Laʻau

Medlar - tuputupu aʻe ma tausi i le fale, ata o ituaiga ma ituaiga

Medlar (Eryobotria) - o se fualaau aina suamalie po o se vao o le aiga Pink, o se vaega o le fale o Apple. I le matala o le eleele, e ola ai i se vevela vevela o le tau, lea e tupu ai le fugalaau i le tautotogo ma fua mai i le taumalulu po o le tautotogo. O le lauʻeleʻele o le faʻataʻitaʻi poʻo Lokva o Iapani ma Saina.

I o tatou tulaga, ua tupu aʻe i foliga o se fale teuteu i totonu, lea e maua ai se laau maualalo. I totonu o greenhouses, e mafai ona oʻo i le 3 m. Mea faigata, paʻu, lapisi laupepa lapoa ma se umi o le 20-25 cm ma le lautele e tusa ma le 8 cm.

O fua e suamalie, peʻa-foliga, sina pisapisao, ua nonoa faatasi ma pusa i pito o le mama. O le pulupulu o se mea suamalie, suamalie pe o sina mea e vaivai ma le paʻu o le pi ma le peleni. O le numera o fatu tetele e mai le tasi i le lima.

Vaʻai foi i le auala e ola ai fualaʻau aina e pei o lemoni ma le rimoni i le fale.

Maualuga maualuga.
E amata ona fuga mai ia Novema seia oʻo i le faaiuga o Ianuari.
Faigofie ona tupu le toto.
Laʻau tele.

Medlar: tausiga ile. Faʻapuupuu

Tulaga o le vevelaFaʻamafanafana mafanafana ma mafanafana i le taumalulu e sili atu.
Faʻamamaga o le eaE manaʻomia le faʻaauau pea o le ea i totonu o se tulaga malulu.
MalamalamaA aunoa ma le la, e le totogo le moa i le fale, ae o aso aupito sili ona manaia e manaomia ai sina paolo.
FaʻasaE manaʻomia le tele o le suāsusu e aunoa ma le togiina o se vai ma se vai inu.
SooO le eleele mo le pine e filifilia lelei, pala, ma le tulaga le tutusa o le eletise.
Fertilizer ma le faʻamaloloO faʻafitauli o faʻalavelave faʻapitoa o minerale poʻo mea faʻasaina faʻaaogaina pe a uma 3-4 vaiaso.
Medlar transplantSuiga muamua aʻo leʻi oʻo i le lima tausaga e faia i le tausaga, a maeʻa - pe a mavae le 2 tausaga.
TofigaFaaaoga le tuputupu aʻe o fatu ma le faʻavaeina o ni meaʻai.
Tulaga TutupuIna ia maua ni fua i totonu, e manaʻomia le eleʻele.

Tausiga mo le mafaufau i le fale. Auiliiliga

Fugalaau felafoaʻi

O le laau i luga o le eleele avanoa e tupu ai na o le mafanafana ma le vevela o le tau. E faʻatatau i aiaiga, o le taimi o le fugalaau e pau i le aso Setema - Ianuari. O inflorescences i le foliga o se panicle e aoina mai fugalaau laiti (1-2 cm) ma o loʻo i luga o tumutumu o laau. O paʻu papaʻe e paʻepaʻe pe kulimi.

O le fugalaau e aofia ai ni paʻu se lima, faʻasala i fafo, o petalima e lima. I le ogatotonu ei ai 2-3 koluma ma mai le 20 i le 40 athers. O le fugalaau eo mai faatasi ma se manogi malosi ma manogi. O le togalaau i le fale e le totogo ma e le fua mai.

Tulaga o le vevela

O le laau e ola lelei i le taumafanafana, i le vevela o +18 i le 25 ° C. I le taumalulu, o le meli ua siitia atu i se potu malulu (+ 10-12 ° C).

Lafoaia

Ina ia faʻaleleia le maualuga o le ea, e sili atu le manava e le o le laau, ae o le ea o loʻo siomia ai, faʻapipiʻi i autafa o le tane i vai poʻo mea faʻaputu. Tausiga mo le tagata mafaufau i le fale e aoga e faʻaopoopoga i le masina e ala i le faia o se mafanafana mafanafana mo le laau.

