Fua o le gaosiga

Ae faʻapefea pe a fai e lanu le lanu meamata laulaau petunia, ma aiseā e mafai ai ona tupu lenei mea?

Petunia - o se tasi o laau e sili ona fiafia i ai fualaau aina. O lenei fugalaau o se tasi o teuteuga matagofie o soo se fugalaau fugalaau. O le fiafia o Petunia ma lona fuga mai i le tautotogo o le tautotogo i le malulu, e le o le popole e tausi ma tetee atu i mea le lelei - o le efuefu, le eleelea o le ea, o le timu.

Mo le le mautonu i le tausiga, o se tasi o aiga o nightshade e faʻaaogaina i togalaau aina, e masani ona totoina i totonu o fagu ma ipu. O nisi taimi, e tusa lava pe lelei le tausiga, o laulaau o le laau e sili atu ona susulu, e foliga mai e le o iloa pe aisea. I totonu o lenei tusiga o le a tatou mafaufau i mafuaʻaga e ono mafua ai le petunia ona o le paʻepaʻe ma filifiliga mo le faʻaaogaina o lenei faafitauli.

Faʻapupulaina le fugalaau

Petunia o loʻo aʻafia i se aʻa malosi.. O le tuputupu aʻe lemu o fualaau i le masina muamua ina ua uma le germination e mafua mai i le mea moni o le ola o laau laiti e fausia ai aʻa. A maeʻa le masina, o le a sili atu le malolosi o fualaau aina ma e le mafai ona maua e le laau ni meaai ona o le gafatia o le gafatia. O fualaau i lenei vaega o le a matua tupu lava ma o le a taua lo latou alualu i luma e faʻatonutonu ai.

Mo le mauaina o se mea lelei, e oʻo lava i le tuputupu ae o le vao, o mea e tupu ai le tuputupu aʻe o pa taʻitasi e taua tele e fusi ai.

Matou te ofoina atu e matamata i se vitio e uiga i le tuputupu aʻe o petunia:

Aiseā e lanu meamata lau lanu meamata?

Soo se mea o se fesuiaiga i le lanu lanu o loʻo faʻaalia ai le gaioiga a le laau i se mea le lelei. O lenei gaioiga e iloa ai o ia lava e solia le gaosia o le chlorophyll.

Mo le faʻamaonia saʻo, e latalata lava le suʻesuʻeina o lau lau lau. Afai e leai ni meaola ninii laiti (aphids, miti vaʻaia), vaʻavavevave ma mea e pipii ai, o lona uiga o le faʻaleagaina o laau totō o loʻo i totonu o faʻamaoniga o tausiga.

O le mafuaaga sili ona taatele o laulaau o petunia e paʻepaʻe, o le leai o se masini ma microelements. O Petunia e tali lelei i le le atoatoa o meaʻai., aemaise lava pe a oʻo i le auala e faʻaaoga ai pusa.

Le mea e fai

Ina ia toe faafoi mai se fugalaau faamaʻi i foliga vaaia lelei, e tatau ona e mulimuli i nei taʻiala:

  • Afai o le mafuaaga o le lanu lanu paʻu e mala, o siama maʻi ua aveesea mai laau mamaʻi. Ona latou togafitia lea i se vaifofo o le fungicide.

    Ina ia foia le faʻalavelave o faʻamaʻi faʻamaʻi (e aofia ai le paʻu o le paʻu), o fualaau e pei o Fundazol, Previkur, Topaz e sili ona lelei.

    1. Fundazole o se fualaau lelei, ae e faigata ona faʻatau i totonu o se tamai afifi. O le fua fautuaina mo le saunia o se fofo o le 10 g o le paʻu i le 10 lita. vai.
    2. Previkur ma Topaz ua faʻatauina le suavai i ampoules ma e sili atu ona faigofie le faʻaalu. Ina ia saunia le vaifofo, e tatau ona tatala le 2 ml i le 10 l o le vai.

    Suavai mo le gaosiga o laau toto e le tatau ona malulu ae le o vevela vevela (20-22 tikeri).

    A faʻaaogaina vailaʻau e puipui ai laau totino, faʻaaogā mea e puipuia ai le tagata lava ia (totigilima, mata mata, masini) ma aua nei galo e uiga i le puipuiga saogalemu ua fautuaina ile afifi oloa!

