Laʻau

Fugalaau fugalaau: faamatalaga, ituaiga, totoina, tausiga

Fugalaau Grouse (Fritillaria) e aofia ai i le ituaiga o laʻau vaʻaia ma le aiga Liliaceae. I le lalolagi e sili atu i le 150 ituaiga o lenei laau. O le nofoaga e nonofo ai o le Itulagi i Matu, lea e manuia ai le tau, faʻapea foi ma Asia. Ona o lona foliga foliga tutusa i se tioata mo le taina o ponaivi i le gagana Latina, ua taua ai "fritillus" - ua faaliliuina o le "pockmarked" po o le "motley", o lea na foliga mai ai lona igoa Rusia.

Faamatalaga, uiga

Laʻau faʻapitoa, o le toe gaosia lea e tupu i le fesoasoani a fatu poʻo pulu. O latou fausaga e fia iloa, talu ai e leai se pito i luga ma e aofia ai le tele o fua.

Afai e leaga, o le a oʻo atu i le oti o Grouse.

O nisi tagata fai togalaau latou te mananao e taʻua le laau o se parataiso ona o lona foliga tutusa o se laau pama. O fugalaau o loʻo paʻu, eseese i lanu eseese, e mafai ona aoina i vaega poʻo le faʻatulagaina tasi i le taimi.

E manatu le au faifaatoaga i lenei laau e talafeagai i luga o le upega tafailagi, talu ai e faaopoopo i le matagofie, e aoga foi. E talitonuina o le sosogi e sosolo mai le fugalaau faʻamalosi lelei e aveese le mole ma le urosa. O nisi o fai togalaau, totoina faataamilo i le nofoaga o le 'upega tafaʻilagi, o loʻo taumafai e puipuia i latou lava mai i meaola.

Ituaiga o teuga

O se aganuʻu le faʻamalamalamaina ituaiga eseese o laau e ala i nofoaga e nonofo ai. O le tau mālūlū o le pito i totonu o loʻo manatu lelei e sili mo le vaega muamua. O lo latou maualuga e na o le 40-80 cm, o le lanu atonu e eseese.

E aofia ai:

  • fusi;
  • Rusia
  • Ussuri
  • talofa-pei;
  • fao;
  • cirrhosis;
  • mauga ma isi.

O le vaega lona lua o nei fugalaau e fai ma sui o mea e sili ona fiafia i le vevela ma vevela o le tau i Europa i Saute ma atunuu Asia.

O le Grouse Imperial ua avea ma sui sili ona maualuga o lenei vaega, faatasi ai ma fugalaau i le samasama po o le moli.

E i ai foi laau laiti laiti o lenei vaega: hazel grouse, oriental, Zagros poʻo tele-fuga. O lanu sili ona taatele o nei fugalaau e paʻu ma lanu viole. E lelei tele mo le fatuina o togalaau.

Fugalaau faʻatasi ai ma se siliva siliva e foliga faʻalelei tele ma fiafia ile mata i ni lanu eseese. O nei ituaiga meaola e aofia ai ituaiga Caucasian, Armenian, Albura, samasama ma auro. Kamchatsky, Olga, sela-pei ma isi e iloga i lanu sili ona lanu ma faʻamatalaga o lanu ma lanu paʻu.

VaʻaiFaʻamatalaga
Imperial (Royal)Faatasi ai ma faifaatoaga, o le mea e masani ona taatele o le Hazel ginger Imperial poo le Royal. E ese mai le tele mai isi ituaiga o lenei fugalaau. O le aʻa o le laau e oʻo i le 90-120 cm le maualuga; o fugalaau lalelei matagofie o loʻo i luga o lona pito i luga. O le taimi vavalalata e faʻatasi ma tulip ma cherries. E ese lanu - mai samasama lanu mumu mumu. E matua faigata lava ona fenumiai lenei meaola ma isi, talu ai ona o lona fatu o se manogi faapitoa lava.
ChessO le vave faʻalauteleina ma le le faʻapitoa i totonu o le mataupu o loʻo matauina i totonu o le vao. Matou te faʻatau faʻatau ituaiga Alba ma Aphrodite. I le aofaʻi, e sili atu i le luaselau ituaiga o ituaiga o meaola.

