Vine

Tovine o le vasega Amerika o le "Lototoa"

"Lototoa" - o se vailaʻau eseese e faʻaaogaina ai sua sili ona maualuga ma vailaʻau mūmū mūmū. Ona o lona tetee tele i tulaga leaga o le tau, o lenei ituaiga ua maua ai le lauiloa tele i luga o vine vine o itu i matu. Matou te valaauliaina oe ia faamasani oe lava i le faʻamatalaga o ituaiga eseese o vine "Veliant", talanoa i ona lelei ma mea le lelei, faʻapea foi ona aʻoaʻoina tulafono o le totoina ma le tausiga o mea manogi.

Faʻasologa o talaʻaga

Eseese "Lototoa" na faia e le American scientist-breeder R. M. Peterson. Galuega i le aveesea o le saienitisi na faaaluina i le 1967. I le avea ai o se faavae, e lua ituaiga mai fafo na filifilia: o le Reparia ma Frost frost resistant.

Aʻoaʻo e uiga i le faʻalavelave o le totoina o ituaiga vine e pei o "Ladies Fingers", "Pretty Woman", "Delight", "Arched", "Riesling", "Gourmet Early", "Elegant", "Tason", "Furshetny", "Julian" "Chardonnay", "Cabernet Sauvignon", "Gala", "Chameleon", "Harold".

O le taunuuga o se vine vine e faigata ma fua mai. O se vaega tele o faʻamatalaga agavaa ma ituaiga meaola e maua mai i se ituaiga fou mai "aiga" fafo. I le 1972, i le mavae ai o le lima tausaga, na aveeseina ai le auala na vaʻaia mo le suʻega.

Faʻamatalaga

Faʻaliliu mai le Igilisi, o le igoa o lenei ituaiga ua faaliliuina o le "toa", "toa", "heroic". O lenei igoa e faʻamaonia atoatoa ai uiga o meaola ma uiga o vine.

E te iloa? O le vine o se faailoga o Armenia. I le Tusitusiga Paia (Tusi Paia) o loo i ai faamaoniga o Noa na muamua totoina vine i luga o nei laueleele.

Laʻau

O le "Tauleleia" o se laau maualuga-tuputupu ae ma se pale malulu. I luga o sola ese e oʻo atu i le 4 fuifui. O le vailaʻau o loʻo i ai ni faʻamatalaga sili ona lelei o le faʻavaeina o aʻa, o le mea lea o le laau e fetaui lelei mo le teuteuina o fausaga, arbors ma teritori.

Bunches

O le laau e fai ai ni mea e le o se mea e faʻaaogaina i le bisexual ma le fulafula o le paʻu. O le umi o le vine e 10 cm. O le fuataga o le fuataga e mamafa pe a ma le 100 g. O fua e fua tele. O foliga o le fua o le lapotopoto, o le lanu e lanu uliuli, latalata i le uliuli. O ponaivi e tutusa lava le telē. E le lava le laʻau o vine, o lea e faigofie ai ona aveese mai le paluga o fua o fua.

O le suka i totonu o le fua e le silia le 20%. "Lototoa" o loʻo faʻaalia e se fualaʻau vave fualaau.

Uiga o se ituaiga

O le lototoa ua faatuina e ia lava lautele, sili ona faigata ma leai se totogi.

Tuuina atu

O le gaosiga o oloa o se tafaoga autu lea e faʻamaonia ai le lelei o vine. O le gaosiga e fuafuaina e le o kilokalama mai se togavao, ae i kilokalama mai le 1 mita sikuea. m tovine. "Lototoa" ei ai le tikeri maualuga o le fausiaina. O le vailaʻau e pei o le maualuga o gaioiga, e pei o tausaga taʻitasi e maua mai ai le maualuga o fuainumera o fua.

Ma se vaega o le 2.5-4 sikuea mita. m "Tau" 10-12 ma sili atu kilokalama o fua. O le lelei ma le fuainumera o fualaau aina e tutusa lelei lava ma le tausiga o vine ma le tau.

Gestation period

Fatuina "Valiana" e faatatau i ituaiga o vaitau o vaitau. O le vaomatua, mai le vevela i le seleselega, e ave 128-140 aso, e faʻatatau i le sone tulaʻi. O le faʻaaogaina faʻapitoa o vine e amata i le afa lona lua o Aokuso - amataga o Setema.

O le faigata o le taumalulu

O le eseesega autu o le ituaiga "Lototoa" mai le uso a tagata maualuga le malosi o le kiona. O le "Veliant" o loʻo folafola mai o se 'au o fualaʻau e sili ona malulu, lea e sili ona taua i nofoaga e leai ni kiona e maua ai le kiona i le mea e mafai ai e le aʻa o le laau ona tafe. E tusa ai ma le faʻamatalaga a le au faifaatoʻaga, e mafai e le tovine ona faʻafeteia le paʻu o le vevela ile -45 ° C. O le laau e faigofie ona faʻasaʻo le tau i matu.

Faʻamaʻi ma faʻafefe o manu

Talia le totoa maualuga le tumau i faʻamaʻi pipisi eseese. O le vine e mafai ona aʻafia i le ouma ma le paʻu. O le togafitia e faʻamaʻi ai nei maʻi e faia i uluai faailoga o le faʻamaʻi.

