Faatoaga faatoaga

Matou te faia fafaga mo moa ma o latou lava lima: palasitika, salu, laupapa

I aso nei, i luga o fata o supermarkets, e tusa lava po o le a le vaitau, e mafai ona e mauaina uma lava fualaau faisua fou ma fualaau. E le faigata le faʻatauina o moa.

O le fesili e tulaʻi mai: aisea e faʻaauau ai pea ona totoina e nisi o fai togalaau a latou faatoaga ma e le teena a latou lava oloa?

Ia mautinoa o le a mafai e soʻo se faifaatoaga faifaatoaga poʻo se faifaatoaga ona faʻailoa atu ia te oe pe sili atu le lelei, sili atu ma sili atu le lelei o oloa na tutupu aʻe i totonu o latou fanua, o latou lava lima.

Ae peitai, afai o le tausiga o le togalaau e le faigata tele, o le tausiga o moa atonu e le foliga faigofie, aua o le tau o le inventory e mafai ona lafoai atoa lau atotupe.

Ae leai se mea! Mo tagata atamamai e fausiaina se faga fagaoa ma o latou lava lima e le faigata. E naʻo le manaʻoga e manaʻomia, ma o le a matou fiafia e tuʻuina atu faʻamatalaga i le auala e fausia ai sea masini.

Ni nai upu e uiga i le fafagaina o moa

E tatau ona e malamalama, pe a fausiaina fale fafaga mo moa e taua tele le gauai atu i le vaega o loʻo taua i lalo - o mea uma lava e tatau ona faʻamamaina atoatoa (e mafai foi ona e faʻaaogaina vai inu mo le gaioiga).

Afai e talanoa e uiga faʻasologa o meaʻai, o lona uiga, o mea nei e iloga:

  • mo meaai fefiloi;
  • mo le mautu;
  • mo le susu.

Atonu e te mateina, o ituaiga taʻitasi e aofia ai le faʻaaogaina o masini eseese.

Mo le fafaga vai, mo se faʻataʻitaʻiga, e sili atu ona talafeagai le filifilia o mea e faia i le palasitika poʻo le uamea; o mea e fai i laupapa, kalaupapa poʻo penisina e talafeagai mo le faʻagogo.

O le tele o faifaatoaga moa e fausia ni mea e le masani ai mo meaai mamago ina ia mafai ai ona ave le fua o le fua o le aso i le taeao.

Ae ui i lea, o nisi e sili e fai ni fale laiti, o nisi taimi e oʻo lava i tagata taitoatasi mo moa taitasi. Mo le sili atu le mafanafana, o se meafaigaluega e mafai ona faasee i le puipui, ae o le vavae ese mai le eleele e le tatau ona sili atu ma le 50 sene.

Ina ia fatuina se '' 'aiga' '' atoa '' e mafai ona faʻaaogaina, e mafai ona e faʻapipiʻi se pusa inu. E masani lava ona tuua i luga o le auala, aua matou te malamalama uma lava o moa e sili ona fiafia i totonu o le ea fou. I vaiaso muamua, aua nei galo e mulimuli i le 'ava ma le fafaga, talu ai o moa i le popofou oo latou olaga, o loʻo fafagaina malosi.

O le mea lea, i le faia o lana lava fafaga mo moa, o le a mautinoa lava le faʻaititia e le faifaatoaga o manufeʻai le tele o punaoa talafeagai mo manu felelei. Seʻio tatou tilotilo i filifiliga sili ona lauiloa mo le fausiaina o fagafaʻi moa.

Ituaiga o mamanu

E pei ona matou taʻua muamua, o le fausiaina ma le faʻapipiʻiina o lau lava fafagaina o moa, o le a le gata ina faʻafaigofieina lau galuega, ae e fesoasoani foi ia te oe e faʻasaʻo se tele. E tele filifiliga mo le fausiaina o manu manu.

Mai paipa paipa

Filifiliga 1

Ina ia fatuina lenei ituaiga o fafagaina e te le maua i le vaalele poʻo le fofo.

