Laʻau

Pakhira - tuputupu ae ma tausi i fale, ata o meaola

Pachira (Pachira) - o se laau o le aiga Baoba i Mekisiko, o lona igoa lona lua o Guiana chestnut or saba nut. Mai le Latina, ua faaliliuina Pachira o le "bbw" aua o loo i ai se ogalaau vaivai, ma e le mafai ona faatumauina le susu. O le pito i luga o le ogalaau e vaapiapi, e faia i luga o le pale o laulaau lanu meamata lanu meamata.

O le tele o le laau e fesuisuiai e faalagolago i tuutuuga o le nofo, o lea-i le fale, e tupu lemu le pachira ma e le sili atu ma le tolu mita le maualuga o le umi.

I le siosiomaga faanatura, e mafai e pachira ona oʻo atu i le maualuga e oo atu i le 20 mita, ma maua ai foi fugalaau e iai ni uumi umi, mulimuli ane ai fualaau suamalie matagogo. I totonu o le siosiomaga o le fale, e le totogo le laau ma e le fua mai, ae o lona olaga i le tausiga lelei e mafai ona tusa ma le sefulu tausaga.

Pakhira e le gata o le a avea ma mea totino. O lona paʻu o loʻo faʻaaogaina i vailaau faʻapitoa e faʻamalolo ai le tiga ma le manava. O fua o lenei laau e faʻaaogaina i le kuka - ua falaiina, falaoa ua tao mai fatu mama, ma ua saunia mea inu vevela. E le gata i lea, o le papa o se faailoga o le tele o mea i le fale. E talitonuina o le tuputupu ae o lenei laau, tamaoaiga ma le tamaoaiga e oʻo mai i le aiga.

Maualuga maualuga.
I totonu o se siosiomaga o le fale, e le totogo le laau.
E faigofie ona toto le laau.
Laʻau tele.

Tausiga mo le malolo i le fale. Faʻapuupuu

Pahira i le fale e le afaina tele i le tausiga. Ua lava le tausisia o aiaiga nei o le taofia:

Tulaga o le vevelaI le autumn ma le taumalulu, e le o lalo ifo o le 16 tikeri Celsius, i le taumafanafana - e le sili atu i le 23 tikeri
Faʻamamaga o le eaAloese mai le ea vevela, taofi le maualuga i le 60 pasene
MalamalamaLafoaia le la, e sili lava i le itu i saute, itu i sisifo o le potu, ao aloese mai le vevela.
FaʻasaI le vevela o le tau - 2-3 taimi i le vaiaso ma le vai mafanafana. I le taumalulu - o se vai inu e le masani ai ina ia mafai ai ona faʻamago le palapala eleele.
SooO le faʻafefiloi o le ele, palapala eleele ma le faʻaopopo o le oneone i se fua tutusa tutusa. E taua le tuʻuina atu o le faʻaleleia lelei.
Fertilizer ma le faʻamaloloMai le amataga o le tautotogo e oo i le faaiuga o le tautoulu, e fautuaina e fafagaina le laau i le faʻaaogaina o minerale faʻapitoa i vaiaso uma.
SuigaE faia i tausaga taʻitasi mo se laʻititi talavou, mo se tausaga tuai - 2 tausaga uma.
Faʻapenaina o PachiraE faia e fatu i le tautotogo, pe latalata ile vaitau o le autumn.
Tulaga TutupuE tatau ona mataʻituina ma le faaeteete le maualuga o le eleʻele, aʻo aloese mai le tele o susu i totonu o le laau. E le gata i lea, e taua tele le puleaina o le malamalama o le fugalaau. O Pahira, o le o loo i lalo o le paolo, ua mou atu ma ua faagesegese i le atinaʻeina.

Tausiga mo le malolo i le fale. Auiliiliga

O se tusi o le matagofie ma le malulu o le a faaopoopoina i lou fale saʻo e se fugalaau sili. O tausiga ile aiga e le o iai ni faʻafitauli faʻapitoa, ae ui lava i lea, e tatau ona iloiloina nisi nuances i auiliiliga.

