Laʻau

Pedilanthus: faʻamatalaga, ituaiga, tausiga ile tausiga +

Pedilanthus o se laau mai le aiga Molokaev. O le tufatufaina o le itu i saute ma le ogatotonu o Amerika, e seasea ona vaaia i matu o lenei atunuu.

O le igoa e mafua mai i se tuufaatasiga o upu Eleni e pei o "seevae" ma "fugalaau".

Pedilanthus Faamatalaga

O le laau na maua lona igoa ona o le foliga mai o ni mea e tutupu, e foliga mai o se seevae tamavae ma se isu lima. O seevae o le laititi ma o latou numera i le pedilanthus e oʻo atu i le 50 fasi vaega.

O fuga o le fugalaau o manu, ia i ai se foliga paʻu. Laʻau ovalu o se olive pogisa po o le lanu enaena. Pedilanthus e oʻo i le 3 mita le maualuga.

Ituaiga o pedilanthus mo le fale

I le natura, e 15 ituaiga o laau totő ma e na o le 4 o na mea e talafeagai mo le ola i totonu:

VaʻaiFaʻamatalaga
TitimaloidO loʻo i ai le vao mafiafia. Faʻaaoga lau lanu lanumeamata ma se lanu paʻepaʻe faataamilo i pito. E latalata atu i le taumalulu, fai ai ni mea laiti laiti, ei ai ni lanu mumu po o le lanu piniki.
Fua teleO le ituaiga laʻau moa, o le 'au e lapotopoto, o loʻo i ai se kiona lanumumu. I le tautoulu, e aliali mai fugalaau mumu i foliga o se faamalu. O paʻu mumu e mumu.
FincaLaʻau e totō faʻatasi ma aʻa ma manu. O lau lanu e lanu meamata ma lamolemole.
KoalkomanenskyO se laau laititi e puipuia i le tau vevela. O le togalaau o se motusa. O fugalaau e tele, maua se lanu piniki poʻo le lanu paʻu.

Sa tausia e Pedilanthus i le fale

Aʻo tausia le pedilanthus i le fale, e tatau ona amanaʻia le tele o nuances:

FactorFautuaga
NofoagaI le itu i sasaʻe poʻo sisifo, poʻo luga o le laulau, e tusa ma le 1-1.5 mita le mamao mai le faamalama i saute. E tatau ona faʻalauiloa le laau i aso uma, ae le o tu i se ata. I le taumafanafana, e faʻatagaina e alu ese i fafo.
MalamalamaO le malamalama, ae o le malamalama, e le taliaina e le fugalaau le susulu o le la. I le taumalulu, e manaʻomia ai faʻamalamalamaga faaopoopo.
LuluI le tuputupu ae malosi + 24 ... +27 ° С, i le taumalulu + 15 ... +17 ° С. O le faʻaitiitia o le vevela i le tau malulu, o le tele foi lea o le faʻaleleia o lālā lau laau. Faatasi ai ma ni feeseeseaiga tele, e mafai ai e le pedilanthus ona mamaʻi ma oti foi.
TotogiE leai se tulaga manino manino o le faʻamafanafanaina, ae e sili atu le aua le tuʻuina le laau i totonu o se potu ma le ea. Afai i le taumalulu e aveeseina mai mea masini afi, ona mafai lea ona lafoaia le pulumu. I le taumafanafana, faʻamalulu i aso uma, ae le o se mea sili ona lelei, solo le lau.
FaʻasaI le taumafanafana - 3-5 taimi i le vaiaso, i le taumalulu - tasi taimi i aso uma 7. Na o vai vaivai e faʻaaoga.

Suiga

O le taimi sili ona lelei mo le totoina o le tautotogo, ae afai o aʻa e aliali i totonu o le alavai, ona tatau loa lea ona faatino.

Suʻe se fugalaau e tusa ai ma tulafono nei:

  1. Filifili le pu. Rhizomes o suauu e ola malie, o lea e le manaomia e pedilanthus se gafatia tele. O le fugalaau e tatau ona filifilia sina mea itiiti nai lo le muamua.
  2. Le palapala. O le fugalaau e sili ona fiafia i se masini malamalama, lea e maua ai le saturation o le laau ma le okesene ma e nafa ma le tafe o le vai. E mafai ona e faʻaaogaina le fanua mo le suavai. Afai ei ai se manaʻoga e tutoatasi le saunia o le mea e sui ai, ona tutusa lea o le tuufaatasiga o pepa fefiloi ma eleele palapala, oneone.
  3. Alavai. ¼ O ipu e ufiufi uma lava i piliki piliki poʻo pebbles. O le faʻaaogaina o alavai e puipuia ai le pala i lalo pe a faaopoopo le tele o vai.
  4. Totoina saʻo. Vaʻai le aʻa. Afai e aliali mai vaega pala, ua aveeseina. I le leai o se mea e faaleagaina, ia faia le auala e faʻafefe ai, e aunoa ma le luluina o le eleele tuai.

E le manaomia e le laau se faʻaopoopoga faaletausaga, ua lava lea e faia i 2-3 2-3 tausaga, pe a le toe tuʻuina aʻa i totonu o le fagu tuai.