O mea nei e manaʻomia mo le fausiaina:

  1. O se faila (poʻo nisi meafaigaluega e mafai ona tipiina paipa paipa).
  2. Lua pulou mo le paipa.
  3. O paipa uila tele na faia i le palasitika (o le umi e tatau ona le itiiti ifo i le tasi le mita).
  4. Tee mo paipa paipa.

Ona tatou ave lea o le paipa palasitika ma tipiina i ni vaega le tutusa: 10, 70 ma le 20 simita, i le faasologa.

E talafeagai le tuʻuina o se ufiufi i paipa luasefulu kilomita - o le a avea ma faavae mo le lumanaʻi o le a fausiaina. Lisi pito sili ona lelei "fetaui" ma faapipii i se vaega e fitusefulu senetimita (tapuni le pulou i le isi itu).

Faʻaofi le vaega o loʻo totoe (10 cm). I totonu o le itu e tatala ma faʻapipiʻi le fafaga. Liligi le saito i le fausiaina o le fausaga. Ina ia faʻamautuina le oloa, lafo i luga o le puipui poʻo le laina i le falemoa.

O lea ituaiga fafaga mo moa mai le paipa e faigofie, ona o le lafoina o meaai i luga o le eleele i moa o le a le aoga. O lena gafatia e ono aofia ai le tele o fatu (mo le 20 pe sili atu moa!). I le po, e masani ona tapuni le polo i le puipuia o lapisi poʻo isi mea mai le ulu atu i le fafaga.

Filifiliga 2

Matou te aveina ni paipa se lua (30-centimita ma le afa mita), lua pulou ma se tulivae. O le a faʻaaoga foi le eletise eletise ma le vili.

Ia, ta o ia! I le pito i lalo e tatau ona e faia ni pu se lua, o lona uiga, mai itu eseese e suʻe lua pu (o moa o le a ave meaʻai mai ia i latou).

I le faʻaaogaina o se fofo, matou te faia nei pu, ona faʻalauteleina lea ma le faʻaalu i le tele manaʻomia i se jigsaw. O le pito mulimuli o lea ituaiga o le pu e masani ona 7 sene pe sili atu.

Kuni le paipa ma se polo i le isi itu. O lena mea uma! Ua saunia se isi mea e fafaga. Faʻamau i totonu o le moa moa ma faʻatumu i meaai.

O le leai se masalosalo o lenei lomiga o le feeder, o le fausiaina o le fausaga e le tele se taimi e alu ai, ma o mea uma e tatau ai e taugofie tele.

Bunker

O le faia o mea uma tatou te manaʻomia uma lava palasitika palama palama e tolusefulu senitimita, ma le sefululima senitimita vai, eletise eletise (poʻo se isi mea faapipii), fao, uila, se fasi manoa, uʻamea, se seevae ma se samala.

A uma ona aoina mea uma e manaʻomia ma mea faigaluega, e mafai ona e alu saogalemu i le fausiaina.

Mo le faavae tatou te ave se laupapa poʻo se plywood ma se lautele ma se umi o le 20 simita. (o le mafiafia o le laupapa e le tatau ona silia ma le 10 milimita). I le faʻaaogaina o tulimanu ma sikulima, ia faapipii le lautele o paipa i le pito i lalo o le plywood.

Ona, tipi ese lea ma le faaeteete pito o le paipa paipa (e tatau ona faia le vaega o felauaiga ma umi taimi i se auala e maua ai le paipa ma le vaega pito i lalo ua maua).

Matou te tuʻuina lenei paipa i le ogatotonu o le lautele ma faʻapipiʻi i sikulima. Na matou tipiina le pito i totonu o se fagu paʻu mai lalo o le vai ma faʻapipii i luga o le mamanu ma le ua i lalo, ona matou tapuni lea ma le maelega le nofoaga o le faʻamau.

Ua faia! Matou te sasaa atu meaai i totonu o le fale ma siaki pe i ai ni faaletonu.

O le iloaina o tulafono o le fafagaina o le sela, e mafai ona e faateleina le gaosiga o fuamoa i luga o le faatoaga, faʻafetai i le lelei o le soifua maloloina o manulele.