Malamalama

E sili lona susulu malamalama. ma e oʻo lava i le paʻu mo sina taimi i lalo o le la, e ui lava e malosi tele le la e mafai ona taʻitaʻia. O le fagu e latalata i le itu i saute poʻo faʻasasaʻe sasaʻe. O le umi o le ao e tatau ona le itiiti ifo ma le 12 itula.

I tulaga o se aso pupuu, a fuaina fua, e ono manaʻomia le faʻamalamalamaina.

Faatasi ai ma le leai o se malamalama o le la, i le paolo, e le fuga le pine.

Faʻasaina o le tagata suʻesuʻe

O le laau e mama, o lea o le eleele e masani ona susu susu. E masani ona afaina ai le tele o vai. I le gaioiga malosi o le tuputupu aʻe, e faʻafefe i le aso pe lua, i le taimi o loʻo momoe - aʻo muʻamu le palapala. O le vai e muaʻi faʻamamaina ma faʻamafanafanaina i le vevela o le vevela pe lua tikeri maualuga.

O le faʻamauina o le palapala pe a uma le suāsina o le a faʻaleleia ai le manava o le aʻa. Mo le puipuia o le susu ma puipuia le lolovaia o le vai, ua faapipii le ulo i totonu o se fata ma mea susu (galala lautele, lapotopoto po o le galu).

Pulu faʻatau

O loʻo faʻaputuina ponaivi i totonu o pusa laititi (4-5 cm), ona totoina lea i totonu o le ipu o le 7-9 cm le lapoa. Faʻateleina le tele o le ulo ma le matua, faʻaopoopo i le lua sikimita i suʻega taʻitasi.

Soo

Faʻaaogā faʻatau pe faʻaputuina le palapala o meaʻai, lea e faʻavae i luga o peat, turf ma eleele laulaʻau. Perlite poʻo le oneone e faʻaaogaina e faʻaleleia atili ai le suavai.

O mea taumafa o le eleele e faʻaleleia e ala i le faaopoopoina o le humus. O mea aoga e faia ile vaega tutusa.

Fertilizer ma le faʻamalolo

O fualaau ua faia i totonu o le fale i le vaitau o vao gaogao e manaomia ai le tele o meaʻai. O laʻei pito i luga e le tatau ona masani, ae aofia ai se faʻalavelave o meaʻai. Mo laau laiti, tasi e fafaga i le 3-4 vaiaso e lava, mo tagata matutua - 2-3 i le tafaʻi. E fafagaina i latou i se vaifofo o minerale poʻo mea faʻasusu.

Suiga

O se faailo e taʻu mai ai o le mea e manaʻomia ai le totoina o se mea e manaʻomia, o le aʻa ia, o loʻo pipii mai i fafo o alavai o le fagu. O le taimi sili mo le faʻafeiloaʻiga o loʻo i le faaiuga o le fualaau aina po o le tautotogo, pe afai ua ola le laau i le fale.

O le aʻa, faatasi ai ma se paluga o le eleele, ua siitia atu i se avanoa e sili atu ona saoloto, o le amio saʻo o le pulou e le solia. I le popofou, ua totoina le lobster i tausaga taitasi, faatasi ai ma le matua, o le vaitau i le va o le totoina o laau ua faʻalauteleina, ae o le tele o taimi e toe faafouina ai le pito i luga.

E faʻapipiʻi se pine

Iapani i le fale e le faigofie ona faʻalauteleina. Afai e te aveesea le fua o le tuputupu aʻe, ona tuʻuina atu lea e na o le lua itu pito i luga o lau. Ina ia mafai ona tuʻuina atu i le laau le foliga mai o se laau manaia ma puipuia ai mai le faʻalauteleina, e tatau ona faʻasolo le pito i luga i se taimi talafeagai. Pe a talafeagai ai, ia tipiina lala ma faʻamaʻi o faʻamaʻi pe mamago.

Taimi e malolo ai

A oʻo ina tupu aʻe e pei o se mea teuteu i le taumalulu, e faʻaitiitia le faʻavave ma le mamafa o le faʻavaivai ma teuina i le vevela e le sili atu i le 15 ° C.

Tuputupu ae ola i le ponaivi

O fatu o le Iapani fualaau o fatu lapopoa ia e foliga tutusa ma solo. O mea muamua e teu fatu e teuina mo le tele o itula i se vaifofo o le "Kornevin" poo se vailaau piniki o le potassium e masani ai.