Tofiga

Na toe gaosia e Pedilanthus i auala eseese:

  1. Fatu E faʻamaʻaina i totonu o se fale kiona, ma faʻalauteleina i totonu o le faʻafefiloi o oneone ma peʻa. O le Germination o le umi e tusa ma le 15 aso. Pe a pe a ma le 3-4 laupepa moni e fai i luga o le totogo, ua siʻi atu i totonu o ipu.
  2. Laʻau. O lenei metotia e sili atu le aoga aua o le tuputupu aʻe e vave. I le amataga, o le tipiina o se umi umi o le 10 cm ua tipi, ona faʻamago ai lea i le laulau mo ni nai aso. O laulaau uma e aveesea mai lalo. O aʻa e afua i le vai poo le susu. Afai e aliali muamua laulaau, ona maua lea o le aʻa. Ua totoina i totonu o se ipu.

Faigata i le tausiga o pedilanthus

A o tuputupu ae pedilanthus, e ono tulai mai ni faafitauli:

FaailogaMafuaʻagaFaaleaogaina
Totoina o laʻau.Le lava le malamalama.O laʻau e teuteuina ma le faaeteete, o le fugalaau ua siitia atu i se nofoaga e sili atu le malamalama.
Lafoaia o laʻau.Le lava po o le le lava o le susu, faʻafuaseʻi suiga i le vevela.I le taumalulu, o le suavai ua uma ona taofia, ma ua siitia atu le laau i le faapaologa ua gaosia e tuuitiitia ai le vevela. I le tau mafanafana e totoina ma puipuia mai faʻataʻitaʻiga.
Lafoaʻi lau.Le lava le susu.Aua neʻi faʻamago le eleele.
Le lava o le fugalaau.Le lelei le moli, le taumalulu le talafeagai.Faaitiitia le vevela ma le tele o le fafaga, taofia le fafaga. Ua siitia le laau i se nofoaga e sili atu le malamalama.
Suia le lanu o le laʻau.Maualuga maualuga mea oona i le palapala.Sui le mea faʻaleleia o minerale, pedilanthus e faʻapipiʻiina i se fanua fou.

Faamai, meaola faalafua

Maʻi / anufeFaʻaaligaTaua
Laʻu aʻaO le faʻavaivaia o le aʻa ma faʻapipiʻi, o le lanu uliuli e maua i luga o le laʻau. O le laau e vave faʻaitiitia le tuputupu ae.I se taimi vave lava, o le pedilanthus ua totoina i totonu o se fagu fou, ua vavae ese uma vaega ua afaina. Suavai ma felafoaʻi ma Maxim ma Gamair solutions. Faaaoga ia le itiiti ifo ma le 3 taimi. Afai o se vaega tele o fugalaau e afaina i le pala, e faʻaumatia.
Spider miteO le pito i totonu o le laʻau e ufiufi i ni togitogi laiti o lanu paʻepaʻe ma o loʻo faʻapipiʻiina i pusa paʻu. Mulimuli ane, e vave ona lanu le laʻau ma lago.Ua faʻamamaina le ulo, ua fufulu laʻau i fulufulu mai le fasimoli tagamea. Faaaoga aparicides: Sunmayt, Actellik. Mai togafitiga i fale e faʻaaoga ai fofo o keke ma aniani.
AphidsO le laʻau e faʻapipiʻi ma faʻaleagaina.Laʻau afaina ma laʻau ua teuteuina. O le togafitiga e togafitia i iniseti: Aktara, Spark, Akarin.
WhiteflyLaʻau lanu samasama ma pulu faataamilo i tafatafa. Afai e paʻi i ai, o iniseti papaʻe e alu.E togafitia le fugalaau i se masini faamama i le vaveao. Ua fufulu laʻau i se fasimoli-vaifofo solution. Ina ua uma ona sasaina i le Fury, Decis, Actellik.

Pedilanthus - o se avefeau o le suiga: o faailoga ma talitonuga taufaasese, faamanuiaga ma mea leaga

E i ai faʻamanuiaga faapitoa ma faʻaleagaina mai le tuputupu aʻe o pedilanthus i le fale.

Faamanuiaga:

  • faatumuina le ea i le okesene;
  • galue e avea o se antiseptic, talu ai e aofia ai suauu taua;
  • tosoina toxins, ma faʻaitiitia ai lo latou faʻaopoopoga i le potu;
  • faʻaaogaina e fatufatu ai le mafaufau o le mafaufau ma le antimicrobial (sua).

Faʻaleagaina:

  • fualaau oona o pedilanthus ma lona faʻafesoʻotaʻi ma le paʻu o le tino e mafai ona mafua ai le vevela, susunuina ma e oʻo lava i le mumū;
  • o le faʻaaogaina o laʻau laau e mafua ai le oona, lea e mafai ona oʻo atu ai i le oti o meaola.

Faailoga ma talitonuga taufaasese e uiga i pedilanthus

  • paʻu faʻafuaseʻi o laulaau - e le o toe umi ae pa'ū se tasi ile fale;
  • leai se fugalaau - e leai se lotogatasi i le aiga;
  • laʻau e faʻalagolago i lalo - faʻafitauli i le tomai faʻapitoa;
  • e leai se taʻavale - fevaevaeaʻi ma se pele.

E tele se mea, ae talitonu i ai pe leai foi, e filifili tagata uma mo ia lava.