Tomato ituaiga

Auala e tausi ai tamato Leai

E faigata ona filifili se ituaiga o tamato i le tele o ituaiga ma meaola eseese. O le tele o faifaatoaga ma fai togalaau e sili ona latou totoina i luga o latou lava nofoaga ia masani ma masani ona tofotofoina. Ma o se tasi o sili ona lauiloa o tomato a Liana.

Vaega eseese Liang

O le matua ma i le taimi e tasi le maualuga-fuaina o ituaiga. Mai le taimi na aliali mai ai le fuʻa muamua i le seleselega vave, e tusa ma le 85-100 aso le pasia.

O le laau e puupuu, o le maualuga o le vao e na o le 40-50 cm. E i ai le faʻalaʻau faʻalautele, ae faʻateleina le tuputupu ae o lau. E le talafeagai i ituaiga tulaga. E ala i le ituaiga o le tuputupu ae - fuafua, e sili atu le lelei o le vaomatua e fausia i le tasi ala.

O le tamato a Lyan o se laau faʻatautaia ma lau lanu lanumeamata lanu meamata. O mea muamua na tutupu i luga aʻe o le laʻau 5-6, ma isi mea mulimuli ane - i le 1-2 lau.

O nei tamato o ituaiga sili ia o tamato mo sasaʻe o Iukureini. O le ituaiga e lelei mo le tuputupu ae i tulaga uma o le eleele ma i totonu o le kiona. O le laau e puipuia i suiga o le vevela vave ma e mafai ona maua se seleselega lelei e tusa lava pe leaga le tau. Ma le tausiga lelei, o le togavao e maua ai le 2-3 kilokalama tamato.

O le vailaʻau e matua puipuia uma mai i fualaau oona ma e matua puipuia foi i le vevela ma le siama. Ae i le taimi lava e tasi, atonu o le a aafia i se siama mosaic virus.

E te iloa? O fualaau aina fou e aofia ai le pasene tele o pati. E fautuaina e selesele ma faʻagasolo le fatuga vave i le maeʻa ai.

Faamatalaga o le fetus

Uiga o tomato Liang: Tomato e lapotopoto ma foliga laititi. Tu i fafo io latou lanu mumu mumu. O le mamafa o le fua o le fualaau aina e 50-80 g, o le tamato e ufiufiina i se paʻu lamolemole, lauulu ma faigata. Fualaau aina e tele ma i le averesi 2-3 potu, ma le numera o fatu e tusa ma le 0.30% o le mamafa o le fua. E le sili atu i le 6% le mea e gaogao, sugars - 4%, o le maualuga o le eletise e maua mai i le 0.4 i le 0.8%.

Tomatoes e taliaina le femalagaaiga ma le teuina umi. I lalo o tulaga faigofie (vevela i le ea i le tele o 8-10 ma le maualuga o le maualuga o le 85%), o fua e tumau pea mo le 2.5-3 masina.

Auala e faʻaoga ai

Tomato Liana pink o se ituaiga eseese o tamato. E tatau ona fai mai o nei tamato e le o se ituaiga o Liang i lona tino mama, talu ai o le sui o le Liang o le piniki - o se paʻu. Ae ui i lea, O nei tamato e sili ona lelei mo le teuina, teuina poʻo le velaina. E faʻaaogaina foi mo le gaosia o saula, sau sua ma mea mama. O se fuainumera tele o meaʻai e mafua ai ona avea ma se vaega taua o meaai pepe. Tomatoes e matua suamalie lava, o latou uiga iloga o se suamalie suamalie ma sina lanu.

Malosiaga ma vaivaiga

O lenei ituaiga tomato e tele ona lelei ma e tuusao faapitoa:

  • faʻamuamua;
  • faauoga faauo;
  • faaaogaina masani;
  • faʻasaʻo i le tele o faʻamaʻi;
  • lelei femalagaiga;
  • malie manaia;
  • maualuga tulaga tau taumafa;
  • gaosi.
O moa e tatau ona talanoa e uiga i:

  • tulaga gafatia i le gasegase tapaa mosaic;
  • faateleina le lamatiaga o osofaʻiga mai meaola faalafua eseese;
  • phytophthora, o se faʻamaʻi e mafai ona aliali mai pe a totoina se laau i le eleele lafoaʻi.

E faʻapefea ona totoina fatu totō fatu fatu mo fatu

Mo le totoina o tamato i le pito i lalo o le tane e tatau ona fai se alavai faʻavaivai. E talafeagai lenei mea ina ia faʻaitiitia ai le lamatiaga o le ono faaleagaina i fualaau o le "lanu uliuli" - o se phytophase sili ona leaga.

