Fua o le gaosiga

Vaomalo "Biathlon": auala e faʻaaoga ai ma faʻaaoga ai le faʻaaoga

Vaitaʻaga - o se vaega tuʻufaʻatasi o vailaʻau faʻasolosolo, lea ua fuafuaina e faʻafefe ai laau e le manaʻomia. I le taimi nei, o la latou numera e tele: mai le auala e faʻaauauina ai le gaioiga e filifili ai, mai i faʻasalaga i pulu. O ia ituaiga eseese e faigata ai ona filifilia tagata e ona fanua. I totonu o lenei tusiga, o le a tatou vaʻavaʻai atu i auala ma metotia o le faʻaalia, faapea foi ma faatonuga mo le faʻaaogaina o se tasi o taitai i le vailaau e tineia ai vailaau e tineia ai manu faalafua, le Biathlon herbicide.

Silasila o taga

"Biathlon" e mafua mai i vailaau faʻamalosi o gaioiga masani, o le mafuaʻaga autu lea o le faʻaumatiaga o le tasi tausaga / lua-tausaga le vao ma isi vao-parasites i luga o fua o saito. O le tuufaatasiga o fualaau faasaina e mafai ai ona e togafitia lelei uma vao vao, e aofia ai laau leaga e tutupu fua, o ona aʻa e lautele ma loloto. O fualaau e afaina i le fualaau faasaina, e fuafua i le saoasaoa oo latou tali i le vailaau e tineia ai manu faalafua, e mafai ona vaevaeina i ni vaega se lua:

  1. Mafaufauga: vaomatua, togalaau vao, vaevae o le toto, Tatar buckwheat, patapupii o le fanua, violet, ituaiga ituaiga o alfalfa, faʻateleina feusuaiga, feusuaʻiga, fuele vao, fanua galo-au-leai, oona vormwood ma isi.
  2. O le mea e masani ai: vaʻavaʻavaʻa, ituaiga o Chistets, faʻasalaga o le fanua, siama oona, somnolence, Molokan, Tatar, euphorbiae, mint a le fanua, faʻatoʻa lulu le vao, blackshade pogisa ma isi.
E te iloa? O le togavao muamua na toe fausia i le 1768 e Gombark ma tofotofo i peti chamomile.
O ana gaioiga e le faʻaitiitia ai le tuputupu ae ma le atinaʻe o le lulu. "Biathlon" ei ai mea filifilia, lea e umi ai le umi e faʻaaoga ai. O le vailaʻau e aʻafia i le vasega o aryloxyalkanoic acids ma sulfonylureas.

Gaoioiga galue

I le tuufaatasiga o le "Biathlon" o loo i ai auala faapea: "Elan" (emulsion concentrate), "Stalker" (paluga suamalie) ma le "Ducat" (vailaupapa vai). O le fualaau faasaina e mafai ona mafua ai le oti ona o le tolu o vaega o mea gaosi:

  • 2,4-dichlorophenoxyacetic acids i le ituaiga o le 2-ethylhexyl ester o se paʻu paepae, o se mea e faigofie ona sosolo i totonu o le vai, lea e gaoioi lelei e faasaga i le chamomile, le vaitui ma le tao. Cereals e tetee i le 2,4-D.
  • Tribenuron-methyl - tioata o lanu paʻepaʻe ma se manogi malosi, faʻasaʻo vao vao lautele. I vailaʻau o le gaʻo, o le vailaʻau e vave ona faʻasolosolo i nonoa faʻamaʻi.
  • Triasulfuron o se lanu le laugatasi ma e leai sona tino e iai le malosi e fasi ai vao vao i le taumalulu ma le totoina o fua.

Fomu sauniuni

Folasaga sauniuni "Biathlon" o se tuufaatasiga o le faʻaauau (concentrated) emuluma (EC) ma vai maʻalaʻau vai (EDC). O loʻo faʻapipiʻiina i pusa binini faʻamaufaʻailogaina faʻamau ma se voluma e 4.5 lita, 0.09 ma le 0.03 kilokalama.

E te iloa? Fatulaʻau - tamaoaiga lauiloa. O tausaga taʻitasi e tusa ma le 5 tone o fualaau faasaina e gaosia i le lalolagi, ma o latou uma e le o faʻatautaia luga o fata o faleoloa.