O togafiti e pele, peleina e faifaatoaga i Rusia ma Europa, e iloga i fugalaau tetele ma lanu lanu matagofie. "Cells" e tu maoti i luga o peti-lanu mumu. O le fugalaau e tupu i vaomatua, e tu i le taumalulu ma le lolovaia o le tautotogo. O le lanu o le tumutumu e faailogaina e se ituaiga - mai le lilac i le paʻepaʻe mama. O le toe gaosia o nisi taimi o le totoina o le tagata lava ia.

MikhailovskySe fugalaau mataga, e na o le 25 cm le maualuga ma ni pulupundy buds e tasi ma se tuaoi samasama faataamilo i le pito. O le laau e le lelei, e sao atoatoa mai le taumalulu. I aso nei, ua faʻamautuina le kopi o lenei ituaiga o hazel grouse, o lona maualuga e le sili atu i le 15 cm. E sili ona fetaui lelei le eleele vevela ma mafanafana. O le faʻapenaina o lenei meaola e tupu tele i fatu. A o 2-3 tausaga uma lava, e fautuaina e eli ma faʻamafanafana le afu, aemaise lava i le malulu ma le malulu.
RusiaO lenei ituaiga laau toto o loʻo lisiina i le Tusi Ulaula. E maua i le natura i luga o mauga po o steppes. O le maualuga o le maualuga e oo i le 40 cm, o fugalaau e tele, o lanu sukala enaena.
FaʻafaigofieLaititi laititi ma lanu lanu e maua ai lenei ituaiga ma se igoa faapena. I se vavae puupuu, e le silia le 20 cm, e na o le tasi le lanu o lanu samasama lanu. O le toe faʻaleleia o lenei ituaiga o hazel grouse e manaʻomia tele le filiga ma le taimi. Ua totoina ile eleele vevela, ma le alavai. O le fugalaau e vave tupu, a uma loa ona paʻu le kiona, ma i le taumalulu e tupu aʻe i le windowsill, i totonu o se ulo.
PeresiaO le ituaiga ua lauiloa talu mai le 19 seneturi ma na sau ia i matou mai atunuu i sasaʻe. O le aʻa e ola e oʻo i le 100 cm le maualuga, e faʻaputuina i luga o se paʻu pe tusa ma le 30 fugalaau pupula. O lau o le laau ei ai se lanu uliuli, ma o fugalaau e toetoe lava uliuli. E foliga mai e le masani ai ma matagofie.

E sili atu ona lelei le totoina o se fugalaau i se eleele lelei ma le mafanafana o le oneone, i le itu i saute o le laupepa, lea e paʻu ai le vevela ma le susulu o le la. E lelei foi le taumalulu, ae manaʻomia le lelei o le malutaga i lau o lauʻeleʻele.

KamchatskyE pei ona taʻu mai i le igoa, i Kamchatka e tuputupu aʻe le igoa lava e tasi o le fugalaau Grouse. I le maualuga e oʻo i le 60 cm, o fugalaau e toetoe lava auliuli pe samasama samasama. Pulupala o lenei ituaiga e foliga tutusa lava i le fua i lili fulu. E mafai foi ona faia le toe faia i le fesoasoani o fua.
AmanskyO lenei ituaiga o talavou, ua tupu talu mai le 70 o le seneturi mulimuli. O le tele lava o loʻo ola i luga o alavai ma ogalaau ma mutia. O le laufanua o lenei ituaiga o mauga maualuga o Libya, Turkey, Suria.

E laʻititi le laau, o le maualuga o le maualuga e oo i le 25 cm, e matua leaga lava, o lanu e lanumoana i lanu ma lanu violē. O se fuainumera tele o fugalaau e tupu mai i le tasi laititi laʻitiiti o le pusa. E sili atu le totoina i luga o le la o le togalaau, i le palapala ma le suavai lelei, faaopoopo le lime po o le penisina. O le fugalaau e mafai ona talia lelei le taumalulu, ae e le aoga le totōina ile lauʻeleʻele i le tautoulu.

Faʻamasinoga

Faatoagaina e le faifaatoaga le ulu o le vine i isi togalaau aina ona o lona le lelei ma le matagofie. Bulbs, e aofia ai ni fua, e aofia ai ni pulumu, faatasi ai ma le fesoasoani latou te faʻateleina ai.

