Faatoaga faatoaga

Faʻamatalaga, faʻaleleia faapitoa ma foliga o le Oryol o le fatu o le hens

E tele ituaiga eseese o taʻaloga taʻalo ma mea teuteu, o se tasi o lauiloa sili o le Orlovskaya. I le tele o seneturi ua mavae, na aumaia e le au faifaatoʻaga se vaega manaia o nei manulele. O le talafaasolopito o lo latou foafoaga e ese le manaia ...

E le mafai ona tatou le amanaiaina le mea moni e faapea o le seneturi talu ai o le ituaiga sili lea ona lauiloa o moa. I le taimi nei, o pou o Oryol e le taatele, ae o loʻo manaʻomia pea.

E faʻafefea ona iloa muamua moa o lenei ituaiga o meaola. I le taimi muamua, o nei moa na taua Giland. I Rusia, o le seneturi sefuluiva, o lenei ituaiga na matua lautele lava.

Ina ua pasi le faiga mo i latou, o lenei mea na mafua ai le moni o lenei aiga na maua mai. I le 1914, na faʻatuina ai tulaga faʻavae o le Rusia Imperial Society.

I le taimi muamua, o lafu lapopoa o nei moa na fafagaina i le vanu o Moscow, Tula ma Orel. I le faaiuga o le Taua Lona Lua o le Lalolagi, o lenei ituaiga na toetoe lava a faʻaumatia atoa. Ae o faifaatoaga moa Siamani na faigata tele ona toe faʻafoisia lenei ituaiga meaola. O le tele o koluse o pou o Oryol ma Malay na faia. I le 1949, i se tasi o faʻaaliga, na tuʻuina atu e le au faifaʻatasi i le aofia le 127 o manulele o lenei aiga.

O nei meaola o loo i ai nei i luga o le mamao o le faʻaumatia. mo se mafuaaga faigofie se tasi - o se numera tele o vaevaega fou. E mafai ona faʻaaogā faʻamaʻi o le Oryol i le auala lava lea e tasi e pei o taua, ae o le mea muamua lava, latou te fanauina lenei ituaiga mo le faʻaaoga lautele. O le suavai suavai taua o loʻo teuina i le VNITIP collection.

Faʻamatalaga faʻamavae Orlovskaya

O se ituaiga tulaga ese lava lea o le moa, ma e ese mai i isi i lana laʻau faʻapitoa ma e le gata. E matua le lelei lava, latou te talia lelei soo se tau, fuaina fuamoa e le maualuga. O solo e matua vevesi lava. O pepe moa ua amata ona tafe i le leva.

O manu laiti o lenei ituaiga i tulaga masani e matua faigata tele - e te manaʻo e totogia i latou i le tele o gaioiga. E tutupu lemu ia poula, ma e foliga mai ua tuai mai le fulufulu, e le gata i lea, o talavou e tele lava ina mafatia mai le "krivorotosti". E naʻo le lua o ona tausaga, o lenei faʻaitiitiga e oʻo atu i le atinaʻe atoatoa ona mafai lea ona tatou iloa lo latou matagofie moni. O lenei meaola e tulaga ese i le fawn, o le lanu paʻu ma le uliuli o le lanu.

Faʻapitoa

Oryol hens o ni sui lelei o latou ituaiga. O nei moa e ese mai isi tagata taitoatasi i le "fafo". O latou ulu e le telē, o le tua o le ulu e lautele ma o le pupuʻu faʻavavevave e pupuu. E iai se pupuu puupuu, e laʻititi faʻalelei i le ulu, lea e tupu ai fulufulumanu laiti e fetoʻai i itu eseese. E i ai foi se tino mamana ma lautele, o vavae ma uumi. O le fulufulu o le ua i le pito i luga ua fulafula, ma vaapiapi i lalo.

Faʻafeʻaiga i luga ole ponaivi pito i luma e fai ai le manulele e sili ona faʻamalosi. E tuʻu le siʻusiʻu i le itu taumatau i le laina o le tua. O lona foliga atoa o loʻo tautala i le malosi ma le mana o lenei manuʻa tau.

