Laʻau

Tipiloma (mandeville) - tuputupu aʻe ma tausi ile fale

O le faʻamatalaga e seasea lava ona vaaia i tagata e totoina fugalaau ona o le mea moni e leʻi iloa lava. O le fugalaau ei ai ona foliga teuteu ma fugalaau mananaia matagofie e faʻaoʻo mai i luga o le togavao. O lenei fugalaau na sau mai le vaomatua, o le mea lea, e manaʻomia ai le faʻaeteete ma le tausiga lelei.

Mandeville Diplomacy - Queen of Vines Intérieur

O le Faʻaaliga e lauiloa foi o le mandeville. Na tupu lenei mea ona o le taimi lava e tasi na maua ai e le au suʻesuʻe saienitisi e toʻalua. I le taimi muamua sa talitonuina o nei laau eseese e lua, ona latou faasoasoa ai lea i le le mautonu ma tuufaatasia i latou i le tasi ituaiga, ae peitai, o igoa o lenei laau e lua lava.

Tipiloma i le fale

O lenei mea totino e aofia ai le aiga o le wira. Ogatotonu ma Amerika i Saute ua taʻua o lona atunuʻu. E sili atu ma le 40 ituaiga o mandeville e lauiloa. Faʻalagolago i tulaga faʻatupulaia, o le diplomatism e mafai ona ola aʻei se vao vavao pe avea ma se vine teuteu teuteu.

O fua o vine totogo e mafai ona ola e oʻo i le 4 m. O laulaʻau e lanu, e susulu ma e laʻititi ona faʻaloloa, o latou lanu lanumeamata lanumoana. Fugalaau e mafai ona ese lanu mai le paepae i le mumu. E aofia ai ni peti tetele se lima na faʻapipiʻiina i foliga o se pusa.

E oo atu i le limasefulu fugalaau e mafai ona ola i luga o se vine. O le tele o ia mea taitasi e 5-12 cm. A maeʻa fugalaau, e ola o ia mo le itiiti ifo ma le 14 aso. O nisi o ituaiga o meaʻai e maua ai le manogi manaia.

E tatau ona manatuaina o lenei laau totino, e ui lava e matagofie tele, ae o le mea oona. O mea matautia o le sua. O le mea lea, e le mafai ona amata i totonu o fale e nonofo ai fagafao pe laiti tamaiti.

Faʻasaʻo le vaʻaigamalo

Faʻaaogaina o se fugalaau i totonu po o togalaau. Fugalaau e fatuina se manogi manaia. O le umi o laʻau e oʻo i le 4 m. O laulaau e lanu uliuli-lanu i lanu ma e umi le 15 cm. O le tele o fugalaau e 5 cm. O latou lanu paepae pe kulimi.

Faʻalogo lelei! O lenei ituaiga o loʻo faʻaalia i le lelei o le teteʻe. A o tuputupu aʻe i le togalaau i le malulu, faʻafefe lau. A faʻaaogaina i le fale i le taimi o le taotoga, o lenei liana e liua lau lanu meamata.

Tipiloma Bolivian

O lenei liana ma se lanu piniki mumu ma laulaau laiti (e oʻo i le 4 cm le umi) e iloga i fugalaau lanu piniki matagofie. Latou te ola ae i le tulaga o le faʻaogaina o vaega 5-8.

Faʻaaliga: tausi fale

Tiplalia amulous poo mandeville - tausi ile fale

Mandeville, o le masalofologa o le masiofo o le fale lianas, ae naʻo le tausiga lelei o le a mafai ai e oe ona vaʻai i le matagofie o vaomatua.

Le filifiliga o le eleele mo le tufatufaina atu o le malo

E tatau ona saunia le eleele, lea o le a gaogao ma faigofie ona faʻafefe vai ma le ea i aʻa o le laau. Ina ia mautinoa o lenei oneone, o oneone poʻo oneone laiti lanu mumu e faʻafefiloi i le eleele.

