Ituaiga o Apple

E faʻapefea ona totoina ma totoina se apu o le ituaiga Silver Hoof i lana fuafuaga

E i ai le tele o ituaiga o apu: taumalulu, taumafanafana, autumn, suamalie, suamalie. I totonu o lenei tusiga, o le a tatou tilotilo i se tasi o ituaiga e sili ona lauiloa o le taumafanafana - o le apple Akof apple apple, o uiga o le ituaiga, tulafono mo le totoina ma le tausia o le laau.

Talafaasolopito o le apu "Paʻu Malaga"

O le eseese o le apu o le "Silver Hoof" na gaosia i le 1988 i le Sverdlovsk Experimental Station e le faifaatoʻaga Kotov Leonid Andrianovich. E maua le ituaiga i le sopoia o le apu o le "Snowflake" ma le "Rainbow". O lapisi e sili ona lelei mo le tuputupu ae i le itu i matu, faapea foi ma itulagi o le tau o le lalolagi.

E te iloa? O apu Apu o le Silver Hoof ua avea ma faʻataʻitaʻiga o "aitu faʻatau" mai tala talatalo tatou te iloa. Na lalagaina i luga o se suauu siliva ina ia mafai ai ona valoia mea na tutupu, vaai i le auala, aai, fanua, vaitafe, maua fautuaga po o tali i fesili fiafia.

Faamatalaga o uiga eseese

O pi o lenei ituaiga e alofagia e le toatele. Latou te ola e le gata i totonu o fale tumaoti, ae faapena foi ile fale tausiusi. Sei o tatou mafaufau pe aisea ua matua lauiloa ai le Apu Auro Siliva ma le ituaiga eseese.

O le laau siliva Silverhoop e tele mea lelei:

  • fua lelei;
  • tetee i le pa'ū o fua;
  • fualaau aina pupuu;
  • tuputupu aʻe laitiiti laau;
  • pale pale;
  • vave ituaiga;
  • mea faigata o le taumalulu;
  • fua matagofie o le saʻo sao;
  • matagofie matagofie;
  • fualaau suamalie e faʻamaonia lelei le femalagaaiga;
  • Apu e talafeagai mo le faʻaaogaina fou, ma mo le faʻasaoina, faʻamago, kuka kuka, uaina.

E taua! E leai lava ni mea e faʻaaogaina i lenei ituaiga. Ae ui i lea, o fualaau le talafeagai e avea ma mea laiti, o le a toilalo lo latou tofo. I le faaopoopo atu i ai, o laau e sili ona faigofie i le paʻu ma le pala.

Laʻau faʻamatalaga

E ola le laau i le tele o le laʻau. O le pale o le lapotopoto, le malie ma le faʻatusatusa i le taimi e tasi, e le tupu tele. Faafetai i lenei mea, e mafai ona totō laau apu i tafatafa o le tasi. O lala e saʻo, o ese mai le ogalaau e toetoe lava i le taumatau saʻo, e tu latalata i le isi. O le paʻu o le ogalaau o se lanu enaena lanu enaena, o pulani e sili atu ona māmā, ma o se lanu samasama. Sulu lala lamolemole, sina lanu.

O laʻau o le apu o le lanumeamata lanumeamata, matte, o le lapotopoto ma le oval foliga, sina itu i pito. O tafatafa o pepa ma vaitusi na sii aʻe i luga. Fuga o le toto ma le tele naua o le faʻalavelave. Petals e tele, lapotopoto ma oval. Le lanu o fugalaau ma tumutumu e paʻepaʻe.

Fualaau Faʻamatalaga

Silver Hoof o apu e matagofie tele: lapotopoto, foliga masani, lamolemole ma se susulu matagofie. O le lanu o fualaau aina e sili ona loloto mumu, o nisi taimi ma se lanu moli. E masani lava i luga o se lanu mumu mumu, faʻafefeteina paʻu o samasama samasama, faʻapipiʻi le paʻu o le kulimi. O le anufe e manifinifi, o loʻo i ai se pusa matagofie.

O le tofo o apu e suamalie ma le manaia. O le aano e lelei ona fatuina, e sili ona manogi ma sili ona suamalie. O le mamafa o le tasi iunite e ese mai i le 70 i le 90 g. O le manogi o le fua o le suamalie. O fatu e laiti, lapotopoto, uliuli ma enaena. Apalai talia toleniga ma teuina.

E te iloa? O le Apu Auro Siliva, ona o ona uiga, e matua lauiloa lava i le fausiaina, ma e masani ona faʻaaogaina e fua mai ituaiga fou e puipuia ai le malulu, faʻamaʻi ma faʻamaʻi.

