Laʻau i totonu

Tulafono mo le totoina ma le tausia o dieffenbachia, pe faapefea ona totoina se laau toto i totonu o lou potu

Matagofie ma matautia. E seasea ona fuga, ae e le o fiafia le au faifaatoaga fugalaau i lenei mea moni. O le tele o laau vevela o le vevela na paʻu'ū i le alofa i laʻau feʻai tele ma se lanu e le masani ai.

O se fugalaau mananaia e le o se mea e le o toe i ai tofi ma fale e nonofo ai. O le a le ituaiga tausiga e manaʻomia le dieffenbachia, taumafai e faʻataʻitaʻiina.

O fea le nofoaga sili e tuʻu ai dieffenbachia

Ona o le meatotino e faʻamamaina ai le ea mai formaldehyde, trichloroethane, xylene ma benzene, ua fautuaina e tuʻuina se fugalaau i vaega e le lelei le siʻosiʻomaga - o lona uiga, o vaega ua matua faaleagaina e alamanuia ma afi. I le fale, e leai se isi nofoaga e sili atu nai lo le umukuka mo se fugalaau, aemaise lava pe a vaʻaia ona pupuni i se ala pisi.

Afai e te mulimuli i tulafono a Feng Shui, o le tulimanu latalata i le kesi e atoatoa. O lenei tagata lalelei e nofo i le vaomatua e faʻaleleia lelei le ea, faʻamavaeina microbes, o se aoga aoga i neura. Ae i le faaopoopo atu i uiga lelei, fai mai le faatuiese, e filifilia e le laau le mana o alii. O le mea lea, e fefe i totonu o potu moe.

O le a le ituaiga o faʻamafanafanaga e te manaʻomia dieffenbachia

Fesili pe faapefea ona ola Dieffenbachia, aua nei galo e uiga i foliga o le tau o lona atunuu. O le tele o vevela, malamalama ma le susu - o mea uma e manaʻomia e le fugalaau mo le tuputupu ae atoa i tulaga o potu. E le gata i lea, o le tele o laulaau i laulaau, o le sili atu foi o le malamalama latou te tuʻuina atu.

E te iloa? O le potu Dieffenbachia o le ituaiga o Aroid na maua lona igoa mai le Austrian botanist e faʻaaloalogia le tagata sinia sinia o Vienna Botanical Gardens Josef Dieffenbach.

E taua tele le puipuia o le susulu o le la, lea e maua ai le susuga o le laau ma faʻamago ai. I le taimi lava e tasi, e tatau ona faʻasalalauina le malamalama. O le mamao mamao o le mita pe lua mai le faamalama i le itu la. Afai e te maua le avanoa e faʻateleina ai le faʻamalamalamaina o meaola, e mafai ona aveesea le ipu.

Lafoga mo le laau toto

O le isi mea taua e sili ona manaia le toʻonaʻi. Na te le faʻafeiloaʻi ia tusi, ma tali atu ia i latou i le tele o le galo o laʻau ma le mimiti. I le taumafanafana i totonu o le potu e tupu ai le dieffenbachia, e tatau ona tupu mai i le 20 i le 30 ° C, ma i le taumalulu e le itiiti ifo i le 15 ° C, a le o lea e te le maofa i le vave faafuasei o laulaau.

Ia aloese foi mai suiga faafuasei i le vevela. aemaise lava pe afai o loʻo e alu i se mea e feaveaʻi ai se fagafao lanu meamata. I le taumalulu, aua le tuʻu latalata ane i masini faʻavevela. Dieffenbachia fiafia i le fou ma le susu.

O le a le mea e tatau ona i ai le suamalie mo le alualu i luma manuia

Iloaina e fiafia dieffenbachia, e taua le faʻamautinoa o le maualalo o le potu e le pa'ū ifo ile 65%. O le mea moni, i le taumalulu i totonu o se fale mautotogi e galue ai le mafanafana, e faigata ona faʻamautinoa lenei fua. Ina ia faia lenei mea, e fautuaina e tagata fugalaau fugalaau tomai e pulumu ma fufuluina lau i le vai mafanafana, o le tele lava o le lelei. Mai lea taimi i lea taimi, e mafai e se tamai ipu ona faatulaga se vai malulu (e le malulu), e ufiufi ai le palapala i totonu o se ulo.

