Currant

Faiga o le gaosiga o fua o currants

O fualaau suamalie e alofagia e le tele o togalaau mo o latou fua matagofie ma fualaau aina, lea, e faaopoopo i le maualuga o le tofo, aumai ai le tele o aoga aoga. Ae o le tele o tagata nonofo i le taumafanafana o loʻo i ai se fesili, pe o manaʻomia ea e ona vao le tausiga faaopoopo i le vaitaimi o totoe? Mo se faʻataʻitaʻiga, o currants, e lanu uliuli ma mumu, e manaʻomia le teuteuina ma le tausiga e oʻo lava i le tautoulu, pe a maeʻa le seleselega mai le vao. Ae ui i lea, e tatau ona iloa nisi faʻamatalaga faatekinolosi o nei faiga, ina ia le afaina ai au fua. O lenei tusiga ua matua tuuto atoatoa i na togafiti, o lea o le a e aoao ai: pe faapefea ona fafagaina currants i le tautoulu, o le a le mea e palu ai mai meaola faalafua ma pe o le a foi mea e teuteuina ai nei vao.

Pe ou te manaʻomia?

O le tausiga o le fua i le seleselega o se vaega taua o le tupu aʻe o nei togavao. O faʻamatalaga faʻamaumauga e mafai ona taʻu mai ai lona tatau, e tusa ai ma le fua o fualaau aina suamalie i lalo o togafitiga o le autumn na sili atu i le fua o laau na totoe e aunoa ma le mulimuli mai a itiiti mai o le 25%.

E te iloa? E maua fua i luga o konetineta uma, sei vagana ai Antarctica ma Ausetalia. E sili atu ma le 150 ituaiga o nei laau.
I le faaopoopo atu i le faateleina o fua, o le tausia ma le faaeteete o lau fualaau e mafai ona mautinoa ai lona ola i le tausaga a sau, saogalemu i le auai o togafitiga o fualaau aina i le tautoulu mai faamai eseese ma meaola faalafua. O le vaitau e sosoo ai, e mafai ona vaevaeina se vaomatua maloloina ma faʻafefeteina i se nofoaga fou, ae o le tagata maʻi o le a ono aveeseina pe, i le mea aupito itiiti, faʻaalu se taimi faaopoopo ile togafitiga. Na maua ai foi o le saʻo lelei ma le taimi o laʻei e faʻaleleia ai le tofo o meatotino ma faʻateleina le aofaʻi o meaʻai paleni ma elemene aoga o loʻo aofia ai.

Pest ma faʻamaʻi faʻamaʻi

O le faʻaaogaina o fualaau mai meaola faalafua ma faʻamaʻi o le mea pito sili lea ona taua e faʻamautinoa ai lona ola pea ma le fuaina o fua. I le tulaga lautele, e lua vaega tetele o sooga ua fuafua e puipuia mai i ituaiga maʻi eseese. O lenei togafitiga faʻatasi ai ma le fesoasoani a vailaau ma vailaau faʻapitoa.

I le faʻaopoopoga i le lanu uliuli ma le mumu, o loʻo i ai foi le fuamalie paʻepaʻe ma le fuamini auro.
E tatau ona e malamalama o oloa vailaʻau e mautinoa lava e maua ai se lelei sili atu, ae le o tagata faʻatoʻaga uma ua tuʻuina atu i ia faiga. Ae, afai e te vaʻaia o lau togavao o loʻo i ai i le faagasologa o le tauivi malosi ma se faʻamaʻi faapitoa poʻo se parasite, e sili atu le amata ona faʻaaoga vailaʻau, e aunoa ma le faʻalagolago i metotia a tagata.

Vailaʻau Mataʻutia

Faatasi ai ma auala, nai lo mea e tatau ai ona pipiʻi currants i le paʻu e faasaga i faʻamaʻi pipisi, e tatau ona i ai ni fomaʻi ma ni iniseti. E taua le manatuaina o nei fualaau oona e mafai ona avea ma lamatiaga ogaoga i le soifua maloloina o le tagata, o le mea lea, i le faagasologa o togafitiga, e tatau ona e mulimuli i lapataiga patino.