O fualaau oona

E faʻatatau i le faiga o le gaioiga o le fualaau faasaina, o tulaga nei e mafai ona faʻamamafaina:

  1. Faʻaleagaina lelei o le silia ma le 100 ituaiga o laau parasitic.
  2. O le tulaga o le tetee atu o vao leaga i le fualaau faasaina e itiiti lava, faafetai i le tolu-vaega o le fatuga o auala o ituaiga eseese o gaioiga.
  3. O se tulaga sili ona lelei i le va o vaega, lea e faʻaleleia ai le gaosiga o le faʻaaogaina o "Biathlon".
  4. Faʻafetai tele i cereals, leai se phytotoxicity pe a faʻaaoga e tusa ai ma faatonuga.
  5. Le mafai ona iai faʻatasi faʻatasi ma iniseti, lea e talafeagai mo le totoina o se fua lelei.
  6. Saogalemu e ala i le faaitiitia o le aofaiga o le tiasulfuron i le tuufaatasiga pe a faatusatusa i isi otaota.
  7. Gaioiga uumi, o le tulaʻi mai o le manaʻoga mo le toe faʻaaogaina - o se mea e le masani ai.
  8. O le "faʻaaogaina o le suiga o le lauulu" o le faʻaopoopoga o le gaioiga o fualaau faʻasaina pe a tupu mai le vavao o vao, lea e faʻafaigofieina e tali tuufaatasi a tribenuron-methyl ma triasulfuron.

Aoao pe faapefea ona faʻaumatia vao ma togafiti togafiti.

Faʻatinoga o gaioiga

"Biathlon" e galue i ni vaega se lua. Muamua, o le 2,4-dichlorophenoxyacetic acid, e avea o se mea o le hormonal, e ulu atu i totonu o le vao vevela ma faʻagesegese ai le photosynthesis o laau parasitic e ala i le taofia o le enzyme acetolactate synthase. O se taunuuga, e amata ona le lelei le laau, lea e faʻaalia i le leaga o laulaʻau ma gaʻo, leai se lanu, ma le oti o le vao. I le laasaga lona lua, o tribienron-methyl ma triasulfuron e afaina ai le gaosia o le valine ma isoleucine, o le mea sili ona taua o le amino acids. O se taunuuga, o suauʻu ola e taofi le vaevaeina, tuputupu aʻe ma atiaʻe, e mate le tino.

Metotia, taimi faʻatulagaina ma le faʻaaogaina o le tau

E tusa ai ma faatonuga "Biathlon" e faʻaaogaina e ala i le pulupuluina ma le fesoasoani o meafaigaluega faapitoa o le saito ma le oats. E fautuaina le vailaʻau e togafitia le vao, lea o loʻo i le vaega o vao galue i le vevela o le 10-25 ° C. E mafai ona ausia le maualuga o le malosi pe a fai o le parasitic o loo "talavou", pe a le oʻo i le 15 senitimita le tuputupu aʻe ma e 2-10 laʻau i luga o le ala. Ina ia le afaina ai fualaʻau o le saito, e tatau ona fufulu i le taimi o le vaitau ao le i ulufale i le pai i le tautotogo. O le fua faatatau lelei o le faʻaaogaina o le vaifofo galue o le herbicide biathlon, o le averesi lea o le tasi pusa i le 10 hectares o le faʻatoʻaga totoina - e tusa ma le 200 lita i le hectare.

E taua! Tausia le fualaau faatonuina o le fualaau faasaina, aua o le televave e mafai ona oo atu ai i le oti o le le gata o vao, ae o le luluina foi, toilalo o le microflora o le palapala, faapea foi le afaina o lou soifua maloloina.
Ina ia faʻaaogaina le vaovao, e tatau ona e filifilia ni tulaga lelei o le tau o le a tumau mo ni nai aso: vevela mafanafana o le tau, vave le vevela e le silia le 5 m / s. A le o lena, o le fualaau faasaina i le timu o le a le maua ai le mea e manaʻo i ai, poʻo le faʻamaʻiina o le a matua faʻateteleina ai le gaioiga o gaioiga o loʻo manaʻomia. E le mafai ona afaina le eleele mo le 2 vaiaso talu ona totoina le saito, o le a faaleagaina ai le eleele puipuia "lauulu" ma faaititia ai le lelei o le vaovao. I le taimi o le faʻaaogaina o le vailaʻau e tatau ona e faʻamautinoa e le pa'ū i luga o isi agaifanua maaleale e leai se malosi e tetee atu ai i le gaioiga a le "Biathlon". A le o lena, e mafai ona e '' '' 'ona' '' ''ona' au lava faʻatoʻaga i na gaioiga