Faʻasalagaina o le apu "Silver Hoof"

O le limatusi siliva o Apple ei ai se mea taua i le togavao. O le vailaʻau e le mafai e le tagata ona faʻaleagaina. O le mea lea, e tatau ona ola tupu eletise i tafatafa ane. O le ituaiga ituaiga apu e sili ona taua o le "Anis Sverdlovsk". "Paʻepaʻe papaʻe", "Zhigulevskoe", "Cowberry" e lelei tele. E mafai ona e totoina isi ituaiga.

O le tulafono autu e tatau ona taʻitaʻia ai le filifiliga a le palota e tatau ona fuga mai le ituaiga ma fua mai i le taimi tutusa e pei o le Silver Paof. O le mamao i le va o le apu ma le tagata palota e le tatau ona sili atu ile kilomita.

E faʻapefea ona filifili le tipu aʻau pe a faʻatau

Ina ia tupu se laau malosi, fua tele, o le lelei o le totoina o mea e taua tele. Afai e te manao ia tasi le selau pasene le mautinoa i le "mama" o le ituaiga ma le lelei o le fatu, e sili ona lelei le faatau i le vasega pepe. I le faaopoopo atu, e tatau ona faʻaigoaina le laau i le igoa o le ituaiga, kamupani ma ona faʻasalalauga.

Pe a filifilia se laau, e tatau ona e gauai faapitoa i le tulaga o aʻa ma laʻau. O le aʻa e tatau ona lelei ona atiaʻe, faʻalaina, ma o aʻa e ola ola. I luga o aʻa e le tatau ona i ai ni faailoga o le faaleagaina, faaleagaina i le aʻa, maʻi kanesa ma isi faʻamaʻi. Aua le faʻatau mai ni fatu ma vaivai, matutu, paʻu aʻa.

E taua! A e siaki le aʻa, ia maitauina pe o aʻa e maua ai le lumanaʻi. Afai e le o taofiofi e le lalolagi ia i latou, o aʻa e vaivai pe tiga.

E tatau foi ona e asiasia le laulau pepa i luga ma lalo. E tatau ona uʻamea, lanu paʻepaʻe, e leai ni pu, faʻamau ma isi faʻailoga o faʻamaʻi poʻo faʻaleagaina e faʻamaʻi.

O laulaʻau o le apu "Paʻu Paʻu" e lanu, malamalama lanumeamata. O le i ai o le moli susulu, susulu paʻepaʻe, togitogisa uliuli e faʻaalia ai le toilalo o se fatu e maua ai maʻi faʻamaʻi poʻo aphids. Ia mautinoa ia tilotilo i lalo o le laʻau - e mafai ona natia le aphid. Aua le faʻatau ni fatu laau mamago, uʻamea, paʻu lau.

Tulafono mo le totoina o laau tipi "Silver hoof" i luga o le saite

Afai e te tuʻuina atu le Silver Soa i le apu ma le talafeagai lelei ma le tausiga, o le uluai seleselega e mafai ona faʻamoemoe i le fa tausaga. Ma i le lona lima po o le ono tausaga e aoina ai ni fualaau aina tetele, matagofie ma suamalie. O le mea lea, o le filifiliga o le taimi ma le nofoaga mo le totoina ma le tausia o tulafono mo le totoina o laau e tatau ona fetaui lelei.

Taimi o tafaoga ma filifiliga o nofoaga

E mafai ona totōina laau Apple i le tautotogo ma le autumn. I le tautotogo, o le taimi sili ona lelei i le faaiuga o Aperila, i le tautoulu - mai le faaiuga o Setema i le ogatotonu o Oketopa. Ae ui i lea, o le tele o faifaatoaga latou te mafaufau i togalaau e sili ona lelei i le tau o le autumn

Nofoaga mo le tulaueleele e tatau ona malamalama lelei. E manaʻomia le maualuga o le loloto o le palapala i lalo o le vai, ina ia le aʻafia le aʻa o le laau. O le ituaiga e le o se mea e sili ona manaʻomia i luga o le eleele, ae e sili pe a vaʻaia ma vaʻaia lelei. O lenei mea o le a faʻamautinoa ai le mafai ona maua le okesene i aʻa, puipuia ai le gasegase o le tele o le vai ma le faʻaalia o maʻi faʻaleagaina. E le fiafia le laau Apple i le eleele oona.

E te iloa? Ina ia faʻalelei le palapala, togalaau aina, lea o le a sausau ai aʻa, e mafai ona fefiloi ma sawdust pe peat.

E fautuaina le totoina o se fatu laau i le maeʻa ai ona faʻatauina, e avea o se mea mulimuli - i ni nai aso.

