Fualaau aina

Mafaufau i le faʻafefeaina o fualaʻau fualaʻau: o le vai saʻo ma le faʻafeinuina o taimi, foliga o le puleaina pe a uma le pikiina ma le totoina, fautuaga aoga

Eggplant o se aganuu faʻapitoa lea e manaʻomia le tausiga totoʻa i le tausisia o tulafono uma i luga o mea faʻatau. E leai ni mea taua i lenei faagasologa.

Laʻei pito i luga, toe totoina, tausia o le faiga o le vevela - o le atiina ae o laau ma le seleselega i le lumanaʻi e faalagolago i nei manatu. E tatau ona taulai totoa i le faʻamamaina lelei.

O mea uma lava e taua: o le taimi o le faʻatinoga, o le taimi e faia ai, o le lelei ma le vevela o le vai.

Suavai mo le faʻavaivai: o le a le mea e sili ona manaʻo ai?

E pei foi o isi fualaau, fualaau eggplant sili le suavai suamalie: faʻasusu, timu, kuka. I tulaga ogaoga, e mafai ona tuua vai inu masani i vaʻa matala mo le tau o le chlorine.

O le vai vevela lelei mo le faʻavaivai e latalata i le vevela o le potu. O le malulu e mafai ona mafua ai le le mautonu i laau toto ma faʻaosoosoina ai faʻamaʻi le lelei (aʻa aʻa po o le vae uliuli).

Mai lea taimi i lea taimi seedlings E faʻaaogaina le suavai i meaʻai. O le vai e tumu i fuamoa o le a faʻamalosia ai le eleele ma le potassium ma le calcium. Saunia faigofie.

O le atigi gutu o 10 moa moa ua sasaa i le vai mafanafana ma totoe mo ni nai aso. A uma ona faʻamamāina le mea e mafai ona faʻaaogaina e mafai ona faʻaaogaina mo le faʻasusu.

E leai se aoga tele fuga o le la moe. Laua laulaau poʻo le faʻaaogaina o taga lauti ua tumu i vai inu. I ni nai aso mulimuli ane, o le afifi vailaʻau e mafai ona faʻamamaina ai fatu. O le a faʻaopopo i ai le eletise taua i le palapala, o le a sili atu le malosi o laau.

Mo le faʻapalapalaina ma le lelei o le palapala faʻaaogaina ma vai e faʻaoga i luga o le pefu o birch. O le faʻaaogaina o fugalaʻau e leai se sao i le faʻaputuina o le palapala, e talafeagai mo i latou e lagolagoina le galueaina o fualaʻau faʻasaina e aunoa ma le faʻasaina o meaola.

O nei mea faaopoopo o mea taumafa o le a le sili atu mo i latou o loʻo faʻaaogaina faʻamalosi faʻamalosi. O meaʻai, o le pefu po o le tea e suia ai vai masani mo le faʻaleleia.

E faʻafefea ona faʻaleleia le fualaʻau eggplant pe a uma ona toto?

Muamua faʻasusu e amata i le sauniuniga o le eleele. Mo le faʻapalapalaina o le palapala ua faʻamaligiina i se vevela vevela o le paseka faʻasalalau. Ua susunuina fatu i le faatupuina o le tuputupu ae, ona totoina lea i totonu o se koneteina masani po o ni koneteina.

E sasaa sua i le eleele, ona sosolo malie lea i le vai mafanafana mai se fagu sulu. Faitau atili e uiga i sauniuniga o fatu aʻo lei luluina.

Le faatumauina o se tulaga masani o le maualuga ma le maualuga o le vevela o le tulaueleele e ufiufi i paʻu palasitika.

O le isi vai e sosoo ai e 2-3 aso pe a maeʻa ona totogo.. I le taimi nei, e tatau ona fai sina vevela.

E mafai ona e vaʻaia le eleele i se pine laau poʻo se nifo nifo. O lenei faiga o le a le faia ai se paluga manogi i luga o le fogaeleele, o le a mafai e le totogo ona manava le masani.

