Laʻau

Le Tausamiga o le Iupeli Rose - Faʻateleina le Austin

O le fua tele ma le agalelei o le Jubilee Celebration rose e fesoasoani i le mea moni e faapea, o le mea saʻo e amanaʻia o le sili ona matagofie o rosa a David Austin, e matua lauiloa lava. Ma o lenei mea e le gata i Peretania, ae faapea foi i fai togalaau i le salafa o le lalolagi.

Faiga Faʻavae Iupeli

O le Faʻamanatuga o le Iupeli Lupe e aofia ai varietal English Roses. O le igoa o le rosa na tofia i le aso fanau o Elisapeta II - o le Masiofo o Egelani, lona 50 aso fanau. O le ituaiga o meaʻai sa faʻamaʻaina i le 2002 e le faʻatoʻaga o David Austin, o lona laʻau pepe ua lauiloa i le lalolagi atoa. Austin na fanau i se aiga faifaatoʻaga i le 1926. Sa ia filifilia fugalaau mai lona talavou.

Faiga Faʻavae o le Iupeli

O lana sini o le aumaia lea o rosa ma fugalaau tetele na taofia ai o latou foliga tuai. Taua mo Tavita o le aafiaga o le fugalaau faifai pea. Na le vave ona manuia o ia, ma na le mafai ai e tagata lautele ona vave talisapaia lona faʻailoga.

O le fugalaau na talia aloaia i le 1983. Rose English Park Jubilee Faʻafiafiaina o se ulugalii fou na amata ona oʻo mai i le 1998 ma maua ai le aloaia pe a 4 g. O le aso, e talisapaia e le lalolagi atoa lenei ituaiga. E le gata i lea, o nei fugalaau e foliga le lelei. O le taimi nei o le teritori o David Austin's nursery ua faʻaigoaina e le na o se faʻavae mo le faʻaleleia o aganuʻu eseese o le rose, ae o se falemataaga moni e te manaʻomia e asiasi i ai. I totonu o le vasega pepe ei ai ata, gasebos, vaituloto ua faʻapipiʻiina.

Taua! Aufaigaluega a le tausi maʻi latou te taitaia le toleniga malosi o tagata asiasi, faia semina ma lauga, tuuina atu fautuaga i ituaiga ma fautuaina pe faapefea ona fatuina se togalaau o le rose i luga o le saite.

Short description, uiga

Rosa Nostalgie - o le a lenei vasega maualuga

O fugalaau fugalaau o le Iupeli e tupu mai i le 90 i le 100 petals o loʻo i luga o le puipui (mai le 1 i le 3). Fugalaau 6-7 cm le lautele e iloga i le lanu samasama-lanu enaena ma se ata lafoia o le samasama auro. O laʻau matamata tetele lanu meamata lanu lanumeamata, lau lanu mumu.

O le laau ua toe faʻaleleia. Sese 120 i le 120 cm (maualuga, lautele). O loʻo i ai se manogi matagofie o le manogi i fualaau ma le lemon. E taofiofi le malulu e oo i le -23 ° С (6th winter hardiness zone).

Fugalaau Iupeli

Le lelei ma le le lelei o le ituaiga

Rosa Aphrodite (Aphrodite) - faʻamatalaga eseese

E pei lava o isi meaola na tupu, o le English Park Jubilee Celebration e i ai ona lelei ma mea le lelei.

O le lelei o le ituaiga e aofia ai mea nei:

  • faapalepale lelei le taumalulu;
  • foliga vaaia ma le lanu o tumutumu;
  • o le taamilosaga o le vaomatua e le manaomia le faʻatulagaga;
  • uiga matagofie o le togavao;
  • se manogi manogi lelei e faalogoina 2 mita mai le vao;
  • toeitiiti faʻaauau pea ona fuga;
  • lelei le tetee atu i iniseti - rosacea aphids, caterpillars ma isi.

