Laʻau

Petiole po o le aʻea i luga o le vaomatua - ituaiga, totoina ma le tausiga ile eleele

O le Petiole hydrangea e taua foi o le fusi poʻo le fetolofi. O lenei fugalaau ei ai ni mea taua. E mafai ona ausia se maualuga o le 10 m ma e manaia le manogi o le meli. E ese le matagofie o le aganuu i le togalaau. Ina ia mafai ona ola lelei le laau, e tatau ona tausia lelei, ia amanaʻia uiga o le ituaiga.

Faamatalaga o petioles hydrangea

O le faʻaleleia o le hydrangea e sili ona lauiloa i le au fai togalaau. O lenei fugalaau e masani ona faʻaaoga e teuteu ai poloka.

Amataga

I le natura, o le aganuu e masani ona tuputupu aʻe i vaomatua po o vaomatua. E mafai ona maua le fugalaau i Korea, Iapani, i Sakhalin. I le avea ai o se laau totō, na amata ai ona tupu i le 1865 - talu mai lena taimi ua amata ona lautele.

O Petiole hydrangea e foliga manaia ma e faʻaaoga lelei e teuteuina ai togalaau

Faʻapitoa

O le ogalaau o loʻo faʻamatalaina e tele lanu lanumeamata lanu uliuli. E i ai a latou mea maoaʻe. I le oʻo mai o le tautoulu, o le laʻau ua lanu samasama, ma o Novema na paʻu ai. E mafai e le hydrangea faʻapipii ona faia soʻo se fomu, o loʻo afifiina ia lava i mea eseese.

I lenei tulaga, o le laau e leai sona ogalaau. O lenei uiga masani e masani ona faʻaaogaina e tagata e faia ata. E masani ona faʻapipiʻiina le laau ma isi fugalaau i luga o le saite. O le Hydrangea o laʻau eleelea e mafai ona lilo le pupuni o le fale ma puipuia i latou mai le vevela o le taumafanafana.

O fugalaau o le vao e paʻepaʻe, paʻepaʻe piniki ma le lanu violē. Latou te faia ni mea e fai i le thyroid, lea e oʻo atu i le diamita 20 cm. O le fuga e sili atu i le 2 masina. I le taimi lava e tasi, e amata i le ogatotonu o Iuni.

Taua!O le laau ei ai sona manogi manogi, aua e tosina mai ai pi ma o se mea manaia tele o le meli.

E mafai e se laau ona maua fugalaau sinasina matagofie

Faʻatau ma faʻasoa

O mea taua o le aʻeina o hydrangea o mea nei:

  • sili atu mea matagofie teuteu;
  • le mafai ona faaaoga i le mamanu;
  • lelei faigata taumalulu.

I le taimi lava e tasi, o se toe foi taua tele o le uiga foi lea o le fugalaau. O le laau e mafai ona oʻo atu i le tele o le tetele, o lona uiga e tatau ona nonoa i se lagolago.

O le faigata o le taumalulu

O le aganuu e puipuia mai le malulu. E le gata i lea, i se tulaga mataʻutia o loʻo i ai le lamatiaga o le mamago. O laau laiti e telegese le tuputupu ae. I nai tausaga muamua, latou te faʻaaluina le malosi i le fausiaina o aʻa. O ia togavao e itiiti le faʻasao i le kiona nai lo tagata matutua.

Mai le 5-6 tausaga o le hydrangea i le foliga o se vine e maua ai le tuputupu ae o le tuputupu aʻe ma e faʻaalia i le tele o puaʻa. I le amataga o le 2 tausaga talu ona totoina, ua fautuaina e tuu i lalo le laau ma ufiufi atoatoa. I se tausaga matua, e sili atu ona natia na o aʻa.

Eseese ma ituaiga o le aʻea hydrangea

O loʻo i ai le tele o ituaiga o meaola ma ituaiga o togalaau vao. E eseese a latou faamatalaga ma uiga.

  • Petiolaris
Hydrangea togalaau - totō ma tausi i le malae vaʻaia i Urals

O lenei laau e faʻaaoga lelei e teuteu ai le saite. O le maualuga aupito maualuga o le aʻea o hydrangea. E mafai e le aganuu ona oʻo i le maualuga o le 25 mita. E mafai ona salalau i luga o le eleele poʻo laau faʻamalosi.