Eggplant e le fiafia i le susu tele, e le mafai ona sasaa. Mo le faʻamamaina o laʻau moli, e faigofie ona faʻaoga se tui, se sipuniti poʻo se fagu sulu. E taua le aua le faʻafefeteina le palapala, ina ia aua nei galo fatu.

Taimi faigata: toina

E i ai le eggplant aʻa e matua leaga lava e faigofie ona faaleagaina. E le tumau le totoina o togalaau, i le taimi nei e tatau ona taulimaina ma le tausiga faapitoa.

O le faʻatinoga o loʻo faʻatinoina vave, i le taimi lava e maeʻa ai le faʻatinoina o le uluaʻi muamua o nei pepa. 1-2 aso ao lei siitia le laau toto e matua suamalie. Afai e le faia lenei mea, e mafai e le eleele mago ona paʻu ese aʻa pe a suia.

Laʻau faʻapipiʻi lemu i se fasi maʻila ma tuʻuina atu i se potopotoga fou ma sina fasi eleele. E tuʻuina le fatu i le saunia ma le lelei faʻafeinu i luga o le aʻa. O lenei faiga o le a fesoasoani i aʻa e fegalegaleai, e vave ona fetuunai le laau i le nofoaga fou.

A maeʻa le pikiina o 'afaʻeluʻelu laiti e le faʻavaveina le vai mo 4-5 aso. A o faagasolo lea taimi, o le a malosi malosi aʻa ma amata amata ona toso mai le susu mai le eleele.

E manaʻomia le faʻamamaina o fualaau aina mai se pulumu poʻo se vaiinu e mafai ona faʻafefeteina, 1 taimi i le 6-7 aso. I le va o le faʻamamaina o le eleele e tatau ona faʻamago.

E tatau ona faʻataunuʻuina le faʻataʻitaʻiga i na o le mafanafana o le tau, aloese mai le gaogao o le susu ile laulaau. E taua le totoina mai le susulu o le la, e sili atu le suavai i le taeao pe a uma le la. O le lava mode e fautuaina mo tagata totō matutua.

Ina ua uma le fausua muamua tasi i le vaiaso e fafagaina ai laau toto ma le suavai. A uma ona fafagaina, ua fautuaina e sasaa atu laau i le vai mafanafana.

O le tupu aʻe o fualaau e manaʻomia ai le sili atu o le suavai nai lo na o totoga na tupu. O le fufuluina o laau e le talafeagai, faʻafefe lea e tumau i luga o laulaʻau i le susulu malamalama o le lā e mafai ona faia ai se mu.

Eggplant lē lelei le faʻafefeteina o le eleele palapala. Ina ia aloese mai i lenei mea, o loʻo faʻaputuina vailavai i le pito i lalo o ipu, pe a uma ona tuʻuina tane i luga o le paleta. Suavai e aliali mai i totonu o le apa e tatau ona faʻauʻu. O le laveaina o le isalaʻelu pe a vaneina o le a fesoasoani i se mea manifinifi o le fafie o le afi e salalau i luga o le eleele.

Faʻaleleia pe a uma ona totoina i totonu o le fale koli

I le afiafi o le siitia atu i se nofoaga tumau o le nofo ai, o vai e mama tele. O lenei mea o le a fesoasoani i fuamoa eggplants e ola vave ai i gaioiga, o aʻa e le afaina. Aʻo le i faʻauluina le palapala ua faʻamaligiina i se vaifofo o le pāmaʻi e masani ona fai.

Ua totoina laau toto ile vaomatua e ala ile auala o le fesuiaiga, faatasi ai ma le puipuia o otaota. E le tatau ona faʻasūlūlūlūlūina vave pe a uma ona totoina.. O aʻa e lava le susu, e tatau ona malosi ma amata ona toso ese le suavai maua mai le palapala.

E faʻafia ona suʻe le fualaʻau eggplant? E manaʻomia ona faia 1 taimi i le 6-7 aso. A uma ona faʻamaluluina le eleele, e faʻatagaina oe e faʻateʻa ese le meaʻai, lea e faʻalavelave ai le maua o le okesene i aʻa.