I le avea ai o se vailaʻau faʻamalo, e mafai ona e aveina, mo se faataitaiga, se vaifofo 1% o le paluga Bordeaux, Fundazol, Topaz ma isi. E manaʻomia le fufuluina o meaʻai i le afiafi poʻo le vaveao, ona o le fualaau faasaina, fegalegaleai ma le susulu o le la, e mafai ona susunuina ai maʻau.

E taua! Afai e te vaʻai i faailoga o se maʻi afaina poʻo le faaleagaina o manu i luga o lau fua, o le a le lava le togafitiga e tasi, e tatau ona e faʻamalolo le vao pe tusa ma le faalua.
O ia iniseti pei o Karbofos, Aliot, Lepidocid, Fitoverm, Neoron ma isi e talafeagai e pei o iniseti. O nei vailaʻau uma ua fuafua e faʻataʻitaʻia Galicia, tioata ma mite, e sili ona matapeʻapeʻa mo laʻau fuamalie faafaileleina mo i latou.

Fofo faʻapitoa

O le tele o fai togalaau o aso nei e mumusu e faʻaaoga vailaʻau vailaʻau, talu ai, pau i luga o laʻau ma fatuga o le laau, o le a iu lava, tusa lava pe laʻititi, ia i totonu o fua. O le mea lea, matou te tuʻuina atu se tasi o auala e sili ona lauiloa i le toina o fualaau aina.

Ua faamaonia le avea ma se meaola lelei i le tau faasaga i ituaiga faamai ma meaola faalafua. Mo lana tapenapenaga e tatau ona avea le 100 g o le keke i le 1 lita o le vai. O lapisi ua maeʻa tapena ma faʻaopopo i le vai, ona tuʻu uma lea e selesele ai mo le aso e tasi. I le isi itu, i le mea e maua ai le vai, faaopoopo le 4 g o le fasimoli matala lelei i lita taitasi o le paluga. E tatau ona e gasolo i le fua faatatau o le 0.5 lita o le tincture i le vao.

E te iloa? I aso ua mavae, na taʻua ai currants o vine patele, talu ai na ola malosi tagata monokeri i monasteries mo le taumafaina ma avea ma meafaitino mataʻese mo vailaau eseese.

E mafai foi ona e faʻaaogaina se vaifofo vaivai o le paseka, lea ua faʻavaeina e ia o se mea e sili ona lelei, ma sili ona taua - o se mea taugofie. E mafai ona faia le faʻagasolo i le paluga i soo se taimi, e oʻo lava i le vaitau o le fuga o le laau.

Faʻaleleia eleele

Ole lalaga pito i luga o fualaau aina pe a uma le seleselega o se mea taua lea e fesoasoani i lona fuaina fua i le isi vaitau. E leai se eseesega tele mo le laau, pe o le a le ituaiga fugalaiga o le ae fafaga ai, mea faʻalelaʻau poʻo minerale, e tutusa lelei mea uma mo i latou ma o le a naʻo le aoga.

E taua! Manatua pe afai o le taimi e te totoina ai e te faʻaaogaina le faʻamautu i lau vao vine, ona sosoo ai lea mo le 2-3 tausaga e sosoo ai o le a le manaʻomia ai se fafaga faaopoopo.

Organic

O le fugalaʻau kulupu e sili ona lelei e faʻaaogā ai le faapalaga, peʻa poʻo le humus. E mafai i le tuʻufaʻatasiga, ae le sili atu i le tasi le pakete i le aofaiga atoa mo laau taʻitasi. O nei mea o le a maua ai au laau totő ma le aofaʻi tatau ole nitrogen.

E mafai foi ona e faʻaaoga soʻo se manulele manu poʻo mullein, ae e manaʻomia ona e faʻaeteete i nei fugalaʻau, aua e mafai ona latou "mu" aʻa o laau totõ pe afai e faaopoopoina i latou. Ina ia maua se vaifofo sauniuni, e fautuaina e faʻaitiitia mea nei i le fua o le 1:10 i le vai ma faʻatagaina i latou e fafaga mo le vaiaso.

