Fua o le gaosiga

O a ni paʻu momoe i se orchid ma faʻapefea ona fagua saʻo i latou?

I le natura, faʻalauteleina le orchids i le metotia o fatu ma laugatasia laugatasia.

I totonu o le fale, ua fafagu mai ai le manava o le tino e gaosia ai gaioiga i totonu o laau. O le tuputupu ae ma le atiina ae o tamaiti e mafai ona sili atu ile masina.

Mai le tusiga o le ae iloa ai pe faapefea ona tilotilo mai le paʻu momoe o foliga o le orchi ma o le a le matafaioi a latou taʻalo i le ola o se fugalaau? E mafai ona fagua se fatugaʻo ma pe faapefea ona fai sao?

Ia mafaufau foi i faigata e ono feagai ma le faʻaaogaina o mea faigaluega faʻapitoa e fafaguina ai le momoe o momoe.

O le a le mea ma pe faapefea ona latou foliga?

O kulimi e aofia ai laau totoa - o laau e tupu i le tasi itu. I le gasologa o le toe gaosia mai le faʻasalalau i laau o loʻo i fafo o laau toto - o loʻo momoe nei. O loʻo i ai i le va o laʻau i luga o 'ie poʻo le pito i lalo o le fuga lauolaola.

Toto na teuina i lalo o fua o le mafiafia. O latou fuainumera e aʻafia i le umi o le gafa - i le averesi, e 3-4 buds. O i latou uma lava e mafai ona oʻo i se taimi mulimuli ane i le tuputupu ae, faia se pepe poʻo se pito i tua.

I le tulaga o le vaevaeina o le tina o le fugalaau e mafai ona ala.

Matafaioi i le olaga o orchids

I le fale O kulimi e faʻaaogaina mo le faʻaleleia o faʻaoʻo i luga o ponaivi..

O le tuputupu ae o le vaitau o totonu o le orchids e tupu mai i le tasi tulaga o le tuputupu aʻe. O le auala lenei e fuga ai se fugalaau fou po o se lau. O le manava momoe e taua tele i le faagasologa o le fausiaina, e mafai ona latou maua se fugalaau fou po o se pepe.

E mafai ma tatau ai ona fagua i latou?

E foliga mai o le fatuga, lea i le faagasologa o le atinaʻe o le aisa e taua o moe.

O le faagasologa o le fausiaina o vavao i totonu o le fale e aofia ai le maua mai o pepe mai se faga moe. Mo nisi ituaiga, e pei o phalaenopsis, e na o le pau lea o le auala e maua ai se fanau. I le vaomatua, o le a ala mai i luga pe a amata timuga..

O fugalaau faʻamalosi e faʻaleleia ai le susu, faʻafefe meaʻai ma maua ai le malosi e foafoa ai fanau. Ina ia mafai ona fagua e fatuga i le fale, e tatau ona fatuina le microclimate lava.

Laasaga taʻitasi i le laasaga pe faʻapefea ona ala

  1. O le mea muamua e te manaʻomia e faia ai ni vaʻai latalata i mea masani. Faʻaitiitia le moli - aveese le fagu mai le faamalama sill poʻo le faitotoʻa pritenit.
  2. Saunia se vevela e le itiiti ifo i le 27 tikeri i le ao, + 15-17 ° C i le po ma le maualuga o le ea pe a ma le 60%. Mo le faia o lenei mea, ia faʻaauau pea le moli pe faʻapipiʻi i luga o se palatusi ma laʻau susu.
  3. Fafaga falalaʻau orchid i se maualuga maualuga o le vevela. Fai le faʻataʻitaʻiga ma faʻataʻitaʻiga uma.

O le a le mea e faʻafefe?

Afai o le fatuina o tulaga sili ona lelei e le maua ai ni taunuuga, ona faʻaaogaina lea o le faʻaogaina o le gaʻo. O lenei tekinolosi e faʻavae i luga o le faʻaaogaina o vailaʻau faʻaonapo nei, e pei o le kesi cytokinin. E faʻavae i luga o phytohormones, lea e faʻaosofia ai le vaevaega o le tino.

Faʻapefea ona faʻaaoga le paʻu?

O le taimi sili ona lelei mo le faʻaaogaina o pasita o le taimi lea o le fafaguina o le orchid, o lona uiga. o le faaiuga o le taumalulu o le amataga o le tautotogo.
  1. Aʻo leʻi amataina le faʻagasologa e tatau ai ona vaʻaia meafaifaʻaili.
  2. Na o le taimi lava lena na matou vavae ese ai le fugalaau e le fuga, e pei o le vaega lea na faapipiiina ai tumutumu.
  3. Oti se lua sima i luga atu o le fatoto moe. O le tipi ua faʻamaʻiina i le namamone eleele.
  4. Ona, i ai se naifi malosi, pry pry ma aveese le pito i luga.
  5. Faʻamau i lalo le gaʻo lanumeamata ma se nila poʻo le nifo ma e lelei lava togafiti i le cytokinin paste.

Aloese mai le suʻeina o pasta i lau poʻo aʻa. fuga lauolaola - e mafai ona mafua ai.

O le a le mea e faʻamoemoe ma o afea?

I luga o le nofoaga o le sosola ese mai le mea e faʻaaogaina ai le suauu, o le a faʻagasolo le laasaga poʻo le puipui. Pe a ma le 10-14 aso.

Mata o le a tupu le pepe - o le a manino lava i ni nai masina. E faʻalagolago lava i le tele o laau i totonu ma tulaga mo le tausiga o le fugalaau.

I le oʻo mai o ni vaovao fou, o aganuu faʻapitoa e manaʻomia ai le faʻatupulaʻia o meaʻai, fafagaina, ma le nofo i se nofoaga mafanafana ma susulu.

Matamata i se vitio e uiga i le fafaguina o se fuga o le orchid moe:

O faafitauli ono ma faafitauli

O le ala mai ma le fesoasoani o le faʻamalosi i le tele o mataupu e maua ai se taunuuga lelei. Ae o le faʻaaogaina o fualaau faasaina e le masani ona mafai.

E le fautuaina le faʻaaogaina o le suauʻu pe a fai o le orchid ua leva ona totoina, pe afai o le taimi o le vavalalata, pe afai o le vailaʻau e pisia i faʻamaʻi pipisi poo faʻamaʻi leaga, pe afai o le aganuu e laʻititi - e oo atu i le 2 tausaga.

Tagata e totoina vine e matauina lena mea pe a uma ona faʻaaogaina le paʻu cytokinin pasta, o le atinaʻeina o le aʻa e faʻaitiitia. O le mea lea, afai o le faʻaosoosoina o le faagasologa e faia i le taumalulu-taumalulu, ma le le lava o le malamalama, ona tatau ai lea ona toe gaosia le fatuga o se fatuga i nisi taimi.

Afai e te faʻaaogaina i le faʻaaogaina o suauu, ona mafai lea ona fai se kulupu atoa mai le tasi o laʻau. I lenei tulaga, e tatau ona tuua le totogo sili ona malolosi, ma vave aveese le mea o totoe. A leai, o le 'auʻau atoa atonu o le a pauu ese.

E oʻo lava i le tausia o se tasi microclimate e le faʻamautinoa ai le fuga, ma e sili atu foi le toe gaosia o le orchid. O le fafaguina o matagi momoe, o le fausia o laasaga ma fugalaau masani e faaosofia i le faigofie ona faʻaaogaina cytokinin pasene.