E talafeagai le vai faʻasusuʻelu i le taeao po o le afiafi, i le mafanafana o le tau. E le mafai ona lolovaia laau, o le tele o le susu o le a faagesegeseina ai le fausia o ovaries ma e ono aʻafia ai le aʻa poʻo le pala.

A maeʻa le fausiaina o le fale lauʻeleʻele ua fautuaina ina ia faʻaalia.e fetuunai le maualuga o le maualuga o le ea. Afai o le paipa o le vai e saʻo i totonu o le kiona, e sili ona ufiufi i ata.

Faʻasaina fualaʻau eggplant: mea lilo faalilolilo

E le fautuaina le suaina o fualaʻau ma se vaʻa malosi vai.faanenefu le eleele. E sili atu le faʻaaogaina o se tufatufa lelei mo se pulupulu poʻo se faʻavainu.

O le susu e tufatufaina i luga o le eleele i le va o laau toto. O le māmā o le eleele, o le faigofie e faʻafetaui le maualuga o le maualuga.

O le palapala eleʻele eleʻele e faʻaleagaina ai le susu. O le faasaʻoina o le tulaga o le a masani ona tatalaina ma ulu i totonu o le palapala se vaega itiiti o le peat. E mafai ona e faia ni vaʻaiga loloto latalata ane i laau, o le a faʻaleleia le faʻamamaina.

Le faatumauina o fua masani o le susu eleele e mafai ona faʻafefiloi ma filo o le niu, vaovao, humus poʻo le ufiufi mea. O lenei metotia e sili ona lelei mo laau toto i le malae vaalele.

A uma le mulching o laau e faʻafeinu e ala i pupuni o loʻo totoe i le au. Ole taimi o le eleʻele eleʻele e mafai ona faʻaititia i le 1 taimi ile 6-7 aso.

O lona uiga, e manaʻomia e le tasi laau le tusa ma le 3 lita o le vai. O le tele o le susu e faalagolago i le vevela o le ea ma le laasaga o atinae o eggplants.

E tele le suavai e fautuaina i le taimi o le fugalaau., pe a uma ona faia ovaries, e faʻaititia faʻaititia. A faʻaitiitia le vevela o le ea, e faʻaititia le tele o le susu; i le vevela, e mafai ona faʻalauteleina vaega o le vai.

I totonu o le greenhouse, e mafai ona e faʻapipiʻiina le galo. O le tino o le a tuʻuina atu ai le susu i le siama, lea o le a aloese mai le galo.

A mafai ona faʻafesoʻotaʻi faʻamaʻi le vai i luga o le fagu, a leai o le a malulu le vai. O se vaitaimi vavalalata e manaʻomia ina ia mafai ai ona maua le vevela manaʻomia.

O le faʻamalosia lelei e puipuia ai le eggplant mai faʻamaʻi, faʻatagaina ai i latou e atiina ae lelei ma faʻaleleia le malosi mo le fuaina mai i le lumanaʻi. O le pulega faʻavae o le a aoga e le gata mo talavou, ae faʻapea foʻi mo tagata totō matutua o loʻo faʻapipiʻiina i totonu o eleele lanu poʻo le fale kiona.

TAIMI FAATASI! Saili po o ā faʻamaʻi faʻasalalaʻau e faigofie ona: ole mea e fai pe a pa'ū se fatuga, e tosoina pe ua oti atoa? Faʻapogai o lanu paʻepaʻe, samasama ma le mimilo o laulaau. Ma faʻafefea foi mea faʻavevesi e mafai ona osofaia ai tamaʻi talavou?

Mea aoga

Faitau isi tala e uiga i le tuputupu ae ma le tausia o fatulalelu:

  • Auala eseese o le galueaina: i fualaau oona, i se galu ma e oo lava i luga o le fale paolo.
  • O vaega uma o le lulu e tusa ai ma le kalena o le masina.
  • Golden tulafono mo le tuputupu aʻe mai le fatu.
  • Vaega o le galueaina i vaipanoa eseese o Rusia: i Urals, Siberia ma le itumalo Moscow.