E i ai tulafono lautele mo le totoina o lenei mea totino:

  • Setema-Oketopa ua manatu o ni masina lelei mo le totoina o laau, mulimuli ane o le totoina o le a taitai atu ai i le maluluina o pulu po o le leai o se fua.
  • O le nofoaga o loʻo faʻamalamalamaina ai le fale fou e tatau ona susulu, faʻafeoloolo puipui.
  • E faʻapipiʻi ma le faʻaeteete masima, o le a oʻo atu ai i le oti o le fugalaau.
  • A o leʻi oʻo i le eleele ua togafitia i latou i se vaifofo o le manganese.
  • Laʻau malulu ma malulu mo le totōina e le fetaui, e pala le puʻupuʻu.
  • O le totō le loloto e tusa ma le 12 cm mo fugalaau maualalo, e tusa ma le 20 cm le maualuga.
  • Pulu faʻamalama o loʻo taatia i tafatafa o le eleele, ma sausau i oneone paʻu.

I se tulaga masani, o le fanua lea e totoina ai le togalaau e tatau ona maloloina ma malamalama. E fautuaina e faʻaopopo le peat e saunia vaieli.

Fausia togalaau

O le totōina ma le faʻaleleia o ituaiga eseese o hazel grouse e itiiti lava. Faatasi ai ma le tausiga lelei, o le fugalaau o le a fiafia i pu pupula ma se malosi malosi, lea o le a avea ma teuteuga matagofie o le togalaau.

E taua le fafagaina o le gase i luga o le taimi o le taumafanafana vevela, e le tatau ona faʻamago le eleele.

Pe a uma ona faʻamalosi, veleina o moega ma faʻafefete faʻatasi ma peʻa poʻo le faʻamamafana laupapa e fautuaina. E tatau foi ona faʻamalo le fale ma fomaʻi faʻamago faapitoa. O le vaega muamua e faaopoopo i le faaiuga o Aperila, le lua - ia Aokuso.

Tofiga

O le fugalaau e tupu i fatu po o pulu. O nei metotia uma e lelei ma vave fua vave.

  1. O fatu e selesele vave, i le taimi lava e amata ai ona lanu samasama o le laau. O le luluina o loʻo faia i totonu o le eleele faʻamamaina. Lua tausaga talu ona totoina, o le a faʻamaʻaina folasia malolosi ma teuina i se nofoaga mafanafana, mago.
  2. O pamu o le tele o ituaiga o hazel ulu e faateleina le tele i le taimi, ma "pepe" e tupu. A maeʻa ni nai tausaga, e viliina ma vavae ese ma toe totoina ile eleele.

Ina ua uma ona tupu

A maeʻa fugalaau ma amata ona vego pusa, o le a fiafia pea le ulu o le ulu i sina taimi ma lona lauusiusi. Ma, i le amataga o Iulai, ua amata ona latou eli i luga pulu ma tuu i le teuina. Ua fufuluina i le vai mafanafana, mamago ma faʻamamaina i totonu o se potu e le maualuga ai le vevela i le 30 ° C, e maua ai le tafe faifai pea o le ea fou. O aʻa fou e tutupu i le faaiuga o le taumafanafana, ma o pamu e talafeagai mo le totoina.

Ua lapatai mai le Susuga a le Susuga i le Summer: mea sese e faalavelave i le ulu o le vaomatua

O nisi o fai togalaau e le faatali mo le fuga o vine ma isi mafuaaga masani e tuuaia mo lenei:

  • malulu ma le mafanafana o taumafanafana e fesoasoani i le pala o le pusa (e vevela ma vevela);
  • tamai pulu (i le telē e itiiti ifo ma le 5 cm e leai se fuga, e maua ai le malosi o le laau);
  • tuputupu ae i le tasi nofoaga (amata ona fevaevaeaʻi ma aua nei fuga, ina ia aloese mai ai, latou teli ma teu oloa aʻo lei totoina le autumn);
  • Le mautonu le loloto o le tau
  • eleele le talafeagai (malogo, e le o le faʻamalosia o fanua e le o se nofoaga sili mo fugalaau);
  • taumalulu ma sina kiona (leai o le kiona e taʻitaʻi atu ai i le malulu).

Ina ia fuga le laau ma faamolemole mata i tausaga taitasi, e tatau ona tausisia tulafono o le totoina ma le tausiga. Latou te le manaʻomia le tele o taumafaiga, ae o le togalaau o le a maua ai le matagofie matagofie.