Fua o le gaosiga

Feathery Fern - Ostrich Man

Fern Ostrich e patino i le aiga e tasi-kelu. E faʻatupulaia tele lava ile tau. O loʻo maua i le Caucasus, i Europa o Rusia, faʻapea foi i Sasae Sasae.

Toto matagofie, le lelei ma faigofie ona faapalepale le malulu, o le mea lea, o le Ostrich ua avea ma se tasi o tagata e sili ona fiafia i ai faifaatoaga.

Meaola

O Ostrich uma o laʻau mafiafia. I le maualuga, e mafai ona latou oʻo i le 2 mita. O laulaau e foliga tutusa i foliga o fulufulu ostrich, o lea o lenei ituaiga o ferns na maua lona igoa. O laulaau e fai ai se faʻaloʻo, i le ogatotonu o loʻo i ai ni lau laʻau e maualalo.

E tele ituaiga o Ostrichs: masani ma sasaʻe.

Le masani

O le manulele o Fern Ostrich ua sili ona lauiloa. E vave ona tupu, le fefe i le kiona ma e le manaʻomia se tausiga faʻapitoa. O laulaau lautele, o laumei e lanu meamata, lautele ma pine.

Ostrich masani e taua foi o le raznolefoznik po o le lanu uliuli ona o le dimorphism o laulaau ma le uiga lanu uliuli o le au.

O se tasi o kopi o lenei vaega eleele faʻapitoa i le ata oi lalo:

O lenei ituaiga fern aofia ai i le Tusi Pulu Mumu e tele itulagi o Rusia ma Iukureini.

Sasaʻe

O Ostrich Eastern o loʻo i ai ni fusi tele e fusia. O le maualuga o le fern e mafai ona oʻo i le 1.5 mita. O laulaau e mumu, o fulufulu lava latou e vaapiapi ma pusa. O petioles o le paʻu e ufiufi i ata vevela.

E le pei o le taatele, o le Eastern Ostrich e tele atu fulu o le uluai poloaiga. Ae o la latou fuainumera e fai si itiiti ifo.O le itu i sasae e sili atu le toina ma e manaʻomia le susu ma le puipuiga mai matagi.

E pei o le itu i Sasae i le ata oi lalo:

Ata

O nisi faʻamatalaga o le Ostrichus fern look further:

Ostrichnik masani: tulaʻi ma tausi

I le fale e masani ona faʻaaogaina Ostrich ma ferntalu ai o ia sili atu le malulu ma e tupu lelei i luga oe matitiva ma tamaoaiga.

Tausaga faʻaleleia pe a uma ona faʻatau

Ostrich e puipuia i le maualalo o le vevela ma e le o se mea e gaosia ai le palapala. Ae a faʻatau mai e aoga le mafaufau i lena mea O le a manaomia ai le malosi o le susu. O le nofoaga e mafai ona ufiufi ma tatala.

Mo le totoina na faʻaaogaina fuga. E tatau ona totōina, eleʻele i le eleele ma faʻasaina tele.

Malamalama

O le laau e le o foliga mai i le susulu o le la. O le fern e tupu lelei i lalo o le paolo ma le malamalama susulu. Ae ia manatua o se laau e ola i le la, e tusa lava pe lava le susu o le a.

Lulu

Ostrich e le fefe i le faʻaitiitia o le vevela ma o le mea lea e masani ona faʻaaogaina mo le teuteuina o togalaau i vaitau lelei.

Ostrich e mafai ona ave le vevela e oo i le - 10 tikeri.

Ae mo ia, o le maualuga o le vevela mai le 25 tikeri e le taliaina. E le lelei le latou toleniina.

O isi taumalulu malulu e talafeagai mo le fausiaina i totonu o le togalaau poʻo luga o le fanua e aofia ai Orlyak, Kochedzhnik, Osmund, Bladder,
Adiantum, Polyrals, Leo

Faʻamamaga o le ea

E pei o le tele o ituaiga ferns, E le taliaina e le laau le ea malulu. I le tau vevela e tatau ona faʻamalolo le fern.

Faʻasa

Ostrich - toto laau e le lelei, ae manaʻomia se siosiomaga mūmū. I taimi malogo, e tatau ona tuʻuina atu ia te ia le suāsusu lelei.

Fertilizers (laei)

E mafai ona faʻaaogaina se faʻaaogaina e faʻaaogaina ai minerale, ma faʻamalosi. E mafai ona e faʻaaogaina i le loto, aua e le o se mea e teu ai.

Suiga

O le faʻasolosolo o Fern e aoga i le tautotogo. Ina ia faia lenei mea, eli se tamai laau.

Afai e tatau ai, e mafai ona e faʻapipiʻi se mumu i le faaiuga o le taumafanafana, e faʻaaoga ai se vaega o le uʻamea o le tina ma le fuga.

Trimming ma nofoa

Trimming e le faʻaaogaina.

Ae e tasi i totonu o le tolu tausaga Ostrichfish e tatau ona toso esee pei ona ola malosi lenei laau totino. E tatau ona faʻaaogaina ma le faʻaeteete i faʻavae vaega.

Tofiga

O le manulele Ostrich e faʻaleleia e spores ma lau - wyai

Feeseeseaiga

O le toe gaosia e le spores e tele i le faʻapipiʻi fatu, ae sili atu le faigata ma le taimi e faʻaaoga, ae aoga.

Feeseeseaiga na aoina i le faaiuga o le taumafanafana - amataga o le tautoulu.

Ona mafai lea ona teuina mo se taimi umi pe lūlūina vave i totonu o se tane taʻavale faʻamaʻi faʻamalolo, ma ufiufi i le tioata ma susu i lea taimi ma lea taimi.

A maeʻa le 3-5 vaiaso amata ona amata mai. O loʻo totoina i totonu o se faʻafefiloi o le oneone, fanua o le heather ma le paʻu o peat, i le mea e tupu ai le fern mo ni nai tausaga, mulimuli ane e mafai ona totōina i vaega filifilia.

Vegetative

Mo le toe gaosia e ala i vegetative auala, o loʻo faʻaaogaina ai laʻau o lalo o se laau faʻamalosi. O lenei ituaiga o faʻatoʻaga e faʻaaoga i le amataga o le tautotogo poʻo le tuai o le taumafanafana.

O laasaga e totoina i se mamao e afa mita le tasi mai le isi.

Maʻi ma faʻamaʻi

E faigofie tele fugalaau mo faifaatoaga ina ia mafai toetoe lava e le afaina i faʻamaʻi ma e le osofaia e faʻamaʻi.

Mea aoga

Ostrich e faʻaaoga mo togafitiga faafomaʻi. E i ai sona faʻamalologa, e faʻaitiitia ai le gaʻo ma faʻasaʻo le faoa faamalosi o le mai.

O Fern foi ei ai sona aʻafiaga, mea maualuga, malosi ma le faʻaleagaina.

Faaiuga

Ostrich o se laau talafeagai lelei mo nofoaga o loʻo i luga o le malulu ma nofoaga paʻu. Ona o lona faigofie, o le laau e fetaui lelei mo tagata oe mananao e maua i luga oa latou laupepa se laau e le manaʻomia ai se tausiga tele, ae foliga foliga manaia.