Auala e toto ai dieffenbachia

E ala i taumafaiga a le au faifaatoʻaga e tusa ma le 40 ituaiga o lenei aganuu teuteu ua atiaʻe. O latou sui uma lava e mamana tele, faatasi ai ma laupepa lautele poʻo le tele o faila. O nisi o ni mea oona. I le fale, sa latou nonofo i se palapala susu ma le suamalie.

I le faaopoopo atu i nei foliga, pe a totoina, e tatau ona mafaufau i le vave ona tuputupu ae o dieffenbachia.

Filifiliga Sprout

Afai e te le maua le dieffenbachia, ma e te manaʻo e faʻatau, faʻalogo i le tulaga ma le mafai o le germ. Vaavaaia ma le faaeteete laulaau: ua mamae ma mago i autafa o itu ua taʻu mai ai o le fugalaau sa teuina i se siosiomaga e le lava le susu, o le faiga o le suāsusu ma le totoina e le o matauina.

Lulu manogi lanu lanu enaena e tautala e uiga i le sosoʻo mai o le masima. Aua e te aveina se kopi ma lau lau ola ola - o se laau vaivai e le aʻafia. Lanu samasama e taʻu mai ai foi le leai o se fafaga. E tatau ona lapoa ma fiafia i se lanu faʻaalia.

O se agaifanua soifua maloloina e leai se mea e vaivai ma paʻu, e lamolemole ma lelei i le paʻi. Vaʻai pe oi ai nisi meaola faalafua o iai. Mo le faʻatoʻateleina e le tatau ona faʻatau vaʻa tetele, aua o le a vave ona toe faʻafouina e ala i le peritomeina, o le mea lea o le a le fiafia ai oe i se taimi vave. Ave le fua o vaomago. E sili atu ona lelei le faia o se faʻatau i le vaitaimi ole tautotogo - autumn.

O le a le palapala ma le gafatia mo le tulaueleele

O le soakic acid substrate mo dieffenbachia e mafai ona saunia tutoatasi.

E tatau ona faʻafefiloi le vavao poʻo le laulauina o eleele, peʻa, humus ma le oneone i le fua faatatau o le 2: 1: 1: 0.5. O le palapala e tatau ona mama ma lelei le tatalaina.

E taua! Lisi eleele suamalie mai faleoloa fugalaau faatasi ai ma lo latou gaogao susu e mafua ai le pala.

O le atinaʻeina o le aʻa o loʻo aʻafia ai ma se mafiafia o le alavai ma se avanoa i totonu o le ulo e faʻafefe ai le vai. Malosiaga mo le totoina o dieffenbachia e tatau ona fetaui ma le tele o aʻa ae le filifilia "mo le tuputupu ae".

Folatalafaga manatu le gaʻo ia avea ma mea sili ona lelei, lea e fesoasoani e taofi ai le susu. O palasiteni o ona po nei ma mea manogi e manatu e le lelei mo fugalaau. I le pito i lalo o le ulo e pei o se alavai e mafai ona faataatia e tusa ma le 5 cm keke ma pilima.

Totoina o fuafuaga

Seia oʻo mai aʻa, o le a momotu i totonu o le vai, faʻapipiʻi le gaʻo ua gaoioi, ina ia le "pala" le vai. I lenei tulaga, tuʻuina le fagu i se nofoaga mafanafana ma lelei, aloese mai le susulu o le la.

O lau o loʻo faʻapipiʻi ma le faaeteete. A mavae ni nai vaiaso, o aʻa laiti o le a alu ese mai le au. A latou faʻalautele le centimita, e mafai ona toto le fatu i le eleele.

O nisi tagata faifaatoʻaga e faʻaaoga le oneone malulu po o le peat mo le togafiti, ma o se puʻupuʻu laiti e ufiufi i se ipu palasitisi pe afifiina foi i se ata tifaga, faia o ni lanu meamata. O isi e fiafia i le teuteuina o laʻau laʻau vave faʻapipiʻu le vaega tipi i le eleele.

Pe a totoina, e taua le tuʻuina o le laau i le loloto ma faʻafefeteina i le eleele, faʻapea foi le fatuina o le vevela talafeagai ma isi tulaga mo le tuputupu ae.

