Apple laau

Eseese o laau o le apu "Young": uiga, lelei ma le pala

O se tasi o upu sili ona lauiloa Igilisi o le: "Tasi apu i le aso - o le fomaʻi."

O le mea moni, o nei fua o le tamaoaiga tele i vitamini ma microelements, ma o lea e masani ona i ai i taimi uma a tatou meaʻai, e aofia ai i le taumafataga.

E mafai ona maua laau Apple i le toetoe lava o togalaau uma. I le taimi nei, o le tele o ituaiga eseese o nei fualaau aina ua atiae, e eseese i le tele o tulaga: i le lapoa, fua, e tusa ai ma le totoina ma le tausiga, ae o i latou uma e tasi i le tasi itu lelei - fualaau suamalie ma maloloina lelei.

O se filifiliga lelei tele mo le totoina i totonu o le fale mafanafana o se apple apple "Jung", lea e taua foi o "Snow White" e tagata. E tusa ai ma le faʻamatalaga, o le laau o lenei ituaiga e le lelei ma i le taimi lava e tasi e fua lelei ma lelei.

Faʻasologa o talaʻaga

O le ituaiga semi-culture na fafaga i Altai. I le faagasologa o le fausiaina na sopoia ai le "paʻepaʻe papaʻe" ma le "Invincible Grell". I le 2001, na amata ona amata, ma i le 2004 - faʻaaogaina ma le faʻaalia.

I le taimi nei, faʻafetai i le tele o uiga lelei, o nei laau apu ua maua ai le lauiloa lauiloa.

E te iloa? E aliali mai e le gata o apples e aoga, ae o fatu foi o loʻo i totonu. O totonu o fatu o le fua e tasi o loo i ai le fua o le iodine i aso taitasi mo le tino o le tagata.

Laʻau faʻamatalaga

O lenei tamai laau e oʻo i le maualuga o le 1.5-2 m i le matua. O ona lala sili ona mamana o loʻo i ai i le taumatau saʻo e fesoʻotaʻi ma le laulau, ma o le pale o loʻo salalau ma palasi. O le paʻu ua lanu enaena. Lanu, e masani lava saʻo, faʻatasi ma se fulufulu sosola. Pepa o le laupepa - laʻau, o le pito i luga o le laʻau e lamolemole ma susulu ma se tamaʻi lauiloa faʻapitoa.

Faʻamatalaga ituaiga o apu o le "Aport", "Bratchud", "Peresitene", "Rozhdestvennoe", "Red Chief", "Orlinka", "Glory to the Winners", "Orlovy", "Zvezdochka", "Kandil Orlovsky" , "Papirovka", "Mata", "Antey", "Pepin saffron", "Royalties".

Fualaau Faʻamatalaga

O fua e fusifusia i luga o le faigofie ma faʻalavelave tausaga. O lo latou mamafa e eseese mai i le 50 i le 80 g. O apu ua tumu i le vevela, lea o loʻo i ai se pusa paʻu.

O fua e tutusa lava ma se tasi oo latou matua - "Paʻepaʻe paʻepaʻe", valiina i se lanu lanu samasama. Mai le itu o aʻa o le lā na paʻu ai le fua, o le lanu piniki ua faia. Fua e faapipii i se uumi umi ma le manifinifi. O le tofo o uiga o apu o le a sili ona lelei le lelei, e lelei ona fatuina i se tulaga faifai pea, e matua suamalie ma leai. Le lanu o le pulupulu e paʻepaʻe, o nisi taimi ma le paolo malulu. E suamalie ma malie le fua.

Manaomia o le malamalama

O laau Apple "Young" e matua fiafia lava i le malamalama, ae i le taimi e tasi e mafai ona tumau pea le aoga ma luga o nofoaga malulu. E sili ona lelei le totoina o se laau i luga o se mauga, ae ia mautinoa e puipuia le laau talavou mai le matagi ma le ata.

Manaomia o le eleele

Laufanua laulelei e talafeagai lelei mo lenei ituaiga. A o leʻi totoina, e manaʻomia le faʻaopopoina o fugalaʻau i le palapala, e ono fufulu palasusu poʻo le faapalaga. E fautuaina e toto laau i le amataga o le tautotogo.

E taua! Aʻo lei totoina, o loʻo totogo le laau mo se aso i se vaifofo faapitoa lea e faʻateleina ai le alualu i luma o le aʻa.

