Fualaau

Brown tipitipi laulauina: auala e foia ai se maʻi afaina

O le togavao o le strawberry o se faʻamaʻi e le tupu mai i faʻamaʻi pipisi, ae mai faʻamaʻi pipisi. Faʻaalia i foliga o ni mea pogisa i fugalaau, petioles, mustache ma fua saʻo. Ae o le mea e sili ona faigofie o loʻo i ai pea laʻau lanumeamata ma lau. I le maitauina o faailoga muamua o lenei faamai, e tatau i le tagata e teu vine ona faalavelave i se taimi vave lava ina ia mafai ai ona ia faasaoina le pusi suamalie suamalie.

Brown Spot: se faʻamatalaga puupuu o le maʻi

O le mafuaʻaga o lenei faʻamaʻi o le fungus Marssonina petontillae. O le taamilosaga a Brown o se tasi o faamaʻi autu o strawberries ma e masani lava ona faʻaalia ia lava i le vaitaimi o fualaau aina. O le taimi lena e mafai ai e le tagata nofo i le mafanafana ona matauina lanu enaena i lana togalaau.

E te iloa? Strawberry e na o le pau lea o le pusi i le lalolagi, o lona fatu o loʻo tu i fafo, ae le o totonu.

Mai ia Aokuso ia Oketopa, o le gaioiga o le faamai ua i lona pito i luga. O le mafai ona osofaia mai le 60% ma sili atu ona faigata, ma le tele o le lau o lauusiusi e mate. O se taunuuga, ua leai se malosi o le laau e fafagaina ai le okesene, o faiga o le photosynthesis ua malepelepe.

O le maualuga o le suasusu e faʻamalosia ai le atinaʻeina o lenei maʻi faʻaleaga. O le toe gaosia o le lanu enaena e mafai ona amata i soo se ea i le ea i luga ae o zero. Faʻatasi ma gutu malulu, e le oti le anufe, ae tumau pea i le malologa. I lenei itu, i le vaitau e sosoo ai, o le fua o le seleselega e mafai ona faʻaitiitia.

Vaʻai foi isi ituaiga o strawberries: "Queen Elizabeth", "Maxim", "Gigantella", "Marshal", "Alii", "Asia", "Elsanta", "Rusia", "Masha", "Malvina", " Tausamiga "," Zenga Zengana "," Queen Queen "," Chamora "Turusi". O ituaiga eseese e sili ona lauiloa: "Fresco", "Elizabeth 2" ma le "Albion".

Faʻailoga muamua

Le faailoga autu o le maʻi - o le i ai o avanoa i luga o laʻau o vine. Pogisa lanu violeli e mafai ona suia mulimuli ane le paolo, avea ma enaena po o le mumu.

Atonu o se faafitauli lenei mo le amataina o fai togalaau, talu ai o isi faʻamaʻi tali tutusa o le mumu mūmū e tutusa uma lava faailoga. O le mea lea, e tatau ona e gauai atu i le i ai o togitogi paʻepaʻe i le ogatotonu o vaʻa pouliuli. I le lanu enaena, e leai ni mea faapena. Afai e amata ona faateleina le lapopoa, o le laasaga e sosoo ai o le faʻagogoina lea o le laʻau ma mulimuli ane le oti.

E te iloa? O se vaega o le fualaau fuālaʻau o loʻo aofia ai vitamini uma mai le vaega B, ma o le mea lea e manatu ai lenei mea o se mea faʻapipiʻi masani. E 'ai le 150 kalama o lenei meaʻai suamalie i aso uma, e mafai ona e faʻagaloina popolega ma faʻamalosia lou tino.

E le gata o lanu enaena o le a taʻu mai ai togafitiga mamago, ae o le faifai malie foi salalau solo i luga o totoga uma ma fusi o le vao: gaʻo, vine, pu, vavae. Faʻalūlū pe taofi le tuputupu aʻe, faʻamagoina o aʻa, tamai, lanu uliuli - o nei mea uma o ni faʻaaliga mautinoa o le alualu i luma o le lanu enaena.

E ono tulaʻi mai faigata i na tagata fai togalaau o ē, ona o soʻo se mafuaʻaga, ua le mafai ona matau le strawberries i le amataga o le maʻi.

O le mea moni o le i ai i se taimi mulimuli ane e foliga mai o le "toe faʻaleleia" o le vao: o laʻau tuai, maʻi ua amata ona ola, ma o le mea moni e le o mea e tatau ona latou i ai, ua manatu o le le masani ai o meaʻai.

Ma, o le mea e sili ona taua, e le o toe i ai ni mea. I ia tulaga, e tatau ona e saunia mo le mea moni e faapea, a maeʻa sina taimi e amata ai le alualu i luma o le lanu enaena i se vaega fou, e na o le tupu mai o laʻau lanumeamata.

E mafai ona totoina fasi laau i ni auala eseese: i le malae vaalele, i totonu o se fale koli, i luga o moega faataamilo (ituaiga o ampese e talafeagai), moega o le pyramid, i le fale, e faaaoga ai le hydroponics.

Mafuaaga

O mafuaʻaga mo le faʻavaeina o le galo e mafai ona mafua mai i ni mea taua. O se tasi oi latou o vaivai. O le mea moni o le fatuina o ulugalii e tupu lelei lelei ma ola saʻo i se siosiomaga malie, i le vai. Iniseti ma meaola faalafua o loʻo i totonu o le saite e mafai foi ona ave ai ni meaʻai. O isi mafuaʻaga o loʻo faʻamafanafana ma vao vao.