O se atigi gutu lapisi ua sasaaina i totonu o ipu tioata tioata ma se apa o le 0.5 cm, ona sasaa ai lea i luga ole paluga o eleele. O nei mea uma ua sasaaina i le vai i le vevela o le potu, ma a uma ona ufiufi ipu i se ata tifaga ma tausia e pei o lenei mo le 5-6 itula. Mo se vaitaimi faapena, o le susu e oʻo lava i le atoa o le palapala.

Ma, faatasi ai ma le fesoasoani a le nifo, ua faia ai sina atuatuvale - pe a ma le 0.5 cm. Faatasi ai ma le toothpick lava ia, o le togavao e faʻafefeteina faʻafefete, faʻapipii ifo i lalo ma le mea muamua. E faʻamamaina le nofoaga o loʻo tulaʻi mai i se mea faʻapitoa, ma le palapala mulimuli ane. Ona inu lea o ipu ma mea e aofia ai i se ata tifaga ma tuu i se nofoaga mafanafana, i le mea o le vevela + 23 ° C i le ao ma le po.

Totoina o laau i luga o le eleele

O le taimi sili ona lelei mo le totoina o tamato o le faaiuga o le tautotogo, lea e liua i le amataga o le taumafanafana. I lenei taimi, o le vevela o le aso e mai le +22 i le + 25 ° C, ma i le po e seasea ona pa'ū i lalo ifo o le 15 ° C. E sili ona lelei le amata totoina o laau ile laufanua i le aoauli. Vai le fualaau i ni nai itula aʻo lei totoina. O lenei mea ia mautinoa o loʻo totoina vave le tomato mai le pusa o loʻo iai i luma o le toto.

E le gata i lea, aua e te maua fua, pe afai e te le fuafua e vave amata ona totoina. I lenei tulaga, atonu o le a amata ona pala le laau ma e oo lava ina faagesegese lemu i le tuputupu ae. A o le totoina, ia eli ni tamai pu e fetaui ma le tele o ipu. Faatumu le lua i fugalaau faaopoopo: humus, ash ash ma minerals. Toto totoa laau toto ina ia aua nei faaleagaina le aʻa o le aʻa - o aʻa o le laau e tatau ona agai i lalo. A uma lenei mea, sasaa ma fufulu le pu i se apa o le eleele matutu.

Taimi aupito sili ona lelei ma timuga

Pe a fuafuaina le taimi o le lūlūina o tamato, amata mai le mea moni e faapea, i le 15-20 aso muamua ina ua mavae le faʻaalia o uluaʻi fuālaau, ua totogo malie le totogo, aua i lenei vaitau ua i ai se fausiaina o aʻa. A maeʻa lena mea, e tupu tele le totoina o tamato, ma i le mavae ai o le 40 aso, o le tuputupu ae o le vegetative mass e le tupu i aso, ae o itula.

E tusa ai ma le faʻatoaga o le totoga - e faʻalagolago lava i le eseesega o laau toto. O lea totoga maualalo maualalo E fautuaina e toto i se mamao pe a ma le 60 cm i le va o laina ma le 30-40 cm i le va o laau i le laina tutusa. Taimi vave toto totoina i se mamao o le 70 cm i le va o laina ma le 50 cm i le va o laau. E fautuaina le totoina o tamato i se auala le mautonu. Ae afai na e faʻaaogaina fatu, ona faʻamautinoa ai lea o le faʻatulagaina o fatu. E mafai ona e mauaina i luga o le pusa, lea e faʻatau atu fatu o tomato o le Liang.

Pe a maeʻa ona totōina togalaau

O vailaau e sili ona fiafia i ai le tamato a Len o le kāpeti, kāloti, legumes, aniani, paluka, kukama, ma le kalaka.

Ae i soo se tulaga lava, aua le totoina fatu o tamato i vaega na tupu muamua ai isi mea olaola, e aofia ai le isalaʻelu, pepa, pateta. E tatau ona alofia lenei mea mo se mafuaaga lelei se tasi - o nei laau totō e maua i faʻamaʻi lava e tasi ma e aʻafia i faʻamaʻi tutusa.