Faʻasologa o le faʻaleleia o auala

Ia mafaufau pe faʻapefea ona totoina se apu, i auiliiliga atoa. Muamua e te manaʻomia e eli se pu. O lona lautele e tatau ona mafai ona tuʻu le fatu ma faʻamalosi aʻa e aunoa ma ni faʻafitauli, ma le loloto i luga o le aʻa o le laau.

E fautuaina le tuʻuina o se vaega o se paluga o le 4 kilokalama o le humus, 40 g o le superphosphate, 20 g o le potassium ma le uria i le pito i lalo o le lua. O le faʻafefiloi ile pito i luga ua ufiufi i se palapala o le eleele ina ia le mu le aʻa. Ua tuu le fatu i le ogatotonu o le lua ma sausau i le palapala i le ua. Ona faʻamamaina lea o le eleele.

I le fatuga e leʻi aafia i le matagi, e fautuaina e faʻapipiʻi se lagolago i le pito i tua ma nonoa ai se laau.

E taua! I le tulaga o le faʻamagoina o aʻa, e fautuaina e tuʻu sinamu i le vai. E tatau ona vavae ese ni aʻa ma umi ona aʻa, ma faʻapipiʻi laulaʻau koala ma le paʻu.

Tulafono o le tausia o vaitau o laau o le apu "Paʻu o le Silver"

O le apu O le limatusi siliva ma le tausiga lelei ma le teuteuga taimi e maua ai le seleselega tele o apu tele. O le tausia o se laau e faigofie, ae afai e te solia ana tulafono faavae, o le a itiiti fua ma e le o se mea lelei tele, ma o le fatuga o le a sili atu ona faigofie i faʻamaʻi.

O le tausiga uma o ni nai faatinoga autu:

  • timuga fafaga;
  • togafitiga o faamai ma meaola faalafua;
  • tatala le palapala ma aveese vao;
  • faʻavaitaimi faʻavaitaimi;
  • teuteu lala.

Pest ma faʻamaʻi faʻamaʻi

O le laau siliva Silverhoof o loʻo maua i le maualuga o le teteʻe atu i faʻamaʻi faʻamaʻi ma faʻamaʻi. O lenei ituaiga e sili ona faigofie i faʻamaʻi e pei o le paʻu ma le pala.

Scab o le tele o taimi e afaina ai le laau ona o le tele o le susu po o le eleʻele o le palapala, o le paleni mafiafia, le tele o le faʻaaogaina o faʻamaʻi faʻasa. O le faʻamaʻi e faʻaalia i le faia o lanu lanu-lanu meamata i luga o laulaʻau, pulumu ma ovaries. Pe a faʻaalia faailoga muamua o maʻi, e tatau ona sosolo le laau i fuluʻi mama.

Ina ia puipuia le pala, e fautuaina e faʻapipiʻi le eleele i luga o le laau, faʻaulu le pale i le taimi ma fufuluina le eleele i luga o le ogalaau i le mafuʻu laupapa. E aoga foi i le tautoulu e faʻamalolo ai le laau ma le 7% o le vailaʻau.

E te iloa? O le auala aupito sili ona lelei e taulimaina ai le paʻu i luga o laau talavou o la latou togafitiga i le amataga o le tautotogo ma le 3% Bordeaux.

Afai e le alu ese le paʻu, i le tautotogo, pe a amata ona fuga le laʻau, e tatau ona liliuina le apu i le "Skor" solution (1 ampoule i le 10 lita o le vai). A uma le apu o le apu, e tatau ona togafitia i le 1% o vaifofo o le paʻu sulfate.

Fualaau Sua mafai ona maua le apu ona o le tele o le palapala ile eleele, faapaleina le pale, faaleagaina o fualaau aina e manulele po o le uatoʻa. O lanu o le Brown o loʻo i luga o fualaau na afaina, lea o le atinaʻeina o le faʻamaʻi e aafia uma ai le fetus. E le gata i lea, o lau ma lala o le laau ua afaina e amata ona pala.

Pe a iloa faailoilo o fualaau aina, e tatau ona aveese fua ma laʻau, ma togafitia le laau i le 1% suauu sulfate po o fualaau o le antifungal "Kartotsid", "HOM".

I le aphids, o le apu e mafai ona sosolo lelei i le auala "Fitoverm" ia Me. Mai faʻatoʻaga e faʻasaoina togafitiga "Karbofos", lea e faia i le taimi lava e uma ai le ola o le laau. E faʻataunuʻu lelei le anufe, "Biotoxibacillin" e faʻafefe ai i anufe, e sosolo pe a uma le apu.