Fugalaau fuga

O fugalaau o Pahira e matagofie tele, o loʻo i ai se manogi malosi o le vanilla, ae e na o tulaga masani lava poʻo totonu o le kiona. I le avea ai o se tulafono, o fuālaʻau malosi e tupu mai le amataga o le taumafanafana e oo i le faaiuga o le tautoulu. O faʻauluʻaina o se faʻaputuina o le tele o uumi uumi lanu samasama poʻo le mumu, e siosiomia i piniki piniki, lanumeamata poʻo peti.

O le umi o fugalaau e 10-15 centimita, 30-35 cm le umi. Mulimuli ane, o fualaau aina e fua mai ai fualaʻau, pe a uma ona vevela, vaevaeina i ni afa se lua, faʻaalia i le 20 taamilosaga "nati" i totonu.

Tulaga o le vevela

I le vevela o le tau, e tatau ona puipuia pahira mai le vevela ma faʻalautele le faʻaalia i le susulu o le la. O le maualuga aupito maualuga o le vevela o le potu e 23-25 ​​tikeri. I le taumalulu, e le tatau ona faatagaina faʻataʻitaʻiga, e faʻapea foi le paʻu o le vevela i lalo ifo o le 16 tikeri.

E le gata i lea, e le tatau ona latalata le laau i afi afi ma maa.

Lafoaia

Ona o le mea moni o le mea sili ona lelei, E taua tele le faatumauina o le maualuga o le maualuga o le maualuga mo le fugalaau. Afai o le ea i totonu o le potu e mamago, faasaʻo le tulaga e ala i le faʻapipiʻiina pea o lau. Pe a faʻaleleia le susu, aua le faʻaogaina le tupu o le pale tupu e aloese mai le pala. O le pamu e tatau ona fofo i le vai i le vevela o le potu.

Malamalama

Ina ia mafai ona puipuia foliga vaaia o le pakhira i le umi e mafai ai, e taua le mataʻituina le maualuga o le malamalama o le laau. Faatasi ai ma le leai o se malamalama o le la, ua faʻalautele mai ai fuga o le fugalaau, o le pale ua mou ese ona foliga.

Ae i le taimi lava e tasi, o le umi o le faʻaalia i le la e i ai se aafiaga leaga i luga o laulaau, "ogaumu" atonu e foliga mai, atonu o le filifiliga aupito sili lava o le tuʻuina atu lea o le laau i le susulu vaivai o le la, e pei foi o le fuga o le fugalaau i le susulu tele o le la.

Faʻasa

I le vevela vevela, e manaomia e le guhira i le fale ona faʻainu vai masani. I lenei tulaga, e tatau ona mataʻituina le maualuga o le eleʻele palapala. Afai e susu le eleele, e tatau ona tolopoina le suāsusu seʻia oʻo ina mole le pito i luga. I le taumalulu, e seasea maua le suavai ma e na o le eleele lava o le laau e faʻamago pe a ma le 3-4 cm le mamao. A leai, o le a amata ona pala le laau.

E tatau ona faʻafeinu i vai inu pe timu, e aunoa ma le faʻaaogaina o le vai e faʻaaoga ai se pale.

Pahira potu

O le ipu, i lenei tulaga, ua filifilia e fuafua i le tele o le fugalaau ma ona aʻa. O le mea lea, o se laau talavou e itiiti le tele o aʻa e le manaomia ai se atigi pusa loloto, o se mea laitiiti, ae lautele le koneteina ma le lautele o le 30 a le itiiti ifo i le 29 cm.

O sina mea itiiti o le a taofia ai le tuputupu ae o pachira. Ma i totonu o le loloto - o se vaega o le eleele o le a le faʻaaogaina e le laau, lea e mafai ona mafua ai se suiga i meatotino o le palapala, o lona faʻamalosia atili.

Laʻau mo pakhira

O le galue manuia o le pachyra e manaomia ai se "manava" eleele e le o tumu tele i meaʻai. O le faʻafefiloi o le eleʻele ma le palapala, faʻafefiloi ma le oneone, piliki piliki i tutusa tutusa e talafeagai. E aofia ai le lelei mo le tuputupu ae o le pakhira ma le lalolagi atoa mo ni pama, dracaena. O le tulaga autu o le eleele e tatau ona pala, ma lelei alavai.