Faatasi ai ma faʻamaʻi masani o vine o loʻo faʻamavaeina foi anthracnosis, Alternaria, chlorosis, mai mea faʻamaʻi - vine vine pruritus, miti vaʻaia, leafworms, iniseti fua, thrips, aphids, otaota.

Ina ia mafai ona faʻaaogaina fualaau, faaaoga fualaau faasaina e pei o Kaptan, Folpet, Zineb, Maneb, Propineb, Metiram, Mancozeb, Thiram. O le efuefu efuefu e aoga tele e faasaga i le oumati. Faʻaaoga lelei o meafaigaluega e pei o le "Bayleton", "Rubigan", "Caratan", "Topsin-M 70%." O le galue i le gaosiga o togavao e amata mai pe a uma le vaomatua.

E taua! O timuga timuga e mafai ona faʻaititia ai le puipuiga o le vaomatua, ona o le susu e fesoasoani i le faʻaalia ma le atinaʻe o faʻamaʻi pipisi. O le mea lea, e manaʻomia e le vao vao se malutaga malulu ina ia le pa'ū i luga o laulaʻau ma fuifui vine.

E faapefea ona toto vine

Mo fatu e piki laufanua malulu puipuia mai matagi malolosi. E fautuaina le toto i tafatafa o le pa poʻo le galo ina ia mafai ai e le vine ona fai fua. E mafai ona e toto vine i le tautoulu ma taimi o le tautotogo i se vaieli ua saunia faapitoa.

O le totoina o le algorithm e tutusa mo ituaiga uma:

  1. Fuʻu se pu o le loloto loloto.
  2. Faaopopo le eleele lanu uliuli ma le ofuina o minerale.
  3. Sue ma ufiufi i le vai i ni nai taimi.
  4. Tuu fasi laau i se mamao e 50 cm mai le tasi ma le isi ma le eleele elekopayte.
  5. Liligi le mulch faataamilo i le vao.
  6. Liligi i luga o le vai.

E taua! O vine o lenei ituaiga e tatau ona tupu i se tau vevela. O lenei mea o le a mautinoa ai le togavao e aʻafia ai faʻamaʻi faʻamaʻi.

Faʻapitoa o le tausiga

O mea autu e aʻafia ai le setete o le laau ma lona fuaina o le faʻamalosia, teuteuina ma le faʻamalosi.

Faʻasa gaosia pe a magoto le fanua. I le malulu, o le palapala e le lelei, o lea e taua ai le aua nei sasaa vai. O le taimi lava e mimiti tele ai le vai, tatala le eleele ile vao.

Teuteu faia i se vaega o le fua o vine (i le tautoulu) pe pei ona manaomia. I le amataga o Aokuso, e manaʻomia ona faapuupuuina pine e 25-30 cm, ina ia maua ai fualaau aina e sili atu meaʻai. Ia mautinoa ia aveese fualaau mago ma lau mama.

Laei afu manaʻomia le faʻaaogaina o le tele o taimi i le vaitau. O lenei mea e mafai ai e oe ona faʻalauteleina galuega puipui a le vao, e faʻaleleia ai le fua o fua ma o latou tofo, e faʻaleleia ai le fua.

O le tele o taimi, e fafagaina vine i le tautotogo ma le autumn. Ina ia faia lenei mea, ia faʻaaoga faʻamaʻi tino ma minerale ia faʻamautinoaina le lava o le nitrogen, fuakalama ma le potassium.

Le lelei ma le le lelei o le ituaiga

Aotelega, mafaufau i tulaga lelei ma mea e le mafai ona tutupu i le "Lototoa". Na o le pau lava le tulaga le lelei o le ituaiga, o le tele o le au faifaatoʻaga e mafaufau faʻafitauli i le oumati ma le paʻu.

O le mea sili e faʻaalia ai lenei ituaiga o loʻo faʻaalia i totonu ese le teteʻe. O vine e le lelei tele mo le totoina i vaʻa fefelave faigata. Na iloa e le au faifaatoʻaga o le vaʻaiga o le laau e faʻaalia ai le maualuga o le fetuunaiga, lea e matua faigofie ai le faʻagasologa o le tuputupu aʻe o le ituaiga.

E te iloa? I taimi anamua, e masani ona siakiina e tagata e ana vine vine e faapea, na tusia e le latou aufaigaluega ao le i amataina le seleselega ma le faatagaina ai se loto. E mafua mai i le mea moni na toto laau i tafatafa ane o laau, o lea na pipiʻi ai vine. Na faasolosolo malie lava, o laʻau na ufiufi ai le paʻu tele na mamae ai le laau ma na o le pau lava le lagolago mo le vine vine. O se mea matautia tele mo tagata faigaluega oe aʻe i luga o sea lagolago.
O le le mautonu le aoga o le maualuga o fua o fualaau laau, faapea foi ma le vave ona matua o le vine. E eseese fua i le manogi manaia ma le tofo tulagaese.

O se ituaiga o vine mama ma le tumau e tatau lava ona i luga o lau togalaau!