Ae, o le mea e leaga ai, o le vao o loʻo i ai ona faʻasologa:

  • susu o le susu ma susu susu pe paʻu i le timu;
  • vaivai aʻa i le tausaga muamua talu ona totoina;
  • vao e faigofie lava i le susunuina;
  • i le osooso malosi i le vevela, atonu e malolo le vao;
  • telegese le tuputupu ae o le vao;
  • i luga o vao laiti e tafe ifo i lalo le tumutumu;
  • toetoe lava leai se puipuiga i le paʻu uliuli.

Faʻaaoga i le mamanu laufanua

Rosa Red Naomi (Red Naomi) - o se faʻamatalaga o le ituaiga Dutch

O faʻatoʻaga vao e sili ona lelei le faʻaleleia o le faʻamalosi o le vao vao.

Taua! E mafai foi ona totoina o se pa puipui i luga o se faailoga tusi, latou te teuteuina fale i luga o le saite. O le fuga mai le Igilisi e totoina e le Jubilee Celebration i le togalaau o le rosa ma mea teuteu ma moega fugalaau.

Fugali vine

Vaʻaiga sili i vaega. E foliga sili atu i tafatafa o faʻasalaga faʻamalosi poʻo falaoamata. E faʻamalosia lenei mea e ala i le soʻotaga o lanu piniki vaivai ma lālā faʻasili. O le tele lava o taimi, e totoina ai Jubiles i faʻalapotopotoga faʻafefiloi i le tulaga o le faʻafanua Peretania, atunuu poʻo le Art Nouveau sophisticated.

Tuputupu ae o se fugalaau: pe faapefea ona toto i le laufanua

Faʻapitoa i le tausiga, o loʻo maua mo le faʻatoʻaga ma le leai o ni poto masani. O le mea autu o le mulimuli i tulafono faʻavae o le faʻaaogaina o faʻatauga o lenei laau.

I le a le faiga e tulaʻi ai

Ina ia mafai e le togavao ona tutu e taofi uiga uma o le ituaiga, e tatau ona faʻalauteleina laau, fualaau (tipi). E seleseleina pe a uma le fuga muamua o tagata matutua, fugalaau malosi.

Jubilee Shank

O le a le taimi e tau ai

Totoina o laau vao i le vao Iupeli O le faafiafiaga i le ogatotonu ma le itu i mātū e amata i le tautotogo (Aperila-Me). Faataga le tafe mai o le tautoulu. Ae o iinei e tatau ona e amanaʻia aso tapunia, talu ai o le laau e tatau ona i ai le taimi e aʻa ai.

Filifiliga nofoaga

O foliga vaaia o se vavao moli e fautua mai ai le filifilia o poloka e sili ona maimoa i togalaau aina. O lenei mea e mafai ai ona e faamemelo i le laau mai soo se itu.

O le nofoaga e tatau ona mafanafana ma susulu i le susulu o le la. E fautuaina e filifili vaega i le ata o le aoauli. A le o lea, e mafai ona susunuina laulaʻau ma le susunuina o ni pulumu. Aua e te totoina i le matagi, i ata ma i nofoaga e malulu ai le ea malulu.

E faʻapefea ona saunia le palapala ma fugalaau mo le totoina

O le rosa ua totoina i totonu o le 60-senitimita lua ma le alavai ua faataatia i le pito i lalo. E mafai ona faʻaaoga:

  • tamaʻi tamaʻi laiti;
  • iliili poʻo otaota.

Taua! E faʻaaogaina fugalaʻauʻau i luga o le 10 cm-cm o le faʻavaivai. Laʻau poʻo le faapalaga o loʻo faʻapipiʻi foʻi ile sefulu-senitimita leʻo. Ona sasaa ai lea o se laufanua o le togalaau i le lava laulau e tasi.

A o leʻi totoina, o loʻo totogo le laau i se vaifofo o le "heteroaukin", lea e faʻaolaina ai le tuputupu ae o aʻa. Vaʻaia togafitiga e vave aʻa ma faʻafefe faʻapipiʻi totoina. Afai e umi tele le aʻa o le aʻa poʻo ua faaleagaina, o le a sili atu ona aʻafia aʻa i le faʻamalosi.