E taua! Afai o oe o le pule o se tamai togalaau fualaau faiva, ma e te le maua le avanoa e mulimuli ai i le fua saʻo o le seleselega, ma le fesili o le totoina o tamato pe a uma lena mea e matua ogaoga, ona maeʻa lea ona selesele, lulu i tafatafa o le togalaau, teu i luga mo le taumalulu ma amata ona totō totato .

Tuputupu ae vave tamato Lyan

Afai o le taufaʻeleʻele ua fuafuaina i se taimi muamua atu, aua nei galo e uiga i le pusa o le polyethylene shelter. O le palapala mo se ituaiga seedling e tatau ona fua, ae i le taimi lava e tasi o le malamalama ma le saʻo.

Faʻasaga ma fafaga le palapala

Tomato e ola lelei ma toto vave pe a fai o le palapala lea o loʻo ola ai, e tumu i le susu i le 85-90%. E mafai ona siaki lenei mea e ala i le faʻaaogaina o se metotia faigofie e tasi - tataʻi se faaputuga o le eleele na eliina mai le loloto 10 cm mai luga. Afai e faigofie ona fausiaina se puʻu, ma pe a mimiti ona paʻu, e pala, ona faʻaalia ai lea o le susu o le eleele.

A uma ona totō fatu laau i luga o le eleele, tatala i ai i le tele e mafai ai ma sili atu. O aʻafiaga o le Tomato e afaina tele i le tau leai, ma e le masani ona inu ma e masani ona tele. I le tulaga lona lua, e mafai e le vai ona faʻaitiitia le vevela o le palapala, ma o le a afaina tele ai le ovary o le fua i le lumanaʻi.

E aoga tele le faʻaaoga o le lefulefu ma togafiti faʻatoʻaina mo le fafagaina o fuamato pe a tupu aʻe i tulaga faʻasaʻo.

E taua! Aua nei galo i le taimi e fua ai, e tatau ona fafagaina le laau i le 2-3 taimi faatasi ai ma microelements. Ina ia faia lenei mea, ave ni maa se 5 e faavae i luga o le suamalie, tapena ma tuufaatasi i le 0.5 lita o le vai, ona faaopoopo lea o le isi 10 lita o vai. O le faʻaaogaina o nei faʻasusu e 1 le lita mo laau taʻitasi.

Toto ma vele le palapala

O le eleele e totogo ai tamato e manaomia e masani ona tatala ma veleina. O le faʻamalologa e mafai ai e aʻa ona manava, ma o le eleele e pasi lelei ai le susu. E fautuaina le lafoaʻi faatasi ma le aveeseina o vao.

O le muamua tatalaina o loʻo faia i le taimi lava e uma ai le totoina o tamato i le eleele. Ona toe faia lea o le faagasologa i vaiaso uma. O le suavai palapala e tatau ona i ai ile laʻitiiti - e tusa ma le 4-6 cm.

Masking and garter plants: latou te manaʻomia

O Tomatoes e ola i totonu o le kiona e manaʻomia ai le faʻamanatuina masani. Atonu o le a ola lelei Tomatoes e ola i le malae. E masani ona fautuaina e fai le pine ina ia maua vave ai le seleselega. I le avea ai o se tulafono, 1-2 laupega ogaoga o totoe, ma o tamaiti fanau o loʻo tulaʻi mai o loʻo aveeseina. Afai e te fuafua e maua se seleselega tele, ona tuʻu uma lea o lau fanau i le nofoaga. O le tamato a Lyan e fiafia i taimi uma i le fua o fua. Ua i ai i le amataga o Aokuso o le a le itiiti ifo ma le 5-6 fugalaau mama i luga o laau taʻitasi.

E le manaʻomia e le vao paʻu se pa puipui. Afai e lapopoʻa tamato ma malosi ona punou le laau, ona tatau lea ona fusi ina ia aloese mai le pala o le fua.

Vaaiga o fualaau suamalie

O le taimi o le mama o tamato mai le taimi o le lūlūina o fatu i le seleselega e 85-110 aso. Talu ai o lenei mea o se vave amataina o le tele, o le vave o le tataina o tamato e mafua ai le faateleina o le manaoga mai tagata faatau.

E te iloa? O le Tomato Lyana e tulaga ese i le fua o fua e talafeagai mo le gaioiga i le toetoe lava o taimi uma o le taumafa.

O le lanu eseese e matua tulaga ese lava ma agavaa e ese mai isi ituaiga o tamato. O le tele o tagata macha ma le au faifaatoaga, ua taumafai e ola muamua, ona totoina lea i tausaga taitasi. Atonu e tatau foi ona e faataitaiina?