Toto se tasi pe sili atu fatu i totonu o se tamai ulo ua tumu i le paʻu oneone, faatasi ai ma pupu vai. Latou te faʻapipiʻiina se fale-mumu ma taofi i le vevela e le laʻititi ifo i le 18 ° C.

O le faagasologa o le germination e umi lava. E tatau ona faʻaauau pea le faʻamamafana, faʻalelei, puipui mai le la. I totonu o se ipu mama, ua totoina le laau i se vaega o le 3-4 paila o laulaau.

Faʻalauteleina o mafaufauga e ala i le vavaeina

Mo le faʻaleleia, e faʻaaogaina le faʻapipiʻiina o mea e faʻaogaina i fasi uʻamea, e aunoa ma ni laulaau pe lua foi laʻau pito i luga, e afa le afa. O le umi o le fagu o le 10 - 15 cm, ua tanumia i le loloto e tusa ma le 3 cm, na muai tataina i le pefu laupapa.

E sasaaina le mea faʻaleleia i lalo o le ulo, ona faʻafefiloi ai lea o le oneone. Ina ia faia se gaosiga o le greenhouse, o le ipu e ufiufi i se ata tifaga po o se pusa palasitika. Faʻapipiʻi i le pogisa i le vevela o + 25 ° C, faʻaauau pea le faʻamafanafana. A amata ona totogo laulaau fou, ona amata lea ona tatala le fale i lea mea ma lea mea, ma faasolosolo malie i le va o le totogo i luga o le ea.

E mafai ona aʻafia le tipi i le vai masani i le vevela o le potu, muamua ona togafitia i se aʻafiaga o le tuputupu aʻe aʻa. Ua faapipii le pusa i pepa pogisa mo le ufiufi.

Maʻi ma meaʻai

O le Medlar e le o se laau e sili ona mataga, ae o le faʻataunuʻuina o mea faʻalavelave ma le le lelei o togafitiga e mafai ona mafua ai le faʻamaʻi:

  • Pau le pala e tupu i le tele o le palapala palapala, faʻafefe o le vai, aemaise lava ile malulu.
  • Medlar lafoaʻi curl ma faʻanoanoa i se faʻamaʻi pipisi. E iai se faafitauli e ono tupu pe a tausia le laau i tulaga o le maualalo o le vevela, masini palapala palapala, ma se maualuga maualuga o le eletise i le eleele.
  • Medani lemu lemu i le maualalo o le moli poʻo le faʻamaina o palapala.

Medlar e mafai ona osofaia aphids, sooty sosolo ma lau iniseti.

Ituaiga ituaiga mafaufau ile fale ma ata ma igoa

O le genus medlar e aofia ai le tusa ma le 30 ituaiga, o nei mea e lua e fafagaina lautele. Siamani togavao faʻatau laau toto ma ola i luga o le eleele. O le Evergreen medlar Iapani po o le veva (Eriobotrya japonica) o loʻo faʻaleleia i fale mautotogi.

Medlar Japanese

O lau o le laau e telē, e pei o lapisi, pala. Fugalaau i le tautotogo i luga o pupu o le tausaga oi ai nei. Fua, e tusa ma le 5 cm i le lapopoa, peʻa-foliga pe lapotopoto, faatasi ai ma se paʻu paʻu ma se paluga suamalie i le tautotogo. E faigofie lava ona aveeseina le pele, o le aano o le tino ma suamalie.

Fualaau aina e aofia ai le tele o vitamini eseese, minerale, siama gaosi, calcium, faʻamalosia le puipuiga ma puipuia le tino. O fua e aofia ai se vaega itiiti o mea e gaosia ai le cyanide, o lea e mafai ai ona e 'ai i ni fua faʻatatau. I tulaga o le potu, e masani lava ona le totogo ma e le fua mai.

Faitau nei:

  • Laʻau o le laʻau - tuputupu aʻe, tausiga o fale, ata o meaola
  • Fale tipi - tuputupu aʻe ma tausi i le fale, ata o meaola
  • Tsikas - tausia ma toe gaosia i le fale, ata o laau
  • Clerodendrum - tausiga o aiga, toe gaosia, ata o meaola
  • Hippeastrum