Iupeli o le Taulaga

Faʻasalaga taualumaga taʻitasi i lea laasaga

Afai e iai le aʻa o le vao, e tatau ona totō faatasi:

  • tasi le tagata e faʻamau le ua (o le nofoaga e sulu ai le lili) ina ia 3 cm i lalo o le fogaeleele;
  • o le togalaau lona lua e faʻasaʻoina aʻa, ma faʻafefeteina i le eleele ma faʻapipiʻi eleele eleelea;
  • pe a maeʻa le faʻamalosi, o le ua aʻa e tatau ona sili atu nai lo le maualuga.

O lenei tau e maua ai le tuputupu ae o le tele o isi faʻaʻau. O le togavao ua totoina saʻo i lalo o le aʻa. O le fogaeleele eleele e fuga, ma o le eleele lava ia e mulimulitaia e peat.

Tausiga o togalaau

E faavae i luga o le mea moni o le mea na fanau mai ai le Iupeli e tupu mai i Egelani, lea e le maua ai se tulaga lelei tele, ina ia mafai ai e le togavao ona faamalie lona matagofie, e tatau ai ona amanaia nisi o manaʻoga.

Faʻasaina tulafono ma le faʻamafanafana

O le faʻafefeteina faʻamaina o roses e faia i vaiaso taʻitasi. O le va e ono tele pe laitiiti, e faalagolago i le magoina o le eleele i lalo o le togavao. E le fautuaina le suavai. O lenei mea e mafai ona oʻo atu ai i le oti o tipu e vevela mai le tele o le susu.

E tusa ma le 15 lita o le suavai ua lava e vai ai se togavao. Pe a faʻafeinu, e tatau ona e mautinoa o le vai e faʻavaivai uma le polo. Faʻasagaina o le laau, e tatau ona e vaʻaia lelei le palapala.

Laʻei pito i luga ma lelei le palapala

E sili ona lelei i luga o le laʻau faʻaleleia. E mafai ona e saunia le faʻafefiloi palapala, lea e aofia ai le tasi i le tasi:

  • fanua laufanua lafulemu;
  • peat.

E fautuaina foi e faaopoopo 3 lima o le fala o le ponaivi i le paluga.

Taua! E le fiafia Rosa i eleele mamafa, aemaise i se tau e masani ona timu ma pua.

Teuina ma le totoina

Oti le rosa i le amataga o le tautotogo, i le taimi lava na matauina ai uluaʻi osofaʻiga i lalo o le togavao. I le taimi lava lea, pe a tatau ai, e toe totoina vao, ma matauina ia lava tulafono pei o le totoina o fatu.

E leai ni tekinolosi faʻapitoa mo le teuina ma le toe totoina. E mafai ona fausia le togavao i le loto. O le mea lena na avea ai lenei tupu tamaitai ma tupu o pa puipui.

O le tipi ese o le vao, aveese otaota mamaʻi ma le malulu ma o latou aʻa o le alualu i luma o le alualu i luma i totonu o le togavao.

Viliva Varietal

Vaega o le taumaluluina o se fugalaau

E manaʻomia e Rose le puipuiga o le malulu, ae e leai se manaʻoga e faanatinati e ufiufi le fugalaau, a leai e ono ola. Pe a tupu se malulu malulu ma se vevela o le ea i lalo ifo -7 ° °, e ufiufi rosa ia i lala laau vevela, ma o le faavae o le togavao e sosolo i se vaega o le eleele. Lapnik e faataatia i luga o laau, ma fai mai nisi o fai togalaau tuu i le va o vaovao.

Ia Mati-Aperila, o le a amata lemu malie le rosa, ma pe a uma ona faaaoga le laau i le vevela o le ea, latou te tatalaina atoa.

Fugalaau rosa

E ui i le mea moni na taʻua e David Austin e uiga i ni galu se lua o le fuga o ona roses, o le fugalaau e sili atu nai lo mea e faamoemoeina ma fuga mai "i galu e tolu." E le gata i lea, o le fugalaau e maualuga tele ma e foliga mai o le rosa e foliga mai o loo ola pea.

Taua! O le totogo e tuusao lava i luga o tulaga e tupu ai le rose. Afai o le laau o loʻo i lalo o le paolo, o le a "tilotilo" fugalaau. Afai e lava le susulu o le la, o ulu ulu lapopoa i luga o puipui malolosi o le a agai i luga.