O le tuʻuina o moa i lalo o le moa ua manatu e sili ona faigofie. O lona faigofie i le natura! Faitau atili ...

E pei ona mafai ona e vaʻaia, mo le fausiaina o lenei ituaiga o feeders e te manaʻomia se mea itiiti o mea faigaluega ma taumafaiga. O fausaga uma lava e mafai ona fausia saʻo i le 15-20 minute, ma o le a lagona ai le aʻafiaga e le gata ia oe, ae faapena foi i au moa.

O le ata vitio o le a faamasani ia te oe i lenei ituaiga o feeder e sili atu le lelei:

Mamanu DIY

O le fafagaina o moa ua faia i laupapa ua manatu o se oloa faavae lea e mafai ona auauna atu ia te oe mo le sili atu ma le luasefulu tausaga..

E masani lava, o lenei mea e manaʻomia ai se tausia lelei mo i latou. O lenei ituaiga o fafagaina e lauiloa mo lona faʻamaoni, ola umi ma le tumau. O le a avea i latou ma se '' aigaʻai 'mo a outou moa.

O mea mo le fausiaina e mafai ona filifilia taitoatasi, ae ia manatua o le taunuuga e tatau ona i ai sau mamanu malosi, mausali ma mataʻina e mafai ona "taofiofia" mo le itiiti ifo ma le tele o vaitau.

O le mea moni, o le filifilia ma valiina uiga o nei oloa e sili atu le faigofie nai lo le faia uma i ou lima, ae ia mautinoa o le faagasologa o le fatuina o le auala o le a le "faʻamaonia" mo oe.

Sei o tatou mafaufau i le faasologa ma le faagasologa o le faia o lenei mamanu, lea o le a fesoasoani i le moa o moa i lenei tautoulu ma le taumalulu. O le fatuina o se fafie e faia i laupapa e aofia ai ni laasaga, ia e taulaʻi atu ma faʻaeteete e faitau ma le faaeteete!

Fausia se ata

E pei ona taʻua muamua, e tele ituaiga o manulele manu. E mafai ona avea ma lapoa tetele ma e le tele.

Ae peitai, e mafai ona tatou fai atu ma le mautinoa o le faia o soo se ituaiga o le a manaomia ai oe e ave se penitala, se pule ma se pepa. Tusi i luga o se pepa se ata vali o mea e te manaʻo e te vaʻaia. Fuafua i le mata le tele o le feeder, ona galue ai pea lea ma i latou.

O le ata tusi e tatau ona faʻaalia manino uma auiliiliga o le mamanu: o le taualuga, tu, faavae, nofoaga mo meaai, ma isi mea, ia e alu ma le maeʻaeʻa i lenei lomiga!

Matou te faailoga ma vavae mea

Ia, o le a matou taumafai e faʻamatala atu ia te oe pe faʻapefea ona fausia se sili atu pe itiiti ifo i le maualuga, faʻamaumauga masani.

Mo se faʻataʻitaʻiga, ave le fafaga ile lapopoa lea: 40-30-30 cm (umi, lautele ma le maualuga). Ina ia fausia sea ituaiga, o le a e manaʻomia ni fasi pepa se lua tutusa (i luga o le taualuga ma luga o le taualuga), faapea foi ma le fagu, lea o le a taofia ai le taualuga ma le faavae.

O le faailoga e tatau ona faia sao, ia amanaʻia tala laiti, aua o le lumanaʻi o le a fesoasoani tele i le gaosiga o le gaosiga. Ona matou tipiina lea o mea ma amata ona fausia le fausaga.

Fono a le Fono

  1. Ina ia taofia le fafaga mai le foliga mai e vaivai ma e le mamafa, faʻaaoga se laupapa laupapa masani, plywood, ma se ipu faʻalautele e aoina ai.

    I luga, matou te maitauina o le faavae ma le taualuga e tatau ona i ai le 40 ma le 30 senitimita, i le faasologa, o lea matou te amata ona tipi se vaega (i luga o le faavae) mai le laupapa, ma le lona lua (luga o le taualuga) mai le plywood.