  • Miranda

O lenei aganuu e faʻailoaina e se manogi matagofie. Curly hydrangea O Miranda ei ai ona lanu uliuli ua ufitia i veli paʻepaʻe.

  • Cordifolia

O le tele o aganuu eseese. E le sili atu le maualuga o le laau i le 1.5 m le maualuga. Cordifolia o loʻo faʻaalia i se lanu e le masani ai laulaau. Lalo ei ai la latou lanu paʻepaʻe-lanu meamata. Fugalaau ei ai lanu lanu mumu.

  • Winter Surprise

O le Winter Surprise cultivar e aofia ai i se vaega o fualaau vevela. O se laau matua matua e tupu i le maualuga o le 2 m. O fugalaau e lanu paʻepaʻe. O le laau e masani ona i ai lau lanu meamata. Ae ui i lea, faʻalagolago i le faʻatupulaia o tulaga, e mafai ona lanu mumu pe pele.

  • Ave se avanoa

O se vaega taua o le Take e Chance eseese e manatu o se tuaoi paepae i luga o laupepa. O nisi taimi latou te matua lanu paʻepaʻe. Ona o lenei, ua faaleleia ai uiga teuteu o le aganuu.

Mo se fesoasoani! O le laau e foliga manaia lava e oo lava i fafo atu o le taimi o le vavao.

  • Lamea siliva

O lenei aganuu ei ai se manogi manaia ma le manaia. E ufiufi i le matagofie o fugalaau teuteu ma lau laʻau. Curly hydrangea e mafai ona ola e oʻo i le 7 m. Ua atoatoa ona totoina le laau - o lenei mea e mafai ai ona e tuʻuina atu ni foliga manaia i le vao.

O lenei ituaiga e masani lava ona tupu aʻe e avea o se fualaau aina. E mafai ona ia afifi faataamilo i lagolago ma faʻata. O le fugalaau o se fale matagofie o le meli.

E tele ituaiga o petiole hydrangea

Toto i le laufanua laufanua lianoid hydrangea

O le totoina ma le popole mo le aʻeina o hydrangeas i luga o le eleele avanoa ei ai ni mea taua e tatau ona amanaia e le au amata ma tagata e ona le poto masani.

Filifiliga o nofoaga ma tapenaga o eleele

Hydrangea Petiole poʻo le aʻeaʻe, aʻe i luga vine

Ina ia ausia le manuia i le totoina o faatoaga, e taua le filifilia o nofoaga tatala. Faʻapipiʻi vave le fugalaau o le a faamanuiaina i le i ai o le malamalama lelei. A totoina i se mea malulu, o le a tupu lemu le togavao. I lenei tulaga, o le a faʻapupulaina i luga o mea laiti.

E fautuaina le laau ina ia totō i le palapala malulu ma le susu. I le taimi lava e tasi, e faʻasaina le faʻaauau pea o le suavai i le eleele.

Taua! O le laau e le o se mea e sili ona faigata i luga o le eletise, ae o le peat e tatau ona i ai i le tuufaatasiga o le eleele. I totonu o le eleele o le calcareous, o le agavaʻa e tupu tele le leaga.

O fea o togalaau e sili ona totoina i tafatafa ane

O le tele o taimi, e totoina faʻapitoa ia hydrangeas. E mafai foi ona tuufaatasi ma laau maualalo, au, laau o le cereal ma mea teuteu. E le gata i lea, o se faʻatasi ma le totoina o fualaʻau taʻitasi e mafai.

E faapefea ona toto

I le eleele lafoaia, e sili ona lelei le toto laau 2-3 tausaga. I le taimi lava e tasi, e tatau ona matauina se vaitaimi i le va o fualaau o le 1 m.

Pe a toto se laau, e taua le matauina o le faasologa o gaoioiga nei:

  1. Saunia se pu mo le totoina. E tatau ona 40 cm le maualuga pe a toto i le eleele eleʻele, e tatau ona faateleina le tele.
  2. Fai se alavai faʻavaivai. I le pito i lalo o le lua, e tatau ona e taoto le 10 cm o alavai, ma sasaa le palapala o le eleele i luga. O lona mafiafia e tatau ona 12-15 cm. O le faʻaaogāina o se alavai faʻavaivai e faʻatagaina. A leai, ei ai se aʻafiaga o le pala.
  3. Faʻasalalauina aʻa ma aʻafia i le palapala. E taua tele le faamautinoa o le ua uʻu e tu i le tulaga tutusa ma le eleele.
  4. Tele le suavai le totoina. O le 1 lita o le vai o le a manaʻomia i le vao.
  5. Faʻaopoopo se mulching layer i le poloka poloka. E mafai ona avea ma paʻu pe o vao. Mulch fesoasoani e taofiofi le susu i le faʻaaogaina o eleele ma maua ai le puipuiga.