Mineral fertilizers

O le tele o taimi, e faʻaaogaina fomaʻi faʻamalosi i le phosphorus ma le pasela e fafaga ai currants, talu ai o le aofaiga o le vailaʻau oona o loʻo aofia ai i totonu o mea faʻasaʻo e aofia uma ai manaoga o lenei fale. Currants e manaʻomia ai le tele o le maika, aua o le mea autu lea e faʻaosofia ai le malolo o le tipu. O le mea lea, o mea nei e sili ona fetaui lelei e pei o se faʻaofuofu o le minerale:

  • Lua superphosphate faʻatasi ai ma le potassium (nitrate) (mo le 1 pakete vai, 2 sipuni tele o mea taitasi).
  • Ammophoska ma le vao (2 sipuni tele o le muamua ma le 1 le ipu o le lua mo se pakete vai).
  • Superphosphate faʻatasi ma le Uria ma le vao (1 sipunamu o le muamua ma le lua ma le 1 ipu o le apa i le pakete vai).
  • Potatela sulfate i totonu o se faʻalavelave ma le superphosphate (i totonu o le sipuni pesini i le 10 lita o le vai).

O le a se isi mea?

O se vaega talafeagai o le tautotogo o le togavao o togavao o lona teuteuina lelei lea ma tausia lelei le eleele, i le mea e tupu ai le laau. O nisi faifaatoaga na te faʻaaogaina le gaosiga o meaola faʻatoʻaga e avea ma vaega iloga i le atinaʻe manuia o lenei fale.

E aoga le aʻoga mo le amataina o faifaatoaga e uiga i auala e kuka ai le kalauli lanu uliuli ma le mumu ma le auala e saunia ai mo le taumalulu.

Faʻaleleia eleele

Aʻo lei paʻu muamua muamua matagi, e le o se mea e sili ona lelei le faia o se moli susulu o le eleele, i le loloto pe tusa ma le 7-10 cm, lea e mafai ai ona maua le palasi, lea e nofo i luga o le palapala, ina ia siitia i luga, lea o le a latou feoti ai mai i le maualalo o le vevela.

E le gata i lea, o le tatalaina o fesoasoani e saturate le palapala i le okesene, lea e talafeagai mo le aʻa o lenei laau mo le vave tatau ona vave tupu. A maeʻa ona vaʻaia le eleele e le sili atu le manaia i le mulch ma le peat poo nisi mea faʻalapotopotoga.

Teuteu

O le teuteuina e manaʻomia e gaosia muamua aʻo leʻi gaosia le vao faʻatasi ma le fesoasoani a vailaʻau vailaʻau eseese. I le tolu tausaga muamua o le ola o se togavao togavao ua faia mo le tumama. O tagata gasegase uma e faʻapena ona foliga mai, o lala e matua manifinifi ma fetolofi i luga o le fogaeleele. O faʻaaogaina mulimuli ane e toe faʻafouina. O le faia o lenei mea, ia faʻaaoga uma lava lala tuai ma le vaivai, ma tuʻu ai 3-4 lala tuai ma oʻo atu i le toasefulu ma le lua o tamaiti e le o teuteuina.

E taua le taulaʻi atu i le faagasologa o le paleina o le pale i ituaiga eseese o fuamoa. O le mea lea, mo le sili atu o le papa i luga o vao o paʻepaʻe paʻepaʻe ma le mūmū, o le ipu e foliga talafeagai. O fualaau o le fuamini uliuli e fausia e faalagolago i luga o latou ituaiga - tusa lava pe faʻamalosi pe faʻapipiʻi. Ae ui i lea, i soo se tulaga, e le tatau ona e faatagaina le tele o le tele o vao. Mo currants ua leva ua manatu o lālā ua oʻo i le tolu tausaga. E manaʻomia ona vavaeina latalata i le eleele. O lenei togafiti e faʻaolaina ai le laau e faʻasao mai ai ni aʻa laiti fou.

O le mea lea, e pei ona mafai ona e vaʻaia, o le gaosiga o fualaau aina i le taimi o seleselega, o se mea e multifunctional. O le a le gata ina mafai ai e oe ona tausia lelei lau vao, ae o le faia ma le saʻo ma le ofoofogia o le a mautinoa ai le faateleina o lau seleselega.