Faʻasalaga

O le "Young" e faatatau i laau e ola ai, ae o le i ai i luga o le nofoaga o le 3-4 isi ituaiga o le taliaina ma e matua faateleina ai le fua o le laau.

Fruiting

Ua amata le seleseleina o le laau Apple mo le 4 tausaga talu ona totoina, ae o loo i ai ni mataupu pe a na o le 5 tausaga le seleselega.

Gestation period

E mafai ona ave ni apu apples i le ogatotonu o Aukuso. Ae, e fuafua i le fesuiaiga ma le tau, e ono oʻo mai le fua o le fua mulimuli ane mo nai vaiaso, o lona uiga, i le faaiuga o le masina talu ai.

Tuuina atu

O le laau talavou e aumaia 10-15 kilokalama o fua. Pe a ma le 10 tausaga talu ona totoina, e faateleina le fua o le fua i le 25-30 kg.

E taua! Ina ia mafai ona faʻamausali le fualaau aina ma fiafia i ana voluma, e manaʻomia e le laau le teuteuina lelei, e fautuaina e faʻavaveina vaega sili ona mafiafia o le pale, ina ia maua ai e le fua ma laʻau le susulu o le la.

Malosiaga ma le teuina

O pi o lenei ituaiga e le lelei ma puupuu le teuina mo le sili atu i le 30 aso. Ona o le le lava o le gafatia o le malosi, felauaiga i luga o mamao mamao e le aoga.

Faʻamaʻi ma le Faiga Faʻafefe Pest

O le apu e matua puipuia i le paʻu ma isi faʻamaʻi. Afai e te faia ni togafitiga faʻatagaina e puipuia ai mea faʻamaʻi, o le mea e ono tulaʻi mai i luga o le laau e itiiti lava.

O ia auala e aofia ai le faamamaina o ogalaau, aoina o aʻau ma laʻau pa'ū i le tautoulu, faʻapena foi ma le faʻaleleia o le laau ma sauniuniga faʻapitoa i le taimi o le fugalaau ma le fualaau aina.

Faʻafefe o le aisa

O ituaiga faʻafefe o le anufe "Young" ua faʻatusatusaina o le averesi. I le maualalo o le vevela, o vaega taitasi o le laau e mafai ona malolo, ae o tagata fai togalaau e faamamafaina e vave ona toe faʻaleleia le laau pe a maeʻa.

Ina ia puipuia le aʻa o le apu, e tatau ona mulimulu le eleele faataamilo i le faaiuga o le autumn.

Faʻaaoga fua

E le tatau ona e le fiafia aua e le lelei le teuina o apu, ona o ia mea e mafai ai ona e faia i taimi uma ni sua sili ma suamalie. E faʻaaogaina foi i latou e faia ai ni compotes, jams, jam ma jam.

E te iloa? Steve Jobs sa taua lana kamupani "Apple" aua o nei fua o se vaega taua o lona fualaau aina. O lea, i se tasi aso, i luga o le ala mai le faatoaga a le apu, na ia sau ai ma le manatu e faaigoa le lalolagi iloga lauiloa ma tautaua i le faamamaluina o lenei fua.

Malosiaga ma vaivaiga

E pei o se isi lava laau, o apu a le "Jung" ei ai o latou lava lelei ma mea le lelei.

Faʻaauau

  1. Fua lelei lelei.
  2. Maualuga maualuga i le paʻu ma isi faʻamaʻi.
  3. Fualaau matagofie ma matagofie.
  4. E masani ona toleni le laau e tusa lava pe maligi matagi.
  5. Tia lelei o fua.
  6. Faʻalapotopotoga o fualaau 'aina.

Faʻasologa

  • E le lelei le teuina o pi.
  • O le vavalalata o le vai o le eleele e le faatagaina, o le tulaueleele i ia nofoaga e le aofia ai.
  • O laau o lenei ituaiga e le taliaina le lamala.

O laau Apple "Young" poʻo le mea e taʻua o le "Snow White" e lelei atoatoa mo le totoina i le togalaau. Ona o le mea moni o le laau e patino i le semi-cultural, e seasea lava ona tupu i luga o se tulaga tau alamanuia. O le tausia o se laau fualaau aina e le tele se taimi ma taumafaiga e alu ai, ma e fesoasoani foi i se fai togalaau.