Pe a faʻatulagaina le totoina, e tatau ona e mafaufau i le tele o mea

Tausiga mo le aʻea hydrangea (liana)

O le aʻei luga o le hydrangea e manaʻomia ma talafeagai lelei, ma e tatau ona atoatoa.

Faʻasa

Laʻau hydrangea - totoina ma tausi ile eleele

O le togavao Hydrangea e faigofie. I lenei tulaga, e manaomia e le laau se aofaiga o le susu. I le lamala, o le aganuu e felafolafoai i le vai e faatolu i le vaiaso. Faʻamaua le vao i le vaiaso. Ae ui i lea, e tatau ona faia tele lenei mea. Mo le 1 vao e aoga le faʻaaoga 20 lita o le vai.

Taua! Faʻasagaina o le togalaau e fautuaina i le tele o vaiinu. O lenei mea o le a fesoasoani i le ausiaina o aʻa.

Fertilizer ma le faʻasusu

E manaʻomia lou fafagaina o le laau i ni nai taimi i le vaitau:

  • I le amataga o le taumafanafana po o le faaiuga o Me e taua le faaopoopoina o se fofo o le manulele. Mo lenei mea, o le oloa o loʻo faʻafefiloi ma le vai i le ratio 1:10. E aoga foi le faʻaaogaina o mealaʻau. I le vaitau o le tuputupu ae, o ia tupe e fesoasoani i le 3-4 taimi. E mafai ona e faʻaaoga le superphosphate poʻo le nitrophos.
  • I le autumn e manaʻomia lou fafagaina o le hydrangea i le fafie. Mo le sikuea sikuea, e aoga le faʻaaogaina o le 100 g.

Lauina ma le totoina

A maeʻa ona faʻamusu uma, e fautuaina e tatala le palapala. O le auala e fesoasoani e saturate aʻa i le susu ma meaʻai. I le taimi lava lea e tasi, e tatau ona faia ma le faaeteete ina ia faʻaleagaina le aʻa.

Taua!Ona tatau loa lea ona ufiufi le palapala i le mulching layer, lea e puipuia ai le faʻaʻosoʻoina o le susu. E le tatau ona faʻaaogaina lau laʻau e pei o le mulch.

Faʻafefea ona nonoa i se lagolago

O lenei ituaiga o hydrangea o loʻo faʻaalia i le saoasaoa o le tuputupu aʻe, o lea e tatau ai ona nonoa le vao i le lagolago. O lenei mea o le a fesoasoani i le aganuu ina ia faʻamalosia ai ana mea teuteu.

Teuteu

I lenei laasaga, e mafai ona tuʻuina atu i le vao se foliga matagofie. A e faʻatau, e tatau ona e mulimuli i nei tulafono:

  • faia le faiga i luga o vao vao e sili atu i le 3 tausaga;
  • taitaia se sauniga i le amataga o le tautoulu;
  • tuu 10 puʻa malolosi;
  • i luga o laʻau taʻitasi e tuʻuina atu i luga o le 3-5 paipa.

O le fugalaau e manaʻomia ai le teuteuina lelei

Sauniga o le taumalulu

O le laau o loʻo faʻaalia i le sili atu ona teteʻe i le kiona. Ae ui i lea, o vao laiti e taʻi 1-3 tausaga e tatau ona ufiufi. Afai e manaʻomia ni fulu e le masani ai, o le petiole hydrangea e manaʻomia foi ona faʻapalapala. O sea manaoga e masani lava ona tulaʻi mai pe a totoina se seleselega i Siberia poo le Urals.

Tofiga

E tele auala e faʻalautele ai aganuʻu. E tofu i latou ma ni mea lelei ma le le lelei.