Vaitaimi o gaoioiga ma malologa

Mai ia Me ia Setema, o le laau e malosi, i le malolo, o le rose o le a faasolosolo malie ona saunia i le amataga o le tautotogo, ma faasolosolo malie le faaitiitia o le susu. Ma, i le amataga o le malulu o le tau, e puipuia le vao ma auina atu mo le taumalulu.

Tausia i le taimi ma pe a uma le fuga

I le taimi o le fugalaau, o le Jubilee Celebration rose ua matuā suamalie aʻo solo le palapala. A maeʻa ona toto, e manaʻomia e le rosa se faʻaitiitia o le suāsusu ma sauniuni mo le taumalulu. E le gata i lea, o le fugalaau e manaʻomia ai le faʻamalolo Fertilize taimi masani:

  • i le tautotogo - faatasi ai ma le nitrogen;
  • i le taumafanafana - potassium ma fulukalama.

O le a le mea e fai pe afai e le fuga, mafuaʻaga mafuaʻaga

Afai e le fiafia le rosa i le fugalaau, e tatau ona e tilotilo i tulaga e tupu ai. O le le lava o le fugalaau e mafai ona mafua ona o le le lava o le susu ma le le lava o le susulu o le la.

Taua! I nisi tulaga, o le laau e leai ni meaʻai, ma amata ona tele fua, o le fugalaau e manaʻomia ona faʻamaʻaina.

Fugalaau fugalaau

Ina ia mafai ai ona faʻasaoina faʻamaumauga eseese uma, o le laau e faʻalauteleina le vegetatively. O seleselega e vavae ese mai le tagata matua, ogalaau matutua. E fautuaina le faʻatinoina o le faʻataʻitaʻiga pe a uma le galu muamua.

Pe a faia

Tuuina atu o le muamua galu o le fugalaau e tupu i le tautotogo ma le amataga o le taumafanafana, e seleseleina mai ia Iuni-Iulai.

Auiliiliga auiliiliga

Ua oti le Roses e pei ona taua i lalo:

  • tolauapi matutua ua filifilia (a itiiti ifo i le 4 mm matua);
  • o le tipi e tipi i ni vaega, o loʻo puleaina ei latou uma mai le 3 i le 5 fatugaʻo;
  • o vaega pito i luga ua saʻo, ma o pito i lalo e le mafai ona afaina (ina ia aua nei fenumiai le vaega e totō ai le fatu);
  • o le galuega e faia i se naifi malosi, togafitia i le ava malosi ma fufulu ile vai inu;
  • o vaega pito i luga e faia i le 2 cm i luga atu o le nofoaga o le fatuga i luga, o le pito i lalo lalo ifo o le pito i lalo.

Afai e vave totoina le seleselega pe a maeʻa ona seleseleina, ona tuʻuina lea o ni laulaʻau se lua (sei vagana ai le pito i lalo, e tatau ona vavae ese).

O faʻamaʻi, faʻamaʻi ma auala e faʻafefe ai

E ui lava i le tetee o le Iupeli o le Faʻamanatuga na tulaʻi mai i faʻamaʻi ma faʻamaʻi, e tupu ai le maʻi. I lenei tulaga, faʻaaogaina ma sauniuniga faʻapitoa.

  • mai se apogaleveleve mite - "Iskra-M" ma "Fufanon";
  • mai le green-aphids - "Confidor", "Iskra-M", "Faasalaga Faalua Faalua", "Bison" ma le "Tanrek";
  • mai se paʻu laau - "Lulu.".

Taua! O fualaau faasaina e faʻaaoga tonu lava faʻatasi ai ma faʻamatalaga ua tuʻuina atu.

Fugafulu Iupeli O le a avea ma se teuteuga i totonu o le togalaau, ae o le taui o le a manaʻomia ai togafitiga faʻaeteete. Ina ia mafai e le laau ona faʻaalia le gafatia atoatoa o le fuga ma foliga lelei, e tatau ona e tilotilo i ai. O le feagai ma le tausiga o le rosa o le a fesoasoani i faamatalaga o loʻo i luga.