Laʻau

Aichrison - pupu pupu vine o se laau o le alofa

Aichrison o se laau matagofie mai le aiga o Crassulaceae. O lona lauʻeleʻele ua lata mai. Kosita ma isi vaega o le Metitirani. O le fugalaau e pei o se vao laʻau faʻauʻuina ma laʻau laiti, laʻau tino. O foliga o le Emerald e sili ona teuteu i le tautauina o laau toto po o mea o loʻo i luga o le televise. O le tagata matutua aichrison o loʻo iai aʻa malolosi e talafeagai mo le fausiaina o talo. I le tautotogo, o le fugalaau Aichrison e ufitia i lanu susulu. Mo le tele o fugalaau ma fatu-foliga, laʻau vaivai, na ia maua ai se igoa e le masani ai - "laau o le alofa."

Faamatalaga o le Botanical

Aichrison o se faʻalelei faʻalelei tele. E fai ai se vao vao ma se maualuga e 20-30 cm. I le natura natura e ola ai i luga o papa papa, i sese o maa. O le rhizome e maualuga lona faʻalaina ma o loʻo i luga o le pito i luga o le eleele.

O fualaau suamalie o loʻo i ai se faʻavae faigofie ma o loʻo ufiufi i paʻu lanu meamata lamolemole. I luga o totogo taitasi e totoina ai le tele o lala lalata. Lignified Ome ina ua mavae le tele o tausaga. O lapisi laititi e faatulaga i ni paga poʻo ni vaega i pito o taula. E i ai la latou lanu lanumeamata lanumoana. O nisi taimi e paʻepaʻe, lanu samasama pe mumu mūmū i le lanu sili. O le foliga o le ipu laulaulau e mafai ona foliga mai i taimane, foliga o le fatu, oval pe faʻalanu. O se suavai o loʻo i ai vailaʻau faʻamaʻi ma se manogi e le manaia e aliali mai i luga o le laʻau ua pala.







I le faaiuga o le tautotogo o le pasefika e aofia ai fugalaau e pei o fetu e fuga mai i luga o laau o Aichrison. O le uʻamea maualuga o le 10-20 cm le umi. E mafai ona valiina ni petalita faʻamalosi i le mumu, kulimi poʻo le samasama. O le limite o le totogo o le saʻo sao e masani lava ona 6-16 mm, e aofia ai le 6-12 petals ma se pito iloga.

O le fugalaau e manaʻomia ai le tele o le malosi mai Aichrison, o le mea lea e vaʻaia ai le tele o laʻau. O le aʻafiaina o lenei faiga e matua faigata lava. A maeʻa ona toto, e alu ese le vaega o le fana faʻatasi ai ma le pu.

E taua le manatuaina o sui uma o le aiga o Crassulaceae e afaina. Pe a faʻamalosia, o faʻaalia o meaʻai oona e tupu. E tatau ona puipuia le laau mai manu ma tamaiti laiti.

Totoga o laau

I le genus Aichrison, e tusa ma le 15 ituaiga. O le toatele oi latou e manuia i le fale.

Aichrison i le fale. O le vao e aofia ai pine ma faʻapipiʻiina le foliga o le polo ma lona lapisi e oʻo i le 30 cm. O laumei lanumeamata lanumeamata o loʻo faʻaputuina i lapisi i pito pito i lalo. O loʻo ufiufiina i latou i le lautele o le pubescence. I luga o ni nai uumi, laiti fuga samasama fugalaau. Latou te lafoaia se manogi manaia.

Aichrison i le fale

Aichrison ua manino-oso. O le laau na faʻapuupuuina pana, ma o ona pito e faʻapipiʻiina i laulaʻau. O paʻu laʻau mumu, laʻau mumu e pei o ni vine mamago faʻatasi ma se pito iloga. O le paʻu e samasama-lanumeamata i lanu ma lanu mūmū mūmū. I le taimi o le fugalaau, o fusi lapoa ma fuga samasama faataamilo i le togavao.

Aichrison e manino lava

Aichrison e taoto. O se lautele, e toetoe lava a faʻasaʻo le vao e oʻo i le 40 cm le maualuga, e aofia ai vaʻaia saʻo. O pepa faʻafeagai e tu i tafatafa atoa o le paranesi. O paʻu lanu lanumeamata lanumeamata ua faʻamafolaina ma ua i ai se foliga taimane. E fuga mai i ni lanu samasama laʻitiiti.