Tulafono mo le tausiga o dieffenbachia i le fale

O se malo talimalo talia ma faʻamagaloina le tele o sese fou. O faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻi e vave ona aʻa ma faigofie ona mafai ona maua ile "maʻi malosi". Ae e le tatau ona e tofotofoina le malosi o se aganuu matagofie. O le popole tele mo ia o le fatuina lea o se siosiomaga mūlū, fafagaina vave ma le tipiina o aʻa.

E faʻafefea ona faʻafefe vai ma pipiʻi Dieffenbachia

Tausiga i le fale mo le fugalaau dieffenbachia e manaʻomia ai le gauai faʻapitoa i vai. O le laau e gaosia ma le tiga i le lime, o lea e tatau ai ona puipuia lelei le vai mo le faʻavaivai ma le faʻaleleia. E mafai ona e fufulu pe faʻapipiʻi, pe faʻaaoga foi le timu.

Manaomia le tele o vaiinu i le taumafanafana ma le faʻalelei i le taumalulu. Aganuʻu e le faʻatagaina le sili atu o le susu. Ina ia le faʻaosoosoina ai le rhizomes ma gaʻo, ia mautinoa o le eleele i totonu o le ulo e le pei o le eleʻele palapala ma e le mago. E manaʻomia le suia o le faʻafeinu (pito i luga ma le pusa). I le maualalo o le vevela, e sili ona lelei le faʻaleleia i le fufuluina o lau.

O le a le taimi ma le auala e fafaga ai dieffenbachia

E televave le fugalaau, e faʻaaoga ai le faʻatoaga o mea e manaʻomia mo lona faʻavaeina.

Faʻamago i le tautotogo ma le mafuiʻe e oʻo atu i le tolu taimi i le masina. Fertilizers e filifili mai: suavai suavai po o le meaola.

I le auala, o nisi ituaiga o dieffenbachia lanu paʻepaʻe e leiloa lenei uiga masani, ma liliu atu i le lanumumu lanumeamata, ona o le mea oona oona i totonu o fualaʻau faʻapitoa.

Faʻaputuga totoga totogo

O le taimi aupito sili ona lelei mo se faʻaaogaina o fale o dieffenbachia o Fepuari - Me. E tatau ona faʻatinoina le faʻatinoga ma le tuputupu ae o le aʻa, o nisi taimi e oʻo lava i ni taimi faʻalua ile tausaga.

Ina ia faia lenei mea, filifili se atigipusa e i ai le limasefulu o le senetimita sili atu nai lo le muamua. O se vaega manaia o le koale o loʻo tuʻuina i le pito i lalo mo le faʻaleleia ma le alavai, o loʻo faʻafefeteina ma le agavaʻa i luga o le laau, o aʻa ua faaleagaina ma le faʻasaina o vai faʻavaivai. Maualuga faʻasusu i le oneone fou ma faʻafefe.

Auala e tipi ai dieffenbachia

A maeʻa ona e iloa le auala e faʻafeinu ai ma faʻafefea ona fafaga le oti i le fale, e tatau ona e suʻeina tulafono mo le teuteuina masani o le laau. I lalo o tulaga lelei, e faʻatuina e le laau se lautusi fou i vaiaso uma, faʻaalia le pito i lalo o le aʻa. O se taunuuga, o le totonugalemu o le fale ua leai sona teuteuga.

E taua! Soo se vaega o le meaʻai o le dieffenbachia o le a talafeagai mo le filifilia o se totogo mo le totoina.
E tatau ona tipi ma mauaʻa. O lenei mea e faʻamalosia mo ituaiga uma, o nisi e eseese. E mafai ona faʻaalu i soʻo se taimi o le tausaga, manatuaina:
  • vailaau oona (ina ia alofia le faʻafesoʻotaʻi o le oona i luga o le paʻu, e tatau ona faia galuega uma i totigilima);
  • o le teuteuina e na o se naifi malosi, e muamua ona togafitia i le ava malosi;
  • pe a e galue ma dieffenbachia e manaʻomia lou puipuia o ou mata ina ia aua le fufuluina le mea oona;
  • ua aveeseina le sua o le suavai e le laumei lanu suamalie, mo vaega o le faʻamaʻiina o loʻo togafitia i le koale palu;
  • A maeʻa le galuega, e tatau ona fufuluina lima i le fasimoli.

E taua! I le laʻau o le dieffenbachia, faʻa-tasi i le 3-4 tausaga, o le aʻa e tipi ese, e le sili atu nai lo le 10 cm o le paʻu. Ma na o le faaleagaina o lau o lau laau ua aveeseina.