O le eleele e tatau ona i ai se lafu lelei. E pei o lea, o le humus, eleele mai se faletini poo se tasi na ola muamua cucumbers, e mafai ona faʻaaogaina. Talia mo le faatauina mai o le diplomacy na faatauina ai le eleele.

Fugalaau fugalaau matagofie

Faʻasalaga ma laei faʻalanu

I le vaomatua, ua tupu le totogo i le vaomatua o vaomatua. O le mea lea, e taua mo ia le tuʻuina atu o tulaga talitutusa pe o le a latou tuputupu ae ai. Ina ia faamautinoa le tumau o le susu i luga o le ea, e tatau ai ona pupu le taina e le aunoa. E mafai foi ona e tuu i totonu o se pani ma sina vaega ole iliili susu. Aʻo faʻapala, e faʻapipiʻi le vai i taimi uma. E taua tele lenei mea i le vaitau lea e amata i le tatalaina o tumutumu ma faaiu i le mea moni o le a pa'ū lobes o le diplodenie.

E taua! Pe a fuga mai lenei liana, e manaʻomia ona fafaga, lea e tatau ona faalua i le vaiaso. O le taimi lava e maeʻa ai le pito i luga o le 2 cm o le palapala, e tatau ona faʻaopopo i le taimi e toe faʻaleleia ai le susu.

O lenei vine e matua faigata lava i le maualuga o le vai na maua. Mo lenei mafuaʻaga, e manaʻomia ona faʻaaogā na o vai ua faʻamamaina, kuka ma suamalie.

Mandeville e fiafia i le suavai ina ia i ai sina mea e maua ai sina lime. Afai e te aoina mai le vai mai le timu mo le faʻaleleia o le vai, ona talafeagai lelei lea mo le tipiloma. Ae peitai, o le a tupu lenei mea pe afai e aoina le vai i nofoaga i tua.

I le taumalulu, e manaomia foi e le laau ona fausiaina, ae oʻo mai le taimi, pe a faʻapea o le palapala ua maeʻa maeʻa pe a maeʻa muamua le susu ma pe a maeʻa le isi aso e tolu.

Ina ia maua ai le ea talafeagai mo le laau, e mafai ona e faʻaogaina se mea e faʻamaualalo. E fautuaina e 70% le pasene.

E taua! I lalo o le natura masani, o le vine e tupu i eleele eleele. O le mea lea, e fautuaina e faaopoopo sina suamalie o le tipolo poo le vineta i le vai. I le mataupu mulimuli, e tatau ona mou ese le manogi aʻo leʻi faʻaaoga.

O lenei laau e tatau ona fafagaina i le taimi o le tautotogo-tautoulu. I le taimi nei, faʻamafanafana le fugalaau 4 taimi i le masina. Soʻo se faʻalavelave faʻapitoa mo fugalaau e fetaui lelei mo le diplladation. E tatau ona manatuaina o le faʻamalositisi oona e saofagā i le tuputupu aʻe o laʻau ma le laʻau, ma le ufiufi ma le maika - i le fausiaina o fugalaau.

Nofoaga Faʻamalamalamaina Manaoga

O lenei laau e sili ona fiafia i le moli, ae le gafatia le susulu o le la. O se nofoaga malulu i le taimi o se la susulu o se filifiliga lelei mo le tipiloma.

E fautuaina e filifili le itu i sasae o le potu mo le totoina o se fugalaau. I le vevela o masina, o le a lagona le lagona lelei i le faapaologa.

Fugalaau i luga o le faapaologa

Faʻataʻitaʻiga: tuputupu ae ma faʻatoʻaga

Afai ua totoina e le tagata fai fuʻa laau lenei laau, ona tatau lea ona ia manatua e tatau ona maeʻa lelei ma talafeagai le tausiga ile dipinadenia.