Aichrison tatala

Aichrison point. Laʻau faʻauʻu mūmū sesega i le maualuga e le sili atu ma le 40 cm. I le taimi o fugālaʻau, e faʻapipiʻi le ufiufi i le lanu samasama.

Aichrison point

Aichrison e leaga. O le vao vavao ma le maualuga o le 15-30 cm o loʻo ufiufi i laulaʻau lanumeamata lanumeamata i luga o petioles pupuu. O le lautele o le laulau laupepa o loʻo faʻasalalauga faʻatasi ma se faaputuga tupe. Talu mai Me, fugalaau fugalaau fugalaau i luga o lenei ituaiga, lea e oʻo atu i le 6 masina.

Aichrison faamalama

Faailoga e uiga i Aichrison

O Aikhrizon o se laau sili ona lelei mo le fale, ae le o se mea e taua o le "laau o le alofa." E mafai moni e ia ona fafagu le alofa mai ona tagata, aemaise lava i le taimi o le vavao. Tino lelei mo se mafutaga e manatu o se fuga faʻafuaseʻi. Afai o le aichrison e fuga i totonu o le fale o se tagata tuua toatasi, o lona uiga o se fonotaga muamua ma le afa lona lua.

E iai faʻamaoniga e uiga i le tamaoaiga e fesoʻotaʻi ma le achichrison. O le togalaau e tosina atu le soifua manuia o mea tautupe, folafola atu le faateleina o totogi poʻo se tupe maua. Ae ui i lea, e le manaʻomia le tuʻuina atu, ina ia le maua ai e le foaʻi faafitauli i tupe. Afai na tuʻuina atu e se tagata Aichrison o se meaalofa, e tatau ona talia, ae ia tuʻuina mai se tupe siliva samasama.

Ae e tatau ona lafoaia mai laau mamago ma laau mamaʻi. E talitonuina o vaega faʻamago o Aichrison e maua ai le tupe ma le fiafia o ē e ona, ma faʻafefe o latou lagona.

E i ai se isi manatu. E pei o le laau e le tosina mai, ae na o le ata e atagia ai le siosiomaga i le fale. Afai e fiafia ma tamaoaiga aiga, ona tuputupu ae lea o le fugalaau ma fuga, e pei o le 'ai o le malosi o tagata o siomia ai i latou. Peitai, e le inu ava malosi, ae naʻo le avea o se faailoga o lo latou i ai.

Faʻatauga auala

O le faʻaleleia o le Aichrison e faia i le auala o le seleseleina poʻo le luluina o fatu. I pusa laititi ma le faʻafefiloi o palapala palapala ma oneone, o fatu e totoina i le loloto o le 5 mm. O le falemalama e sosolo i le vai ma ufiufi i le tioata. E teuina i le vevela o + 16 ... + 20 ° C. O laau toto e tatau ona lalagaina ma suʻeina i aso uma; o laau toto e foliga mai o le faʻalelei i le faaiuga o le vaiaso lona lua. A maeʻa foliga o le 3-4 laulaʻau, e togi i totonu o ipu. E tele laau e mafai ona totō i totonu o le pusa e tasi i le taimi e tasi i se mamao e 5 cm mai le tasi.

Faʻapenaina e ala i le vaʻaia o loʻo faia ia Mati-Aperila. E talafeagai le tipiina o laina 7-9 cm le umi ma faʻagogo i le ea mo se aso. O le taina o loʻo faia i le oneone oneone ma le oneone. A leai, e mafai ona e aʻafia le aʻa i totonu o vai inu i le faaopoopoina o le malala ua gaoioi. A maeʻa le 12-18 aso, ona aliali mai lea o lauulu mumu i le pito o le aʻa ma vave ona amata ona tupu le laau. O fualaʻau tuputupu aʻe e mafai ona gaoioi i tamai masini eleʻele mo tagata matutua faʻatoʻaga.

O vaega uma o Aichrison e talafeagai mo le toe gaosia. Afai e le mafai ona maua se aʻa, ua lava lava le talepe o se laulaau ma taomi i totonu o le eleele susu. O le a amata vave ona aʻa.