Fertilizer ma le faʻamalolo

E sili atu ona lelei le taumafataga o taumafa i le tautotogo ma masina vevela, ma faʻafia ona - i vaiaso uma. I le avea ai ma faʻamaʻi, e mafai ona e faʻaaogaina ni mea faʻapitoa mo mea e faʻaaogaina ai minerale mo fualaau teuteu ma teuteu, poʻo le fafagaina o le laau e ala ile totoina o laulaau ma fualaau faʻamalosi.

I le tulaga muamua, o le 50 pasene o le faʻasalaga fautuaina o le faʻaopoopoga mo ituaiga laʻau teuteu e tatau ona faʻaaogaina. A faʻapipiʻi laʻau, e lelei tele le faʻaaoga o le metotia na faʻamatala e le au gaosi.

I le autumn ma le taumalulu e le fautuaina e faʻasoa le pahira.

Pahira na totoina

O le fugalaau i le fale e teuteu ai soʻo se fale mo se taimi umi ma ona foliga, pe afai e totoina i le taimi ma faʻateleina le vaitaimi o le alualu i luma. O se fugalaau fugalaau laiti e sili ona lelei i tausaga taʻitasi i le tautotogo. O faʻataʻitaʻiga faʻapitoa e faʻapipiʻiina i le lua tausaga, faʻapea foi i masina o le tautotogo. I tulaga uma e lua, o le gaioiga e faia ma se sui atoatoa o le palapala ma o le faagasologa atoa e faapenei:

  • ua aveeseina le laau, ae o le aʻa e fai sina pusa tuusao;
  • o aʻa ua tuu i totonu o se fagu vai e le silia le 15 minute;
  • o vaega o totoe o le eleele ua aveesea mai aʻa, ao le oti, faaleagaina ma faaleagaina mea ua aveesea foi;
  • pe a manaʻomia, faʻapuupuu ia aʻa maloloina maloloina;
  • matou te faʻatumu le ipu i se paluga mo le faʻavasegaina i foliga o se paʻu;
  • i luga matou te tuʻu ai le aʻa o pachyra, e oʻo lava i le tufatufaina atu o faagasologa i le atoaga o le voluma;
  • matou te momoe i le vaega totoe o le fagu fugalaau.

E faʻapefea ona tipi pachira

Pahira i le fale e le manaʻomia ona peritomeina. E na o le pau lea o le mea e tatau ai pe a fai e leiloa foliga o le laau. I lenei tulaga, o le teuteuina o vine e faia i le amataga o le tautotogo. I nofoaga e tipiina ai, o lala fugalaau ma le pale e sili atu ona matagofie, faʻavave. E naʻo le oti, o laʻau mago e mafai ona aveesea i soo se taimi.

Faʻapenaina o Pachira

O le toe gaosia o lenei laau e mafai ile auala e lua - vegetative ma fatu.

Faʻapenaina o faʻasologa o le pakhira

O se togavao o le faʻaleleia o le pakari o le faʻaleleia lea e ala i le vaʻaia. Mo le mafuaʻaga lenei, o se 'upega e oʻo atu i le 10 cm i le lapoʻa ua ave, ma fai ai se fausaga fausia ma lua laupepa.

Faʻatinoga o loʻo faʻatinoina e pei ona taʻua i lalo:

  • o pito pito i lalo o le tipi e togafitia i se aʻafiaga aʻa
  • o se faʻafefiloi palapala o loʻo faia i vaega tutusa o le oneone, o le malala, humus ma le afa sphagnum
  • o le mea e maua ai le faʻafefiloi e faʻamaʻiina
  • 'oloʻo totōina i totonu o koneteina, poʻo ipu tioata ma se pu faʻapitoa mo le faʻavaivai
  • o vaega pito i lalo o le tipi ua faatofuina i le palapala e ala i le 30 mm, sosoo ai ma le faasusu.

O le vaitaimi e amataina ai e tusa ma le 3 vaiaso. I lalo o tuutuuga lelei, e pei o le malamalama ua salalau, o le vevela o le 20-22 tikeri, o le maualuga o le maualuga o le pe tusa o le 80 pasene - e mafai foi ona faia lenei gaioiga i le vai.

O le faia o lenei mea, o le togafitiga ua tuʻuina i totonu o koneteina i le vai ma, a maeʻa foliga o aʻa, ua totoina i totonu o le faʻafefiloi palapala. O se taimi faigata lenei mo talavou talavou, o le mea lea, i se vaitaimi, o le fugalaau e tatau ona maua ai tulaga lelei mo le germination.