Lauina o laau

E le fiafia le laau Apple ile eleele susu. O le suavai muamua o le suavai na tatau ona tauaveina i le maeʻa ona totoina o fatu. Ona faʻamaʻaina lea o le laau i na o vaitau o le matelaina faaumiumi. I le sili atu nai lo le masani masani o le susu e manaomia e le laau i le taimi o le fuga ma fua mai. A maeʻa ona selesele le seleselega, ona faʻaitiitia lea o le vai i se mea itiiti.

Faʻatauga

O le faʻamaʻi muamua e faia pe a totoina le fatu. Ona fafagaina lea o le fafagaina mo le tausaga lona lua o le tuputupu ae o le laau. Ia Aperila, o le tasi o nei fugalaʻau e faʻaaoga i le palapala:

  • 0, 5 kilokalama o le urea;
  • 30 g o le ammonium nitrate;
  • humus pakete.

E taua! E le tatau ona faʻaaogaina faʻamaʻi i tafatafa o le ogalaau, ae i le pale o le pale.

I le taimi o le fugalaau, ua fafagaina ai apu o le paluga o le 100 g o le superphosphate ma le 60 g o le potassium. I le tau vevela ma le tautoulu e aoga tele le fafagaina o apu i le phosphate ma le fugalaau. O lenei mea o le a faaleleia ai lo latou tetee atu i le malulu malulu. E tatau ona e matua faʻaeteete pe a faʻaaogaina fualaʻau faʻasaina i lalo o laau talavou. O le faʻafefiloi e tatau ona faʻafefeteina i le vai ina ia le mu ai aʻa. Tupulaga laiti e manaʻomia tele lava feedings.

Laʻau palapala

O le mulimulitaʻi e aofia ai le tuʻuina i luga o le eleele ua togafitia, palapala, vaovao, lau lauʻeleʻele. Ole taofiga e tumau ai le susu i le palapala, puipuia le tuputupu ae o vao, aʻafia aʻa aʻa, puipuia aʻa mai le manava poo le malolo.

O le eleele e mulimulitaia i le tautotogo ma le tautoulu ina ua uma ona aveese vao, ua faʻamalo le palapala ma faʻaaogaina le fomaʻi. Mulch e faataatia ese mai le ogalaau i le lautele o le pale i se vaega o le 10 cm. O eleele eleʻele e masani ona faasūsūina, ae tele atu.

O laʻau vevela e tatau ona mulimulu lelei. Ia mautinoa e le afaina i latou. Afai e masalosalo, ua fautuaina e togafitia le mulch ma le urea.

Teuteu

E teuteu lala i le amataga o le tautotogo po o le tautoulu, pe a uma ona totonu le laau ma lafo ese le lau. Muamua e te manaʻomia e aveese uma mea na aafia, lala ua faaleagaina. Ina ia faʻaleleia le fuaina o fua, e fautuaina e teuteuina ia laau aʻau e tusa ai ma le togavao: tuu ni nai laʻau ma lala pito i luma. O le pale i le tulaga o se togavao o le a fesoasoani i le faʻaogaina o le tele o le ao ole la ma le lelei ole ea.

Ina ia aua le faaleagaina le laau, e tatau ona e iloa le ala e teuina ai le apu. Oti i se tulimanu mai le ogalaau po o lala autu. Afai o le faagasologa o loʻo faia i le tautotogo, e tatau ona e matua faʻaeteete; o le teuteuina e mafai ona na o le taimi muamua o le gaoioi malosi o le sua i luga o le ala. O laau talavou e tatau ona teuteu soo ma sili atu. O le ituaiga sili ona lelei mo i latou o le pale paleni ma le tele o vaega o lala.

E te iloa? Afai e te lūlūina nofoaga o le tipiina o lala autu ma le mastic mo le totoina, o le a taofia ai le tafe o le suavai ma mea aoga mai lala. O sea laau o le a toe manuia mai le teuina vave o le vave.

Seleseleina ma teuina o mea totō

O apples e amata ona fua i le ogatotonu o le masina o Aokuso, e fuafua i tulaga tau fesuiaiga. Afai e te puleaina i latou i luga o lālā, e sasaa tele le fua, ae o lo latou tofo e paʻu. Faatasi ai ma le teu lelei, o apples e tumau le tofo mo le 2-3 masina.

O tulaga sili ona lelei e teuina ai:

  • 90-95% maualalo;
  • vevela mai le 0 i -2 ° C;
  • le faaaogaina o pusa laupapa;
  • Teu i totonu o se vaʻa lelei.
Ae e te leʻi tuʻuina apu i le teuina, e manaʻomia ona suʻeina ma le totoʻa mo faʻaleagaina, faʻaogaina o meaʻai. Mo le teuina o taimi uumi e tatau ona e filifilia le fua e aunoa ma ni mea sese. O le nofoaga pito i sili ona lelei o le a avea ma lalo ifo o lalo.