautinoa o loʻo suʻesuʻeina e se fomaʻi. E tupu i totonu o tamaʻi povi po o tamaʻi povi, e faʻaitiitia le vevela o le tino i lalo ifo o le masani. O se tulaga faapena e faigata ona le maitauina: o le amio ua sui, o le meaola ua amata ona le fiafia ma le le fiafia, e ono popole, tagi manino.

Aoao atili e uiga i ituaiga aupito sili ona lelei o aano o povi ma le susu.

O le maualalo o le vevela e le masani ona masani ai, ae o mafuaʻaga o se suiga e mafai ona lamatia ai le ola o le manu:

  • O le faʻamaʻiina o vailaʻau oona, e matua talafeagai lava, e faʻatasi ma le faʻaitiitia o le vevela, e le pei o mea e 'ai meaʻai, ma o se mea e sili ona mataʻutia. Afai ei ai se masalosaloga e mafai e le pipi ona 'ai mea inu, masusu ma laau, e tatau ona e sailia togafitiga o fomaʻi i se taimi vave e mafai ai. Malosiaga e manaʻomia togafitiga ogaoga;
  • O le avitaminosis i meaola laiti e faʻailoaina foi i le maalili a le maalili, ua faʻaumatia e ala i le faasaʻoina o meaʻai, le faʻaofiina o vitamini i le taumafataga, faʻamautinoa le tumau o tamaʻi povi i lalo o le la;
  • mafuiʻe maalili i tamai povi. E tupu pe a iai tamai povi i totonu o se potu malulu pe i fafo i le taimi o le malulu mo se taimi umi. O le puipuiga e aofia ai le tuʻuina atu i tagata talavou se potu mafanafana ma moega, e le aofia ai faʻataʻitaʻiga;
  • O le mafuaʻaga sili ona mataʻutia o le maalili o le maalili o pahea paresis: o se tulaga e fesootaʻi ma le maʻi o le pharynx, laulaufaiva, ma vae o le povi. Afai e le toe togafitia, e mate le manu i totonu o nai aso, o lea e matautia ai le toe faʻaleleia o le povi. Manaomia le tausiga o togafitiga agavaa i vave itula o le maʻi.

Auala e tuʻituʻi ai

Afai e taua le hyperthermia i se taimi vave lava e mafai ai ona faʻaalia le tagata poto faapitoa mo meaola. I le avea ai o se tulafono, o togafitiga e faʻamoemoe e faʻaitiitia ai le mafuaʻaga o le fiva: o se tagata pipisi e ono mafai ona faʻataʻitaʻiina ai mea faʻamaʻi, vitamini, ma le inu ava malosi.

E masani lava, i le togafitiga faigata, o fualaau e tetee ai i fualaau faʻamaʻi ma aafiaga antipyretic ua faʻataʻitaʻiina i povi e faʻaitiitia ai le vevela o le tino ma faʻasaʻo le tiga, mo se faʻataʻitaʻiga, o le fomaʻi o le Flunex i le vailaʻau e tusa ai ma faatonuga.

Faitau atili pe faʻapefea ona filifili le povi saʻo, o a faʻamaʻi e mafai ona afaina ai povi ma pe faapefea ona togafitia i latou, o le a le auala e tausia ai povi, ma saili foi po o le a le mamafa o povi e faalagolago i ai.

Auala e sii ai

Afai e le fesoʻotaʻi le maalili i tulaga e lamatia ai le ola, o le fesoasoani muamua e aofia ai le vevela ma le manava i fafo: o le povi po o le povi o loʻo faʻamafanafanaina i fafo ma se palanikeke, nofoa afi, tuʻu i luga o se mea mafanafana.

Afai o le tulaga o le manu e ogaoga, e manaʻomia le fesoasoani faʻafuaseʻi mo le mafanafana ile lotoifale ile faʻaaogaina o vailaʻau vailaʻau faapitoa, e aofia ai le faʻamaʻiina ile saline mafanafana. I le faaiuga, o le iloiloga o mea taua o le vevela o le tino i povi ma mafuaʻaga o mea sese mai le masani e mafai ona faapea o le siaki ma le fua masani e tusa ai ma fautuaga mo le tausiga o povi o le a mafai ona faailoa mai pathologies ma faamaʻi pipisi, faapea foi le faaitiitia o le lamatia o manu mai faalavelave.

E te iloa? O le tauvaga o le vavalalata e mafai ona sili atu ma le 10 ituaiga inisi.