Tuputupuina pachira mai fatu

O le faʻapenaina o fatu e faia i le auala lenei: i totonu o se ato faʻamaufaʻailoga e tuʻuina ai se sphagnum muamua ma squee i totonu o le 2-3 cm. Mai i le pito i luga tatou te tuʻuina le fugalaau, lea e ufiufi i se isi apa o moa i luga. Talu ai o le fua o le germination o fatu pakhira e tusa ma le 30-40 pasene, e aoga le sauniuni o 4-5 ituaiga faapipii ina ia mautinoa ai le mea e manaʻo ai.

Pachira fatu fatuga o fualaau:

  • ea ea malulu 25 tikeri
  • moli sese
  • susu ma le susu susu sphagnum
  • humuga potu - 80 pasene
  • lele i le tele o taimi i le aso.

O togafitiga faʻataʻitaʻi faʻatasi ai ma ogaoga ua toto i le palapala ma o le vaiaso muamua o le germination mo le fale o loʻo tumau pea le maualuga o le maualuga o le ea. I totonu o le masina, i le i ai o le atinaʻe malosi, e mafai ona faia le muamua pito i luga luga o pakhira.

Maʻi ma meaʻai

  • Pahira ua amata ona lanu samasama ma le le lava o meaʻai ma elemene o loʻo maua.
  • Laʻau paʻu pe a latalata tele le laau i le faʻavevelaina o masini, afi afi.
  • Paich ua amata ona goto ma pala ma le leai o se susu.
  • Pahira ua mou ese ma ua mamae i lalo ifo o le malamalama. E sili le tuʻuina atu o le fale i le taeao malu po o le afiafi o le la. I le isi itu, o le tele o moli - malamalama lanu e foliga mai i luga o laulaau o le pakhira, lea e faailoa ai le i ai o le la i luga o le laau. I vaitau malulu, i le vevela i lalo ifo o le 15, o laʻau e faʻavaivai. O le fugalaau e vave ona vave faʻavave i le vevela ma le tele o faʻataʻitaʻiga - o laʻau o le pakhira. O le mea e sili ona mataʻutia o le a mate le laau, o le mea lea ua lanu le lau ma ua paʻu lau.
  • Ua alu ese Pahira na o le tasi lava tulaga - pe a iai i taimi uma i le paolo ma e leai ni ave saʻo o le la. O faʻamaʻi o totoe o le laau e fesootaʻi ma foliga vaaia o meaola faalafua, e pei o le vavao, fuainumera iniseti, aphids, ma pusi moli. Ae, i le avea ai o se tulafono, e seasea ma e le lelei le tausiga o le laau mai faʻamaʻi.

Ituaiga o pakhira fale ma ata ma igoa

Pachira aquatica, vai (Pachira aquatica)

E i ai i le aiga o malvaceae, e lanu lanu lanumeamata i petioles alofilima ma meaola e 30 cm le umi, e pei o se panicle. O le fugalaau e maua mai ai le vanilla ma mulimuli ane o se fualaau lanumeamata e maua mai i le ovary, i totonu lea e oʻo atu i le 20 fualaau suamalie e ufiufiina i se pulu paʻu. O nei fatu, e pei o laʻau ma laau paʻu o loʻo faʻaaogaina i le kuka ma togafitia nisi faʻamaʻi

Pachira lapotopoto

Le ituaiga o laau. O se mea uiga ese o le tulaga e le masani ai le lanu o laulaau. O laʻau o lenei fugalaau i le vaomatua e salalau i luga o le eleele, aua i le fale e mafai ona ola i fugalaau fugalaau ma fugalaau.

Silver pachira

E ese mai le sacchira vai sili ona lauiloa, na o le uluai mamanu i laulaau i le tele o fasi siliva-filo.

Faitau nei:

  • Laʻau o le laʻau - tuputupu aʻe, tausiga o fale, ata o meaola
  • Saina saina - totoina, tausia ma toe gaosia i le fale, ata
  • Fale tipi - tuputupu aʻe ma tausi i le fale, ata o meaola
  • Myrtle
  • Tsiperus - tausiga ile, ata