Freesia faʻatoʻaga ma tausi i le fale ma totonu o le togalaau

Ia Oketopa ma Novema, o se aga masani le taina o le laau. I lenei tulaga, e tatau ona e siaki ma le faaeteete le laau ma e tatau ona aveese uma lala tuai. Fugalaau i totonu o le togalaau e ola tupu i na o vine.

E taua! E tatau ona faʻalogo i vailaau tuai e le faʻalauteleina. E manaʻomia ona faʻapuupuuina e le 2/3 o le uumi muamua. Mo i latou ua uma ona faʻasusu, e tatau ona e faia le seleselega pe a uma le tui. I lenei tulaga, oti ese le afa po o le tasi vae tolu o le vaega totoe o lala.

O le tuputupu ae ma le tausisia o le tausiga o le falemaʻi e taʻu mai ai o le teuteuina e taua tele e le gata ia mautinoa le tuputupu ae o laau, ae ia avea foi ma se togavao matagofie.

E tatau ona manatuaina o le sua o lenei laau oona. O le mea lea, o mea uma e galulue ma ia e tatau ona faia i totigilima.

E tatau ona tupu se vine e faʻaaoga ai se lagolago. E fautuaina ina ia maualuga lona maualuga ma le afa afa sili atu nai lo le matua matua.

Toto i totonu o se pusa

Fuchsia faʻatoʻaga ma tausia i le fale

O lenei laau o le ampoule o le a foliga matagofie pe a fai e ola i totonu o se laau toto. E tatau ona suia i le itiiti ifo ma le tasi i le lua tausaga.

Afai i le tautotogo e te iloa o aʻa e ui atu i le alavai, ona oʻo lea i le taimi e gaoioi ai le fugalaau i se tagata totō fou. Afai e le taofiofi aʻa, ona le tatau ai lea o se gaioiga i lenei tausaga.

Mo le totoina, e tatau ona e saunia se faʻafefiloi lelei eleele. E tatau ona aofia ai le humus, laʻau vaivai, oneone, peʻa ma le vavao. O le taimi sili e totō ai se sui faʻapitoa o le tautotogo.

Fanua i le mamanu o le laufanua

Tulaga o le vevela

I le vaitau o le tautotogo-taumafanafana, o le vevela o le 25 ° C pe sili atu foi o le a sili ona lelei mo le laau. I le taumalulu, e fautuaina ina ia faatumauina i le 15 ° C.

I le taumafanafana, e taua le faʻamautinoa o le fugalaau e lele. Ina ia faia lenei mea, latou te ave o ia i fafo i le faapaologa pe tuu i talaane o le fale, pe afai e mafai. I lenei tulaga, e tatau ona manatua o ave o le lā na paʻu i luga o laulaʻau e ono mafua ai mumu. O le mea lea, i sea taimi, e taua le tuʻuina atu o le ufiufi mo le laau.

Afai o loʻo faʻatupulaia le vavalalata i totonu o le fale, e manaʻomia ona ia faʻaleleia le faʻaleleia o le ea. I lenei tulaga, e tatau ona faʻaesea le avanoa e faia ai faʻataʻitaʻiga.

O le mafanafana e taua tele i le tausiga o le fugalaau fugalaau. O le tele lava, o le sili atu ona malie ma susulu atu fugalaau, o le sili atu foi ona malosi o lenei liana e atiina ae.

Talu mai le tau malulu o le ao e pupuu, o le a amata ona moe le laau. I le taimi lea, mo lona soifuaga lelei, o le a manaʻomia le maualalo o le vevela. Ae ui i lea, e tatau ona manatu e le pa'ū le vevela o le ea i lalo o le 13 ° C.

Tipiloma: Maʻi ma meaʻai

Tele le susu e mafai ona mafua ai le pala. E le tatau ona faatagaina lenei mea. E tatau ona tele le faʻatau, ae le o le tele. O le taimi e sili ona talafeagai mo le faʻamamaina e tupu pe a amata ona faʻamamago fafo le palapala i fafo o le palapala lea e totoina ai lenei vine.