O lanu o lenei ituaiga o loʻo i ai se tamai selu, o loʻo faʻaosooso lemu i totonu o se lauulu paʻu. E le tele le siʻusiʻu, e tupu ai le tele o fulufulu. O nei moa ua i ai se foliga faigofie, tagata taaalo ma o latou foliga uma e pei o le taua. E eseese tagata matutua i le tutumau mausali ma e le o ni mea taua ma meaʻai. O nisi nei o mea e mafai ona mafua i lenei ituaiga:

  • manua fuga;
  • le ponaivi pito i luma e le masani ai;
  • maualuga ma le mamafa;
  • musika.

O loʻo i ai foi le foliga o le Oryol o lenei vaega o moa. Latou te agamalū, ae i le taimi lava lea e tasi, o le tele o tulafono. I fafo, e foliga tutusa lava i latou o se tulaga masani, ae na o le itiiti ifo o le telē. O nisi o faifaatoaga moa - atonu o le a le masalomia e le au amateurs e faapea e lua lala tutoatasi o lenei ituaiga - le Rusia ma le Siamani.

O moa laumei siliki e mataʻina i lo latou matagofie ma le vaivai. Na o lo latou mananao e faʻasili i latou ...

Mo le tausiga lelei o moa, e tatau ona e mafaufau e uiga i le faʻaogaina o le taualuga o le moa moa mai totonu. Faitau pe faapefea ona fai iinei.

Eseesega o nei ituaiga o meaola e faasaʻoina i faʻasaienisi ina ia mafai ai ona fatuina se faʻagaga faʻapitoa, ina ia aua lava neʻi le toe iai ni mea lamatia lamatia. O se tulaga iloga o lenei vaega o le maualuga maualuga o le lelei o le aano o manu-fiber, ae le o se taua taua o le maualalo o le gaʻo i totonu. O le atinaʻe o le susunuina o nei manulele i se maualuga maualuga. O moa i aso uma e iai lanu samasama lanu samasama ma faʻasolosolo umi i tua.

I le faa-Rusia-style Orlovskih hens, o le atinae e fai si telegese.

Ata

I le ata muamua e te vaʻavaʻai i se ata faataitai matagofie o se fafine lanu moana lanu moana:

Ma i lenei ata o le tama i lona mamalu uma o loʻo nofo faʻamaualuga i luga o le pa:


I totonu o le ata o moa ia o le Oryol e faʻaleleia i totonu o la latou fale masani masani:

I totonu o lenei ata, o se ulugalii o Oryol o loo i ai i totonu o lo latou "fale":

Ole vaovao o le Oryol i totonu o le lotoā e matua toʻafilemu:

E pei o le tele o moa, o sui o lenei ituaiga e mafai ma fiafia e savavali tusa lava pe malulu:

E tele moa na aʻea luga o le taualuga o le moa moa:

Faʻatauga o le tuputupu ae ma le tausiga

Faʻasalaga lelei, o Oryol o le a ola lelei ma vave.

E tatau ona tuʻuina atu i tagata taʻivaʻa se fafaga paleni, e leai se eseesega mai mea e tatau ona tuʻuina atu i tupe maua masani. O fefaʻatauaʻiga faʻafefiloi ua mamanuina mo isi manu fefaʻatauaʻiga e lelei.

Manatua o le avanoa i feeders e tatau ona saoloto. Fetuunaiga mo le fafagaina ma le vai e tatau ona fai i lalo o le laʻitiiti o le pi o nei manulele, ma o le potu o le ai ai moa e tatau ona ausia ai tulaga manaomia ma tulaga mama.

Mo lapalai e tatau ona fausia ai ni mea e nonofo ai, lea e tatau ona i ai i le maualuga pe a ma le 1 mita le maualuga o le fola. E pei ona matou fai atu muamua, e le vave ola vave moa, e le moni i fanau, o le tuputupu ae i luga e sili atu le maualuga ma e le maualalo le fiafia. O tagata taʻitoʻatasi e manaʻomia ni gaioiga sili atu. Oryol hens e matua faʻamalosi, o lea e le manaʻomia ai ona teu i totonu o cages ma isi ituaiga.