E faʻapefea ona puipuia strawberries mai "maʻi paʻu"

O le taimi lava e iloa ai faailoga muamua o le vine, i le strawberries, e tatau ona togafitia le togalaau.

Suiga

Laasaga muamua o le faʻaumatia faʻaleagaga o faʻamaʻi maʻi uma. E le tatau ona e lagona le alofa mo i latou, aua afai e le itiiti ifo ma le tasi le laau mamaʻi tumau, o le a toe salalau le afu i le nofoaga atoa i togalaau maloloina uma. A maeʻa lena mea, e tatau ona e faia le faamamaina lelei o moega ma fai le fafagaina o strawberries i foliga o fugalaau-potassium. Nitrogen fertilizers i lenei mataupu e tatau ona aloese, talu ai e na o le pau lava le mea e mafai ona faateleina ai le numera foliar. E tatau foi ona e taumafai e aveese le susu i le togalaau.

E taua! E tatau ona faia faʻataʻitaʻiga masani o strawberries i nofoaga fou ina ia faʻaitiitia ai le taufaamatau o le faʻafanoga. Afai e itiiti se teritori avanoa, e tatau ona totō le laau, vaevaeina le totoina i vaega, e tatau ona faasao se tasi i tausaga taʻitasi e faʻataga ai le eleele e malolo.

Faʻatau togafitiga

E tusa ai ma togafitiga o strawberries i fualaau faasaina, o le copper oxychloride ma le tuufaatasiga Bordeaux (1%) e fautuaina mo le faaaogaina. O le togafitia o le laau ma nei auala e tatau ona i ai i le tulaga o le tuputupu ae o lau, aʻo lei tupu le fua o fua ma pe a maeʻa ona aoina fua.

E tatau ona faʻamautinoa e leʻi tupu tele vao o laʻau mumu, aua faʻamafanafanaina le faʻalauteleina o le salalau o le lau. E te manaʻomia foʻi le taimi e faʻaumatia ai vao i totonu o le eria.

Afai o le toʻilalo e le o se mea e tasi, ae o se mea maualuga, e mafai ona e faʻaaogaina ni mea mama, pei o le "Oksihom", "Skor" poʻo le "Ridomil Gold."

E taua! Togafitiga ma fualaau faasaina e te le gata i le pito i luga o laʻau, ae o le vaega pito i lalo foi.

Puipuia faʻamaʻi

E pei ona e iloa, o le faʻamaʻi e faigofie ona puipuia nai lo le togafitia. O le mea lea, i le galueaina o strawberries o se nofoaga taua o puipuiga o faʻamaʻi:

  • Ina ia aloese mai le mea e tupu mai ai le lanu enaena, e tatau ona e fufulu mama mai mo lau mago ma vao mamago, ia o punaʻoa autu o lenei maʻi.
  • E le gata i lea, ia mautinoa ia manatua e uiga i le totoina o vine, aua o le fuga e masani ona tumau i totonu o le palapala mo se taimi uumi ma afaina ai laau fou o le a totoina iina.
  • O le totoina o mea e tatau ona maloloina ma maua i le maualuga, e tusa lava pe na tupu na o ia pe sa faatauina i totonu o se faleoloa.
  • I le taimi nei i luga o le maketi o loʻo i ai ituaiga o strawberries e puipuia i le mea lanu enaena. E fautuaina e filifili i latou mo le totoina.
  • A maeʻa le seleselega, e tatau ona faʻamaeʻa le laau, ave le tele o laulaʻau ma sikisa.

Ina ia taofia le tupu tele o vao, ua totoina togalaau i lalo o le mea e ufiufi ai poo mulched.

E te iloa? O fualaau aina e suamalie lelei, ae e itiiti ifo le suka i totonu nai lo lemoni. I lenei tulaga, e fiafia o ia e faʻaaoga le manaʻoga e leiloa teine ​​mama ma tagata e mafatia i le maʻisuka.

Mea totino a le Faatoaga pe a tauivi ma se mea lanu enaena

O mea autu autu pe a tupu aʻe le strawberries ma o le tau faasaga i mea lanu enaena e mafai ona mafaufau i ai:

  • Tulaga le lelei mo le tulaueleele. O nei mea e aofia ai moega i le mea e manino ai le maualuga o le susu, lea e masani ona tupu ai le vai pe a uma le timu.
  • Laʻau Afai e te le mulimulitaʻi i le mama i le togalaau, aua neʻi faʻaumatia otaota ma vao leaga, o le tulaga e tupu mai ai le faʻamaʻi e faʻatupulaʻia tele.
  • Tuputupu ae i le tasi nofoaga. E talafeagai le vaavaai mo le avanoa e suia ai le nofoaga o le totō e totogo mai lea taimi i lea taimi ina ia aveesea ai le siama ma tuu atu le avanoa e fafagaina ai eleelea mai le malosi o eleele.
  • Le lava le puipuiga. Afai e te faia taga faʻasaʻo saʻo, o le ae le tauina le faʻamaʻi.

O le tauivi ma le lanu enaena o strawberries e mafai ma e tatau ona iai. O le mea autu o le mataʻituina pea o le tulaga o lenei laau ina ia mafai ai ona faʻaogaina fua talafeagai i le taimi.