    O togafitiga e faia i le tau mālūlū ma le leai. Tamaiti ma meaola e le tatau ona latalata.

    I le tulaga o manuaga ogaoga, ole togafitiga faifaipea ma le fungicides e manaʻomia ile 2-3 vaiaso pe a maeʻa le vaʻaia muamua.

  • Faʻataunuʻu uʻamea togafitia e ala i le faʻavaivai ma le vai faʻamalolo (1 tsp acid acid i 10 lita. vai). I mataupu ogaoga ua le amanaia, pe a tele le lanu lanu o le laau, e masani ona faʻaaogaina le faʻamaʻiina ma le faʻaaogaina o faʻataʻitaʻi faʻataʻitaʻi. Ina ia saunia le vaifofo galue, ia faʻafefe 1.5 ml i le 2 lita o le vai faʻafefe i le vevela o le potu.

    Laʻau e fafagaina e ala i le susulu. Le tele o togafitiga - 1 taimi i le vaiaso (e oʻo i le 4). I le 2-3 vaiaso o togafitiga, e tatau ona i ai se tulaga lelei i le toe faʻaleleia o petunia.

  • Le lava o le vevela e tumu i laei pito i luga ma foliga pito i luga i lalo o se aʻa. Faatasi ai ma se malosi tele o le taumafa oona, e manaomia ai le vevela, faigofie ona gauai i le laau. O le filifiliga pito sili ona lelei o le a avea ma tali o le urea (carbamide).

    E le pei o le ammonium nitrate, i le Uria, o le vailaʻau o loʻo i totonu o se auala e faigofie ona maua. Mo le laei pito i luga, o le urea e faʻaitiitia i le fua faatatau o le: 30-40 g o le faʻamalaʻau faʻasaina ua faʻafefeteina i le 10 lita o le vai.

    Mātauina le fua saʻo o sauniuniga faʻapitoa. O le solia o le faʻaogaina o lau o petunia e mafai ona "susunuina."

  • Afai o le mafuaaga o le lanu paʻepaʻe o le pepa o le fagu pusa, o petunias e toso ese ma faʻapipiʻi i totonu o se koneteina fou.

    I le eleele fou mo le totoina o fugalaau, e fautuaina e faʻaopopo le faʻalavelave faʻamaonia ma le taʻaloga umi "AVA Universal 1 tausaga". Talosaga talosaga: 1/3 tsp i luga o le tasi togavao.
  • I le tulaga o le solia o le faasusu - o le vanu o laau, o le palapala i lalo o fugalaau e matala ma mamago.
  • Petunias mafatia mai leai se malamalamatotoina i nofoaga lafulemu o le togalaau.

Fuafuaga puipui

Ina ia ausia le iuga lelei ma ia aloese mai nei faafitauli, e tatau ona tuʻufaʻatasia ni auala puipuia ma le tausiga masani.

  1. Mo le puipuia o faʻamaʻi faʻaleagaina i le timuga ma timuga, e fautuaina e faʻaaoga le vailaʻau o le Fitosporin.
  2. Le faʻaleleia o le fesuiaiga o le ea ma sili atu le maua o le susu i le aʻa, faʻapena ona faʻamalosolo le pito i luga.
  3. O fualaau ma tagata soifua maloloina o loʻo faʻataʻitaʻiina i le vaitau o le tuputupu ae ma le tupu aʻei taimi uma (i le 2 vaiaso) e fafagaina i fomaʻi talafeagai. Mo fugalaau fugalaau, fomaʻi faʻapitoa Kemira Lux ma Kristallin ua fautuaina lelei i latou lava.

E le faigata tele ona maua ni petunias e fuga mai i le taumafanafana uma ma faʻafiafiaina mata i la lanu susulu, ese lanu. I le usitaia o tulafono faigofie o le tausiga ma le puleaina vave o faamaʻi, e mafai ona ausia le fugalaau "e pei ona i ai i le ata" o se mekasini i luga o le ata. O le puipuia o se mea lelei tele, ma e iloa e se fai togalaau masani le tulafono auro: "O le muai fuafuaina o lona uiga o le faaauupegaina!".