Totoina o laau

E tele taimi e leai se mea e manaʻomia e faʻatulaga ai Aichrison. Naʻo le aʻafia o aʻa i totonu o le fagu tuai, latou te pikiina se atigi pusa fou ma faʻafefeteina le paʻu tuai. O le ipu e manaʻomia tele ma papaʻu, o pupu i le pito i lalo ma se vaʻaiga faʻaleleia o alavai (pebbles, fusi, faalauteleina o le eletise). Fanua mo Aichrison e tatau ona aofia ai vaega nei:

  • eleele suamalie;
  • lau laʻau;
  • deciduous humus;
  • oneone.

A maeʻa ona totoina, o laau e taofi le fafaga mo le 4-6 aso.

Tulaga Tutupu

Aichrison e manaʻomia le tausiga ma le faaeteete i le fale. O le mea moni, o laʻau teuteu e puipuia i toetoe lava o soo se tulaga, ae o le tele o fugālaau e le faigofie i taimi uma ona ausia.

Malamalama E fiafia le Aichrison i le susulu malamalama. E mafai ona tupu i luga o le windowsill i sasaʻe poʻo sisifo, poʻo mamao mai le faamalama i saute. I le vevela o le taumafanafana, e fautuaina e puipui i se veli manifinifi. O itula o le ao e tatau ona 12-14 itula.

Lulu O le maualuga o le vevela o le ea mai ia Aperila ia Setema e + 20 ... + 25 ° C. I aso vevela, e fautuaina mai pea le ea. E mafai ona e ave le laau i le ea fou, i se nofoaga e puipuia mai le timu ma ata. I le taumalulu, alu le fugalaau i se potu malulu (+ 8 ... + 10 ° C). Afai e le mafai, o le a manaʻomia le faʻamalamalamaina atili, a leai o le a faʻaalia ma faʻaosoina le toto.

Totogi. E mafai e Aichrison ona faʻafefeina lelei le manava masani i totonu o le potu ma e le manaʻomia le faʻaauau pea ona faʻaleleia. E faatagaina i nisi taimi e fufulu mama i lalo o se vai mafanafana. Ae ui i lea, i le taimi o le malologa, o sea taualumaga e solia.

Faʻasa. Suavai le laau ma vai mama. E pei lava o soʻo se mea, o Aichrison e nofouta i le faʻamamaina o le susu i le palapala. E faʻamaʻaina i le 3-5 aso pe a uma ona maeʻa maeʻa le coma eleele i le pito i lalo. O le suavai e afaina i le atinaʻeina o aʻa.

Fertilizer. Mai ia Aperila ia Setema, ua fautuaina e fafaga Aichrison ma faʻamalaina minerale mo cacti poʻo le suimui. E faʻaaoga le fofo i le palapala taʻitasi. I le taimi o le fugalaau, e tatau ona faʻaluaina le fale faalua i le masina. E tāua le faʻamautinoa o le tele o faʻamaʻi faʻamalosi oona e itiiti.

Teuteu. Ina ia faatumauina le matagofie o le togavao, ua fautuaina e taʻei le mama. E fesoasoani lenei mea i le fatuina o le foliga manaʻomia. O le faʻapipiʻiina o le faʻamalosi e faʻamalosia ai le faʻaalia o laʻau laiti. Ma o le aveeseina o moli tioata e taʻitaʻia ai le fausia o se malosi, pei o le laau. I le taimi lava e maeʻa ai le fugalaau, e fautuaina e aveese ia limo, ona mafai ai lea e le laau ona vave toe faaola vave ma totoina laulaau fou.

Maʻi ma faʻamaʻi. Aichrison e matua nofouta i maʻi faʻaleagaina. Faatasi ai ma le malolo o le vai i totonu o le palapala, o le mimiti po o le sili atu o meaola oona, o le a afaina ai aʻa po o pu laau. E masani lava e le mafai ona lavea le laau atoa. E na o le mafai lava ona tipiina le soifua maloloina mo le toe faʻafouina. E taua le faʻaumatia o le eleele tuai ma togafitia lelei le fagu i se faʻamaʻi pipisi.

O se meaola e afaina ai se fugalaau e seasea ona maua. I aso vevela, e mafai ona maua ni iniseti vavao poʻo ni atigipusa iniseti. Togafitiga ma iniseti ("Aktara", "Aktellik", "Karbofos") e fesoasoani e tetee atu ai i siama.

Aiga Tausi