    Laʻau, lea ei ai le umi 30 senitimita, tipi mai se pa (pe tusa ma le 2x2 cm). O le a lava lena. E te le manaʻomia le faia o laupapa uma e 30 senitimita, o le isi lua e tatau ona tusa ma le 27-28 (faʻapena, o le taualuga o le a faʻafefe ma o le a le faʻafefe tele le susu i luga ia te ia).

  2. I luga o le faavae o le laupapa, tatou te faapipii i luga i luga o laina, ao toe solomuli i totonu o le pito (e le o tulimanu).

    Mo se faʻagasologa sili atu o toniga, e mafai ona e tusia se faʻataʻetaʻi i totonu o le faʻavae, e oʻo atu i le ogatotonu, mo se faataitaiga, 2-3 senitimita mai laina taʻitasi taʻitasi. I tulimanu o lenei ata tusi, matou te faʻapipiʻiina ni pou faʻaputu lea o le a uma ona tuʻuina atu e faʻapipiʻi le taualuga o le plywood.

    Aua neʻi galo o le mea autu o le faʻapipiʻi le 27-senitimita tuʻu leʻo i tulimanu eseese, ae i luga o le laina e tasi. O le faʻapipiʻiina o poutu, ina ia faafaigofie ai le galuega, e masani ona faʻaaogaina sikulima, ma o loʻo taʻitaʻia i lalo o le laau mai le pito i lalo i pou.

    O le isi mea, faʻapipiʻi se plywood luga i luga o fagu. E le faigata, i le maeʻa e tatau ona e togi i ni sikoa se fa.

  3. Fafagaina o moa lapisi e matua ese lava mai le fafagaina o moa. Saili po o le a le eseesega!

    Ina ia vaʻai i se fuafuaga faʻapitoa mo le faʻafesoʻotaʻi o le eletise, kiliki lava iinei.

  4. O le fausaga maeʻa e mafai ona faʻapipiʻi i luga o soʻo se vaalele. Ae peita "i, o le tele lava o le fausaga o loʻo faʻapipiʻiina i le faasologa o le moa moa.
  5. Aua e te manatu o le tagata fai faga laau e faia e ia lava ina ia avea ma se mea sili ona matagofie, ae e mafai ona e mautinoa o le a faatumulia pea moa.

    Fausia se uluai oloa e le faigata tele, e tatau ona e liliu i luga le mea e fiafia ai ma faʻatau mea sili ona taugata, ona toso ai lea o lau galuega e le masani ai ma amata ona e faaliliuina.

Fausaga e lua-fausaga

O lenei filifiliga o le a faigofie foi mo le fafagaina o moa vela vevela.

Mo le fausia o le fausaga o le a manaʻomia ai faʻamau e fai ai le faʻavaa ma laupapa. O le pito i lalo e mafai ona faia e le silia ma le 26 sene ma le maualuga o le 25.

E tatau ona fuafua le umi, tuʻuina atu le numera o moa. O pito pito i lalo o le fogafale pito i lalo e tatau ona 10 centimita (pe sili atu) i luga o le puipui. Aua neʻi galo e ufiufi totonu o le pusa faʻaipoʻai ma se mea e faʻapipiʻi (e mafai ona e faia mai le plywood ma tuʻu i totonu o togavao na faia muamua).

O le fogafale lua mo moa e pei o se fagulea na vaevaeina i ni vaega se lua. O le maualuga o le laupapa iinei o le a 10 simita. O le vaega lona lua o loʻo faʻapipiʻi i luga o pito o le muamua ma faʻapipiʻi faʻamau.

O le iʻuga, o le a e vaʻaia ni fenumua tulaga ese. O le a latou maua meaai i moa uma. O le leai o se masalosalo o lenei mamanu, o le a le mafai e moa ona ulu i totonu ma o latou vae ma o le a le solia ni meaai.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, e tele ituaiga ituaiga manu felelei. O a latou gaioiga e le sili atu ma le afa itula le sili atu, ma o le a e vaʻaia le aafiaga oe lava! E le gata i lea, e te le tau faʻaaluina tupe i luga o fausaga ua maeʻa ona faia, ma faʻaola lelei.