Faʻafefea ona faʻaolaina dieffenbachia

E tele auala. Ma na o le taimi muamua e tilotilo ai e foliga mai o le toe gaosia ma le tausiga o dieffenbachia i le fale o se mea e sili atu. O le mea moni, e le o mea uma. O le totoina o se totogo fou o lenei aganuu e mafai ma le fesoasoani a le apex poʻo le koluma o loʻo nonofo ai paʻu na taʻua e i tatou.

O nisi taimi latou te faia ai ni vaalele, lea o le paʻu o le pito i lalo o loʻo i ai se vaega o le aʻa e tipi i totonu o le 5 mm, ua tuʻuina i ai se afitusi i le paʻu o le hormonal mo le faapipiiina ma latou nonoa se "manua" i le moa susu po o se ata tifaga. A mavae sina taimi, o le ai ai aʻa.

O lenei tekinolosi faʻaaogaina ia Me - Setema.

E le mafai ona vaevaeina le ogalaau i ni mea se tele. Ua faʻamago ma totoina i totonu o le mea ua saunia. Afai e te le iloa le mea o le pito i luga ma o fea oi ai le pito i lalo, tuu le fasi tipi i luga ma ufiufi i se fagu. O pamu fou o le a tuʻuina atu ai le paʻu tuai.

O fua e fafagaina e na o faifaatoaga. O taʻavale e nonofo i le vaevaeina.

Faamai ma meaola faalafua o le fugalaau

Laulaau lanu samasama ma le lalagaina o uluai faailoga e vaʻaia lelei le laau. E mafai ona foia shchitovki, fasi uumi o le apogaleveleve, thrips, whitefly. Aveʻesea i latou i se paʻu o le sipuni ua faʻamamaina i le pia, vai fasimoli, poʻo le silati. Faʻaleagaina matuia e tatau ona togafitiga ma fofo faʻapitoa e maua i luga o pisinisi. Mo le puipuia, fufulu laulaʻau i taimi uma ma le vai mafanafana ma faʻamama le fugalaau.

Yellow leaves laititi o loʻo faailoa mai ai le manaʻomia o le gasegase dieffenbachia, ma le leai o se eseesega - le leai o se malamalama. Afai e matutu lau ile pito, e tatau ona faʻaleleia le susu. O le togiina o lau o lona uiga o le maualalo o le vevela. I le malulu ma le faʻamalolo o le eleele, o le fugalaau e amata ona pala.

O ona togitogi e faʻamalo ma avea ma mea vaivai. Manaʻomia se mea e faʻaaogaina. Aua neʻi galo: o le tausiga lelei e maua ai le teteʻeina o faʻamaʻi ma faʻamaʻi i totonu o le laau.

E te iloa? Tanu e 'ai ma le fiafia i laʻau o le diefenbachia, ma ave ese ai anufe.

O mea latou te fai mai e uiga i le poisonff dieffenbachia ma e saʻo

Poisonous dieffenbachia pe leai foi, e mafai ona taʻu moni atu ia i latou na maua le mu pe a faʻafesoʻotaʻi ma lana sua susu. E afaina ai le tuagane ma, paʻu i luga o le mucous membrane, mafua ai le fulafula o le laulaufaiva ma gland.

O le vailaau oona e sili ona lamatia mo le manava o le tagata, lea e mafua ai le fesuiaiga ma faʻafefeteina ai le uila leo. Afai o se mea leaga na tupu, e tatau ona fufulu vave lou gutu i le tele o vai, ave le malala e faʻaaogaina ma faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi.

E te iloa? I totonu o motu o Amerika, o le mea e sau ai Dieffenbachia, ua manatu o se vao oona. I le taimi muamua, o le laau e masani ona faʻaaogaina mo le gaosia o faʻamalotu e faasaga i meaola ma iniseti, faʻapea foʻi ma le sasaina o pologa. Ina ua maea le faatinoga, na latou mauaina ni ogaumu ogaoga e lei malolo mo vaiaso.
E ui o le potu dieffenbachia e itiiti le afaina pe a faatusatusa i ona tuafafine tuputupu aʻe ola, e tatau ona e puipuia tamaiti mai ai, oe taumafai i taimi uma i le nifo.