Laʻau

Gimenocallis: faʻamatalaga, ituaiga, tausiga

Gymenokallis o se laau bulbous mai le aiga Amaryllis. Faletusi - Amerika Tutotonu ma Saute Amerika.

Faamatalaga o le hymenocallis

O le ituaiga o laau e aofia ai ituaiga e 50. O laulaau e umi, e oo i le mita, e le faʻamalosi foliga.

O le sepals e faʻaloloa, ma se foliga tutusa, e oʻo atu i le 20 cm. E i ai la latou lanu meamata i le pito i lalo, ma i le ogatotonu ma i luga o le faʻailoga, i le leo o petals.

Ituaiga o hymenocallis

I le fale, e mafai ona e tupuina nei ituaiga o hymenocallis:

VaʻaiFaʻamatalagaLeaFugalaau
CaribbeanO lea la, e le manaʻomia e Evergreen se taimi malolo. Fugalaau e 4 masina.Pogisa lanu meamata, le mautonu.Paʻepaʻe, faʻapipiʻiina i laupepa o le 3-5 fasi 'apamemea, e pei o le umbrellas fafo.
TuaiLatina igoa festalis (festalis). O le faʻasologa o le sopa e paʻu i totonu o mama.Short, belt-shaped, umi mai le 40 i le 60 cm.Paʻepaʻe, e oʻo ile 10 cm.
DaffodilItuaiga ituaiga o Peruvian. E fuga mai ia Iulai ia Oketopa.O le pepa xiphoid.O le pulupulu e papaʻe, samasama pe lanu viole.
TubularTufatufa i le vaeluagalemu o latalia.Maualuluga, tuulafoaiaPaʻepaʻe.

Vaega o le totoina ma le totoina o le hymenocallis

Fugalaau fugalaau e faasolosolo malie lava, o lea e fautuaina ai le tamaʻitaʻi talavou ia toe totoina uma i le lua i le tolu tausaga, ma tagata matutua ile 4-5 tausaga. O le taimi pito sili ona talafeagai o le faaiuga o Mati ma le amataga o Aperila. O lenei vaitau e fetaui ma le iʻuga o le vaitaimi o totoe.

E mafai ona e faʻatau le eleele na saunia i totonu o le faleoloa pe faia foi e oe lava ia. E tatau ona matala, ola maloloina, ia i ai se pH o le 5 i le 6. Faatasi ai ma sauniuniga tutoatasi, e fautuaina e faia mai eleele palapala, humus, peat ma le oneone i le fua faatatau o le 2: 2: 2: 1.

O le fagu mo nei fugalaau e tatau ona filifilia ina ia 7-10 cm le lautele e sili atu nai lo le pulu.

Pe a oʻo atu le fugalaau i totonu o se koneteina fou, e sasaa ifo i luga o le pito i lalo se alavai faʻavaivai o le 3-4 cm. Ona tumu ai lea o le ipu i le afa ile eleele ua saunia. Ma le isi, o le pulufana e aveese mai le koneteina tuai ma tuu i le ogatotonu o le mea fou. Paʻu moe ina ia tumau le pito i luga i luga o le palapala.

E tausia e Hymenocallis i le fale

A e tausia se fugalaau i le fale, e tatau ona e gauai atu i le vaitau o le tausaga:

ParakalafaPoto / taumafanafanaPau / taumalulu
MalamalamaLulu le malamalama, tuu i luga o le itu i saute, saute sasaʻe po o le faamalama i sauté sisifo.Fualaau o le taumalulu e olaola, e susulu mai e moli mumulu.
Tulaga o le vevela+ 23 ... +25 ° С; pe a uma le fuga, ia faaitiitia i + 14 ... +18 ° С.+ 10 ... +12 ° С.
FaʻasaFaʻafiafia, ae le mafai ona lolovaia, talu ai o loʻo i ai se tulaga lamatia o le suia o le aʻa. Faʻamau - i taimi uma i 2-3 aso, faʻaaoga vai vaivai, faʻafefe.Faʻaaloalo, puipuia le faʻamagoina mai le eleele.
Totogi70-80%, faʻamalolo le laau.Faaitiitia i le 50-60%. Lago e taofi.
SooLafoaʻi, meaʻai.
Laʻei pito siliFaatasi i le vaiaso ona faʻafeinu i le suavai faʻapitoa.Taofi.