Gaioiga Faʻatino Uiga

O lenei ituaiga e matua malosi le faavae, ua atiaeina. Afai e te filifili e tausia le ituaiga o Oryol, ona tatau lea ona e faamasani i le gaosia o lenei ituaiga, o le mamafa o le tino o le tino, le numera o fuamoa ua faataatia. O le faʻatupulaia o tausaga taʻitasi o lenei aiga e le maualuga, o nisi nei o faailo:

  • 140-100 fuamoa na faataatia i le tausaga e tasi;
  • fuamoa fuamoa - 60 kalama;
  • ola mama o moa - 2.5 - 3 kg;
  • mamafa mamafa o le moa - 3.5 - 4kg.
  • o le lanu o le atigi fuamoa o le moli mama.

O uiga faʻaalia o le fatuga o nei moa:

  • ola mamafa o lupe - 0.6 - 0.7 kg;
  • roosters -0.8 - 1.00 kg
  • fuamoa gaosia - 100 fuamoa;
  • fuamoa mamafa - 37 - 39 grams.

O tagata talavou e amata ona faanatinati i se tausaga tuai, ma ua manatu lenei mea o se mea le lelei. O manoa oryol e masani ona fafaga mo le lelei o aano o manu ma fuamoa. Ina ia faʻaleleia le gaosia o fuamoa, e faʻaaogaina hybrids, lea e lelei ona atinaʻeina e tagata aʻoga faʻapitoa. Faailoga pito sili ona lelei o tagata toto - 285 fuamoa, e mamafa le 62 kene. O aano ma fuamoa o lenei vaega o manulele e manatu lelei tele.

Manatua o chicken Siamani Orlovsky e sili atu ona itiiti ifo nai lo o latou tagata Rusia, ma o lenei, i le isi itu, ei ai sona aoga aoga i le mafai gafatia o tagata talavou ma le gaosia o manulele matutua.

O fea e mafai ona ou faʻatau i Rusia?

E ui i le mea moni e faapea o lenei ituaiga e iloga i le le mautonu i le tausiga ma le fafagaina, e faigata ma malosi tele, e le faʻaitiitia i luga ole laulau gaosi oloa.

O lenei aiga e mafua mai i ituaiga e le masani ai, e lamatia ai, o le mea lea e fafagaina ai lenei manulele e na o le au faifaatoʻaga. Latou te masani oe i tulafono o le fafagaina o manulele.

O le sili ona lauiloa o faifaatoaga ia, o fea e mafai ai ona e filifilia ma faatau ai moa poʻo fuamoa o incubator o vao o Orlov breed:

  • Village Kurkovo 33, Moscow Region, District a Lukhovitsky, telefoni: +7 (985) 200-70-00.
  • Fai ni faʻataʻitaʻiga mo fuamoa ma moa mai lenei aiga i le faatoaga aai o Saratov, telefoni mo fesoʻotaʻiga: +7 (904) 242-95-77.

Analogs

Oryol hens o se ituaiga aiga o manulele. E tulaga ese i latou i le natura, ma e matua faigata lava ona maua se sui mo lenei ituaiga. Afai e le mafai ona e mauaina ni sui o lenei ituaiga, e mafai ona e suia i latou i ni mea talitutusa faapena. Ioe, o le analog o le a le o le kopi manaomia.
O nisi nei o le aiga moa o le fuamoa, lea e mafai ona tauva ma le Oryol hens:

  • Malay Fighting. E tutusa lava o latou vaevaega, o vae malolosi ma se tino faʻanoanoa, o ponaivi lelei na atiaʻe. O le musika o le tibia o ituaiga uma e lua ua atiaʻe e toetoe tutusa. O le gaosiga ma le gaosiga o fuamoa i totonu oi latou ma isi e toetoe lava i le tulaga tutusa.
  • Ynlovsky lemoa vociferous. E tutusa foi i le faavae, e iloga foi i latou i le lelei o gaioiga ma le tumau. E le gata i lea, latou te maua se leo matagofie, o lea latou te fiafia ai io latou matai ma a latou pesega matagofie.

I le faapipiiina i luga, e mafai ona matou fai atu ma le mautinoa o lenei ituaiga o moa ua iloga i le maualuga o le gaosiga o oloa ma o se tasi lea o mea lelei mo le fausiaina. O le toesea o le ituaiga o le faʻamaonia i le tausiga ma le maualuga o manaʻoga mo tuutuuga o le taofia.