Fatuina o fatu

O le faʻaleleia o le hydrangea e ala i le metotia o fatu ua manatu o se faʻatinoga tele taimi. O fatu laiti o le aganuu e tatau ona totōina i palasitika po o atigipusa laupapa faatasi ai ma se meaʻai paleni. A uma ona toto, e tatau ona ufiufi le fagu i le tioata. O pusa e tatau ona tuʻuina i se mea mafanafana ma le vevela o + 18 ... +23 tikeri.

O togafitiga mulimuli e aofia ai taimi e faʻafeinu ai, tausia lelei le vevela ma le vevela. A maeʻa le 1.5 masina, o le a aliaʻe muamua fua muamua.

Taua! Ia Aperila, e aliali mai lau paʻu i luga o vao, o se faailoga lea mo se paluga. O le totōina o se laau i luga o le eleele e mafai ona mafai pe a uma le 2 tausaga.

Laʻau

O Hydrangea e mafai ona faʻaleleia e ala i le vaʻaia. Mo le mea lenei, e manaʻomia le pulupulu o le 15 cm i le telē. O le faʻatulagaga e fautuaina ina ia faʻatinoina i le amataga o le taumafanafana. I lenei tulaga, e tatau ona e filifilia se sola ese e aofia ai le le itiiti ifo i le 2 ni manoa. O le vaega pito i luga ma le 2 laʻau pito i lalo e tatau ona aveese mai ai.

Ona tatau lea ona togafitia le aʻa i se mea e faatupuina ai le tuputupu ae ma tuu i totonu o se paluga o peat ma oneone. E tatau ona ufiufi le fagu i se ata tifaga ma o nisi taimi e tatala ai.

O le laau e mafai ona faʻaleleia e ala i tipi

Bush division

Ina ia vaevaeina le vao, e tatau ona e eli. Ona lulu lea o le palapala ma vaevaeina i ni vaega. E fautuaina lenei mea i se naifi malosi.

A maeʻa lenei faʻataʻitaʻiga, e tatau ona faʻafesoʻotaʻi ia nofoaga ua faaleagaina i le gaʻo ua gaosia. Ona tatau lea ona totoina vaega o hydrangea i se nofoaga fou.

Tuʻu

Ina ia atiina ae le aganuu, ia punou malie i lalo le ata i lalo ma toe faaleleia. I lenei tulaga, o le eleele e tatau ona susu ma vaʻavaʻa. I le eria o le faʻafesoʻotaʻi ma le eleele, e tatau ona e faia se mimiti ma ufiufi i le paʻu.

A oʻo mai aʻa i luga o le palapala, e tatau ona vavae ese mai le togavao tina ma totoina i se nofoaga tumau. O le toe gaosia e amata ia Me poʻo Aukuso.

Faamai, meaola faalafua ma auala e pulea ai

O le laau e masani lava ona pagatia i osofaiga mai le parasaite. O le mea lea, e tatau ona faʻaauau i vaitau uma. E tatau ona faalua ona faia lenei mea i se vaeluaga o le 1 vaiaso.

E le gata i lea, o le laau e ono mafatia mai chlorosis. O lenei maʻi faʻatasi ma le faʻaalia mai o se lanu samasama lanu samasama i laulaau. O se vaifofo o le palapala o le potassium o le a fesoasoani e taulimaina le faafitauli. E mafai foi ona e faʻaaogaina le sulfate uʻamea.

Taua! O se faʻamaʻi matautia o le lauulu enaena e aafia ai laʻau. Fungicides o le a mafai ona faʻafetaui i ai.

O le faʻaaogaina o le sdrangea i luga o le fausaga

Aganuʻu e masani ona faʻaaogaina i le mamanu. E mafai ona faʻaaogaina e teuteuina gazebos, puipui, fale faʻatoʻaga. Ina ia mautinoa le tuputupu aʻe lelei o le aganuʻu, e mafai ona faia le fesoasoani uili.

O le aganuu e masani ona faʻaaogaina i le mamanu

<

E sili atu le lelei o le faʻaleleia (o le ituaiga o petiole) i le tautau fugalaau fugalaau - e mafai ona faʻaaoga e teuteuina ai verandas ma terraces.

Petiole hydrangea o se laau matagofie lea e filifilia e le au faifaatoaga fugalaau. Ina ia mafai ona ola lelei le aganuu, e tatau ona tuʻuina atu tausiga lelei. E tatau ona aofia ai le faʻamalosia lelei, faʻasusu, teuteuina. E talitutusa foi le taua o le puipuiga mai faʻamaʻi ma iniseti leaga.