E faʻapefea ona tausia le gimenokallis i luga o le 'upega tafaʻilagi

Ona o le malamalama tele, o le fugalaau e masani lava ona totoina i le itu i saute o le togalaau, ae peitai, e tatau ona ufiufi i aso vevela. O nei laau toto e le taliaina toleniga o le ea i luga aʻe o +27 ° C.

I aso vevela, faʻafeinu i aso uma pe a uma ona magoto le pito i luga. I le taimi lava e uma ai lau laulaau, e mafai ona e faia le laei pito i luga.

I le taimi o le autumn, eliina pamu i luma o le amataga o le kiona, ona faataatia lea mo le malogo mo le 14-20 aso.

Auala e faʻaleleia ai le hymenocallis

E mafai ona faʻaleleia le Hymenocallis e le tama teine ​​ma le fatu. O le a amata ona ola teine ​​i luga o laau toto e amata i le 3 tausaga.

O le tuputupu ae mai fatu o se faagasologa umi lava, aua e mafai ona latou ola mo le tele o masina.

Mea sese i le tausiga o le hymenocallis

Aʻo tausia le gimenokallis e mafai ona e faia ni nai mea sese:

  1. O le pa'ūina o fugalaau ma laʻau paʻu e iloa ai e le lava le susu o le laau. E tatau ona sasaa i le vai, lea na faʻalelei mo le tele o itula.
  2. Faʻapipiʻi i petals. O le ea e malulu tele. O le koneteina ma gimenokallis e tatau ona siitia i se potu mafanafana.
  3. Le lava o le fugalaau. E leai se vevela o le laʻau pe ua tele le inu. E fautuaina le faʻaitiitia o le suāvai ma faʻafeiloaʻi le fagu i le laau i se nofoaga e maua ai le ea malulu.

Pests ma faʻamaʻi e osofaia hymenocallis

I le taimi o togalaau, e mafai ona osofaia le fugalaau e faʻamaʻi ma faʻamaʻi:

Pest / maʻiFaʻaaligaMafuaagaFaiga faʻavae
MealybugLulu o le paʻepaʻe i totonu o sinusina o le laʻau.Le lava le timuga.Faʻaleleia ma se vaifofo o Actara poʻo Fitoverm.
ShieldBrown tubercles. Nofoaga na faaleagaina o le laʻau ua lanu samasama pe lanu mumu, ona liua lea o le pale, mago ma mamago.Faʻateleina le faʻamaina poʻo le leai o le susu.
AnthracnoseO le uuina o fautuaga o laulaau lanu enaena ma foliga vaaia o lanu uliuli i le pito i luga.Faʻalavelave tele o le lalolagi.Tipiina o laʻau lafulauina, faʻaleleia ma le 1% poʻo le 2% Bordeaux vai poʻo le faʻamalolo o le vailaau faʻatauvaʻa-Peak. E mafai ona fesoasoani le oloa gaosi Alirin-B. O le fungicide mulimuli o loʻo manatu i lalo o le oona tele.
StaganosporosisLaina po o fasi mumu mumu i laulaau ma lanu mumu mumu i luga o pusa.Laveina le faʻasusu.Lisi o laʻau, aveese le pulufana mai le eleele, sosoo ai ma le fufuluina i le vai, ave ese lau o le pala, faatofuina le laau mo le 20-30 minute i se vaifofo o le sulfate copper (0.5% solution), Skor, Ordan.

Faʻasalaga lelei, o le a fiafia le laau i ona foliga vaaia.