Nofoaga ola

Aisea e le fuga mai ai diploma

Pe a tupu le fale i le tipiloma, o le galueaiina ma le tausiga e talafeagai e tusa ai ma tulafono uma, o le a le aoga ni fugalaau.

E ui lava e mafai ona totoina lenei laau i luga o le eleele, e tatau ona manatua i le mafaufau e faigofie tele i le maualalo o le vevela. Pe a tulaʻi le fesili pe aisea e le fuga ai le diplomacy, o se tasi o tali atonu e maualalo tele le vevela.

E faʻapefea ona fesuisuiai le diplomacy i le fale

Atonu e tupu o lenei laau e le maua fua fugalaau. I lenei tulaga, e mafai ona tatou manatu e leai ni meaʻai e maua mai i luga o laei. E mafai ona fai e fuga pe afai e te tausia lelei le laau.

O nisi taimi o le mafuaʻaga o le mea e manaʻomia ai le tele o moli. E taua le aloese mai le susulu o le la.

Aisea e lanu samasama ma paʻu ai laulaau

O nisi taimi e mafai ai ona e vaʻaia lau lanu samasama ma lau, ma faʻagogo ma pau. O le mafuaʻaga mo lenei mea atonu o le soona inu tele. O le susulu tele o le susu e mafua ai faamaʻi laau.

Afai e malolo le liana i le taumalulu, e mafai foi ona taitai atu i le samasama ma le paʻu o laulaau.

I le tulaga o osofaiga o manu, e tatau ona faʻaaogaina iniseti talafeagai.

Faʻalogo lelei! O nisi taimi o le laititi e malepelepe le solia o tulafono faavae o tausiga. O le mafuaʻaga e masani lava ona le lelei le suāsusu, le lava le fafagaina ma le vevela.

Diplocations: toe gaosia

E mafai ona faʻaleleia le tipiloma i le faʻaaogaina o fatuga poʻo ni mea e selesele ai.

Mo le totoina o fatu, o le ea vevela e tatau ona i ai i le 29 ° C. O le eleele e tatau ona lafoaia ma sina malie. E faʻamamaina, ae le o le soona fai. E tatau ona tuʻuina atu le tele, ae faʻasalalauina.

O le vaitaimi o le germination o fatu e mafai ona oʻo i le fa masina. O le tuputupu aʻe mai fatu e sili atu le tele o le taimi e faʻaaogaina nai lo le faʻaaogaina o mea mo lenei faamoemoe.

Fugalaau faʻamalo

<

Faʻapenaina e ala i le vaʻaia

Mo le faʻalauteleina o le dipladion e ala i le tipiina, e tatau ona e tipiina laʻau o le vine i le tautotogo po o le taumafanafana. I le tulaga muamua, o le a latou lanumeamata, ua faʻamaonia i le taumafanafana.

O siaki taitasi e tatau ona i ai le pona e tasi, 3-5 lau. Ina ia faʻaleleia le fugalaau, e tatau ona vavae ese lālā i se pito mafolafola ma togafitia ma se mea e faaosofia ai le tuputupu aʻe.

A maeʻa lenei mea, e tatau ona totoina i le eleele. O le faʻafefiloi o le eleele mo le totoina e tatau ona aofia ai peʻa, oneone ma sphagnum.

O le uʻu e ufiufi i se taga poʻo se ipu (mo se faʻataʻitaʻiga, se fagu ua liliuina) ma tuu i se nofoaga e mafai ona e maua ai le vevela o le 25 ° C. I le taimi lava e tasi, e tatau ona aveese le cellophane mo sina taimi ina ia mafai ai ona faʻaleleia le ea.

A maeʻa le masina pe afa, o le a tupu.

Tipiloma o se fale matagofie matagofie. Ae ui i lea, e tatau mo ia ona saunia lelei tausiga. Afai e saʻo mea uma, o lenei laau o le a fiafia i le tufuga ma lona matagofie mo le tele o tausaga.