Aafiaga o aʻafiaga

Ona o le i ai o le 2,4-dichlorophenoxyacetic acid i le tapenapenaga, o le uluaʻi taunuuga o le aʻafiaga o le herbicide "Biathlon" o le a manino le vaaia pe a mavae ni nai itula: o laulaʻau o le vao o le a amata ona mamae. Vavave vave ona ulu atu le vaovao i totonu o le laau, i ai le malosi e faaputuputu ai i totonu o masini, ma oti ai. E mate atoa vao vao i totonu o le 3-7 aso, mo le sili atu ona faʻasaʻoina o le a oʻo atu i le lua vaiaso. E mafai e le fualaau faasaina ona fasiotia uma togalaau parasitic, ae i soo se tulaga lava o le a taofia ai lo latou atinaʻe, ma o le a le afaina ai fua. I mea uma, o meaola e le tupu, e leai se mea faapitoa e manaomia mo meaʻai ma le susu.

Vaitaimi o le puipuiga

O fualaau faasaina, faʻaaoga i gaʻo taliaina, o le a le gaoioi i luga o le eleele, naʻo luga o vao na faʻamaʻi saʻo. E tusa ai ma faatonuga mo le faʻaleagaina lelei o vao leaga se tasi o togafitiga saʻo e sili atu.

E taua! E le tatau ona e toe faʻaaogaina le fualaau faʻasaina pe afai ei ai sina vao vevela, a leai o le ae faʻaosoosoina le faaputuputuina o mea oona i le saito ma le avo.

Fesootaiga ma isi vailaau e tineia ai manu faalafua

"Biathlon" e faatatau i vailaau faʻasaina, lea e le aofia ai le faʻaaogaina o isi vailaau faʻasaina, talu ai e mafai ona lamatia ma saofagā i le phytotoxicity. Mo le faʻaumatiaga faʻaleagaina o laau faʻasolosolo ma cereal parasitic, ua faatagaina e faʻaaoga le "Biathlon" i totonu o se masini vavalaʻau ma Fabris. O le fualaau faasaina e talafeagai lelei ma vailaʻau faʻasaina o meaola, vailaʻau vailaʻau faʻasaina (sauniuniga kemikolo mo le faʻafefeteina o iniseti leaga), faʻalauiloaina o le tuputupu ae ma le fungicides (o meaola oona mo togafitiga o faʻamaʻi faʻaleagaina o laau).

Corsair, Superlen, Caribou, Cowboy, Eraser Extra, Lontrel-300 o loʻo taʻua foi o vaovao mo fua o saito.

Faatapulaaina o fualaau aina

E leai ni faʻamaumauga mamafa i luga o soʻo se suiga o fualaau aina pe a faʻapea o le "Biathlon" e faʻaaogaina e tusa ai ma faatonuga. E mafua lenei mea i le vave faʻavaveina o le olebenurol-methyl i eleele ma le faʻaitiitia o le faʻaaogaina o le triasulfuron i lenei sauniuniga faʻatolu faʻatusatusa i isi vailaau faʻasaina.

Tuutuuga ma tuutuuga o le teuina

O le togavao "Biathlon" e fautuaina ina ia teuina i se nofoaga matutu e le mafai ona maua e tamaiti ma manu, e aunoa ma le susulu o le la i se vevela o le + 1 ... +24 ° С. O le ola ola o le fualaau faasaina ua faailoa mai i luga o le afifiina. A maeʻa le aso e muta ai le vaovao e lelei tele le faʻaaoga. I nisi o tulaga, e mafai ona suʻeina mo le talafeagai, pe a maeʻa le lelei o le auala e mafai ai ona faʻaaogaina le vaovao mo lona faʻamoemoe.

Soo se vailaau e tineia ai manu faalafua o se vailaau o vailaau e mafua mai i mea oona, o le mea lea o lona faaaogaina e tatau ona faia maoti e tusa ai ma faatonuga ma tusa ai ma le faamoemoe. A leai, o taunuuga o le a le mafai ona faʻafitia, ma mo i latou e gaosia le fualaau faasaina e le o taliina.